Poate nu credeti, dar am reteta in imagini

Pentru cafea turceasca avem nevoie de:
Cafea turceasca (Mehmet Efendi luata direct din bazarul din Istanbul

Se gaseste si la Mega Image in cutii de tabla, e exact acelasi lucru, sa nu aveti retineri.

Ibric de arama turcesc (tot din bazar)

Se pune ibricul cu apa rece si cafeaua, cite o lingurita pentru fiecare cescuta, pe foc (cine bea cafea cu zahar pune tot acum si zaharul)

Se amesteca cu lingurita, nu se lasa cafeaua asa deasupra...
Cind incepe sa fiarba apa, deasupra se stringe caimacul

Care se aduna cu lingurita si se pune pe rind in fiecare cescuta

Cafeaua se mai lasa citeva secunde sa clocoteasca pe foc, apoi se toarna peste caimac in cescute
Arata asa

Mie imi place foarte tare aroma si gustul ei, daca ii lipseste ceva e doar o baclava alaturi, chestie care se poate repara

Normal ca bauta la Istanbul are un aer special, dar ador s-o beau si acasa pentru ca-mi aduce aminte de atmosfera de huzur din Turcia, mai ales daca o bei pe o muzica adecvata, cum e cea de mai jos (apropos, ador si melodia... parca spune o poveste)
http://www.youtube.c...A85662&index=59