Chocolate crinkles biscuiti cu ciocolata (super ciocolatosi)
#81
Postat 01 December 2011 - 08:53 AM
#82
Postat 01 December 2011 - 09:45 AM
Si Sara daca prinde in vreun pachet de biscuiti sau tota tava de ceva musca din mai multe, nu tine cont. Si le pune la loc
Inclusiv guma de mestecat, o ia o molfaie si o pune la loc. Ada nu face asa ceva si nici n-a facut.
Eu si-acum mai am din biscuiti deci tin super in cutie.
#83
Postat 01 December 2011 - 11:29 AM
Carpatica, la 01 December 2011 - 03:20 AM, a spus:
S-a urcat pe scaun, de acolo pe masa, si s-a infruptat cu un biscuite de ciocolata! Bine ca nu mi i-a inceput pe toti, cum ii place sa faca. Dar cred ca i-a placut atat de tare incat nu s-a indurat sa-l lase pe primul din mana pana nu l-a mancat pe tot. Cand m-a vazut ca vin, si-a bagat repede suzeta in gura, ceva de genul "nici ciocolata n-am mancat, nici gura nu-mi miroase..." :-)
Ce dulce e mititelul si ce mutrisoara vinovata are in prima poza! Ceva de genul :m-ai prins, dar nu trebuia sa ma prinzi !
Carpatica, la 01 December 2011 - 03:25 AM, a spus:
Da, Any, am facut si bradul. Aici se face bradul imediat dupa Thanksgiving, deci in ultimul weekend din Noiembrie si se desface imediat dupa Craciun, dar noi am adoptat amandoua culturile, deci il facem la sfarsit de Noiembrie ca la americani (atunci incepem sa ascultam si colinde la radio si peste tot de altfel) si il desfacem la sfarsit de Ianuarie ca la romani. In felul asta ne bucuram mai mult de atmosfera de sarbatoare.
La mine se face pe 8 decembrie, insa n-am mai avut rabdare si in plus asa imi dau seama daca imi mai trebuie ceva sau nu.
Eu il desfac in ianuarie in jur de 10 cam asa.
stella, la 01 December 2011 - 08:53 AM, a spus:
Bravo Stella pentru biscuitii tai plini de aventuri, eu cred ca nici tie nu ti-a venit sa crezi cand ai reusit sa-i coci
Deci daca nu punem zahar pudra nu crapa? Bine de stiut.
Data viitoare fac ceva experimente.
Angel, la 01 December 2011 - 09:45 AM, a spus:
Si Sara daca prinde in vreun pachet de biscuiti sau tota tava de ceva musca din mai multe, nu tine cont. Si le pune la loc
Inclusiv guma de mestecat, o ia o molfaie si o pune la loc. Ada nu face asa ceva si nici n-a facut.
Eu si-acum mai am din biscuiti deci tin super in cutie.
Smechera Sara !
Tre' sa fac rost de cutii neaparat.
#84
Postat 01 December 2011 - 12:16 PM
#86
Postat 01 December 2011 - 08:25 PM
#88
Postat 02 December 2011 - 12:11 AM
Angel, Sara e totala ce i-a debitat ei capsorul! Cum sa te mai superi pe ea cand iti spune asa ceva? Ea iti arata cat de mult iti apreciaza munca .
#89
Postat 02 December 2011 - 01:08 PM
gloxinia, la 29 November 2011 - 10:27 PM, a spus:
Oricum in fiecare an de pe la 1 dec fac biscuitii Adrianei si stau de minune pana la Craciun. nu vad de ce nu ar sta si astia.
Eu ii fac de cativa ani pentru ca toata lumea este incantata de gustul lor, fara exceptie. Stau pana de Craciun fara probleme. Ii pun in cutie de carton captusita cu hartie de copt.
#90
Postat 02 December 2011 - 02:58 PM
#91
Postat 02 December 2011 - 03:42 PM
alpha, la 02 December 2011 - 01:08 PM, a spus:
gloxinia, la 29 November 2011 - 10:27 PM, a spus:
Oricum in fiecare an de pe la 1 dec fac biscuitii Adrianei si stau de minune pana la Craciun. nu vad de ce nu ar sta si astia.
Eu ii fac de cativa ani pentru ca toata lumea este incantata de gustul lor, fara exceptie. Stau pana de Craciun fara probleme. Ii pun in cutie de carton captusita cu hartie de copt.
Bine de stiut chestia cu cutia de carton, ma gandeam ca se pot pune doar in cutii de metal .
#92
Postat 02 December 2011 - 04:48 PM
Am sa vin cu rezultate peste 2 ore, acum astep sa se mai inmoie aluatul ca sa-l pot modela.
Aluatul are un miros!! ca-mi vine sa-l pap la cafea
Te pup!!
#93
Postat 02 December 2011 - 04:54 PM
#94
Postat 02 December 2011 - 05:45 PM
Oana S, la 02 December 2011 - 04:48 PM, a spus:
Am sa vin cu rezultate peste 2 ore, acum astep sa se mai inmoie aluatul ca sa-l pot modela.
Aluatul are un miros!! ca-mi vine sa-l pap la cafea
Te pup!!
Ai pus mai multa faina? Ti-a iesit mai tare din cauza asta.
Te astept, sper sa fie bine.
izuk, la 02 December 2011 - 04:54 PM, a spus:
Izuk, ele trebuie sa crape, dar nu sa se intinda prea mult in tava.
Fiecare dintre noi avem cuptoare diverse, etc, tocmai de aceea dupa ce probam prima data un dulce, dupa aceea stim cum de ne reglam fiecare cu cuptorul, etc.
Eu am inaugurat azi KA-ul, vin mai tarziu cu reteta, sa vedem cum iese.
#95
Postat 02 December 2011 - 06:17 PM
any_annette, la 01 December 2011 - 11:29 AM, a spus:
observatii si de la mine:
1.mie mi-au iesit 2 tavi si le-am pus la copt in acelasi timp. cei din tava de dedesupt - la cuptorul meu flacara vine de jos- au crapat mai bine.
2. intamplator,in tava de sus au fost biscuiti care au "prins" mai putin zahar. astia au crapat cel mai putin si nu se mai observa zaharul decat in zona unde a fost mai mult, parca s-a topit.
3. am folosit ciocolata cu 52% cacao si au iesit f bine, aroma si gust perfecte.
4. aluatul lasat peste noapte a fost beeeeton. l-am lasat vreo ora sa-l pot modela. e bine sa fie acoperit aluatul. eu am neglijat si a prins coaja. pe partea asta s-a prins zaharul pudra mai putin.
5. nu a necesitat zahar tos la modelat
6. mi-am facut zahar vanilinat dand zahar tos la masina de cafea si-n el am adaugat cam 3cm din pastaia de vanilie pe care am macinat-o impreuna cu zaharul. mi-nu-nat, merci, Stellina!
Sa traiesti, Any, c-ai scos la inaintare reteta!
#96
Postat 02 December 2011 - 06:23 PM
Tare ma bucur ca v-au placut, chiar vroiam sa te intreb la "ce dulciuri am gatit azi" cum ti s-au parut, ca mi se pare ca voi sunteti cu ciocolata.
Ma servesc si eu din farfuria ta, ca mi-e dor deja de ei !
#97
Postat 03 December 2011 - 04:27 AM
Te pup!!
#98
Postat 03 December 2011 - 04:01 PM
Oana S, la 03 December 2011 - 04:27 AM, a spus:
Te pup!!
Important e ca ti-au placut , data viitoare vei sti sigur cum sa te reglezi cu frigiderul, inseamna ca trebuie sa le lasi mai putin la racit.
Probabil frigiderul tau raceste mai tare. Alta explicatie n-am, mai ales daca ai respectat reteta.
Iar cantarele cred ca sunt toate la fel.
#99
Postat 07 December 2011 - 10:54 AM
Ciocolata amaruie 55% cacao Kandia - 225 grame, 1170 calorii, 12.2 proteine, 76.5 lipide, 130.1 carbohidrati, 0 fibre
Zahar tos - 100 grame, 387 calorii, 0 proteine, 0 lipide, 99.9 carbohidrati, 0 fibre
Ou de gaina - 120 grame, 171.6 calorii, 15.6 proteine, 12 lipide, 1.2 carbohidrati, 0 fibre
Faina alba - 125 grame, 455 calorii, 12.9 proteine, 1.3 lipide, 95.4 carbohidrati, 3.4 fibre
Migdale - 100 grame, 578 calorii, 21.3 proteine, 50.6 lipide, 19.7
Zahar-tos - 50 grame, 193.5 calorii, 0 proteine, 0 lipide, 50 carbohidrati, 0 fibre
---------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL: 780 grame, 3312.1 calorii, 62.7 proteine, 179.4 lipide, 397 carbohidrati, 15.2 fibre
3312/54=61kcal/buc
Aseara i-am refacut. Am inlocuit 100gr faina cu 100gr faina de migdale, i-am portionat cu lingurita si mi-au iesit 54 buc. Am calculat si cate calorii ingurgitam, doar asa, for fun!
#100
Postat 07 December 2011 - 09:51 PM
moatza, la 07 December 2011 - 10:54 AM, a spus:
Ciocolata amaruie 55% cacao Kandia - 225 grame, 1170 calorii, 12.2 proteine, 76.5 lipide, 130.1 carbohidrati, 0 fibre
Zahar tos - 100 grame, 387 calorii, 0 proteine, 0 lipide, 99.9 carbohidrati, 0 fibre
Ou de gaina - 120 grame, 171.6 calorii, 15.6 proteine, 12 lipide, 1.2 carbohidrati, 0 fibre
Faina alba - 125 grame, 455 calorii, 12.9 proteine, 1.3 lipide, 95.4 carbohidrati, 3.4 fibre
Migdale - 100 grame, 578 calorii, 21.3 proteine, 50.6 lipide, 19.7
Zahar-tos - 50 grame, 193.5 calorii, 0 proteine, 0 lipide, 50 carbohidrati, 0 fibre
---------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL: 780 grame, 3312.1 calorii, 62.7 proteine, 179.4 lipide, 397 carbohidrati, 15.2 fibre
3312/54=61kcal/buc
Aseara i-am refacut. Am inlocuit 100gr faina cu 100gr faina de migdale, i-am portionat cu lingurita si mi-au iesit 54 buc. Am calculat si cate calorii ingurgitam, doar asa, for fun!
Moatzo ce calcul precis ai facut , esti de belea !
Nu stiu daca sa rad sau sa plang !!
In alta ordine de idei , ma apuc sa fac aluatul sa-i fac maine, pentru ca suntem invitati la socrii si vreau sa le duc.