Rinoplastie in tara sau unde? ...costuri? rezultate?
Postat 11 November 2011 - 07:58 AM
Iata ca trebuie sa ma ocup si de acest aspect.
Acum multi ani la scoala cineva m a lovit(un coleg).
Nu cred ca a vrut.... a facut o din prostia momentului dar cert e ca de atunci ceva sa intimplat si nu mai pot respira decit pe gura,racesc rapid,uneori sforai si am dureri de cap
Nasul e putin deformat in exterior dar ceva obtureaza si in interior...plus ca am vegetatii nazale.Am facut examene medicale in Belgia care atesta acest lucru.
Deci ma intereseaza estetica(narile sunt ok nu vreau sa se umble acolo) dar si o rezolvare interioara
A ti facut aceasta operatie?
Cind? Unde? Ce rezultate? Costuri?
Imi puteti da un nume?
Cit ar costa oare afara?
Va multumesc anticipat!.....experienta,parerea voastra ma intereseaza!
Postat 11 November 2011 - 12:21 PM
Ulterior, baietoaica fiind, la jocurile gen castel, frunza, la fotbal mai ales am luat cateva mingii bune in nas. Asa ca s-a strambat si pe o parte si coroiat de la primul eveniment.4
Eu NU am avut dificultati de respiratie, sau sensibilitati un urma loviturilor repetate. Septul era deviat, dar mai mult pe afara.
Am facut operatia in 1993 la Spitalul Coltea, la ORL, la dr. Udresecu (pt ca a trebuit sa astept pana la 18 ani .... bnag seama ca tu doar acu' i.ai facut ). Cred ca nu mai traieste ca era in varsta (in jur de 60 la vremea aia). Era cel mai bun atunci in domeniu. Nu existau clinici private pe atunci si nici specializari de chirurgie estetica faciala. Costurile (spaga) au fost de tipul un salariu de al mamei (Care lucra in banca de 40 ani) deci sa apreciez ceva de genul unui salariu de banca acum 800 eur? Nu stiu, nu cred ca are rost echivalarea, ca era tot de stat. Parca imi amintesc ca a fost ceva si pe chitanta, dar nu mai stiu sigur.
Mi-a spus o fosta colega, care s-a intersat sa si-o faca aici anul trecut ceva de 3.000 eur, dar nu bag mana in foc ca am retinut bine cifra.
Mi-a facut si deviatia de sept si estetic, insa eu dupa operatie am mai multe mucozitati (Zilnic trebuie sa curat nasul, nu doar daca sunt racita asa cum era inainte) si taman ca d-abia acum sforai.
Acum sunt alte tehnici cred ca nu are rost sa mai descriu ce si cum. Ce pot sa-ti spun este ca nu m-a durut absolut deloc (nici in timpul operatiei, nici dupa) si ca am scapat apoi de complexe ... ca se si marise ... aveam ditamai nasul grecesc . Si operatia mea a fost tare grea, pentru ca mi l-a indreptat si ca verticalitate (se haise oblic ... nu stiu daca ma fac inteleasa). Nu e perfect drept nici acum, dar anyway ... era in toate directiile si se si lungise inainte de operatie si nici eu nu am fost prea cuminte dupa, pt ca pe vremea aia mi-a pus niste leucoplast de ala de mi.a ramas numai lipici pe fata. A trebuit sa curat lipiciul, desi nu aveam voie sa umblu.
In anul respectiv nu ai voie la mare. Se face primavara sau toamna. Aproape 1 luna vei fi in diverse stadii de vineteala in jurul ochilor/nasului. circa 2 sapt parca tb sa stai in casa si tot atat (sau1 sapt nu mai stiu sigur) o sa ai atela pe nas. Spitalizarea la mine a fost doar 1 zi.
Darrrr ....au trecut 18 ani de atunci, so ...poate vine cineva cu info mai fresh
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
Postat 11 November 2011 - 01:55 PM
Si i-am descoperit si pe acestia care fac astfel de interventii, dar asta in mediul privat.
http://www.lasermed.ro/.
Postat 11 November 2011 - 03:25 PM
carmaw, la 11 November 2011 - 07:58 AM, a spus:
Nu cred ca a vrut.... a facut o din prostia momentului dar cert e ca de atunci ceva sa intimplat si nu mai pot respira decit pe gura,racesc rapid,uneori sforai si am dureri de cap
Nasul e putin deformat in exterior dar ceva obtureaza si in interior...plus ca am vegetatii nazale.Am facut examene medicale in Belgia care atesta acest lucru.
Deci ma intereseaza estetica(narile sunt ok nu vreau sa se umble acolo) dar si o rezolvare interioara
Imi puteti da un nume?
Cit ar costa oare afara?
Io stiu un medic, la spitalul Panduri, are program de consultatii si la o clinica particulara, acolo l-am intalnit io prima data. S-a purtat foarte frumos cu mine, mi-a explicat ce si cum, mi-a prescris niste investigatii, una din ele a facut-o chiar el (fibroscopie).... Eu ti-l recomand cu draga inima. Nu te pot ajuta la partea cu banii, ca nu i-am dat nica niciodata. Io nu-s adepta spagii, dimpotriva!
La operatie inca n-am chef sa ma bag... asa ca n-am habar cine si cat cere si ce chitante s-or elibera...
Da' tu ce problema ai? Ce anume trebuie taiat / scos? Cornetele nazale? Sau e vorba de deviatie de sept? Una e mai "simpla", cealalta e mai complicata. Nasoale-s amandoua, asta-i clar!
Postat 11 November 2011 - 05:08 PM
Foxyy, la 11 November 2011 - 03:25 PM, a spus:
carmaw, la 11 November 2011 - 07:58 AM, a spus:
Imi puteti da un nume?
Cit ar costa oare afara?
Io stiu un medic, la spitalul Panduri, are program de consultatii si la o clinica particulara, acolo l-am intalnit io prima data. S-a purtat foarte frumos cu mine, mi-a explicat ce si cum, mi-a prescris niste investigatii, una din ele a facut-o chiar el (fibroscopie).... Eu ti-l recomand cu draga inima. Nu te pot ajuta la partea cu banii, ca nu i-am dat nica niciodata. Io nu-s adepta spagii, dimpotriva!
La operatie inca n-am chef sa ma bag... asa ca n-am habar cine si cat cere si ce chitante s-or elibera...
Da' tu ce problema ai? Ce anume trebuie taiat / scos? Cornetele nazale? Sau e vorba de deviatie de sept? Una e mai "simpla", cealalta e mai complicata. Nasoale-s amandoua, asta-i clar!
Fete dragi multumesc de raspunsuri
Da eu nu stiu ce e deviat in int dar am si afara o cocosica....si vreau sa respir si eu ca omu'
Am prevazut operatia asta ...mi sa spus ca cine face estetica ,nu face si deviatie int,polipi chestii si ca e in jur de 2000E
Imi pare bine ca pot discuta si sfatuii cu voi ...nu ramin eu datoare la prima intilnire O SA AVEM NASUL ROSU!!
Va pup si mai scriu mai incolo ....
Postat 11 November 2011 - 07:20 PM
Postat 11 November 2011 - 07:40 PM
Daniella, la 11 November 2011 - 07:20 PM, a spus:
Asa o sa fac...astept sa ajung in ro am pomeni in decembrie si martie si niste calatorii si poate operatia numarul 3 la inel
oricum macar un doctor bun ma vede...
bisou dulce!
ps care i treaba cu emoticoanele cite se pot puneintr unpost???
...trebuie sa fac recapitulare:(
Postat 11 November 2011 - 08:42 PM
Costurile nu le mai stiu, dar cred ca le gasesti pe site-urile clinicilor care efectueaza asa ceva.
Postat 11 November 2011 - 09:09 PM
moatza, la 11 November 2011 - 08:42 PM, a spus:
Costurile nu le mai stiu, dar cred ca le gasesti pe site-urile clinicilor care efectueaza asa ceva.
UIUIUI!!!
Saracu de el!
Eu sper ca la mine e alta situatie!
Oricum ma duc la un consult!
sArut mina Moatza!
Sanatate multa sotului!!!!!!!
Postat 13 November 2011 - 04:31 PM
cornetele nazale nu sunt polipii? ce treaba are cu deviatia de sept (mai ales din lovitura)?
pe vremea mea nu exista nimic dupa ... habar nu aveam ca acum se face cu laserul, sau curatare cu laserul dupa ... Deci am ramas neterminata ?
Postat 13 November 2011 - 04:42 PM
Trecind peste asta REZULTATUL A FOST FAIN.
Hai ca m au luat sudorile reci....
Postat 13 November 2011 - 05:18 PM
Postat 13 November 2011 - 06:15 PM
Daniella, la 13 November 2011 - 04:31 PM, a spus:
pe vremea mea nu exista nimic dupa ... habar nu aveam ca acum se face cu laserul, sau curatare cu laserul dupa ... Deci am ramas neterminata ?
polipii sunt altceva, am impresia ca le zice vegetatii adenoide.
dupa op de deviatie de sept omu' a respirat bine vreo 2, max 3 ani. dupa aia s-a operat de cornete si toti cei din salon fusesera operati initial de deviatie. cert e ca la el n-a fost suficienta op de deviatie. de fapt, dupa cum se vede , nici aia de cornete.
daca n-ai avut parte de laser, inseamna ca n-o fi fost nevoie la tine.
Postat 13 November 2011 - 08:12 PM
Daniella, la 13 November 2011 - 04:31 PM, a spus:
Carmaw a scris ca respira greu si sforaie, de asta am intrebat de cornete. A spus ca ar fi ceva care obtureaza din interior, iar cornetele se pot mari si pot astupa total sau partial caile respiratorii. Sune necesare cateva investigatii, dar se poate vedea la RMN cel mai bine daca respectivele dracovenii sunt in stare naturala sau nasoala.
Postat 13 November 2011 - 09:03 PM
Eu cu durerea nu prea sunt prietena!
Oglinda,oglinjoara cine e mai' maimai' ??
Acuma ramine sa l gasesc pe Rodin,Michelangelo caci sculptura trebuie!