Gambas al ajillo O reteta simpla cu creveti
#21
Postat 01 December 2011 - 08:21 PM
i-am facut, am mancat pe saturate, si i-a mai ramas o portie babana pe asta seara...n-am facut poze, asa ca sa ma credeti pe cuvant
punga era de un kil btw
#22
Postat 02 December 2011 - 01:17 AM
#23
Postat 09 December 2011 - 11:20 PM
Dupa care am citit reteta ta si m-am dus in bucatarie dar vroiam sa pun usturoiul pisat marunt dupa ce crevetii s-au rumenit in ulei ca sa il simt mai bine.
Asa ca am pus uleiul in tigaie, am pus crevetii, am pus un pic de vermuth, apoi usturoi si patrunjel, in putin timp sosuletul s-a evaporat, de la vermut ramine un gust dulce amar care mie imi place foarte mult, am mai adaugat un pic de sare si gata, mie imi plac la nebunie, noroc ca suntem 4 altfel i-as fi mincat pe toti
Multumesc de idee si sper ca nu te superi ca m-am lipit aici cu modificarea mea
#24
Postat 10 December 2011 - 01:13 PM
Adriana, la 09 December 2011 - 11:20 PM, a spus:
Dupa care am citit reteta ta si m-am dus in bucatarie dar vroiam sa pun usturoiul pisat marunt dupa ce crevetii s-au rumenit in ulei ca sa il simt mai bine.
Asa ca am pus uleiul in tigaie, am pus crevetii, am pus un pic de vermuth, apoi usturoi si patrunjel, in putin timp sosuletul s-a evaporat, de la vermut ramine un gust dulce amar care mie imi place foarte mult, am mai adaugat un pic de sare si gata, mie imi plac la nebunie, noroc ca suntem 4 altfel i-as fi mincat pe toti
Multumesc de idee si sper ca nu te superi ca m-am lipit aici cu modificarea mea
Nu, cum sa ma supar? Ma bucur ca va place reteta mea.
Acum mi-ai facut si mie pofta si nu am... , dar am cocido azi... Schimbam o portie de cocido pe cativa creveti (cu sos desigur), si un coltisor de paine????
#26
Postat 11 January 2012 - 08:59 PM
Nu se sareaza, pipereaza nici dupa gatit/înainte/de/la servire?
Cîteva minute înseamna 3-4? 2 pe-o parte, 2 pe cealalta?...
Multumax anticipaxt
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#27
Postat 11 January 2012 - 09:10 PM
Maya, la 11 January 2012 - 08:59 PM, a spus:
Nu se sareaza, pipereaza nici dupa gatit/înainte/de/la servire?
Cîteva minute înseamna 3-4? 2 pe-o parte, 2 pe cealalta?...
Multumax anticipaxt
Eu daca-mi aduc bine aminte n-am pus nici sare nici piper.
Cateva minute, ii vezi oricum cand incep a-si schimba culoarea si oricum ei se fac foarte repede. II arunci acolo-n tigaie si tot amesteci si cand sunt uniformi sunt gata.
#28
Postat 11 January 2012 - 09:13 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#30
Postat 11 January 2012 - 09:18 PM
Dar ei sînt putin sarati din apa/de la sine?
Piper nu pun, întrebam si io în necunostinta de cauza. Ajunge ardei iute si usturoi. Dar na, cum n-am idee ce gust au, ma gîndeam sa nu fie fad fara sare.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#32
Postat 11 January 2012 - 10:29 PM
Maya, la 11 January 2012 - 08:59 PM, a spus:
Nu se sareaza, pipereaza nici dupa gatit/înainte/de/la servire?
Cîteva minute înseamna 3-4? 2 pe-o parte, 2 pe cealalta?...
Multumax anticipaxt
Eu adaug si un picut de sare, cand sunt aproape gata, insa de multe ori am uitat si nu i-am simtit lipsa...se compenseaza cu usturoiul si ardeiul iute.
Cateva minute sunt maxim 5, depinde cat de mari sunt. Cand isi schimba total culoarea (se fac roz) sunt facuti. Sper sa ii placa sotului tau! Neaparat sa-i faci o painica buna pentru sos !
#33
Postat 11 January 2012 - 10:30 PM
Titirimundi, la 11 January 2012 - 10:29 PM, a spus:
Maya, la 11 January 2012 - 08:59 PM, a spus:
Nu se sareaza, pipereaza nici dupa gatit/înainte/de/la servire?
Cîteva minute înseamna 3-4? 2 pe-o parte, 2 pe cealalta?...
Multumax anticipaxt
Eu adaug si un picut de sare, cand sunt aproape gata, insa de multe ori am uitat si nu i-am simtit lipsa...se compenseaza cu usturoiul si ardeiul iute.
Cateva minute sunt maxim 5, depinde cat de mari sunt. Cand isi schimba total culoarea (se fac roz) sunt facuti. Sper sa ii placa sotului tau! Neaparat sa-i faci o painica buna pentru sos !
Asa si eu Titi, cu sarea.
Nici cand fac creveti cu salsa cocktail nu pun sare, ca isi trag de la maio si ketchup.
#34
Postat 11 January 2012 - 11:25 PM
#35
Postat 12 January 2012 - 02:22 PM
Dupa care mi-am luat frumos cu a mea surioara un kilogram si i-am facut. Dementiali! Cu bagheta proaspata si crocanta...rar asa desfatare.
Mersi mult Titi! Poza nu am ca eram bagati pan' la coate in strachina cu pricina.
#38
Postat 15 January 2012 - 08:33 PM
Ce ma bucur ca va place reteta mea!
#39
Postat 16 January 2012 - 02:10 PM
I-am facut si eu astazi , o portie mica pt mine , dar deseara cand vine si sotul acasa repet . Am pus si putina zeama de lamaie la inceput , iar in loc de ardei iute intreg am pus fulgi de ardei iute .
#40
Postat 27 January 2012 - 04:16 PM
I-am facut si servit ca si tine în cocotta încinsa în cuptor, dar si lasati la racit si marinati cu zeama de lamîie. Foarte buni si asa, spune Dan, care îti multumeste! E prima data cînd i-am gatit. M-am incumetat... si abia m-am putut concentra sa nu gust, în timp de-i saltam în tigaie, si asa cînd i-am pregatit a doua oara, cumva am ajuns la ochi. Am avut doar o reactie alergica exterioara. Mai usor de suportat
In cocotta încinsa.
Si reci, dar pregatite la fel, marinate cu lamîie.
Acum ca am inceput, tre sa fac si scoici... hmmm, sa vedem
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges