Forum Culinar: Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele cafele, cafetiere, espressoare, moduri de preparare...

#241 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 August 2012 - 07:42 PM

carpatica, cum merse cu răsfăţatul soţului?

affogato 2.0 cu frişcă şi ingheţată Häagen-Dazs pe băţ. jumate din ingheţată se înmoaie in cafea, jumate se mănîncă de pe băţ =))

la mine in sat, la cafeneaua illy, affogato se face cu frişcă naturală servită din "sifoane" in care bagi frişca lichidă şi un cartuş de protoxid de azot care face frişca ţapănă, ca aia din tub. foloseşte careva aşa ceva, ceva recomandări, că tare mă bate gândul să mă impropietăresc cu sifonu' respectiv.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-1215-13446201228995.jpg

#242 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 August 2012 - 10:20 PM

Foarte rar, dar foarte rar, manînc ceva cu frisca. Imi place, dar pentru ca alor mei nu le place, rar fac ceva unde vine chiar si-un motz de frisca. Cîndva intentionam sa-mi cumpar si eu sifonul ala, dar e destul de piparat la pret, în jur de 100 euro... si nu stiu daca merita la cît de rar folosesc. Tocmai cînd era o oferta la vreo 70, am dat de frisca în spray! Da, stiu ca se gaseste de cînd lumea, dar nu frisca adevarata, ci un "ceva" acolo care spumeaza. Ei, am gasit o marca locala care baga frisca lichida adevarata în tub! Functioneaza pe acelasi principiu ca orice alt tub de frisca neadevarata :D
Happy me :occasion14:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#243 Useril este offline   Carpatica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 13 August 2012 - 11:30 PM

Vezi postareaDexter, la 10 August 2012 - 07:42 PM, a spus:

carpatica, cum merse cu răsfăţatul soţului?

Merse asa, ca sotul meu se hotara nu de mult sa manance vegan (nu pe baza de principii ci pe baza de kg si colesteroale :-), asa ca nema inghetata ( desi o am cumparata in congelator), o mananca fecioru (care are 2 ani). Da' la ce poze postezi aici, eu deja simt in gura un gust delicios de inghetata cu cafea si cred ca ma rasfat pe mine intr-o zi cand isi face al meu cafea acasa.

#244 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 13 August 2012 - 11:40 PM

Carpatica, baga sorbeturi la toata familia! Si cu sorbet, ma refer la fruct pur sau eventual lungit cu suc de fructe daca e prea gros maglavaisul.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#245 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 August 2012 - 05:59 PM

maya, pe tubul de friscă-adevărată-care-seamănă-cu-aia-neadevărată, l-am găsit şi eu, singura nemulţumire este că are zahăr adăugat. de aici idea cu sifonu', care şi la mine în sat e scump, dar mă tentează destul de tare că de cînd cu maşina cea nouă, numai la frişcă artistică îmi stă mintea :floare:

#246 Useril este offline   colentina 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 01-March 10

Postat 16 August 2012 - 02:44 AM

Ce fel de cafetiera recomandati? A mea, un Delonghi cu termos, a dat in primire. Nu imi trebuie ceva sofisticat. Am citit pe undeva ca termosul e o optiune mai buna decat vasul de sticla si plita (care ar schimba gustul cafelei).

#247 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 September 2012 - 11:52 PM

colentina, eu sunt în luna de miere cu maşinăria cea nouă şi nu pot recomanda altceva :notworthy:

in altă dezordine de idei, mi-am mai dorit o maşină şi acu' o am şi pe dânsa, aeroccino de făcut spume profesionale. nu sunt cuvinte în dictionar să descriu perfecţiunea înspumării. me extremely happy!

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1215-13468818647922.jpg

#248 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 September 2012 - 12:20 AM

Dex, hello :rolleyes: si sa o stapanesti sanatos, savurand preparatele Illy cu multa placere :notworthy: .
De cand am dat prima data de ea, eu sunt fun Illy, din 2003, incepand de la gust, la masini.
Am masinaria cu pastile acasa si pe cea cu capsule la birou.
Nu imi mai face placere consumul altei marci de cafea sau mod de preparare, exceptand expresso preparat/baut la bar in Italia, care e exceptional, ca nici un altul, indiferent de marca, datorita consumului (expresso facut la masina incinsa de fluxul mare de cafele este cea mai buna/corect preparata ... mi-a explicat un scolit la Illy in Italia). Asa ca acasa nu o mai folosesc. In we fac pauza. Acum, cu affogato al tau ..., poate o pun iar in functiune.
Motzulina, eu am fost invatata sa beau expresso fara sa imi mai tremure mainile dupa prima ceasca. Imi placea gustul, dar nu-mi facea bine. Acum, de cand stapanesc "tehnica" nu mai am probleme de tremurici/suportabilitate si nici nu imi mai place a bea cafeaua preparata alt fel.

Dex, pe asta ultima masinarie nu am mai vazut-o pana acum. Ce spume sanatoase spumuiesti cu ea?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#249 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2012 - 01:03 AM

dani :hello: şi :pupic: am reinceput să beau cafea de vreo cîteva luni din cauză de cafenea illy deschisă la mine in sat. cafeaua preparată de nenicii respectivi e atât de perfectă şi de pe gustul meu că am zis să mă inzestrez cu ce îmi trebuie să pot face acasă :floare:

in aeroccino fac spume de lapte, calde sau reci, mai pufoase sau mai cremoase, spume de frişcă lichidă, aş putea incălzi laptele dacă mi-ar plăcea crud şi cred că aş putea face şi dressing dacă m-aş incorda un pic :) dă un search după aeroccino by nespresso să vezi ce şi cum. părerea mea este că e cel mai bun spumant de pe piaţă

#250 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 07 September 2012 - 02:59 PM

Dex, asa ma 'nervozezi cu espresso masina ta, ca... mai ca vreau si eu! E asa faina.... si curge illy prin ea! :floare: Dan e cu Lavazza lui, si nu-l convingi ca alta cafea e mai buna. Orice probeaza, e ok, e buna, dar Lavazza e the only one pentru papila lui. In topul meu, a ramas dintotdeauna Illy pe primul loc.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#251 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 September 2012 - 12:38 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 September 2012 - 12:20 AM, a spus:

Motzulina, eu am fost invatata sa beau expresso fara sa imi mai tremure mainile dupa prima ceasca. Imi placea gustul, dar nu-mi facea bine. Acum, de cand stapanesc "tehnica" nu mai am probleme de tremurici/suportabilitate si nici nu imi mai place a bea cafeaua preparata alt fel.

is f happy acum ca mi-a adus fi-miu de la turci un kil de cafea de-aia macinata fin-fin si cu o aroma pe care eu n-am gasit-o niciunde.
io nu-s o pasionata de cafea, dar asta pur si simplu ma destabilizeaza, imi vine sa mananc praful de cafea cu lingurita, si chiar o fac.
am renuntat si la zahar in cafea, mai pun cate-un strop de agava...imi place-place!
am baut la prietena mea niste cafea cu aroma de vanilie, adusa din Canada. mi s-a parut cel mai groaznic lucru, am luat o gura si i-am pasat-o omului.

#252 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 September 2012 - 06:36 PM

maya, eu zic să o pui pe listă la moş crăciun, illy rulz!!

expresso destinat pentru affogato a fost deturnat şi consumat cu un moţ de frişcă. pozai mai ales ca să vă arăt "espresso boat" :occasion14:

Imagine atasata: monthly_09_2012/post-1215-13478125595176.jpg

#253 Useril este offline   iulia nicoleta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 September 2012 - 05:14 PM

nu stiu daca s-a mai scris pe aici despre aeropress.

are cineva asa ceva pe acasa? cum e ?

http://www.youtube.c...feature=related

#254 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 07 November 2012 - 04:02 PM

Vezi postareaDexter, la 16 September 2012 - 06:36 PM, a spus:

maya, eu zic să o pui pe listă la moş crăciun, illy rulz!!

Am pus-o!

Doar ca mosul meu, mi-a adus-o azi!!! Cu tot cu 6 dose a 21 de capsule, cica sa ma satur de Illy =)) (plus ca si masina de la sine are în cutie o gramada de capsule diferite, de proba).
Dan cel îndragostit de Lavazza, din fire fidel acestei marci de ani si ani de zile... azi s-a îndragostit din nou! Nu doar de masinuta ci si de Illyuta Cafeluta =))
Bre Dexter, yes, that's it! Asta este espresso ala ce-l cautam de-o viata, în casa! Thanks!

E clar ca azi fiind prima zi, o sa ne iese ochii din orbite, dar de mîine moderam consumul :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#255 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 November 2012 - 04:28 PM

Vezi postareaMaya, la 07 November 2012 - 04:02 PM, a spus:

Bre Dexter, yes, that's it! Asta este espresso ala ce-l cautam de-o viata, în casa! Thanks!

bre maya, mă bucur de parcă mi-aş fi luat-o eu =)) şi la mine e tot aşa, espresso pe care-l căutam de o viaţă; incă mă minunez la fiecare ceşcuţă cît de perfect e.

#256 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 November 2012 - 01:59 PM

Maya sa-nteleg ca ti-ai tras un expresor a la Dex? Daca da sa-ti traiasca.

Si eu sun fan Lavazza rosa, dar nu zic nu la illy.

Dexter cele mai apetisante cesti/ cupe de cafea ornata ever, miinuunaatee :scratch:
Imagine postata

#257 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 09 November 2012 - 02:56 PM

Mi-am tras dara! :71:

Stii ce a zis fidelul Lavazzei as'noapte, înainte de culcare? " Abia astept sa ma trezesc dimineata sa beau cafeluta!" :scratch:
Nici el nu zicea nu la Illy, ca na, beam eu/asa ca mai bea si el, dar Lavazza era Lavazza, nu uita sa mentioneze asta niciodata. Acum e în love cu Illy, dar nu neaparat din cauza bobitei, ci din cauza masinutei, care face cel mai perfect espresso care se poate face acasa.

Inainte, eram complet împotriva aparatelor cu capsule, si împotriva unora sînt înca si acum. Dar dupa ce Dexter a spus de Y1.1 Touch (ca eu nici n-auzisem de ea), am cercetat problema, m-a convins sistemul si am actionat :sad4:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#258 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 09 November 2012 - 03:16 PM

Mai cafeinomana din mine a tresarit de mai multe ori cand ati asociat cuvantul "perfecta" la "cafea-espresso".
M-ati facut "invidioasacurioasa".Eu l-am gasit pe site-ul Illy la 189€.
Capsulele nu mi se par scumpe.Acu nici masina, daca spuneti ca-i "espresso suprem".

Nu pot sa-i fac cadou la al meu espressorul ca nu prea bea acasa cafeaua.
Manu inca nu bea cafea. :scratch:
Concluzie:
Ce fac?Mi-l fac cadou singura?

Acu Maya, Dex numai voi ma puteti ajuta!

#259 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 09 November 2012 - 03:40 PM

Eu zic sa ti-l pui sub pomul de craciun singura si sa dai vina pe Mos Craciun :scratch:

Dexter il luasi din satul de aicilea sau de peste granita? Eu m-am uitat pe site-uri canadiene si am gasit doar cu $275+taxe (la site-ul american are o oferta cu 155 si o comanda constanta de capsule dar nu delivereaza acilea)

Daca papila Mayei e incantata, nu rezist nici eu...si poate ca-l infiltrez si la munca ca nu suntem multi cafengii :71:
A cat is a friend fur-ever !

#260 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 November 2012 - 03:57 PM

Vezi postareaMaya, la 09 November 2012 - 02:56 PM, a spus:

Mi-am tras dara! :scratch:

Ei in cazul asta sa-l folositi cu mare placere pe Y1.1 Touch - ma faceti sa ma interesez mai cu foc
de aparatel- sunt convinsa ca nici eu nu as zice nu la asa o cremozitate.
Imagine postata

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic