moatza, la 15 November 2011 - 08:41 PM, a spus:
ce frumoase-s cescutele, Chef!
fetelor, eu va inteleg pasiunea ptr cafea, da' mie nu-mi spune nik! beau cafea ca sa fiu in rand cu lumea, rar are vreun efect revigorant, in esenta as putea trai f bine fara.
dar ce vreau sa va-ntreb: de ce afara se bea cafea doar facuta la masina? aia de la ibric, de-aia clasica, fiarta...ce-are? e chestie de comoditate, lipsa de timp sau..ce?
Motzule, nici asupra mea nu are vreun efect revigorant. Eu o beau doar pentru mine, doar de placere. Îi ador parfumul, îi iubesc aroma...
Am baut cafea preparata în multe feluri. Cel mai bun fel pentru papila mea, este un espresso facut de o masina profi într-o cafenea italiana. Si aici sînt cafenelele italiene cu super-masini, si fac espresso foarte bun, dar nu are acelasi gust ca ala din Italia. Cred ca are de a face cu amestecul de cafea/combinatia pe care o prepara, sau poate sa fie apa de vina, nu stiu. În München am avut ocazia sa savurez espresso excelent în vreo doua locuri, dar acolo nu ajung toata ziua. Cu masina asta, care mi-am comandat-o, nu se poate vorbi de confort sau rapiditate. În orice alt fel faci o cafea mai repede decît cu esperssorul asta

Cînd mi-am luat cafetiera, în urma cu aproape 5 ani, la început am fost multumita. Rezultatul este/era satisfacator, dar cu timpul, am mai pomenit prin alte parti

, ca, daca se va strica vreodata, o sa trec la espressor
Între cafeaua fiarta la ibric, facuta la filtru si asta la masinarie, pentru mine, diferentele sînt extreme. În niciuna din primele doua metode nu simt aroma aia intensiva de cafea. Si sa dezvolt putin pishwasser-ul de care tot pomeneste Adriana, din punctul meu de vedere. Numesc pishwasser o cafea facuta la filtru sau fiarta în ibric NU din cauza ca ar fi slaba cum cred unii. Asta chiar îmi aminteste de o discutie între Luciana si Adriana, despre pishwasser, unde Luciana spunea ceva de genul ca ea bea o cafea asa tare, cum nicio masina de asta nu o poate face referindu-se la dozaj. În sensul ca, într-un filtru poti pune juma' de kil de cafea. Egal cît de tare este o cafea facuta la filtru sau la ibric, pentru mine e pishwasser, din cauza timpului de procesare care este prea lung, apa prea fiarta, si clateste prea multe elemente amare, încît nu îi mai simt aroma cafelei, iar rezultatul e o supa de cafea. Aroma despre care vorbesc eu se simte doar daca apa trece cu putere prin cafeaua presata, si asta în doar cîteva secunde, ca sa ia doar ce-i mai bun din boabele macinate. Aroma. Asta zice papila mea, si nu vreau sa enervez pe careva. Si nu în ultimul rînd, cea mai buna cafea, e aia care ti-o place... facuta egal cum