Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele cafele, cafetiere, espressoare, moduri de preparare...
Postat 21 January 2021 - 04:37 PM

Postat 21 January 2021 - 08:14 PM
Postat 21 January 2021 - 09:54 PM
Postat 22 January 2021 - 09:04 AM

Postat 28 January 2021 - 03:09 PM
black_cat, la 21 January 2021 - 04:37 PM, a spus:

Ce fain!!! Deci si tu ai probleme cu trecutul apei prin sita? Nu stiam de la ce tot dadeam gres! Bine, uneori era garnitura aia de cauciuc de la sita putin deranjata si nu curgea apa, dar daca pun cafea macinata f fin si umplu sita si presez bine, trece ori foarte putina apa ori deloc. De atunci o macin ceva mai coarse si imi place si cum iese spuma.
Si? Ai incercat toate gradele de macinare? Diferente de concentratie, gust, spuma? Sunt super curioasa ca parca as vrea si eu una...

Postat 28 January 2021 - 09:40 PM
Lapona Enigel, la 28 January 2021 - 03:09 PM, a spus:

Ce fain!!! Deci si tu ai probleme cu trecutul apei prin sita? Nu stiam de la ce tot dadeam gres! Bine, uneori era garnitura aia de cauciuc de la sita putin deranjata si nu curgea apa, dar daca pun cafea macinata f fin si umplu sita si presez bine, trece ori foarte putina apa ori deloc. De atunci o macin ceva mai coarse si imi place si cum iese spuma.
Si? Ai incercat toate gradele de macinare? Diferente de concentratie, gust, spuma? Sunt super curioasa ca parca as vrea si eu una...
Nuuu, am umblat doar un pic la finete pana am nimerit ce voiam si am lasat asa. La cea foarte mare nici nu am incercat. E buna rasnita cand faci cafea in diferite feluri: filtru, presa, moca... Noi doar espresso.
Postat 29 January 2021 - 11:17 AM
black_cat, la 28 January 2021 - 09:40 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 28 January 2021 - 03:09 PM, a spus:

Nuuu, am umblat doar un pic la finete pana am nimerit ce voiam si am lasat asa. La cea foarte mare nici nu am incercat. E buna rasnita cand faci cafea in diferite feluri: filtru, presa, moca... Noi doar espresso.
Iaca bun de stiut, pentru mamonu, eventual.

Postat 30 January 2021 - 11:37 PM

Pentru lapte mai are un accesoriu.

Asta tine laptele rece dar trebuie conectat la aparatul principal. Ok, si conectat la el cu un furtun.
Aceasta postare a fost editata de dragos: 30 January 2021 - 11:50 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
Postat 27 November 2022 - 08:55 PM
Inca ma lupt cu spuma de lapte si nu am ajuns inca sa fac desene in cafea, dar incet, incet ....
Intr-adevar cafeaua are o aroma mai altfel, eu beau numai cu lapte si zahar pentru ca nu suport bauturile/mancarurile amare, si este mai cremoasa.
In schimb expresso - ma ia cu capul, fara lapte si zahar este de-a dreptul câh si bleah in schimb domnul Clau e mort dupa el

Postat 04 April 2024 - 05:12 PM
Mie in ultimul timp mi s-a parut cafeaua pe care o cumparam prea amara, desi era prajita mediu. Am mai vazut prin diverse surse ca e mai bine sa bem cafeaua prajita "light" si mi-am luat aceeasi marca pe care o cumparam de obicei, dar light. Acuma stiu ca papilele mele au luat-o razna in ultimul timp, dar mi se pare ca intr-adevar cafeaua prajita mai putin nu e nici asa amara, si are si o aroma mai placuta. Daca tot beau doar o cescuta pe zi macar sa-mi pice bine ☺️.
Postat 08 April 2024 - 01:36 PM
Postat 09 January 2025 - 09:48 PM

Postat 16 January 2025 - 05:32 PM
Eu tot cu espresso maker care se pune pe soba, un no name, dar uite ca nu m-am gandit sa-i zic Mosului ca mi-ar placea un Bialetti

In ce priveste cafeaua, m-am stabilit la Kicking Horse light roast. Mi-am comandat anul trecut pe Amazon 3 kg boabe, cred ca imi ajunge pana la Craciun 😄.