Azi am facut branzoaice si mi-am adus aminte ca mi-a aratat cineva acum vreo 10 ani cum sa fac un fel de trandafiri din aluat. Ce-mi aduc aminte e ca patratul (sau o fi fost cerc?) ala de branzoaica se cresta in cateva locuri (pe marginea aluatului?) si pe urma se aducea aluatul cu crestatura aia peste umplutura, adica se suprapuneau crestaturile alea cumva, si in cele din urma iesea ca un trandafir. Am gasit alte "modele" pe Internet, dar nu e ceea ce cautam. Nici nu stiu cum sa caut, de fapt . Si nici nu stiu ce-mi veni cu tehnica asta, ca-i un moft de fapt, branzoaicele s-au mancat indiferent de forma .
M-as bucura daca ar sti cineva despre ce vorbesc, sa-mi explice ...
Pagina 1 din 1
"Trandafiri" din aluat?
#2
Postat 14 November 2011 - 08:42 AM
Eu stiu asa nu stiu daca asta e ce cauti tu!
http://artaculinara....-de-la-moldova/
Si daca tot vb. de trandafiri din aluat stiu si la gogosi asa...
http://artaculinara....-partea-a-doua/
http://artaculinara....-de-la-moldova/
Si daca tot vb. de trandafiri din aluat stiu si la gogosi asa...
http://artaculinara....-partea-a-doua/
#3
Postat 14 November 2011 - 09:30 AM
Sau varianta Silviei Jurcovan :
E ca al lui Geany,doar ca nu are lapte si drojdie .
Trandafiri din aluat de uscatele(minciunele ) :
2 oua intregi ,3 galbenusuri,30 g unt,150 g smantana,30-40 ml rom ,putina sare,faina.
Se framanta un aluat vartos,dar care se poate intinde.
Se intinde o foaie subtire.Cam de 2 mm.
Taiem cu 3 marimi diferite de pahar ,rondele.
Adica ne trebuie un pahar mic,mijlociu si mare .
Le crestam pe fiecare in cinci locuri pana la jumatatea rondelei.
Astea vor fi petalele .
Acum formam trandafirii :
Pe o rondea mare ,apasam in mijloc cu degetul si punem putin albus in adancitura.
Lipim peste ea rondeaua mijlocie.Iar apasam in mijloc si punem albus ,lipim rondeaua mica .
Avem astfel un trandafir.
Ii facem pe toti.
Din aluatul ramas framantam si iar intindem si facem trandafiri.
Se prajesc in baie de ulei .
Se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat .
Pofta buna !
E ca al lui Geany,doar ca nu are lapte si drojdie .
Trandafiri din aluat de uscatele(minciunele ) :
2 oua intregi ,3 galbenusuri,30 g unt,150 g smantana,30-40 ml rom ,putina sare,faina.
Se framanta un aluat vartos,dar care se poate intinde.
Se intinde o foaie subtire.Cam de 2 mm.
Taiem cu 3 marimi diferite de pahar ,rondele.
Adica ne trebuie un pahar mic,mijlociu si mare .
Le crestam pe fiecare in cinci locuri pana la jumatatea rondelei.
Astea vor fi petalele .
Acum formam trandafirii :
Pe o rondea mare ,apasam in mijloc cu degetul si punem putin albus in adancitura.
Lipim peste ea rondeaua mijlocie.Iar apasam in mijloc si punem albus ,lipim rondeaua mica .
Avem astfel un trandafir.
Ii facem pe toti.
Din aluatul ramas framantam si iar intindem si facem trandafiri.
Se prajesc in baie de ulei .
Se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat .
Pofta buna !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 14 November 2011 - 12:49 PM
Merci, fetele, sunteti niste dragute ... dar nu e ce cautam ... Din cate tin minte, crestaturile alea nu ajungeau la marginea aluatului, cred ca erau paralele cu marginea. Ce ma 'nerveaza e ca era o chestie simpla, si am crezut ca n-am cum s-o uit, asa ca n-am scris-o nicaieri. Am mai gasit pe alt site ceva foarte asemanator cu ce cautam, dar avea numai o taietura.
Oricum, v-am zis, e doar un moft al "piticului de pe creier" . Data viitoare am sa fac prima varianta a lu' Geany, poate ma lasa in pace piticu' .
Oricum, v-am zis, e doar un moft al "piticului de pe creier" . Data viitoare am sa fac prima varianta a lu' Geany, poate ma lasa in pace piticu' .
#5
Postat 14 November 2011 - 01:31 PM
adi_edi, la 14 November 2011 - 12:49 PM, a spus:
Merci, fetele, sunteti niste dragute ... dar nu e ce cautam ... Din cate tin minte, crestaturile alea nu ajungeau la marginea aluatului, cred ca erau paralele cu marginea. Ce ma 'nerveaza e ca era o chestie simpla, si am crezut ca n-am cum s-o uit, asa ca n-am scris-o nicaieri. Am mai gasit pe alt site ceva foarte asemanator cu ce cautam, dar avea numai o taietura.
Oricum, v-am zis, e doar un moft al "piticului de pe creier" . Data viitoare am sa fac prima varianta a lu' Geany, poate ma lasa in pace piticu' .
Oricum, v-am zis, e doar un moft al "piticului de pe creier" . Data viitoare am sa fac prima varianta a lu' Geany, poate ma lasa in pace piticu' .
Imi pare rau ca nu ai gasit ce voiai tu Sa dam sfoara-n tara :''Cine stie alta tehnica de trandafiri din aluat sa ne spuna si noua ,pliizzz!!!'' ''
Daca te dumiresti sa-mi spui si mie te rog,ca-mi plac si mie astea
#6
Postat 15 November 2011 - 02:23 AM
Geany, la 14 November 2011 - 01:31 PM, a spus:
Imi pare rau ca nu ai gasit ce voiai tu Sa dam sfoara-n tara :''Cine stie alta tehnica de trandafiri din aluat sa ne spuna si noua ,pliizzz!!!'' ''
Daca te dumiresti sa-mi spui si mie te rog,ca-mi plac si mie astea
Daca te dumiresti sa-mi spui si mie te rog,ca-mi plac si mie astea
Pupici, Geaninuto!
Un pupic si la Izuk , dar imi pare rau ca trebuie sa te dezamagesc... Nu-i nici aia...
Acuma tot scutur sertarul cu amintiri si cred ca o alta prietena mi-a zis atunci ca e ceva tehnica traditionala ungureasca (sau te pomenesti ca asta o fi din alt "sertar"?)...
Daca nu-i, nu-i si gata! Si nici nu cred ca ies asa aratosi ca aia de la topicul lui Geany, din cate imi aduc aminte ! Dar tehnica m-a intrigat, data viitoare cand mai fac ceva cu aluaturi o sa fac experimente , si daca imi iese vin si va zic.
#7
Postat 15 November 2011 - 02:43 PM
Draga mea am gasit ,bulcute cu cascaval le zice,fata de le-a facut pe alea cu o singura crestatura.Eu am facut azi aluat special si m-am jucat dar sincer nu m-am prins care-i shmenu ca nu mi-au iesit trandafiri frumosi ,asa ca sper sa faci tu un aluat si sa incerci sa-ti amintesti tehnica sa mi-o spui si mie ...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1