Biscuiti din branza Cheddar cu chimen
#1
Postat 28 November 2011 - 10:13 PM
Aceasta reteta o am de pe blogul Laurei Sava.
Ingrediente
350 g branza Cheddar, rasa
200 g faina
113 g unt la temperatura camerei
1 lingurita chimen
1/4 lingurita sare
Mod preparare
Se incalzeste cuptorul la 425 F/220C.
Se amesteca toate ingredientele, rezultand un aluat moale. Se fac din el 2-3 rulouri, si se dau la frigider pentru 15 min.
Dupa ce au stat rulourile la frigider, se taie din ele, felii de cca 1 cm grosime si se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.
Se dau biscuiti la cuptor pentru 10-12 min
Se pot face cu orice fel de cascaval.
Biscuiti se fac mai grosi sau mai subtiri, dupa preferinta.
#2
Postat 29 November 2011 - 08:23 AM
As zice ca macul nu se potriveste cu chimenul, dar e parerea mea, fireste eu as fi spus si de unde o stiu, ca nu e rusine, toti invatam unii de la altii.
#3
Postat 29 November 2011 - 11:52 AM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 29 November 2011 - 02:02 PM
#6
Postat 29 November 2011 - 02:20 PM
Eu nu prea sunt cu dulciurile dar astea sarate ma omoara... biscuitii astia,cred ca primul il atrage pe al doilea,al doilea pe al treilea si tot asa ...
#7
Postat 29 November 2011 - 03:50 PM
Oana S, la 28 November 2011 - 10:13 PM, a spus:
Ingrediente
350 g branza Cheddar, rasa
200 g faina
113 g unt moale
1 lingurita chimen
1/4 lingurita sare
Mod preparare
Se incalzeste cuptorul la 425 grade Farenheit (aprox. 220 grade C).
Se amesteca cu mana toate ingredientele. Se fac rulouri (2-3) din compozitie si se lasa la frigider pentru minim 15 minute.
Se taie felii de 1 cm. grosime din fiecare rulou si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor 10-12 minute si inainte de a-i servi, se lasa pe un gratar la racit.
Se pot face cu orice fel de cascaval.
Biscuiti se fac mai grosi sau mai subtiri, dupa preferinta.
Tre' sa fie deliciosi. Right up my alley! Imi plac cei din ultima poza, subtiri, cu marginile aurii si crocante. Eu am sare grunjoasa de mare, extrasa aici la noi in salinele de pe malul oceanului. Ii voi prepara cu branza rasa mozarella, ca nu-i sarata, am sa-i presar cu chimen si cu grauntzi din sarea de care ziceam mai sus. Voi reveni cu dovada dupa ce ii voi prepara.
#8
Postat 29 November 2011 - 06:42 PM
Cred că o să-i fac şi eu de 1 Decembrie, ca să-i avem după fasolea cu ciolan...
#9
Postat 29 November 2011 - 07:46 PM
Oana macar nu da copy paste, foloseste cuvintele tale.Ok?
#10
Postat 29 November 2011 - 07:57 PM
Cum prea bine stiti, caci am mai scris si in "alte zari" , personal nu am inventat nici o reteta, am mostenit, vazut copiat, cerut, incercat etc....deci in momentul in care ceva este pus pe net e de domeniu public...degeaba scriu eu ca reteta mea de cartofi e a Geaninei, sau a Gelei , sau de la tanti Anisoara, sau vecina Xuleasca....fiecare a citit in alta parte , si ramane cu acea reteta in retetele scrise in "carnetzel" sau pe mail, sau mai stiu eu in ce *folder*
Si eu am citit reteta lui Guvi, si mi-am zis ca o fac, dar pana acum nu m-am invrednicit...cu toate ca sigur inlocuiam cheddar-ul cu parmezan, si nu mai era reteta ei...in plus asta cu 113 gr pachetul de unt e tipic USA , caci ( am retinut din nshpe retete citite pe net) ca asta e gramajul lor la cele *batoane de unt * asa cum irlandezii au pachetele de 454 gr , caci e cu pounds etc etc ....
se fac si bastonase. Asa ca mai bine sa ne inveselim ca avem de unde alege atatea retete faine
http://www.cookaroun...ead.php?t=53597
si biscuiti rotunzi
http://www.750g.com/....2.123.5155.htm
#11
Postat 29 November 2011 - 08:00 PM
stella, la 29 November 2011 - 07:57 PM, a spus:
Cum prea bine stiti, caci am mai scris si in "alte zari" , personal nu am inventat nici o reteta, am mostenit, vazut copiat, cerut, incercat etc....deci in momentul in care ceva este pus pe net e de domeniu public...degeaba scriu eu ca reteta mea de cartofi e a Geaninei, sau a Gelei , sau de la tanti Anisoara, sau vecina Xuleasca....fiecare a citit in alta parte , si ramane cu acea reteta in retetele scrise in "carnetzel" sau pe mail, sau mai stiu eu in ce *folder*
Si eu am citit reteta lui Guvi, si mi-am zis ca o fac, dar pana acum nu m-am invrednicit...cu toate ca sigur inlocuiam cheddar-ul cu parmezan, si nu mai era reteta ei...in plus asta cu 113 gr pachetul de unt e tipic USA , caci ( am retinut din nshpe retete citite pe net) ca asta e gramajul lor la cele *batoane de unt * asa cum irlandezii au pachetele de 454 gr , caci e cu pounds etc etc ....
se fac si bastonase. Asa ca mai bine sa ne inveselim ca avem de unde alege atatea retete faine
Stella
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 29 November 2011 - 08:01 PM
stella, la 29 November 2011 - 07:57 PM, a spus:
Cum prea bine stiti, caci am mai scris si in "alte zari" , personal nu am inventat nici o reteta, am mostenit, vazut copiat, cerut, incercat etc....deci in momentul in care ceva este pus pe net e de domeniu public...degeaba scriu eu ca reteta mea de cartofi e a Geaninei, sau a Gelei , sau de la tanti Anisoara, sau vecina Xuleasca....fiecare a citit in alta parte , si ramane cu acea reteta in retetele scrise in "carnetzel" sau pe mail, sau mai stiu eu in ce *folder*
Si eu am citit reteta lui Guvi, si mi-am zis ca o fac, dar pana acum nu m-am invrednicit...cu toate ca sigur inlocuiam cheddar-ul cu parmezan, si nu mai era reteta ei...in plus asta cu 113 gr pachetul de unt e tipic USA , caci ( am retinut din nshpe retete citite pe net) ca asta e gramajul lor la cele *batoane de unt * asa cum irlandezii au pachetele de 454 gr , caci e cu pounds etc etc ....
se fac si bastonase. Asa ca mai bine sa ne inveselim ca avem de unde alege atatea retete faine
http://www.cookaroun...ead.php?t=53597
si biscuiti rotunzi
http://www.750g.com/....2.123.5155.htm
Stella!
Saru' mana pentru link-uri!
#13
Postat 29 November 2011 - 08:45 PM
Hi hi hi! Daca nu stiti nu-i nimik ca inventez eu ceva...
#14
Postat 29 November 2011 - 08:48 PM
Geany, la 29 November 2011 - 08:45 PM, a spus:
Hi hi hi! Daca nu stiti nu-i nimik ca inventez eu ceva...
Janino, eu zic ca merge orice cascaval vrea muschiul tau
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#15
Postat 29 November 2011 - 08:53 PM
#16
Postat 29 November 2011 - 09:11 PM
Am dat cautare pe net si am vazut reteta care este copy-paste de pe blogul Laurei Sava - daca deranjeaza pe cineva, eu pot sa scriu si cu cuvinetle mele. Reteta am copiat-o de pe site-ul meu, ca o postasem de mult acolo,si vad ca nu am mai scris cu cuvintele mele, nu stiu motivele, poate din lene...si nu am mintit ca nu mi-am mai adus aminte de unde o am. Prima data am crezut ca o am de pe forumurile americane, ca ei folosesc cantitatile de unt 113 care este un baton.
Cer sa se stearga reteta si sa o posteze cineva care stie sa o faca mai bine.
Va pup!!
#17
Postat 29 November 2011 - 09:15 PM
Oana eu o sa-i incerc in modul meu si vedem ce iese...Tare mi-asi dori sa am branza deaia adevaraciune,da' poate oi avea si deaia candva..
#18
Postat 29 November 2011 - 09:25 PM
Un sfat de la mine, ca sa eviti alte discutii, nu mai da copy/paste la retete. Daca totusi o faci, spune de unde/de la cine. Se poate si fara link. Regulamentul interzice
Ma bucur ca s-a descoperit sursa adevarata. Cum bine zicea si maestro William Shakespeare... much Ado about Nothing...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#19
Postat 29 November 2011 - 10:34 PM
#20
Postat 29 November 2011 - 11:23 PM
Maya, la 29 November 2011 - 09:25 PM, a spus:
Un sfat de la mine, ca sa eviti alte discutii, nu mai da copy/paste la retete. Daca totusi o faci, spune de unde/de la cine. Se poate si fara link. Regulamentul interzice
Ma bucur ca s-a descoperit sursa adevarata. Cum bine zicea si maestro William Shakespeare... much Ado about Nothing...
Zis si facut. Am editat reteta. Am scris cu cuvintele mele.
Multumesc de sfaturi. Am sa fiu mai atenta pe viitor.
Acum sa vad cine-i face si cu-i ii place!!?