Forum Culinar: Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele cafele, cafetiere, espressoare, moduri de preparare...

#501 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 13 April 2019 - 11:25 PM

Senchiu.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#502 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,788
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 13 April 2019 - 11:42 PM

Vezi postareadragos, la 13 April 2019 - 06:19 PM, a spus:

Vezi postareamino, la 13 April 2019 - 05:53 PM, a spus:

Frumoasa jucaria, Dragos! La cat mai multe si diferite cafelute! Are si rasmita?

Da, e cu rasnita. Dar are si un loc unde poti pune cafea rasnita, doo lingurite.

Foarte fain, s-o folosesti sanatos! eu am zis ca daca mi-oi lua masina de cafea, sa fie si cu rasnita. Dar la cata bem si cat de mica avem bucataria, nu merita - deocamdata.

#503 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 September 2019 - 08:38 PM

Ca sa fiu sigura ca am cu ce sa ma joc in weekend dupa pofta inimii:
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-93937000-1567708706.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#504 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 September 2019 - 09:08 PM

Coffee party, I say! Who's comin'?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#505 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,974
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 September 2019 - 06:00 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 September 2019 - 09:08 PM, a spus:

Eu, eu! Nu am asa multe jucarii ca tine, dar cam asta am acum. Cutia de Illy cu eticheta rosie o am luata de mult, acum tin in ea Jacobs sau Tchibo exclusiv care lipseste acum din colectie. Nesul Amigo e al sotului care desi a incercat mai multe tipuri de nes, tot Amigo e preferat.

La capsule asta folosesc ca am castigat de la Tchibo un aparat Cafissimo.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_09_2019/post-343-0-73986200-1567742629.jpg

Aceasta postare a fost editata de mino: 06 September 2019 - 06:06 AM

#506 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,524
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 06 September 2019 - 09:23 AM

Vezi postareamino, la 06 September 2019 - 06:00 AM, a spus:

Eu, eu! Nu am asa multe jucarii ca tine, dar cam asta am acum. Cutia de Illy cu eticheta rosie o am luata de mult, acum tin in ea Jacobs sau Tchibo exclusiv care lipseste acum din colectie. Nesul Amigo e al sotului care desi a incercat mai multe tipuri de nes, tot Amigo e preferat.

Aparat din ala cu capsule mi-am luat si eu de la tchibo ca e mititel si e numai bun de luat in concedii. Problema mea e ca in Luxembourg nu gasesc capsulele, trebuie sa merg in Nemtia dupa ele sa imi fac stoc. Daca va intrebati de ce umblu cu cafeaua dupa mine, e pentru ca la noi primul lucru dimineata dupa spalat pe dinti si ochi e cafeaua- da, asa de grav e. Si cafeaua de la hoteluri nu e ce trebuie de cele mai multe ori. Cand plecam cu avionul nu luam aparatul totusi :)
brain loading....please wait....

#507 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2019 - 09:30 AM

Si apropo de tipuri de cafea, mie imi place mult si espresso de la Davidoff, sotului nu-i place deloc, zice ca e acra :)

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 06 September 2019 - 09:35 AM

#508 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 September 2019 - 10:10 AM

Mie de ex nu-mi place Lavazza. La fel mi se pare acră.

#509 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2019 - 11:56 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 September 2019 - 10:10 AM, a spus:

Mie de ex nu-mi place Lavazza. La fel mi se pare acră.

De gustibus, vezi? Mie cre'ca-mi place acra, oi fi eu prea dulce :) . Eu le beau fara zahar, sotul pune si putin zahar. Si pentru ca tot mi-am amintit, acum 2 ani cred am luat din Livigno Lavazza inBlu -atunci scria editie limitata. De atunci eu nu am mai vazut prin magazine, nici aici nici pe unde am umblat eu prin Italia. Asa arata:
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-178-0-58270500-1567763699.jpg

#510 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,974
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 September 2019 - 12:54 PM

Lavazza nu imi place nici mie, mi se pare prea arsa, dar daca o am o beau. Starbucks, Jacobs si Tchibo, sunt cele care imi plac. Am incercat si Davidoff dar la cat costa nu am fost cazuta pe spate.

#511 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2019 - 04:16 PM

Vezi postareamino, la 06 September 2019 - 06:00 AM, a spus:

Eu nu imi gasesc cutiuta de Amigo. Este si pentru mine singurul ness care imi place. Eu am baut de la mai multe aparate cu capsule. Pentru concedii, cum spune Blackie, ideale! Illy nu este una din favoritele mele, dar am luat-o mai demult. Beam candva Illy. Mai au si cu eticheta neagra, pentru espresso special. Insa, merge foarte bine la espresso orice boaba va place. De gustibus, cum spuneati :)

Vezi postareablack_cat, la 06 September 2019 - 09:23 AM, a spus:

Aparat din ala cu capsule mi-am luat si eu de la tchibo ca e mititel si e numai bun de luat in concedii. Problema mea e ca in Luxembourg nu gasesc capsulele, trebuie sa merg in Nemtia dupa ele sa imi fac stoc. Daca va intrebati de ce umblu cu cafeaua dupa mine, e pentru ca la noi primul lucru dimineata dupa spalat pe dinti si ochi e cafeaua- da, asa de grav e. Si cafeaua de la hoteluri nu e ce trebuie de cele mai multe ori. Cand plecam cu avionul nu luam aparatul totusi =))

Idem! Poa sa fie hotelu de 7 stele, daca nu am in camera cafeluta inainte de a cobora la micul dejun, e de rau. Si, pe langa cafea, eu mai car si perna cu mine Imagine postata In Germania, in general. Astia nu stiu ce e o perna buna Imagine postata

Vezi postareablack_cat, la 06 September 2019 - 09:30 AM, a spus:

Si apropo de tipuri de cafea, mie imi place mult si espresso de la Davidoff, sotului nu-i place deloc, zice ca e acra =))

Nici mie nu imi place , este mult prea tare prajita. La fel si Lavazza, Illy, Julius Meinl si Segafredo. Singura de la Lavazza care chiar imi place este d'Oro. Insa aici eu nu o gasesc.

Una peste alta, nici una din boabe nu depaseste in gust si finete boabele Maragogype, care insa sunt si foarte scumpe...Imagine postata

Lucaffé, asa si asa pentru gustul meu.

Pentru un espresso puternic mai consumam si pe astea:
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-11105900-1567779357.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#512 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 September 2019 - 05:11 PM

Vezi postareablack_cat, la 06 September 2019 - 11:56 AM, a spus:

Si pentru ca tot mi-am amintit, acum 2 ani cred am luat din Livigno Lavazza inBlu -atunci scria editie limitata. De atunci eu nu am mai vazut prin magazine, nici aici nici pe unde am umblat eu prin Italia.

pe siteul lavazzei nu e
si daca gogalez o gasesc de cumparat in afara italiei, si pe amazon si pe eataly
asa ca probabil a fost facuta cu vreo ocazie temporar

cafeaua e subiectiva tare de tot

si chiar daca hotelul e de 7 stele nu inseamna ca face cafea asa cum ne place noua

eu am mai zis cred, in afara Italiei nu beau cafea, prefer sa stau fara decit sa beau acqua sporca =))
dar chiar si in Italia sau chiar in acelasi bar nu iese cafeaua mereu la fel, noua de exemplu ni se intimpla intr-un barulet in care mergem la serviciu lunea (masina nu merge simbata si duminica) dimineata cafeaua nu e buna, mai ales daca o face proprietaru
depinde de cit preseaza cafeaua, de uzul masinii si nu in ultimul rind evident de cafea
mie imi place Vergnano si in alt bar in care merg folosesc Vergnano si imi place
aaaa, si a pune zahar in cafea e o crima (pentru cafea) :)

#513 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2019 - 05:31 PM

Total de acord cu tine, ca zaharul e o crima pentru cafea. Pentru espresso, nu pentru orice cafea. Pe mokka insa nu o concep fara zahar. Dar, daca imi spunea cineva acu 20 de ani ca cea mai buna cafea e aia fara zahar si lapte, i-o turnam in chiloti Imagine postata . Acu triij de ani o beam la ibric, mereu cu zahar, mai mereu facuta de tata. Si, si de mama, dar mai buna o facea tata Imagine postata
Si gustul se schimba si se educa Imagine postata Si nu, nu are nimic de-a face cu a fi snob...daca iti place intr-adevar gustul exquisite, fie la cafea, fie la ciocolata ( parca se vorbea pe aici de calitatea ei si ca ciocolata din Ro este de proasta calitate...), fie vin sau branzeturi, bere , ceai, mereu vei fi in cautare de THE ONE. La fel si cu parfumurile ...
Total de acord si cu numarul de stele ale hotelului. Daca nu sunt bune cafeaua, perna si izolarea fonica e aiurea, vax albina, ai dat banii dijaba ! Imagine postata
Ba, sa stii ca si in afara Italiei se poate bea o cafea buna, de ex. in Germania. Dar asta pentru ca - in special in zona mea, bazinul Ruhrului - este impamantenita cultura espresso-ului si cappuccino-ului datorita italienilor care au venit aici in anii'50 , adusi ca mineri imigranti si aici au ramas. De asta si multe restaurante italiene, insa rar mananci o pizza super, pentru ca au adaptat-o la gustul nemtesc si se face cu faina si produse tot nemtesti, ceea ce automat i-a taiat din originalitate... Asadar, cu cafeaua chiar is super bine aici in Germania :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#514 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2019 - 05:40 PM

Blackie, sunt foarte multumita de Dedica, foarte! Nota maxima de la mine. Parametrii de baza care definesc un espresso perfect pentru gustul meu sunt indepliniti:cei 15 bari isi faci datoria pe deplin si scot excelent fix aroma, dulceata si gulerasul spumos tipice unui espresso foarte bun!

