Forum Culinar: Discutii despre originea retetei Biscuiti din branza Cheddar cu chimen - Forum Culinar

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii despre originea retetei Biscuiti din branza Cheddar cu chimen postari mutate

#1 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 11:56 AM

Vezi postareaMaya, la 29 November 2011 - 11:52 AM, a spus:

Si tu de unde o stii? Asta ca sa stim si noi :D

Cum zicea stella, din alte zari! de vreo doi ani. Eu am facut-o atunci.

Eu cand fac friptura de vita in ulei zic, ca a lui Adriana, cand fac pulpe de curcan umplute, zic ca ale lui pitt, cand fac sarmale sparte, zic ca ale lui Maya, ala m-a inspirat pe mine, pe ala il citez!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#2 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 November 2011 - 12:00 PM

Vezi postareazerda, la 29 November 2011 - 11:56 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 29 November 2011 - 11:52 AM, a spus:

Si tu de unde o stii? Asta ca sa stim si noi :D

Cum zicea stella din alte zari! de vreo doi ani. Eu am facut-o atunci.

Aha... bine ca e din zari. Sper macar, ca zarile nu o au din alte zari :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 12:08 PM

In mod clar o au, era o revista, dar zarile s-au obosit sa puna si etapele intermediare, asa ca sa nu-mi spui ca e o coincidenta intamplatoare ca e aceasi reteta!

Si in plus biscuitii cu mac nu fac parte din aceeasi poveste: sunt zgreptzanati pe margine, ceea ce nu s-ar fi putut intampla daca:

"Se amesteca cu mana toate ingredientele. Se fac rulouri (2-3) din compozitie si se lasa la frigider pentru minim 15 minute.
Se taie felii de 1 cm. grosime din fiecare rulou si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt."

Untul se raceste si tine compozitia ferma, si uita-te la primi biscuiti si o sa vezi ca am dreptate!

#4 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 12:23 PM

Reteta este pe un blog, este foarte buna, recomand!

Nu pun linkul ca nu stiu daca e voie. Pana si cele 113 grame de unt moale au fost la vremea lor subiect de discutie ca se transfera din masuri americane in europene, macar si pentru asta, persoana merita un pic de consideratie!

In rest e copy/paste

#5 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 November 2011 - 12:30 PM

Nu am blog si nu vreau sa fac polemica :violent6: !
Dar daca tot s-a adus in discutie, da, e corect sa se scrie de unde e reteta daca e copiata de altundeva, site, forum, blog, etc. Parerea mea. Good bye.

#6 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 November 2011 - 12:43 PM

Da, bineînteles ca asa e frumos!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 November 2011 - 12:48 PM

Vezi postareazerda, la 29 November 2011 - 12:23 PM, a spus:

Pana si cele 113 grame de unt moale au fost la vremea lor subiect de discutie ca se transfera din masuri americane in europene, macar si pentru asta, persoana merita un pic de consideratie!

Habar nu am despre ce este vorba. Ma refer la dsicuita cu cele 113 g de unt.
În orice caz, pe tot netu' se gasesc convertoare care spun ca 113 g unt e juma' de cupa. Nic secret :violent6:

Cît despre, daca ies zimtati sau altfel, nci asta nu stiu, ca nu am probat reteta. Poate o probez, sigur îmi place.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 November 2011 - 01:44 PM

Am scotocit putel pe net. Am gasit reteta in cateva locuri, dar fiecare da trimitere catre altul. Si tot asa. Daca o luam pe despicatu' firului..... apai facem politie pana gasim pe cel / cea care-a zis: asta-i reteta inventata de mine / bunicu' meu!? Sa-mi fie cu pardoane, da' pe net retetele se imprastie de nici tu nu stii sigur daca e reteta ta ori ba.
Daca mai stii de unde te-ai inspirat, da, frumos ar fi sa zici: de la Tante Frasinica. Sau de pe-un site cu specialitate culinara. Sau de pe-un blog din zona...
Mie personal imi place amestecul de mac si chimen. Asa pun si pe saratele, cateodata. Si-s foarte bune pentru papila mea! :71:

Oana, trec reteta in catastif si sper sa am timp sa o si incerc. Presimt ca o sa-mi placa! :violent6:

#9 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 02:12 PM

Putin imi pasa mie de unde e luata reteta! Parca a mea din Sanda Marin are vreun cusur!

Asta am zis ca nu e nicio rusine sa zicem de unde ne-am inspirat! Ca semn de curtoazie, poate cineva vede si pozele pe care nu le facut oana si are idee de consistenta, de forma, sa stie cum procedeaza!

Si-mi mentin parerea biscuitii cu mac erau din alt film!

#10 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 November 2011 - 02:17 PM

Vezi postareaFoxyy, la 29 November 2011 - 01:44 PM, a spus:

Am scotocit putel pe net. Am gasit reteta in cateva locuri, dar fiecare da trimitere catre altul. Si tot asa. Daca o luam pe despicatu' firului..... apai facem politie pana gasim pe cel / cea care-a zis: asta-i reteta inventata de mine / bunicu' meu!? Sa-mi fie cu pardoane, da' pe net retetele se imprastie de nici tu nu stii sigur daca e reteta ta ori ba.
Daca mai stii de unde te-ai inspirat, da, frumos ar fi sa zici: de la Tante Frasinica. Sau de pe-un site cu specialitate culinara. Sau de pe-un blog din zona...
Mie personal imi place amestecul de mac si chimen. Asa pun si pe saratele, cateodata. Si-s foarte bune pentru papila mea! :71:

Oana, trec reteta in catastif si sper sa am timp sa o si incerc. Presimt ca o sa-mi placa! :violent6:

Apropos retete furate, poate le tragi vreo doua la unii care ti-au furat reteta de tiramisu(de fapt ne-au furat, ca si a mea de tiramisu e acolo :D ) cu tot cu poze, nume... aia, aia. Si poza sigur e a ta, ca-ti cunosc literele :D Da' nu le fac reclama la nemernici, ca aia fura tot. SI de cum s-a aflat ca fura, au si ei trafic. Spun privat daca te intere.
Mie mi-au furat vreo 25 de retete, si mi-au decupat watermark-ul de pe imagini, magariiii! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 November 2011 - 02:22 PM

Vezi postareaMaya, la 29 November 2011 - 02:17 PM, a spus:

Apropos retete furate, poate le tragi vreo doua la unii care ti-au furat reteta de tiramisu(de fapt ne-au furat, ca si a mea de tiramisu e acolo :D ) cu tot cu poze, nume... aia, aia. Si poza sigur e a ta, ca-ti cunosc literele :D Da' nu le fac reclama la nemernici, ca aia fura tot. SI de cum s-a aflat ca fura, au si ei trafic. Spun privat daca te intere.
Mie mi-au furat vreo 25 de retete, si mi-au decupat watermark-ul de pe imagini, magariiii! :D

Ma duc sa-mi inregistrez bunaciunea de reteta la OSIM! :D De fapt, tre' s-o trag pe vara-mea dupa mine, ca io de la ea am reteta. :71:
Vii si tu cu noi? Ne luam de manute? :D
Acu', daca tot am facut harcea-parcea biscuitii postati de Oana, io zic ca toata lumea ar trebui (pe cat posibil) sa zica sursa. Am gasit taman reteta asta de biscuiti (cu 113 g) postata prin alte zari... si fara nici o sursa specificata. Asa ca... noi sa fim sanatosi! :violent6:

#12 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 02:25 PM

Maya, nu stiu despre ce vorbesti!
Eu mi-am gasit o poza pe pescar.ro, eu vorbeam de etica, ca vorba aia, sa arunce primul piatra cel ce nu are pacate. Pe internet, nu am pacate! Nu am furat nicio poza! Nici o reteta nu am zis ca am visat-o in vis, de fapt cunosc o singura persoana care face din astea este BD. Pentru aia care nu vorbesc mereu romana: ea nu fura , ea inventeaza, viseaza retete!

Am zis ca eu as fi procedat altfel, ca mi s-ar fi parut mai echitabil!

toate retetele facute si pozate de mine, au fost BY: you, any, pitt, adriana, alexandru, piscotel etc. nu m-a durut mana sa scriu!

PE ORICARE FORUM!!

#13 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 November 2011 - 02:37 PM

Zerda, stai linistita, ca eu vorbesc de un site, nu e vorba de niciun forum. E vorba de un site romanesc care "traieste" din retete furate, poze furate... etc.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 05:02 PM

Eu am avut destula rabdare, vad ca altii nu au destula decenta:
24.01.2010
Copy/paste!

"350 gr branza Cheddar data pe razatoare (eu am cumparat-o gata rasa)
200 gr faina
113 gr unt moale
jumatate lingurita chimen (eu am pus chiar ceva mai mult, ador chimenul)
1/4 lingurita sare

Incalziti cuptorul la 425 grade Farenheit (cam 220 grade Celsius).

Intr-un castron amestecati cu mana toate ingredientele

Aici sunt etapele pe care autoarea nu ne-a onorat sa le expuna........

Se lasa sa se raceasca pe un gratar,nu va frigeti limba cum am facut eu!

Reteta zice ca din aceste cantitati va ies cam 54 biscuiti, eu nu i-am numarat. Se depoziteaza intr-un recipient bine inchis si tin 3 zile, spune cartea. La mine n-au rezistat mai mult de 2 zile niciodata, nici cand am facut reteta dubla . Daca mai puneti si o bere buna alaturi... Se pot face, evident, mai grosi sau mai subtiri, in functie de cum doriti. "

Ma indoiesc ca cineva poseda toate cartile de bucate de prin vreo tara, cam banuiesc de unde s-a inspirat!

Nu cred ca o durea sa zica am vazut de la X!

#15 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 29 November 2011 - 05:58 PM

Fetelor se merita sa-i incercati, fie facuti mai subtiri, fie mai grosi, sunt buni orcum. I-am facut si super subtiri, cum se vad in a 2-a poza si au iesit f crocanti, asa-i place la sot.
Zerda, imi pare rau ca te-am suparat cu reteta postata, eu nu am vrut asta, nu mai retin de unde-i reteta, multe le am salvate si de mult si nu le mai stiu originea, nu am stiut ca pot supara pe cineva daca nu specific de la cine este.
Eu nu ma supar daca se sterge reteta postata, inca o data , nu am vrut sa supar pe nimeni, postez ca sa impart retetele care imi plac.

Mie imi sunteti toate dragi si tot timpul apreciez ce faceti pe acest forum, ce postati, ma inspirati mult si asta vreau si eu sa fac pt voi.

Daca v-am suparat, imi cer scuze si nu am sa mai postez retete care nu le stiu originea.

va pup!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#16 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 06:08 PM

Nu sunt eu suparata pe nimeni, cred ca stiai originea si te-ai jenat s-o pui.

Ceea ce este absurd! Toti ne inspiram de la unul de altul, dar spunem, am vazut la Hana, sau am vazut la Laura, sau am vazut la cutare! Tu i-ai vazut aici:
http://www. stii ca nu ai voie sa pui linkuri, si ca cei care o fac acolo de unde ai luat link-ul, primesc WARN?

ca umbli destul pe acolo, ti-am oferit o iesire gratioasa sa zici ca i-ai vazut pe blogul lui Guvi, dar nu stii s-o iei, nu suntem dusmani, dar nici damn right stupid!

#17 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 29 November 2011 - 06:17 PM

Mie nu-mi place sa mint, daca tu crezi asta....
Eu am scris ce am avut de spus mai sus, nu vreau sa ma cert cu nimeni sau sa vorbesc urat...
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#18 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 06:32 PM

Biscuiti sarati... bere...relax... chill... ultima mea preocupare in viata este cat minte cineva, dar ca minte este evident, chiar asa la virgula??!113 grame unt moale???????

#19 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 November 2011 - 06:33 PM

Vezi postareazerda, la 29 November 2011 - 06:08 PM, a spus:

ca umbli destul pe acolo, ti-am oferit o iesire gratioasa sa zici ca i-ai vazut pe blogul lui Guvi, dar nu stii s-o iei, nu suntem dusmani, dar nici damn right stupid!

Cîta generozitate din partea ta :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#20 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 06:37 PM

Vezi postareazerda, la 29 November 2011 - 06:08 PM, a spus:

Dear Maya eu am 25 % warn si acolo, nu-mi plec ever capul, am avut 75% pana acum o luna! Fix in varful pixului m-a durut!

Unii oameni sunt oameni!

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi