Forum Culinar: Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele - Forum Culinar

Salt la continut

  • 29 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele cafele, cafetiere, espressoare, moduri de preparare...

#441 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 December 2014 - 05:04 PM

Da, nu-i rea ideea, dar citeam ca filtrele din hartie absorb toate uleiurile esentiale din cafea.

Deocamdata le termin pe cele cumparate si intre timp poate vine mosul si la mine. :thumleft:

#442 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 May 2015 - 02:40 AM

cine cumpără cafea cu baxul, primește din cînd o atenție cu logo. acum pot să iau frișcoasa la pachet :angryfire:

Imagine atasata: monthly_05_2015/post-1215-14319090373786.jpg

#443 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 January 2016 - 06:01 PM

V-ati lasat cu totii de cafea? :((
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#444 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 February 2016 - 12:45 AM

Nu, dar nu mai schimbam. Illy la iperespresso sau proaspat macinata la espressor. Just Illy and water :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#445 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 February 2016 - 01:22 PM

:-* Eu pe Illy o beau cand si cand, ca si pe Lucaffe. Pentru mine sunt prea prajite. Intre timp am probat muuuuulteeee. Si am ramas la una care, culmea, are un pret super-extra-mega si e perfecta pentru gustul meu. Atata doar ca nu o mai gasesc =))( Si nici nu mai stiu cum o cheama. Am descoperit-o aici intr-un centru de fineturi culinare si o aveau la promotie la 2,99 € 250 g. Cand m-am dus sa iau cu baxul...ia-o de unde nu-i =)) Arrrggggh.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#446 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 September 2016 - 06:49 PM

Mi-a murit masina, ar fi implinit in decembrie 10 ani :toothy9;
Luni ar trebui sa ajunga inlocuitoarea

#447 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 September 2016 - 02:49 PM

A ajuns mai devreme, asa ca mi-am tras o cafea cu cantitate aproape maxima de cafeina :hug:
incepem probele si sa invatam a o folosi :thumleft:
Imagine atasata: monthly_09_2016/post-4-14740300641611.jpg

#448 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 September 2016 - 06:17 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 September 2016 - 02:49 PM, a spus:

A ajuns mai devreme, asa ca mi-am tras o cafea cu cantitate aproape maxima de cafeina =))
incepem probele si sa invatam a o folosi :hug:
Atasament Magnifica.jpg


Apoi, doamna draga sa te tina o gramada de timp fara reparatii capitale si sa te bucuri de ea in fiecare zi. :thumleft:

Peter

PS. Eu am cinci din alea care produc "apa aia"..stii tu =))
Dar stiu sa le repar. =))
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#449 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 September 2016 - 07:06 PM

5 masini de p***wasser :thumleft:
Mersi frumos :hug:
pe vechea am dus-o odata la curatat, ultima data am reparat-o eu =)) am desfacut-o si am descoperit ca avea o garnitura de citiva centi care era distrusa, am cautat magazin cu piese de schimb si m-am dus s-o cumpar
acu' cre' ca era mai grava problema pentru ca atunci cind o aprindeam si trebuia sa mearga tot mecanismul acela nu mai mergea nimic, facea doar un mic zgomot surd ca si cum se pornea si nu reusea sa mearga mai departe
da' daca vrei s-o repari pofteste la noi =))

#450 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 16 September 2016 - 07:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 September 2016 - 07:06 PM, a spus:

5 masini de p***wasser :thumleft:
Mersi frumos :hug:
pe vechea am dus-o odata la curatat, ultima data am reparat-o eu =)) am desfacut-o si am descoperit ca avea o garnitura de citiva centi care era distrusa, am cautat magazin cu piese de schimb si m-am dus s-o cumpar
acu' cre' ca era mai grava problema pentru ca atunci cind o aprindeam si trebuia sa mearga tot mecanismul acela nu mai mergea nimic, facea doar un mic zgomot surd ca si cum se pornea si nu reusea sa mearga mai departe
da' daca vrei s-o repari pofteste la noi =))


Tocmai astea le stiu, aproape pe de rost... =))

Peter

Ce ar fi sa ne intilnim in octombrie ...la mijloc?? :-*
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#451 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 September 2016 - 09:58 AM

Sa o folositi cu spor si drag!

#452 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 September 2016 - 02:50 PM

Multumesc :hug:
cred ca daca fixam gradul de macinare si un pic mai putina apa ajungem la un rezultat care sa ne satisfaca =))
fiind facuta in Romania au pus un grad de macinare al cafelei maxim, adica exact opusul nostru :thumleft:

#453 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 October 2016 - 12:39 PM

Saliu! Si mie mi-a murit magaoaia si am tot stat si am pus in balanta daca sa imi iau noua...dar aia la care mi se scurg ochii e scumpa rau. Asa ca am trimis hardughia la reparat...si o mai duc asa cu ea.

Mai nou, nu mai pot bea cappuccini, macchiato , din astea. Espresso si atat. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#454 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 October 2016 - 12:40 PM

Dex...mi-au ramas ochii infipti in frisca aia. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#455 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 06 August 2017 - 07:42 PM

descoperirea verii: cafe frappe la Aeroccino

ness + zahar + cremă/lapte + apă doar cît să acopere rotița cu 3-4 milimetri + un ciclu pe cald
iese o spumă de nu se scufundă nici cubul de gheață in ea
puneți maclavaisul în pahar, adăugați apă peste spuma rămasă in aeroccino, încă un ciclu pe rece și gata
adăugați restul de apă ]n pahar, gheață și ce vă mai cade bine

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-1215-15020408798785.jpg

#456 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,524
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 19 December 2018 - 01:13 AM

Vezi postareaDaniella, la 16 January 2011 - 08:37 AM, a spus:

Cafeaua mea preferata este cea pe care o gasaesc doar in pietele (sau din locurile aglomerate, ori la ore la care se beau pe banda) italiene, la masini care fac fara numar in fiecare zi (din pacate pentru noi, chiar daca au aceleasi scule si aceeasi cafea, la noi ori in alta parte, nu iese la fel, pentru ca barmanii nu respecta reteta elaborarii unei cafele de buna calitate Illy - si stiu ce spun de la tehnicienii lor). Prima sau primele cafele de dimineata la baruri se arunca, tocmai ca nu iese o cafea buna pana nu se incinge bine aparatul. E un siretlic pe care cu toata parerea de rau nu il pot folosi si eu acasa. Asa ca ma delectez cu un expresso adevarat cand merg in Italia... ce savoare inegalabila! Cateodata, mai ales in ziua plecarii, mi s-a intamplat sa beau 3-4-5 una dupa alta, de simteam ca imi pocnesc urechile... si tot nu ma saturam de acea desfatare a simturilor prin 25-30ml de cafea bogata, inmiresmata, catifelata, delicioasa si stimulanta, ce contine de fapt mai putina cofeina decat cafeaua preparata printr-o alta metoda.
Atasament illy.jpg
Mi se pare ca un nectar al zeilor, ce aroma, ce savoare, ce gust inegalabil, o experienta totala, unica, a unei cafele italienesti. In Italia chiar daca nu gasesc bar cu Illy (Dar cand il vad intru ca si cum as fi pe pilot automat) tot e buna orice cafea arabica ... pentru ca respecta procedura de preparare, de curatare, tehnicile de intretinere etc. Degustarea unui expresso este o calatorie in lumea simturilor. datorita concentratiei si consistentei simt cum imi mareste luciditatea, imi mangaie simturile si evoca un numar mare de amintiri si senzatii. Setul de miresme eliberate din ceasca nu are egal, iar perceptia tactila pe care o simti intre cerul gurii si limba este divina. Expresso dureaza doar un moment, generand un scurt dar foarte intens moment de placere, dar degustarea cafelei este pentru mine un moment de rememorare a ritmului zilnic al vietii din Italia, al vacantelor ... . Savurarea unui espresso perfect este o experienta frumoasa care implica simturile si stimuleaza reflectia si socializarea.

Acasa sau in RO, ma multumesc cu ce se poate... . Eu de cand am intalnit-o a fost dragoste la prima vedere:


Atasament 6585_x7-white-cup_268.jpg

expressorul meu e tot Francis Francis, dar un model oleak mai vechi (difera extrem de putin ceasul de la bord :( ) decat acesta din foto, il am din 2003, chiar asa ... ar trebui sa il schimb (am altul nou in cutie de cateva luni bune, dar pentru ca batranica inca mai merge, nu am schimbat-o inca) zilele astea, sau mai bine dupa ce termin cu alaptatul si pot in sfarsit sa beau o cafea normala. Oricum, sincera sa fiu imi place cafeaua bauta la serviciu pentru socializare si in we nu prea beau acasa ... ca zic sa mai profit de Mos Ene... asa oricand daca ma paleste ... :( .

Desi o tin mereu pornita si cescuta sus la incalzit, tot nu iese ca aia de la barurile de care spuneam. Asa ca una pe zi dimineata imi e cam de ajuns. Si eu o beau acasa sau la birou ristretto, adica in cescuta speciala de expresso, cu pereti grosi si umpluta doar pana la jumatatea coditei. Am prietene/i care au expresor acasa si cand imi aduc o ceasca de cafea de 100 ml sau peste ... nu o pot bea nici macar din politete :( . Mai sunt si baruri care servesc ciorbita ... :) La noi de acte ori o servesc ii rog sa mi-o faca ultra-ristretto, le arat si cu degetelele ...degeaba ...tot o mare cafea primesc (minim 50 ml).
Acasa o beau invariabil neagra, uneori lungita cu cateva picaturi de apa fiarta. In Italia (ca sa o pot bea dintr-o sorbitura si mai ales cand vreau sa degusta mai multe) o beau cu jumatate de pliculet de zahar brun.

De cand am ramas insarcinata (iata ca pe 8 ianuarie s-a implinit anul de cand am aflat vestea) servesc doar decoff, ca nu pot sa ma abtin sa nu savurez macar mirosul... chair daca nici acesta si nici gustul nu sunt autentice. Dar acusica o sa pot experimenta si eu din nou ritualul degustarii magicei licori.

Acestea fiind spuse, desi nu sunt o consumatoare care are nevoie de cantitate, e simplu de imaginat ca nu sunt o amanta a cafelelor de la Starbucks, chiar daca prietenele mele se innebunesc cand ne intalnim sa servim astfel de surogate ... :) ... Prin urmare nu ma atrag nici preparatele din cafea amestecate cu lapte (freddo, caffe lattè, etc- pentru mine sunt indigeste si ingrasa :( , deci psihologic mancand :( , au devenit interzise).

Odata ce am invatat sa beau cafeaua expresso adevarata, de 25 ml (mi-a luat ceva timp, tot aveam tendinta sa o las sa curga lung ... si atunci se face o mare concentratie de cofeina in ceasca si imi tremurau mainile), nu mai pot reveni la cafeaua la ibric, filtru, ness, ori la o alta marca de cafea... chiar daca si alte cafele arabica sunt acceptabile, sunt departe a avea aceeasi savoare si gust. :)


Am recitit topicul asta "trimisa" de Dexter. Deci Daniella a spus aici exact ce as fi vrut eu sa spun daca as fi stiut sa manuiesc asa cuvintele. Exact asa iubesc si eu cafeaua italiana . Cu diferenta ca eu totusi mai beau si altfel de cafea insa daca mi s-ar da spre alegere as sti ce aleg fara sa stau pe ganduri .
brain loading....please wait....

#457 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 19 December 2018 - 01:10 PM

Nu stiu ce v-o placea voua la cafeaua Illy. Mie nu-mi prea place.

Mie mi-a cazut cu tronc masinaria asta. Trebe, insa, sa ma mai tocmesc la pret si daca ne intelegem o iau.



Imagine atasata: monthly_12_2018/post-102-0-60037100-1545217825.jpg
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#458 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 December 2018 - 02:33 PM

Sincer, nici eu nu sunt mare fan Illy, pentru ca este mult prea prajita pentru gustul meu, dar sunt altele care imi plac.
Si, subscriu: cea mai faina cafea am baut-o in Italia. Si cea mai buna mokka in Istanbul. Cafeaua cea mai jalnica am baut-o in ... Franta :love7: Francezii pot multe! Slava cerului ca se stiu la parfumuri si cuisine :notworthy: Eram la o familie si dimineata imi puneau la incalzit la microunde o stacana cu cafeaua de filtru ramasa de ziua trecuta...Dar eu tot ii iubeam, ca erau mega simpatici Imagine postata Primele dimineti am acceptat din politete pana am spotuit rapid de unde imi puteam lua pe drum o cafea cat de cat decenta Imagine postata Asta e, nu le poti avea pe toate-n viata.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#459 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,524
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 19 December 2018 - 09:50 PM

Daca tot am dezgropat topicul hai sa va arat ultima jucarie pe care mi-am luat-o in materie de cafea. Era asa de mignona si colorata in vitrina ca nu am putut-o lasa acolo.

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-178-0-99679500-1545248998.jpg
brain loading....please wait....

#460 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,788
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 20 December 2018 - 02:33 AM

Vezi postareablack_cat, la 19 December 2018 - 09:50 PM, a spus:

Daca tot am dezgropat topicul hai sa va arat ultima jucarie pe care mi-am luat-o in materie de cafea. Era asa de mignona si colorata in vitrina ca nu am putut-o lasa acolo.




Ce draguta :notworthy: - cum o cheama si unde se gaseste? m-as cadorisi si eu cu asa ceva!

Arata acest topic


  • 29 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi