Forum Culinar: Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele cafele, cafetiere, espressoare, moduri de preparare...

#201 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 December 2011 - 10:59 AM

Vezi postareaPiscotel, la 07 December 2011 - 07:55 AM, a spus:

Mai nou,dimineata beau cafea turceasca si pe la 12 ,o Moka .Imagine postata

Liaaa, vezi ca creeaza dependenta.
:happy4:

#202 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 December 2011 - 05:42 PM

făcui un frişcolatte, adică spumai frişcă lichidă în loc de lapte şi inaugurai cana cea nouă, trapezoidală şi cu ţuţuroi ca la ibiric pe unul din colţuri. nu-i aşa că-i coolă rău de tot?

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-1215-13236177972577.jpg

#203 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 December 2011 - 09:33 PM

Vezi postareaDexter, la 11 December 2011 - 05:42 PM, a spus:

făcui un frişcolatte, adică spumai frişcă lichidă în loc de lapte şi inaugurai cana cea nouă, trapezoidală şi cu ţuţuroi ca la ibiric pe unul din colţuri. nu-i aşa că-i coolă rău de tot?

E coala rau!!! :notworthy: Imi place! De un' ti-ai luat-o si cum as putea face si io rost de vreo 3-4 bucati? :scratch:

#204 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 11 December 2011 - 10:31 PM

Vezi postareaDexter, la 11 December 2011 - 05:42 PM, a spus:

ceva parca ii lipseste ... :headbang:

un set de lingurite si e perfecta ! :angryfire:

Imagine postata

#205 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 12 December 2011 - 03:23 PM

Misto de tot linguritele! Mai tre' sa le dai cu spray de ala argintiu, si servesti desertul cu ele, la fel ca Heston :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#206 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 December 2011 - 05:19 PM

foxyy, impricinata îmi sării în câmpu vizual la un magazin local şi nu am luat decît una :lol: pe raft nu erau decît 4 bucăţi, acu' nu ştiu dacă alea erau toate sau aveau mai multe în spate. pe fund scrie toscana fine pocelain şi atît ... erau şi farfurii trapezoidale, păreau o linie intreagă, acu' îmi pare rău că nu am aprofundat ...

dana
, linguriţele alea ar fi la fix la frişcolatte, o gură de cafea şi cranţ, o muşcătură din linguriţă :rolleyes:

#207 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 December 2011 - 08:01 PM

Vezi postareaDexter, la 12 December 2011 - 05:19 PM, a spus:

foxyy, impricinata îmi sării în câmpu vizual la un magazin local şi nu am luat decît una :D pe raft nu erau decît 4 bucăţi, acu' nu ştiu dacă alea erau toate sau aveau mai multe în spate. pe fund scrie toscana fine pocelain şi atît ... erau şi farfurii trapezoidale, păreau o linie intreagă, acu' îmi pare rău că nu am aprofundat ...
dana, linguriţele alea ar fi la fix la frişcolatte, o gură de cafea şi cranţ, o muşcătură din linguriţă :D

Rau ai facut! :thumleft:

#208 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2011 - 10:13 AM

Vezi postareaMaya, la 12 December 2011 - 03:23 PM, a spus:

Misto de tot linguritele! Mai tre' sa le dai cu spray de ala argintiu, si servesti desertul cu ele, la fel ca Heston :)

Maya, la cit sintem de ciocolatosi, nu mai apuca linguritele sa vada spray-ul ! :love7:
deja o cutie am dat-o gata, si eu care le cumparasem sa avem de Craciun la cafea ... :)

da' Heston asta ce serveste in desert ? cafea turceasca la nisip ? :sad1:

#209 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 13 December 2011 - 10:17 AM

Vezi postareaDexter, la 12 December 2011 - 05:19 PM, a spus:

dana
, linguriţele alea ar fi la fix la frişcolatte, o gură de cafea şi cranţ, o muşcătură din linguriţă :)

ok, Dexter, modul de servire s-a marcat ! :sad1: da' reteta frişcolungii nu o dai ? :love7:

#210 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 13 December 2011 - 01:08 PM

Vezi postareauptown girl, la 13 December 2011 - 10:13 AM, a spus:

da' Heston asta ce serveste in desert ? cafea turceasca la nisip ? :tongue7:

Nu mai îmi amintesc ce a servit cu tacîmurile de cioco argintita, dar sper ca nu a fost pîrsh/glis glis tras în ciocolata, ca el le are cu astea. Brrrrrrrrrrr :71:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#211 Useril este offline   boariu iuliana 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin

Postat 14 December 2011 - 07:19 PM

Buna fetelor.As avea nevoie de ceva ajutor.M-am hotarit sa-mi cumpar espressor dar nu stiu care.La un momendat ,ma gindeam sa-mi cumpar o Brikka dar nu-s sigura ca o sa-mi placa.Nici nu as da o caruta de bani si apoi sa mi se strice in scurt timp ca nu-mi convine.Cum se cumpara de fapt o masina de cafea?Care-s cele bune?Sau e doar norocul tau sa dai peste una "cumsecade"? multam

#212 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 December 2011 - 06:19 PM

Vezi postareaboariu iuliana, la 14 December 2011 - 07:19 PM, a spus:

Buna fetelor.As avea nevoie de ceva ajutor.M-am hotarit sa-mi cumpar espressor dar nu stiu care.La un momendat ,ma gindeam sa-mi cumpar o Brikka dar nu-s sigura ca o sa-mi placa.Nici nu as da o caruta de bani si apoi sa mi se strice in scurt timp ca nu-mi convine.Cum se cumpara de fapt o masina de cafea?Care-s cele bune?Sau e doar norocul tau sa dai peste una "cumsecade"? multam

Espressoare bune gasesti în mai multe clase de preturi, asa ca spune-ne cam cît ai fi dispusa sa dai, si ce cafea vrei sa bei? Lunga, scurta, spumuita, cremoasa...
Cu cîteva pagini în urma am scris ca mi-am luat o Gaggia. Eu sînt foaaarte multumita, si niciodata nu voi mai cumpara una automata, precum cafetiera de la Saeco, care a fost dublu si înca oleaca mai scumpa decît asta care o am acum. Vorbesc de precedenta Gaggiei :tongue3:
Daca vrei confort 100% atunci trebuie sa recurgi însa la o automata. Daca vrei sa "construiesti" o relatie de dragoste cu cafeluta, poti linistita sa-ti iei una semi-automata sau chiar manuala... dar ziceai ca o Brikka nu te-ar încînta. De ce? Cum spuneam, depinde ce vrei. Ca sa nu mai scriu eu aiurea, spune tu cam ce si cum, si apoi noi venim cu ideile :tongue3:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#213 Useril este offline   boariu iuliana 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationDublin

Postat 17 December 2011 - 12:54 AM

Deci as vrea una bunuta si nu super scumpa,adica nu 7-800 euro ca aia inseamna o caruta de bani si ce garantie am ca ma si tine ca atare? O brika am spus ca nu-s sigura pt ca nu stiu cum este cafeaua de buna .... nu am baut niciodata facuta la o Brikka. Teoretic ma gindeam ca e aiurea sa dau multi bani pe o masina de cafea cind pot sa dau 30 euro sau cit o costa o brikka [stiu ca nu e f scumpa] si sa beau exact aceeasi treaba.Vreau sa beau espresso atita .Al meu vrea capucino dar aia se rezolva si altfel.Imi place lavatza in general .SOoo Brikka sau masina de cafea? thx

#214 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 17 December 2011 - 02:49 PM

Vezi postareaboariu iuliana, la 17 December 2011 - 12:54 AM, a spus:

Deci as vrea una bunuta si nu super scumpa,adica nu 7-800 euro ca aia inseamna o caruta de bani si ce garantie am ca ma si tine ca atare? O brika am spus ca nu-s sigura pt ca nu stiu cum este cafeaua de buna .... nu am baut niciodata facuta la o Brikka. Teoretic ma gindeam ca e aiurea sa dau multi bani pe o masina de cafea cind pot sa dau 30 euro sau cit o costa o brikka [stiu ca nu e f scumpa] si sa beau exact aceeasi treaba.Vreau sa beau espresso atita .Al meu vrea capucino dar aia se rezolva si altfel.Imi place lavatza in general .SOoo Brikka sau masina de cafea? thx

Pai atunci orienteaza-te la una ca cea pe care o am eu. Cum spuneam, sînt super multumita, nu a fost scumpa, face espresso super, si are si panarello ala de spumuit lapte, deci poti face si cappuccino foarte bun!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#215 Useril este offline   boariu iuliana 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationDublin

Postat 17 December 2011 - 11:00 PM

Saptamina viitoare sper sa reusesc sa ma duc la Gaggia ,ca au showroom si am sa-mi cump una.Nu inteleg diferenta dintre automata si manuala pt nu mi se pare ca e cine stie ce diferenta mare ,dar poate gresesc.Oricum io ma duc pe idea ca nu are rost sa dau citeva sute in plus pe una automata cind pot sa beau aceeasi treaba cu mai putini bani.Dar acolo am sa vad,ca al meu e mina larga nu io :notworthy:
thx de sfat

#216 Useril este offline   Dauphne 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 18 December 2011 - 01:18 AM

Vezi postareaboariu iuliana, la 17 December 2011 - 12:54 AM, a spus:

Vezi ca de la una de 7-800 euro cresc si pretentiile, ori cu un espressor de uz casnic n-ai sa reusesti s-o faci chiar ca la bar, oricat ai studia si incerca. Ai sa ramai mereu cu dezamagirea. Cele profesionale sunt diferite. (e musai sa ai si rasnita, sa incerci cafeaua rasnita in mai multe grade, pana nimeresti s-o potrivesti; mai depinde si de cafea)
Mai fac cateodata si la moka, desi buna, nu se compara cu cea la espressor ( insa eu am un cuor di moka, nu brikka). Mai cremoasa, faceam o napoletana candva, la moka (cea in care se freaca primii stropi cu zaharul) -iese buna; nu mai fac, c-am renuntat la zahar.

Un esspresso se amesteca mereu, chiar daca e fara zahar si se bea in primele 10 sec, dupa care-si schimba gustul.

#217 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 19 December 2011 - 07:42 PM

Vezi postareaDauphne, la 18 December 2011 - 01:18 AM, a spus:

Vezi ca de la una de 7-800 euro cresc si pretentiile, ori cu un espressor de uz casnic n-ai sa reusesti s-o faci chiar ca la bar, oricat ai studia si incerca. Ai sa ramai mereu cu dezamagirea. Cele profesionale sunt diferite. (e musai sa ai si rasnita, sa incerci cafeaua rasnita in mai multe grade, pana nimeresti s-o potrivesti; mai depinde si de cafea)
Mai fac cateodata si la moka, desi buna, nu se compara cu cea la espressor ( insa eu am un cuor di moka, nu brikka). Mai cremoasa, faceam o napoletana candva, la moka (cea in care se freaca primii stropi cu zaharul) -iese buna; nu mai fac, c-am renuntat la zahar.

Un esspresso se amesteca mereu, chiar daca e fara zahar si se bea in primele 10 sec, dupa care-si schimba gustul.

Pai alea de 7-800 au si rîsnita integrata, si se poate rîsni în diferite grade, la fel si dozarea se poate programa Asa a fost si ex cafetiera mea. Nu asa scumpa, doar vreo 500, dar nu scotea un espresso asa misto ca asta de la Gaggia, care a costat doar 180. Mi-am luat si o rîsnita misto, un tamper cool, si espresso iese excelent. Totul e sa faci temele de casa, si scoti si dintr-o masina de asta o cafeluta de toata frumusetea!
Si bineîntels ca materia prima si gradul de macinare este foaaarte important. Rîsnita are vreo 17 grade de macinare. Eu o rîsnesc fina de tot, presez bine, si scot în 20-25 secunde(depinde de cum presez) un espresso fierbinte si cremos, pe care-l beau rapid.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#218 Useril este offline   Dauphne 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 19 December 2011 - 09:18 PM

Vezi postareaMaya, la 19 December 2011 - 07:42 PM, a spus:

Pai alea de 7-800 au si rîsnita integrata

Nu neaparat. A mea nu are rasnita integrata, am luat separat. Si n-are nimic automat-nici dozare, totul e manual (la ochi). Fara tamper bun (cu jucaria din plastic ce vine cu majoritatea masinilor), e un chin.
Cafeaua mea iese superba-crema, nu ma plang deloc (doar ca nu o compar cu cea de la bar, unde au masini profesionale). Cat de fina trebuie, spune masina sau esspresso-ul din cana; la mine, daca e prea fina nu curge decat in stropi si iese proasta cafeaua. (Oricum trebuie sa fie mai fina decat cea ptr, filtru. Mai depinde si de cafeaua folosita, robusta ajuta la formarea cremei) Hehe, cata cafea am aruncat pana sa ajung sa-mi cunosc masina…
Ii expuneam doar ceva puncte de vedere pe care poate ar interesa-o cand ar alege masina.
Uitasem sa amintesc ca, poate e important ca masina sa aiba functie de detartrare, altfel e cam maaaare chinul. Si trebuie indepartat calcarul o data la 4 luni, ca sa poti avea pretentia unei cafele bune. Trebuie curatat filtrul la fiecare 75-100 cafele, daca nu vrei toate impuritatile in cafea.
La fel si rasnita, ca uleiurile rancezesc si “aromeaza” cafeaua.

#219 Useril este offline   boariu iuliana 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationDublin

Postat 19 December 2011 - 09:54 PM

Merci de informatii,de aia nu m-am grabit sa-mi cumpar ,ca sa-mi fac bine temele. :pupic:

#220 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 19 December 2011 - 11:43 PM

Dauphne, clar ca nu trebuie sa aibe neaparat rîsnita integrata, dar astea mai de toata ziua au. Nici alea de la Kitchen Aid nu au, de exemplu. Asta vroiam sa mi-o iau atunci cînd de fapt am luat-o pe cea de la Saeco. Dar din prostie si confort, nu am facut-o. Iar acum nu vroiam sa ma risc. Înca mi-era frica de lucrul manual. Data viitoare stiu mai bine :pupic:

Eu nu am aruncat prea multa cafea, am bunghit-o rapid. Si gradul de macinare, si presatul...si,si, dar cei drept, am citit mult pe net. Datorita "Probantilor" precedenti, am avut mai usor. Cum spuneam, sînt foarte multumita. Normal ca nu iese perfect ca în cafeneaua italiana, facuta de masina profi, dar ce vroiam eu de fapt sa spun, ca la masinile unde o macini tu, o presezi tu, deci o faci manual, iese muuuult mai buna si apropiata de adevar, decît din cafetierele automate. Îmi pare doar rau ca nu am luat de la inceput una de genul asta. Nu am facut-o pentru ca am preferat confortul. Aica, apas pe bumb si iese cafeaua. Din pacate, nu se compara...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13