Un espressor bun nu scoate cafeaua acra, nu te doare sau te roade stomacul dupa ea, in ceasca miroase fix ca atunci cand ai macinat boabele, dupa prima inghititura si aroma puternica de cafea si amareala tipica trebuie sa iti ramana pe limba timp indelungat aroma aceea de cafea care ti se intipareste in nari cand ai mirosit cafeaua proaspat macinata si o usoara dulceata, fara sa fi adaugat zahar in espresso. Si cand curge cafeluta in recipient, asa trebuie sa faca spuma:

Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-05330200-1567784272.jpgImagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-77647200-1567784279.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2019/post-12-0-97985800-1567784285.jpg

Un espresso de calitate se defineste si prin faptul ca ajung trei pe zi , in medie, ca sa fii activ si treaz si sa nu te simti obosit. Uneori patru, daca ma duc la sport, mai bag unul mic inainte.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#515 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 September 2019 - 07:03 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 September 2019 - 05:40 PM, a spus:

Un espressor bun nu scoate cafeaua acra

cafeaua n-o fi acra dar gustul ei da :D
daca-ti zic ca in masina noastra, cu aceeasi apa grad de macinare tot tot la fel noi pe Lavazza o simtim acra, pe Vergnano nu
n-am avut ce face ca nu m-am indurat s-o arunc dar am baut-o asa ca mi-a facut-o cadou soacra-mea
si cum ea o bea si crede ca pe lumea asta exista numai Lavazza qualità rossa mi-a facut-o cadou :)

aa da, acu mi-am amintit ca pe teritoriul Italiei un loc in care nu beau cafeaua e bucataria soacra-mi :)

la Londra de exemplu, ghidul nostru era de la Roma si ne-a aratat 2 locuri in care zicea el ca era cafeaua buna, in primul unde era un italian era intr-adevar buna (chiosc pe trotuar linga Westminster Abbey), in cel de-al doilea unde nu erau italieni era la fel de oribila cam ca peste tot

in Germania cafea ca lumea (pentru noi) se bea acasa la Peter :P

#516 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2019 - 08:51 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 September 2019 - 07:03 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 06 September 2019 - 05:40 PM, a spus:

Un espressor bun nu scoate cafeaua acra

cafeaua n-o fi acra dar gustul ei da :D
daca-ti zic ca in masina noastra, cu aceeasi apa grad de macinare tot tot la fel noi pe Lavazza o simtim acra, pe Vergnano nu
n-am avut ce face ca nu m-am indurat s-o arunc dar am baut-o asa ca mi-a facut-o cadou soacra-mea
si cum ea o bea si crede ca pe lumea asta exista numai Lavazza qualità rossa mi-a facut-o cadou :)

aa da, acu mi-am amintit ca pe teritoriul Italiei un loc in care nu beau cafeaua e bucataria soacra-mi :)

la Londra de exemplu, ghidul nostru era de la Roma si ne-a aratat 2 locuri in care zicea el ca era cafeaua buna, in primul unde era un italian era intr-adevar buna (chiosc pe trotuar linga Westminster Abbey), in cel de-al doilea unde nu erau italieni era la fel de oribila cam ca peste tot

in Germania cafea ca lumea (pentru noi) se bea acasa la Peter :P

Asta pentru ca nu stiti cafeaua de acasa de la Lori, draga Imagine postataImagine postataImagine postata
Stai, cand spuneam ca un espressor bun nu trebuie sa scoata o cafea acra, nu ma refeream la un tip anume de boabe ci la calitatea espressorului. Mie Bosch imi scotea cafeaua acra si acida, in ciuda miilor de decalcifieri, curatat ore intregi la ea, etc.
Aceleasi boabe la asta ies absolut perfect. Este chestie de tehnica espressorului si, so sorry to say it, un mare dezavantaj al automatelor complete care vine cand incep sa se invecheasca...adica dupa un anumit numar de ani. O sa explic si faza asta.

Cat despre Lavazza Rosso ,me no likey at all Imagine postata
Aaaa, bun de stiut pontul cu italianul de langa Westminster , poate imi dai si numele? Ca sa stiu unde ma duc sa beau cafea misto cand sunt acolo.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#517 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 September 2019 - 10:25 PM

pai de aia am si zis locatia, o sa ma uit pe bon si o sa va zic numele ca nu mi-l amintesc

#518 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 September 2019 - 11:12 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 September 2019 - 10:25 PM, a spus:

pai de aia am si zis locatia, o sa ma uit pe bon si o sa va zic numele ca nu mi-l amintesc

nu cred ca ai pastrat bonul!!!

#519 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 September 2019 - 11:33 PM

of course

#520 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip