Forum Culinar: Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele - Forum Culinar

Salt la continut

  • 29 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele cafele, cafetiere, espressoare, moduri de preparare...

#341 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 January 2013 - 09:38 PM

tot eu, ştiu că v-am acrit cu atîţia afogaţi, da' dacă nu vi-l arătam pe ăsta, muream. versiunea tipsy madagascar :crying:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1215-13576735841509.jpg

#342 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 January 2013 - 08:09 PM

Io da, is acra de invidie...ca ma abtzîu de la pazzado din astea Imagine postata Si ce e chestia aia -rambuie? Ceva rom?

Moama imi faci pofta de cafeu la ora asta si eu decofeinizate nu am, mrrrrrrrr.Ma duc sa mai corectez vreo doo teze sa mai mai enervez putin.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#343 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 January 2013 - 08:17 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 13 January 2013 - 08:09 PM, a spus:

Io da, is acra de invidie...ca ma abtzîu de la pazzado din astea Imagine postata Si ce e chestia aia -rambuie? Ceva rom?

Moama imi faci pofta de cafeu la ora asta si eu decofeinizate nu am, mrrrrrrrr.Ma duc sa mai corectez vreo doo teze sa mai mai enervez putin.

Drambuie, in gälischer Sprache bedeutet der Name etwa - Das Getränk, das befriedigt! :)
E o chestie asa... uischi-lichior :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#344 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 January 2013 - 09:21 PM

exact, o băutură care datează din 1746, ştiau ăia ce înseamnă viaţa bună :floare: este whisky scoţian, cu miere din planta care se cheamă "heather" aka Calluna vulgaris ori iarba neagră, condimente şi ierburi :scratch:

#345 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 January 2013 - 10:50 PM

Moama, in acest caz vreau si eu un cask doua...unde pot sa mi-l procur?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#346 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 January 2013 - 10:59 PM

nu ştiu unde se găseşte la teutonia, la mine-n sat e la magazinul de spirtoase dar nu la uischi, lîngă chartreuse, grand marnier, din astea.

#347 Useril este offline   Dauphne 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 13 January 2013 - 11:23 PM

Multumesc ptr. raspunsuri.
M-am obisnuit cu ea acum, parca e mai buna ca la inceput, iar daca o opresc manual, e perfecta. Mi se pare cam lunga, cea scurta.
Ca si confort, e nepretuita. :floare:

Vezi postareaMaya, la 07 January 2013 - 11:26 PM, a spus:

am comandat si decaf. Din cîte am înteles procedeul de decofeinizare (n-o fi termenul corect, dar stiti voi la ce ma refer), nu e chiar sanatos... dar na, nu exageram.

Si mai o întrebarica ce ma chinuie. De ce iese cafeaua "LUNGO" (capsulele albastre) ... mai "lunga" ca volum? (deci touch pe cescuta mica - iese canita plina, ca si cînd se apasa pe cescuta mare pt. espresso dublu). De unde stie masina ce culoare are capsula? Sigur scrie pe undeva, dar cine sa citeasca? ... :floare:

Depinde de metoda de decofeinizare folosita. Acum nu prea mai sunt periculoase. Asa numita metoda 'swiss water', e chiar safe, naturala:
Another indirect method soaks the beans in water to soften them and remove the caffeine, and then runs the liquid through activated charcoal or carbon filters to decaffeinate it. The flavor containing fluid is then returned to the beans to be dried.
Cealalta metoda, cu solventi, depinde de solventul folosit...

Probabil cafeaua are o granulatie mai mare in capsulele albastre , astfel apa curge mai usor si cafeaua iese mai lunga.
Din proprie experienta: desi nu schimbam nici cafeaua boabe/tipul, nici granulatia la rasnita, cafeaua nu mai iesea la fel pana nu umblam la reglaje.

#348 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 January 2013 - 12:00 AM

... dar citi ml ai vrea sa fie cea scurta? Ca mai mult de 20-25 ml nu are... Nici la mama lui acasa nu e mai scurt de 20 ml un Espresso. Nu am masurat exact, iar acu nu am pofta de cafea, da miine masor una scurta si una lunga.
Cre'ca ceva nu e ok cu masinuta ta...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#349 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 January 2013 - 11:18 AM

Vezi postareaMaya, la 14 January 2013 - 12:00 AM, a spus:

...
Cre'ca ceva nu e ok cu masinuta ta...


La un moment dat in manual, scrie ca iti poti personaliza doza(lunga, scurta).
Si iti memorizeaza automat doza aleasa de tine.Nu stiu daca se intelege ce am scris.
Dauphne, e suficient sa-ti selectezi doza azerand cea actuala.
Citeste in manual ca explica mai bine decat mine!

Cam cat timp va dureaza o cutie de 21?
Asa ca chestie!
La mine nici o saptamana.Si beau numai eu.Poate duminica mai bea si Mr Eataly!

Nu ma refer can aveti ocazii speciale sau musafiri.

#350 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 January 2013 - 08:54 PM

Vezi postareaEataly, la 14 January 2013 - 11:18 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 14 January 2013 - 12:00 AM, a spus:

...
Cre'ca ceva nu e ok cu masinuta ta...


La un moment dat in manual, scrie ca iti poti personaliza doza(lunga, scurta).


Da, dar din cele spuse de ea, eu am pornit de la ideea ca masinaria ei functioneaza cu setarile din fabricatie. Ma gîndesc ca toate-s setate la fel.
Nu am masurat, ca am uitat =)) , dar a mea face espresso scurt normal. Eu zic ca e între 20-25 ml maxim-maxim, iar cel lung... doppio =)) Pentru mine potriveste asa. Si la ma-sa lui acasa cam tot asa l-am baut. Ca marime :71:

La noi o doza tine putin, si bem din mai multe deodata. Momentan avem desfacute - negru, rosu, albastru si verde.
Ai probat albastru?
Tu ti-ai personalizat... marimea? =)) sau ai lasat-o asa cum fu din fabricatie?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#351 Useril este offline   Dauphne 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 15 January 2013 - 02:16 PM

Vezi postareaEataly, la 14 January 2013 - 11:18 AM, a spus:

in manual, scrie ca iti poti personaliza doza(lunga, scurta).
Si iti memorizeaza automat doza aleasa de tine.Nu stiu daca se intelege ce am scris.
Dauphne, e suficient sa-ti selectezi doza azerand cea actuala.
Citeste in manual ca explica mai bine decat mine!

Cam cat timp va dureaza o cutie de 21?

Asta e o informatie foarte pretioasa. Multumesc! :scratch:
Tot o saptamana ma tine si pe mine o cutie ...si fiecare poarta culoarea lui.

Vezi postareaMaya, la 14 January 2013 - 08:54 PM, a spus:

Da, dar din cele spuse de ea, eu am pornit de la ideea ca masinaria ei functioneaza cu setarile din fabricatie. Ma gîndesc ca toate-s setate la fel.
Nu am masurat, ca am uitat :( , dar a mea face espresso scurt normal. Eu zic ca e între 20-25 ml maxim-maxim, iar cel lung... doppio :lol: Pentru mine potriveste asa. Si la ma-sa lui acasa cam tot asa l-am baut. Ca marime :(
Tu ti-ai personalizat... marimea? :lol: sau ai lasat-o asa cum fu din fabricatie?

Am scris la subiectul asta gandindu-ma ca ceva nu e in regula cu masina si sperand sa inteleg daca asa sunt Y1.1, sau a mea are o buba, nu ptr ironii.(merci pt condensarea de ...zambareti)
La mama lui (care-o cunosc eu), nu ajungea jumate de cescuta, cum imi da mie, nici nu era apos, chiar daca scoate spuma. De masurat n-are rost, eu ma ghidez dupa consistenta/gust.
Daca o opresc la max 1/3 cescuta e perfect pt mine, asta nu inseamna ca tb sa fie ptr altcineva.

#352 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 15 January 2013 - 02:54 PM

Vezi postareaDauphne, la 15 January 2013 - 02:16 PM, a spus:


Am scris la subiectul asta gandindu-ma ca ceva nu e in regula cu masina si sperand sa inteleg daca asa sunt Y1.1, sau a mea are o buba, nu ptr ironii.(merci pt condensarea de ...zambareti)
La mama lui (care-o cunosc eu), nu ajungea jumate de cescuta, cum imi da mie, nici nu era apos, chiar daca scoate spuma. De masurat n-are rost, eu ma ghidez dupa consistenta/gust.
Daca o opresc la max 1/3 cescuta e perfect pt mine, asta nu inseamna ca tb sa fie ptr altcineva.


Ti-am scris fara cea mai mica ironie, iar marimile si zîmbaretii îi erau destinati lui Lili. Unii mai stiu de gluma.

Te poti ghida dupa ce vrei si cum vrei. Eu o iau tehnic vorbind. Cafeaua presata (ca nu în toate capsulele e presata la fel * vezi lungo)+barii si cantitatea de apa au un rost si alea. Mie nu-mi da cu setarile din fabrica juma' de cescuta (în afara de lungo/capsulele albastre), ci mai putin. Dar normal, depinde si de cescuta folosita. Cum spuneam, spuma e densa, e de fapt crema nu spuma cu basici aerate, ca sa ne întelegem si asta fara ironie, ok?

Pentru setare, în cazul în care nu ai apucat a citi în carte, se face exact ca la toate masinariile. Cel putin cafetierele care le-am avut eu, se programau la fel. Se tine apasat pe bumb/touch pîna ai cantitatea dorita de cafea în cescuta. Marimea asta va ramîne memorata pentru urmatoarele cafelute/ pe bumbul respectiv.

Nu mai pun zîmbareti, sa nu fie întelesi gresit sarmanii, dar înca tind sa cred ca nu era gresita o masurare... asa de comparatie. Poate chiar are o mica buba. Ma refer la setarea cantitatii de apa.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#353 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 January 2013 - 09:16 PM

Vezi postareaMaya, la 14 January 2013 - 08:54 PM, a spus:


Tu ti-ai personalizat... marimea? :thumleft: sau ai lasat-o asa cum fu din fabricatie?


Probabil "Italians do it better" e foarte valabila pentru mine. :)

N-am probat nici albastrul, nici verdele.
Vreau si eu Guatemala.Din fericire am un bar aici aproape care vinde ipercapsulele.

#354 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 January 2013 - 02:48 PM

La mine cam asa arata imediat:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-9-13583403742107.jpg

#355 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 17 January 2013 - 08:58 AM

Mie nu-mi place cafeaua defel, dar asa fain arata cafelele voastre ca nu ma pot opri sa citesc cu mare sarg topicul asta (ba chiar ma batea gandul sa-mi iau o masinuta de-asta, ca e si tare faina, dar la noi nu bea nimeni cafea, deci ar fi prea de tot).

#356 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 January 2013 - 05:01 PM

Lili, în pahare late se "distruge" crema. Cele mai indicate sînt canutele de la Illy, sau alte cescute de espresso.
Nu am canute transparente asa mici/înguste, dar am luat un paharel si si mi-am facut un decaf mare - din greseala :lol:
Aici în poza e deja trecut de masura mica si înca e o crema. In realitate e chiar mai inchisa.
O sa fac zilele astea poze la felurile care le am, sa vad diferenta de spume, culori, formatiuni de straturi, timpi... un documentar :hungry:
Totusi cea mai buna spuma, mi se pare ca o are aia rosie. Zic dupa ochi, ca în poze nu se vede exact ca si cu ochiu' liber.
La noi e întuneric, si sub spot se cam schimba culorile reale, dar na aici documentam spuma decaf-ului.
As mai fi facut si una cu blitz, dar normal ca acumulatorul e gol :hungry:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13584347920918.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#357 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 January 2013 - 07:52 PM

Vezi postareaMaya, la 17 January 2013 - 05:01 PM, a spus:

Lili, în pahare late se "distruge" crema.


Da, stiu.Dar era singura ceasca transparenta, ca sa vizionam spuma in voie. :)
De obicei le folosesc pe cele de espresso, se vad in prima poza pe care am pus-o cu Y1.1.

#358 Useril este offline   Dauphne 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 18 January 2013 - 03:19 PM

Vezi postareaMaya, la 15 January 2013 - 02:54 PM, a spus:

Mie nu-mi da cu setarile din fabrica juma' de cescuta (în afara de lungo/capsulele albastre), ci mai putin. Dar normal, depinde si de cescuta folosita. Cum spuneam, spuma e densa, e de fapt crema nu spuma cu basici aerate, ca sa ne întelegem si asta fara ironie, ok?

Pentru setare, în cazul în care nu ai apucat a citi în carte, se face exact ca la toate masinariile. Cel putin cafetierele care le-am avut eu, se programau la fel. Se tine apasat pe bumb/touch pîna ai cantitatea dorita de cafea în cescuta. Marimea asta va ramîne memorata pentru urmatoarele cafelute/ pe bumbul respectiv.

Nu mai pun zîmbareti, sa nu fie întelesi gresit sarmanii, dar înca tind sa cred ca nu era gresita o masurare... asa de comparatie. Poate chiar are o mica buba. Ma refer la setarea cantitatii de apa.


Nu e chiar jumatate de cescuta, cam cat arata pe touch, dar ptr mine e mult ...si e apoasa.
Nu mai are spuma aerata, s-a mai schimbat acum, fata de inceput, probabil si-a facut rodajul. Dar tot nu-s multumita.
Am masurat, dar nu e chiar exacta, ca nu m-a last inima sa stric o doza, asa ca am mai trecut o data apa prin doza deja folosita. Are 23ml (decaf), dar lichid, fara spuma...si in conditiile de mai sus.
N-am apucat sa citesc manualul, trebuie sa caut cutia prin boxa si cred ca mai repede-l caut pe net decat sa scotocesc dupa cutie.

Scuze, avusesem o zi grea si interpretasem gresit.

Vezi postareaMaya, la 17 January 2013 - 05:01 PM, a spus:

Aici în poza e deja trecut de masura mica si înca e o crema. In realitate e chiar mai inchisa.

Mie nu-mi ramane asa, se separa, chiar inainte de a se termina, se observa lichid la baza, ca-n poza lui Lili.

#359 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 01 February 2013 - 12:42 AM

Au ajuns jucariile acasa :notworthy: :thumleft: :)

Dupa cum ii spuneam Mayei, deja am o adictie la Illy -nu mai mult de una pe zi, dar neaparat Illy :)

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-11-13596720558776.jpg
A cat is a friend fur-ever !

#360 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 February 2013 - 04:06 AM

brava uma! :notworthy: vivat adicţia de illy!!

Arata acest topic


  • 29 Pagini +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi