Forum Culinar: Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele - Forum Culinar

Salt la continut

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele cafele, cafetiere, espressoare, moduri de preparare...

#101 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 15 November 2011 - 07:00 PM

Maya, super achizitie. Sa o folositi sanatosi! :tongue3:

Eu mi-am cumparat o cana ceramica cu capac si inel de silicon pentru luat cafea la drum. Am cumparat-o la pachet cu o cafea aromata. In general nu ma omor dupa cafea cu arome, insa astea veneau impreuna ieniuei. Stiu, stiu, voi vorbiti de cafea adevarata iar eu vin cu acqua sporca, ca sa citez pe cineva. =)) Dar aici m-am obisnuit asa, se merge mult cu masina, alergi de colo-colo si cafeaua se bea intre drumuri, la litru, ca sa te tina toata ziua. :hungry:
Mi-am mai cumparat si un set de cescute colorate de care m-am indragostit de cum le-am vazut.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-701-13213762852156.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-701-13213762797194.jpg

#102 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 November 2011 - 08:41 PM

ce frumoase-s cescutele, Chef!

fetelor, eu va inteleg pasiunea ptr cafea, da' mie nu-mi spune nik! beau cafea ca sa fiu in rand cu lumea, rar are vreun efect revigorant, in esenta as putea trai f bine fara.
dar ce vreau sa va-ntreb: de ce afara se bea cafea doar facuta la masina? aia de la ibric, de-aia clasica, fiarta...ce-are? e chestie de comoditate, lipsa de timp sau..ce?

#103 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 November 2011 - 08:45 PM

Gabi, înca nu o avem. Azi ce am comandat-o ;)
Cescutele sînt superbe! Mai mult decît superbe! Atît de fine, iar culorile ma omoara! :o
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#104 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 November 2011 - 08:47 PM

Vezi postareaMaya, la 15 November 2011 - 08:45 PM, a spus:

Cescutele sînt superbe! Mai mult decît superbe! Atît de fine, iar culorile ma omoara! ;)

+1 :o

#105 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 15 November 2011 - 08:49 PM

Vezi postareamoatza, la 15 November 2011 - 08:41 PM, a spus:

fetelor, eu va inteleg pasiunea ptr cafea, da' mie nu-mi spune nik! beau cafea ca sa fiu in rand cu lumea, rar are vreun efect revigorant, in esenta as putea trai f bine fara.

Nici io n-am vreo treaba cu beutu' cafelei. Doar daca vreau musai sa adorm, bag o stacana si gata. ;)
De facut, am tot facut in copilarie si adolescenta, pentru ai mei! Da' de baut, mai raru! (ca-i mai dragut! :o).

#106 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 November 2011 - 08:51 PM

Maya, masina ta de cafea e exact ca a mea, model si culoare.
O am de 4 ani insa am facut foarte rar cafea cu cafea macinata, doar cand am ramas in pana de "cialde" sau capsule cum le-o mai zice.
Cafeaua vine buna, cu spuma, in functie de ce cafea folosesti.
Singura problema acum e ca nu-mi da cafeaua calda, cel putin prima, adica tre' sa fac vreo 3 una dupa alta ca sa am apoi cafele calde.
S-o stapanesti sanatoasa!

#107 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 November 2011 - 09:16 PM

de ce afara se bea cafea doar facuta la masina? aia de la ibric, de-aia clasica, fiarta...ce-are?

afară, în afară de balcani, arabi şi alte cîteva minorităţi predispuse, clasic înseamnă la percolator. mulţi nici măcar nu ştiu că există şi alte maniere de a prepara cafeaua.

maya, esspresoru' tău rulz, de unde ţi-a venit idea cu gaggia roşie? :o

#108 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 15 November 2011 - 09:31 PM

Vezi postareaDexter, la 15 November 2011 - 09:16 PM, a spus:

afară, în afară de balcani, arabi şi alte cîteva minorităţi predispuse, clasic înseamnă la percolator. mulţi nici măcar nu ştiu că există şi alte maniere de a prepara cafeaua.

nu pe bune? la ei s-a inventat mai intai masina? si ibricu' e-n curs de? eu am crezut ca-i chestie de comoditate.

#109 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 November 2011 - 09:33 PM

dar ce vreau sa va-ntreb: de ce afara se bea cafea doar facuta la masina? aia de la ibric, de-aia clasica, fiarta...ce-are? e chestie de comoditate, lipsa de timp sau..ce?

Motzule, nici asupra mea nu are vreun efect revigorant. Eu o beau doar pentru mine, doar de placere. Îi ador parfumul, îi iubesc aroma...
Am baut cafea preparata în multe feluri. Cel mai bun fel pentru papila mea, este un espresso facut de o masina profi într-o cafenea italiana. Si aici sînt cafenelele italiene cu super-masini, si fac espresso foarte bun, dar nu are acelasi gust ca ala din Italia. Cred ca are de a face cu amestecul de cafea/combinatia pe care o prepara, sau poate sa fie apa de vina, nu stiu. În München am avut ocazia sa savurez espresso excelent în vreo doua locuri, dar acolo nu ajung toata ziua. Cu masina asta, care mi-am comandat-o, nu se poate vorbi de confort sau rapiditate. În orice alt fel faci o cafea mai repede decît cu esperssorul asta ;) Cînd mi-am luat cafetiera, în urma cu aproape 5 ani, la început am fost multumita. Rezultatul este/era satisfacator, dar cu timpul, am mai pomenit prin alte parti :P , ca, daca se va strica vreodata, o sa trec la espressor ;)

Între cafeaua fiarta la ibric, facuta la filtru si asta la masinarie, pentru mine, diferentele sînt extreme. În niciuna din primele doua metode nu simt aroma aia intensiva de cafea. Si sa dezvolt putin pishwasser-ul de care tot pomeneste Adriana, din punctul meu de vedere. Numesc pishwasser o cafea facuta la filtru sau fiarta în ibric NU din cauza ca ar fi slaba cum cred unii. Asta chiar îmi aminteste de o discutie între Luciana si Adriana, despre pishwasser, unde Luciana spunea ceva de genul ca ea bea o cafea asa tare, cum nicio masina de asta nu o poate face referindu-se la dozaj. În sensul ca, într-un filtru poti pune juma' de kil de cafea. Egal cît de tare este o cafea facuta la filtru sau la ibric, pentru mine e pishwasser, din cauza timpului de procesare care este prea lung, apa prea fiarta, si clateste prea multe elemente amare, încît nu îi mai simt aroma cafelei, iar rezultatul e o supa de cafea. Aroma despre care vorbesc eu se simte doar daca apa trece cu putere prin cafeaua presata, si asta în doar cîteva secunde, ca sa ia doar ce-i mai bun din boabele macinate. Aroma. Asta zice papila mea, si nu vreau sa enervez pe careva. Si nu în ultimul rînd, cea mai buna cafea, e aia care ti-o place... facuta egal cum :o
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#110 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 15 November 2011 - 09:36 PM

Nu-i vorba de timp.pentru ca si cea facuta in masina, ii trebuie timp.Nu ma refer la cele cu capsule.
In sensul ca pui apa, astepti sa se incalzeasca, pui cafeaua macinata in brat si apesi pe buton.De'aia se cheama espresso.
Tot chestie de gust e.

Daca mi-ar place mai "diluata" as face cafeaua la ibric.

Dar mie-mi place "strong".Si masinile astea "domestice" imita foarte bine cafeaua de la baruri.Adevaratul espresso.
Ah, opriti-ma.V-as vorbi de cafea doua zile si doua nopti. :o

Masinaria mea merge si cu capsule si cu cafea macinata.Si pana acum nu a vazut nici o capsula.Si nici nu o sa vada.
Asta-i mokona mea:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-9-13213854994164.jpg

Acum oscilez inte Illy si Splendid.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-9-13213857218409.jpg

Poza de pe net.

#111 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 15 November 2011 - 09:37 PM

Gabitza in cana ta cu capac ar sta 25 de cafele d'ale mele! :o

#112 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 November 2011 - 09:38 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 November 2011 - 08:49 PM, a spus:

Nici io n-am vreo treaba cu beutu' cafelei. Doar daca vreau musai sa adorm, bag o stacana si gata. :o

Asa era tata. În timp ce bea cafeluta, deja se uita unde gaseste un loc confortabil de întins. Mereu îl apuca somnu cu cafeaua în mîna ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#113 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 November 2011 - 09:45 PM

Vezi postareaany_annette, la 15 November 2011 - 08:51 PM, a spus:

Maya, masina ta de cafea e exact ca a mea, model si culoare.
O am de 4 ani insa am facut foarte rar cafea cu cafea macinata, doar cand am ramas in pana de "cialde" sau capsule cum le-o mai zice.
Cafeaua vine buna, cu spuma, in functie de ce cafea folosesti.
Singura problema acum e ca nu-mi da cafeaua calda, cel putin prima, adica tre' sa fac vreo 3 una dupa alta ca sa am apoi cafele calde.
S-o stapanesti sanatoasa!

Cum ziceam, înca n-o am, e pe drum :o
Nu înteleg treaba cu capsulele. Capsule le zic la astea:

Imagine postata
si nu cred ca masina asta face cafea din capsule, doar cu pads, adica astea:

Imagine postata

În orice caz, eu nu voi folosi capsule sau pads ci doar cafea macinata, la rîsnita care vine odata cu masina.
Am înteles ca masina trebuie încalzita(adica apa) destul, înainte de preparare. Sper sa bunghesc rapid si gradul de macinare, etc.. ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#114 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 November 2011 - 09:50 PM

Vezi postareaDexter, la 15 November 2011 - 09:16 PM, a spus:

maya, esspresoru' tău rulz, de unde ţi-a venit idea cu gaggia roşie? ;)

Eu am baut cafele preparate si în alte feluri, dar nu-mi satisfac papila. Stii cum e cu gusturile - De gustibus non est disputandum, sau în traducere libera - nu te poti rahati în gusturile omului :o

Cît despre idee... hmmm, o fi din cauza ca ma enerveaza Dexter? Vad mai rosu decît el! ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#115 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat 15 November 2011 - 09:53 PM

Vezi postareaMaya, la 15 November 2011 - 09:33 PM, a spus:

Motzule, nici asupra mea nu are vreun efect revigorant. Eu o beau doar pentru mine, doar de placere. Îi ador parfumul, îi iubesc aroma...
Am baut cafea preparata în multe feluri. Cel mai bun fel pentru papila mea, este un espresso facut de o masina profi într-o cafenea italiana. Si aici sînt cafenelele italiene cu super-masini, si fac espresso foarte bun, dar nu are acelasi gust ca ala din Italia. Cred ca are de a face cu amestecul de cafea/combinatia pe care o prepara, sau poate sa fie apa de vina, nu stiu. În München am avut ocazia sa savurez espresso excelent în vreo doua locuri, dar acolo nu ajung toata ziua. Cu masina asta, care mi-am comandat-o, nu se poate vorbi de confort sau rapiditate. În orice alt fel faci o cafea mai repede decît cu esperssorul asta ;) Cînd mi-am luat cafetiera, în urma cu aproape 5 ani, la început am fost multumita. Rezultatul este/era satisfacator, dar cu timpul, am mai pomenit prin alte parti :P , ca, daca se va strica vreodata, o sa trec la espressor ;)

Între cafeaua fiarta la ibric, facuta la filtru si asta la masinarie, pentru mine, diferentele sînt extreme. În niciuna din primele doua metode nu simt aroma aia intensiva de cafea. Si sa dezvolt putin pishwasser-ul de care tot pomeneste Adriana, din punctul meu de vedere. Numesc pishwasser o cafea facuta la filtru sau fiarta în ibric NU din cauza ca ar fi slaba cum cred unii. Asta chiar îmi aminteste de o discutie între Luciana si Adriana, despre pishwasser, unde Luciana spunea ceva de genul ca ea bea o cafea asa tare, cum nicio masina de asta nu o poate face referindu-se la dozaj. În sensul ca, într-un filtru poti pune juma' de kil de cafea. Egal cît de tare este o cafea facuta la filtru sau la ibric, pentru mine e pishwasser, din cauza timpului de procesare care este prea lung, apa prea fiarta, si clateste prea multe elemente amare, încît nu îi mai simt aroma cafelei, iar rezultatul e o supa de cafea. Aroma despre care vorbesc eu se simte doar daca apa trece cu putere prin cafeaua presata, si asta în doar cîteva secunde, ca sa ia doar ce-i mai bun din boabele macinate. Aroma. Asta zice papila mea, si nu vreau sa enervez pe careva. Si nu în ultimul rînd, cea mai buna cafea, e aia care ti-o place... facuta egal cum :o

Asta-i pledoaria unui connaisseur, clar!

Eu doar de-o singura cafea pot vorbi cu placere, de una bauta la turci, in gradinile de la Dolmabahce. Si tot de la turci, pe niste maruntis dintr-un fund de buzunar, am cumparat o cafea fina-fina dintr-un magazin vechi de cafea. Aia mi-a placut cu-adevarat.

#116 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 November 2011 - 09:55 PM

Vezi postareaEataly, la 15 November 2011 - 09:36 PM, a spus:

Tot chestie de gust e.

Exact! Punct ochit, punct lovit!

Ah, opriti-ma.V-as vorbi de cafea doua zile si doua nopti. :o

Totusi tu te opresti, eu nu-mi pot tine degetele. Cred ca nimeni nu poate fi mai enervant decit "Maria Mea", vorbind despre cafele ;)

Acum oscilez inte Illy si Splendid.

Nu cunosc Splendid. Nu am vazut niciodata.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#117 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 15 November 2011 - 09:57 PM

Vezi postareaMaya, la 15 November 2011 - 09:45 PM, a spus:

În orice caz, eu nu voi folosi capsule sau pads ci doar cafea macinata, la rîsnita care vine odata cu masina.
Am înteles ca masina trebuie încalzita(adica apa) destul, înainte de preparare. Sper sa bunghesc rapid si gradul de macinare, etc.. :o

Capsulele cred ca sunt astea:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-701-13213868880905.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-701-13213868892921.jpg

Cei de la Keuring stiu ca sunt renumiti pentru masinarie si capsulele.

#118 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 November 2011 - 10:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 November 2011 - 05:41 PM, a spus:

Am vazut mesajul si am ramas blocata, zic cum numai 2 replici ca am scris o gramada la subiectul asta, apoi mi-am dat seama ce si cum ;)

Hahaha, da, si pe timpuri tineam Oda Cafelei :P
Era timpul sa îmi reiau activitatea :P

Îmi pun sperante în masinuta ata, chiar daca am mai mult de lucru. Sper sa obtin un grad de savoare mai intensiv, mai aromat, mai parfumat! Cred ca tre' sa-mi schimb nickul în Jean Baptiste Grenouille :o :P ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#119 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 November 2011 - 10:05 PM

Vezi postareaMaya, la 15 November 2011 - 09:45 PM, a spus:

Cum ziceam, înca n-o am, e pe drum ;)

Imagine postata

Imagine postata

Am înteles ca masina trebuie încalzita(adica apa) destul, înainte de preparare. Sper sa bunghesc rapid si gradul de macinare, etc.. :o

Nu eram sigura cum se traduc pe romaneste si le-am zis "cialde" cum li se spune aici.
Vad ca nici tu n-ai gasit un termen pe romaneste, alea sunt, pads ;) .
Da, trebuie incalzita, in momentul in care ambele beculete sunt aprinse inseamna ca masina e incalzita.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13213874986317.jpg

#120 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 November 2011 - 10:07 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 15 November 2011 - 09:57 PM, a spus:

Capsulele cred ca sunt astea:

Atasament 10-k-cup-barista-prima-french-roast-alt1.jpg

Atasament 11-k-cup-gj-butter-toffee-alt1.jpg

Cei de la Keuring stiu ca sunt renumiti pentru masinarie si capsulele.

Pai da, sînt ca si alea puse de mine, doar forma difera, si marca. Alea din imaginea pusa de mine cred ca-s de la Nespresso. Sigur Barista, sînt mai bune! Si aici masinariile cu capsule predomina piata. Banuiesc ca e vorba de confort. În ziua de azi toata lumea e un haos, doar pe fuga :o
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8