Forum Culinar: Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele cafele, cafetiere, espressoare, moduri de preparare...

#141 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 November 2011 - 09:48 PM

Vezi postareaIoana, la 16 November 2011 - 09:36 PM, a spus:

Maya, frumusica masinuta,se asorteaza cu Ken-ul:).Sa va serveasca mult timp de aici inainte.
Care illy folosesti?sa incerc si eu si poate ne combinam:))

Adriana si eu mi-am luat cafeaua de la Coop si mi-a placut.

Eu beau cafea din obisnuinta, ca altfel si eu daca beau ma duc sa dorm imediat.Eu sper ca masinuta mea sa ma tina cat mai mult,o am de 2 ani si sunt f multumita de ea,singurul lucru care ma deranjeaza e ca e zgomotoasa cand macina cafeaua.Eu in ultimul timp folosesc numai Lavazza neagra.

Am aflat ca masinuta mea nu ajunge saptamîna asta, abia saptamîna viitoare :floare:(((((((((((((((((((((

Illy boabe, cu capac rosu sau negru. Fara cofeina noi nu bem.

Imagine postata

Ce masinuta ai? Poate te-ai laudat dar eu nu mai stiu.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#142 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 16 November 2011 - 09:53 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 November 2011 - 06:38 PM, a spus:

Eu in ultimele luni am redescoperit gustul cafelei la moka, cu cafea lavazza oro 100% arabica.

Am luat odata cafea cu aroma de alune parca, era o noutate, zic hai sa vedem cum e....am aruncat-o din pacate.

Lavazza e buna în general.
Nici eu nu le am cu cafelele aromatizate. Am încercat eu sa mi le aromatizez cu cardamom sau scortisoara, dar nici asa nu-mi place. Cafeaua mea, tre' sa aiba gust de cafea :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#143 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 November 2011 - 09:55 PM

Vezi postareaMaya, la 16 November 2011 - 09:53 PM, a spus:

Cafeaua mea, tre' sa aiba gust de cafea :Demon:

Exact :floare: !

#144 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 16 November 2011 - 10:00 PM

Vezi postareaMaya, la 16 November 2011 - 09:48 PM, a spus:

Am aflat ca masinuta mea nu ajunge saptamîna asta, abia saptamîna viitoare :Demon:(((((((((((((((((((((

Illy boabe, cu capac rosu sau negru. Fara cofeina noi nu bem.
Ce masinuta ai? Poate te-ai laudat dar eu nu mai stiu.

E , nu mai e mult pana departe :floare: , acusic trece saptamana.

Eu am o Espression Supremma de la Solac,ce-mi place la ea e ca are 18 bari,ceea ce e destul pt o masinarie "de casa".
Am sa incerc si eu Illy,am fost tentata de cateva ori sa o incerc da am ezitat.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#145 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 16 November 2011 - 10:18 PM

Cred ca masinile de la Solac sînt mai bune decît Jura si alte marci de astea scumpe. Cafetiera mea a fost de la Saeco si a tinut destul de mult dupa faima pe care o are marca asta :floare:
Eu nu mai sînt dispusa sa dau atîtea sute pe o masina. Abia l-am convins pe Dan. El ochise una de la Gastroback cu 17 bari(am Siebträger)... dar sper sa fie ok asta ce am comandat-o, ca de nu, sigur la aia ajung... si nu mai vreau sub nicio forma asa o masina. La Saeco ma enerva la culme treaba cu scos tot interiorul si curatatul. Galagia, enervanta si ea, si la macinat, si la presat, dar asta nu era o tragedie =))
La astea cu Siebträger, macar nu e asa mult de curatat. Daca citeste Dan pe aici, crede ca am sabotat masina :Demon:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#146 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 November 2011 - 10:44 PM

singurul lucru care ma deranjeaza e ca e zgomotoasa cand macina cafeaua.

si a mea face un zgomot infernal cind macina si deschide supapa ca sa lase cafeaua

E drept ca la astea automate e neplacuta treaba cu scosul blocului din interior si curatat, si trebuie facuta si decalcifierea sau cum i-o zice, noi a trebuit s-o ducem la reparat o data din cauza asta.

Any,nu mi-ai zis ce ti-a zis medicul despre decofeinata.

#147 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 November 2011 - 11:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 November 2011 - 10:44 PM, a spus:

singurul lucru care ma deranjeaza e ca e zgomotoasa cand macina cafeaua.

si a mea face un zgomot infernal cind macina si deschide supapa ca sa lase cafeaua

E drept ca la astea automate e neplacuta treaba cu scosul blocului din interior si curatat, si trebuie facuta si decalcifierea sau cum i-o zice, noi a trebuit s-o ducem la reparat o data din cauza asta.

Any,nu mi-ai zis ce ti-a zis medicul despre decofeinata.

Scrisesem mai sus.
Decafeinata ne-a recomandat sa nu mai bem pentru ca e tratata cu tot felul de prostii, printre care si hipoclorit.
Noi beam amandoi decafeinata, de atunci n-am mai cumparat.

#148 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 16 November 2011 - 11:11 PM

Asta am inteles si am citit si eu dar ma interesa de ce e periculoasa, credeam ca asta v-a zis.

#149 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 November 2011 - 12:20 AM

Vezi postareaAdriana, la 16 November 2011 - 11:11 PM, a spus:

Asta am inteles si am citit si eu dar ma interesa de ce e periculoasa, credeam ca asta v-a zis.

Eu nu stiam si nici nu citisem, m-am informat pe urma, insa mi-e de-ajuns sa stiu doar chestia asta sa nu-mi mai trebuiasca si sa nu mai dau banii de pomana pe ea.

#150 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 17 November 2011 - 12:28 AM

Vezi postareamoatza, la 15 November 2011 - 08:41 PM, a spus:

ce frumoase-s cescutele, Chef!

fetelor, eu va inteleg pasiunea ptr cafea, da' mie nu-mi spune nik! beau cafea ca sa fiu in rand cu lumea, rar are vreun efect revigorant, in esenta as putea trai f bine fara.
dar ce vreau sa va-ntreb: de ce afara se bea cafea doar facuta la masina? aia de la ibric, de-aia clasica, fiarta...ce-are? e chestie de comoditate, lipsa de timp sau..ce?

Hihihihi, viu eu sa stric subiectul asta asa de frumos elaborat, cu masini care mai de care, sa zic ca traiesc intr-o tara unde poate dupa Italia (doar presupun fiindca inca n-am ajuns sa vizitez :( ) se beau cele mai bune cafele expresso, dar eu beau cafea la ibric.

Portughezii au aclimatizat arborele de cafea in Brazilia si din anii 1750 importa boabele rezultate amestecandu-le cu cele produse in fostele colonii din Africa.

Aici exista un nume pentru fiecare mod de preparare si servire a cafelei, de 8 ani sunt aici si inca nu le stiu pe toate. Luati notite ca sa stiti ce sa comandati cand viajati in Portugalia. Cu ajutorul internetului vi le zic pe cele mai raspandite. Cafeaua expresso se cheama "bica" (cam 3 inghitituri in cescuta) iar daca doresti mai diluata "bica cheia" (cescuta plina). Competitia e foarte mare intre multele cofetarii si o bica vine mereu cu jumate de desht de spuma. Costa 0,7 € intr-o cafenea obisnuita. Daca doriti energie maxima si palpitatii, cereti "cafe duplo".
Cafeaua expresso amestecata cu cativa stropi de lapte se cheama "pingado". Exista si "duplo pingado".
Expresso se mai serveste si in ceasca obisnuita, ca ale Shefei, cele 3 inghitituri de expresso peste care se toarna lapte cald pana se umple ceasca: "meia de leite de maquina". Aceeasi chestie servita intr-un pahar se cheama "galão".
Daca se doreste ceva mai slabut, exista varianta "garoto", e o cafea trecuta prin masina imediat dupa ce s-a servit un client precedent, adica ar fi a 2-a mana, peste care se toarna lapte pana se umple canutza cea mica pentru expresso.
Sper sa va fie de folos. :)

Daaaar, cu toata oferta asta bogata, eu nu-mi dezmint originea balcanica si am comandat la pachet din Romania 2 ibrice de inox. Unul e pentru casa, altul pentru servici. La servici fac infuzii de plante.
Eu beau juma' de litru de cafea turceasca (sau pishvasser cum ii ziceti voi) in fiecare dimineata, taie pofta de mic dejun si se adauga la cantitatea zilnica de lichide pe care ma lupt s-o beau. :D Daca ar vedea portughezu' de rand cum beau eu cafeaua acasa m-ar declara vrajitoare si m-ar da pe mana Inchizitiei sau a lui Dexter :P . Ca pentru Jean Baptiste Grenouille is prea batrâna. =))
Nici macar soacra nu stie cum fac eu cafeaua. E secret! :D
Barbate-miu isi face singurel cafeluta la expressorul pe care am avut placerea sa-l cumparam impreuna (ca sa aproxima-citez un coleg forumist), insa-l foloseste doar el. :D

Cele mai bune marci locale sunt accesibile ca pret, intre 2,5 si 4,0 € 250g. Mie-mi plac 2 marci: Nicola si Delta

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-97-13214816226906.png

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-97-13214816251777.jpg

Pentru cafea instant ador Starbucks, aici nu se gaseste, am primit cadou de la o prietena din US of A anul trecut pe vremea asta si inca mai am, o pastrez ca pe sfintele moashte. Cand s-o termina mi-oi comanda de pe net. Da'-i destul de scumpa. :biggrin:

#151 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 17 November 2011 - 12:54 AM

apropo de starbucks, ca să comanzi, trebuie să cunoşti limbajul de specialitate, ce beau eu e simplu, triple mocha venti with extra whipcream dar alţi comandă cam aşa:
a grande extra hot soy with extra foam, extra hot split quad shot with a half squirt of sugar-free white chocolate and a half squirt of sugar-free cinnamon, a half packet of Splenda and put that in a venti cup and fill up the "room" with extra whipped cream with caramel and chocolate sauce drizzled on top :biggrin:

#152 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 17 November 2011 - 01:00 AM

Vezi postareaDexter, la 17 November 2011 - 12:54 AM, a spus:

apropo de starbucks, ca să comanzi, trebuie să cunoşti limbajul de specialitate, ce beau eu e simplu, triple mocha venti with extra whipcream dar alţi comandă cam aşa:
a grande extra hot soy with extra foam, extra hot split quad shot with a half squirt of sugar-free white chocolate and a half squirt of sugar-free cinnamon, a half packet of Splenda and put that in a venti cup and fill up the "room" with extra whipped cream with caramel and chocolate sauce drizzled on top :biggrin:

Ha, ha, ha, exact, i-am auzit si eu pe unii comandand ceva de genul asta.Eu beau si mai simplu, a tall regular Starbucks coffee with room for cream. Imi place cafeaua dark roast si aia de la ei e exact pe gustul meu.

#153 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 17 November 2011 - 08:54 AM

Si aici Laura sunt o multime de feluri in care se bea cafeaua, si mai mult decit atit, de la o zona la alta se schimba si denumirea si apar si alte combinatii.
Cele mai raspindite aici pe care le vad eu zi de zi:
macchiato caldo - espresso cu lapte cald deasupra, din cel cu spuma
macchiato freddo - espresso cu lapte rece
corretto - espresso cu tuica in el (grappa) se obisnuieste in Veneto dar vad si aici mai ales dimineata romani care o cer, de regula sunt cei care lucreaza pe santier, italienii il beau corretto cel mai des dupa cina
marocchino - aici asa se numeste dar in alte zone altfel, e paharul "murdar" de Nutella in care fac espresso si deasupra iar laptele cald cu spuma plus un praf de cacao peste
lungo - espresso mai mult, cescuta plina
corto sau ristretto - un deget de espresso in cescuta
decaffeinato - cel fara cofeina care iar poate fi lungo, ristretto, macchiato caldo sau rece
d'orzo - care presupun ca e ceea ce era nechezolul pe vremuri, si asta poate fi in ceasca mare sau mica
Nu mai zic de capuccino, da alea nu le cunosc ca nu l-am baut niciodata si nici nu-mi doresc :biggrin: i-l fac numai acasa lui Marco.

#154 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 17 November 2011 - 10:39 AM

Vezi postareaAdriana, la 17 November 2011 - 08:54 AM, a spus:

marocchino - aici asa se numeste dar in alte zone altfel, e paharul "murdar" de Nutella in care fac espresso si deasupra iar laptele cald cu spuma plus un praf de cacao peste

:biggrin: oare nu pentru asta facuse Maya pasiune intr-un timp? parca-mi aduc aminte de niste poze =)) (normal cand e vorba de ea)

#155 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 17 November 2011 - 05:08 PM

Vezi postarealaura_lala, la 17 November 2011 - 12:28 AM, a spus:

Hihihihi, viu eu sa stric subiectul asta asa de frumos elaborat

Din contra! Eu zic ca l-ai îmbogatit! :-*
Multumesc pentru informatii :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#156 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 17 November 2011 - 05:10 PM

Vezi postareaDexter, la 17 November 2011 - 12:54 AM, a spus:

a grande extra hot soy with extra foam, extra hot split quad shot with a half squirt of sugar-free white chocolate and a half squirt of sugar-free cinnamon, a half packet of Splenda and put that in a venti cup and fill up the "room" with extra whipped cream with caramel and chocolate sauce drizzled on top :D

Acu' m-am prins de ce în filme vad mereu cozi în cafenelele astea :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#157 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 17 November 2011 - 05:31 PM

Vezi postareamoatza, la 17 November 2011 - 10:39 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 17 November 2011 - 08:54 AM, a spus:

:D oare nu pentru asta facuse Maya pasiune intr-un timp? parca-mi aduc aminte de niste poze :-* (normal cand e vorba de ea)

Exact!
Am stiut eu ca ar trebui sa avem un subiect cu cafea, dar numai dupa cafepedia nu am cautat, si de cafeluta aia cu nutella am uitat complet!!! Shame on me!

În timp ce citeam cafelele pe care le însira Adriana, cînd am ajuns la marocchino, m-a trosnit iluminarea si am cautat rapid dupa subiect!
Le lipesc imediat :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#158 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 17 November 2011 - 06:44 PM

Vezi postareaMaya, la 17 November 2011 - 05:31 PM, a spus:

Le lipesc imediat =))

pai da! aia parca m-a touchat si pe mine nitel.

#159 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 17 November 2011 - 07:53 PM

Vezi postareamoatza, la 17 November 2011 - 06:44 PM, a spus:

Le lipesc imediat =))

"Problema" e ca, acum mi-am amintit de cafeluta cu nutella!!!!!!!!!! =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#160 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 November 2011 - 07:58 PM

Vezi postareaMaya, la 17 November 2011 - 07:53 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 17 November 2011 - 06:44 PM, a spus:

Le lipesc imediat =))

"Problema" e ca, acum mi-am amintit de cafeluta cu nutella!!!!!!!!!! =))

Io mai am neste Nutella. N-am pus chiar toata crema in clatitele facute aseara, asa ca te-as putea servi. Scoti tu cafeaua la interval? =))

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul