Forum Culinar: Discutii despre originea retetei Biscuiti din branza Cheddar cu chimen - Forum Culinar

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii despre originea retetei Biscuiti din branza Cheddar cu chimen postari mutate

#21 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 November 2011 - 06:43 PM

Vezi postareazerda, la 29 November 2011 - 06:08 PM, a spus:

Dear Maya eu am 25 % warn si acolo, nu-mi plec ever capul, am avut 75% pana acum o luna! Fix in varful pixului m-a durut!

Aaaa... si vrei si aici, ca sa te poti mîndri? Te poate durea si-n vîrful stiloului, dar noi nu dam warn la oricine :)

Vezi postareazerda, la 29 November 2011 - 06:37 PM, a spus:

Unii oameni sunt oameni!

Ai dreptate!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#22 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 06:53 PM

Vezi postareaMaya, la 29 November 2011 - 06:43 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 29 November 2011 - 06:37 PM, a spus:

Dear Maya eu am 25 % warn si acolo, nu-mi plec ever capul, am avut 75% pana acum o luna! Fix in varful pixului m-a durut!

Aaaa... si vrei si aici, ca sa te poti mîndri? Te poate durea si-n vîrful stiloului, dar noi nu dam warn la oricine :)

Ma gandeam ca daca sunteti mai intelepti, n-o sa dati warn! Pentru ca am spus adevarul si am aratat cum, dupa 10 ore!
Si reteta a fost pusa deja pe doua forumuri, dar daca vreti neaparat, eu nu ma supar! E pacat doar ca nu este nimic etic in asta!

Asa cum eu pot spune pe culinar ca am facut reteta ta, ma astept si reciproca sa fie valabila!

Si daca prin oricine te-ai referit la mine ca la o cantitate neglijabila, cred ca deja pot sa sesizez Consiliul National al Discriminarii, daca nu stergi tu totul. Te-ai mira sa vezi cum interpreteaza ei astfel de fraze.

Aaa si sa clarific, m-am ales cu warnul ala, pentru ca am zis ca nu exista probe valabile impotriva lui Dominic Strauss Kahn si ca o sa-l elibereze! pe el l-au eliberat, eu tot am warn! Nushcum se face ca am avut dreptate!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#23 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 November 2011 - 07:01 PM

Mda, se pare ca ne putem întinde ca ciunga. Una e cînd se face asa cum trebuie, si alta e cînd se facea asa doar de dragul artei.
De la mine, noapte buna.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#24 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 November 2011 - 07:16 PM

Nu sunt eu suparata pe nimeni, cred ca stiai originea si te-ai jenat s-o pui.

Bagi mana-n foc???

Tu i-ai vazut aici: pe blogul lui Guvi

Ma vad nevoita sa ma repet: bagi mana-n foc??? Io nu-s ce blog are Guvidistica, da' eu in alta parti am gasit reteta asta. Si, din nou ma repet: crezi ca toata lumea sta si face politie cu privire la originalitatea retetei?
Vad ca Oana a aparut si-a zis ca nu mai stie originea. Eu cred ca-i destul. Nu e prima care zice ca a luat reteta de pe net, fara sa specifice o sursa anume. Ori de-acu' tre' sa merem la OSIM sa ne inregistram tocanitele si biscuitii?

#25 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 07:29 PM

Eu am zis altceva si nu face pe naiva!

daca vrei iti dau link pe alt forum, nu culinar ! tot de acum aproape 2 ani!

daca oana are probleme cu memoria nu trebuia sa retina 113 grame unt moale!
dar daca a retinut, se cheama ca nu are probleme cu memoria, daca macar zicea ca a luat reteta de pe net era ceva! ea se face ca ploua! a luat-o fix de unde am spus eu
si e de bine, atata timp cat nu ascunde asta!

#26 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 29 November 2011 - 07:37 PM

Vezi postareazerda, la 29 November 2011 - 07:29 PM, a spus:

dar daca a retinut, se cheama ca nu are probleme cu memoria, daca macar zicea ca a luat reteta de pe net era ceva! ea se face ca ploua! a luat-o fix de unde am spus eu

Cand oi avea nevoie de-un avocat pro bono, te caut!
Ca de incheiere: vad ca nu pricepi ca fiecare putea sa gaseasca fix reteta asta in alta parte. Io personal salvez textul (da, cu cele 113 g trecute fix) intr-un document si apoi, cand am nevoie sa fac acea reteta, sau sa i-o dau cuiva, deschid documentul si.... vad io ce fac. Nu scriu intotdeauna in acel document de unde exact am luat reteta sau autorul original.
Nu-mi trebe link-uri, stiu sa folosesc gogu'. Daca m-ar interesa. Asta nu-nseamna ca ma si grabesc sa scotocesc.
Din ce-am citit io, Oana a recunoscut ca a luat reteta de pe net. De ce tii mortis sa recunoasca ceva care e posibil sa nu fie adevarat? Sunt atatea si atatea alte locuri unde gasesti cele 113 g de unt moale.

#27 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 November 2011 - 07:39 PM

Ar fi bine sa încetezi cu link-urile, la fel cu jignirile, pentru ca, asa cum spuneam nu dau warn la oricine, dar ban da! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#28 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 29 November 2011 - 08:00 PM

Vezi postareazerda, la 29 November 2011 - 05:02 PM, a spus:

Aici sunt etapele pe care autoarea nu ne-a onorat sa le expuna........

Ba mi se pare ca chiar le-a expus:

Vezi postareaOana S, la 28 November 2011 - 10:13 PM, a spus:

Se fac rulouri (2-3) din compozitie si se lasa la frigider pentru minim 15 minute.
Se taie felii de 1 cm. grosime din fiecare rulou si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Copy / paste-ul de care zici, mie imi scapa. Nu-i identic si nici la fel. Seamana, e adevarat. Da' nu e identic.

#29 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 08:00 PM

Vezi postareaMaya, la 29 November 2011 - 07:39 PM, a spus:

Ar fi bine sa încetezi cu link-urile, la fel cu jignirile, pentru ca, asa cum spuneam nu dau warn la oricine, dar ban da! :((

eu nu am dat link! am zis ca pot da, de pe un forum, neculinar veche de aproape 2 ani, aceasi reteta !
adevarul nu jigneste, iti pune o oglinda in fata si daca nu poti sa suporti, e rau!

a copiat cu nesimtire, da-mi ban ca am zis asta!

eu ziceam cu mandrie am citit pe arta culinara,dar bag seama ca echitatea nu se apreciaza la voi!

#30 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 29 November 2011 - 08:02 PM

Vezi postareazerda, la 29 November 2011 - 08:00 PM, a spus:

eu nu am dat link! am zis ca pot da, de pe un forum, neculinar veche de aproape 2 ani, aceasi reteta !
adevarul nu jigneste, iti pune o oglinda in fata si daca nu poti sa suporti, e rau!

Nu meriti tu onoarea asta!

#31 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 November 2011 - 08:06 PM

Vezi postareazerda, la 29 November 2011 - 08:00 PM, a spus:

Ai dat link in postul cu numarul 23, cu toate ca, o pagina înainte nu stiai exact daca e voie( vorba vine ). Pur si simplu vrei neaparat si cu orice pret sa se întîmple ceva... ei, si tocmai de aia nu se întîmpla! Înca nu e Craciunul, mosul n-a venit înca :((
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#32 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 29 November 2011 - 08:07 PM

Atata tura-vura pentru niste amarati de biscuiti ...Fiecare si-a spus punctul de vedere , de ce nu o lasati balta? Ok , stim cine a scos la iveala reteta , daca Oana a copiat-o e treaba ei , daca a stiut cine e sursa urat din partea ei ca nu a precizat dar se poate sa nu fi stiut . Si eu am retete copiate intr-un caiet , de ani de zile , nu mai stiu sursa , asta este .

#33 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 29 November 2011 - 08:10 PM

Io înţeleg etica în felul meu propriu şi personal, nu neapărat corect: de exemplu, dacă vreau să ascult în maşină un CD cu colinzi de-ale lui Hruşcă, paregzemplu, mă duc şi cumpăr un CD de la magazinul foto-muzică şi sport din BM ( Pişco ştie despre ce vorbesc :(( )şi nu piratez pentru că ştiu că artistul respectiv câştigă pâinea zilnică din această muncă, şi mi se pare corect. Pe de altă parte , dacă vreau să citesc o carte , dacă nu am bani să o cumpăr, mă duc să o împrumut de la Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu, şi apoi poate chiar povestesc despre ce am învăţat din ea , fără să fac neapărat referire de unde ştiu , deşi poate l-am nedreptăţit pe autor că nu i-am cumpărat cartea. Aşadar ,dacă o reţetă este postată pe net , ca într-un fel de bibliotecă publică, nu văd de ce e o greşeală să mi-o salvez în calculator, până la urmă autorul reţetei nici nu câştigă nici nu pierde bani din asta, nu?- sper că ştiu bine, dacă nu-i aşa, mă scuzaţi...
Şi marii chefi au bloguri şi sunt convinsă că se bucură când cineva intră pe blogul lor, chiar nu cred că se aşteaptă ca noi să menţionăm că le-am încercat reţetele...
În rest , vă doresc multă linişte şi pace şi bucurii , în aşteptarea Sărbătorilor magice...
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#34 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 November 2011 - 08:12 PM

Vezi postareaizuk, la 29 November 2011 - 08:07 PM, a spus:

Atata tura-vura pentru niste amarati de biscuiti ...Fiecare si-a spus punctul de vedere , de ce nu o lasati balta? Ok , stim cine a scos la iveala reteta , daca Oana a copiat-o e treaba ei , daca a stiut cine e sursa urat din partea ei ca nu a precizat dar se poate sa nu fi stiut . Si eu am retete copiate intr-un caiet , de ani de zile , nu mai stiu sursa , asta este .

Da, cred ca biscuitii astia amarîti si-au atins scopul :((
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#35 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 29 November 2011 - 08:12 PM

Bon, acu' ca ne-am lamurit ca Oana n-a inventat reteta, ci e a altcuiva, propun sa inchidem discutia asupra originalitatii. Cred ca Oana va reveni cu informatii suplimentare, cand isi va aduce aminte unde a vazut reteta.
Intre timp, va rugam respectuos sa postati strict comentariile legate de biscuiti.
Va multumim!

#36 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 29 November 2011 - 08:14 PM

Vezi postareakoral, la 29 November 2011 - 08:10 PM, a spus:

Io înţeleg etica în felul meu propriu şi personal, nu neapărat corect: de exemplu, dacă vreau să ascult în maşină un CD cu colinzi de-ale lui Hruşcă, paregzemplu, mă duc şi cumpăr un CD de la magazinul foto-muzică şi sport din BM ( Pişco ştie despre ce vorbesc :(( )şi nu piratez pentru că ştiu că artistul respectiv câştigă pâinea zilnică din această muncă, şi mi se pare corect. Pe de altă parte , dacă vreau să citesc o carte , dacă nu am bani să o cumpăr, mă duc să o împrumut de la Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu, şi apoi poate chiar povestesc despre ce am învăţat din ea , fără să fac neapărat referire de unde ştiu , deşi poate l-am nedreptăţit pe autor că nu i-am cumpărat cartea. Aşadar ,dacă o reţetă este postată pe net , ca într-un fel de bibliotecă publică, nu văd de ce e o greşeală să mi-o salvez în calculator, până la urmă autorul reţetei nici nu câştigă nici nu pierde bani din asta, nu?- sper că ştiu bine, dacă nu-i aşa, mă scuzaţi...
Şi marii chefi au bloguri şi sunt convinsă că se bucură când cineva intră pe blogul lor, chiar nu cred că se aşteaptă ca noi să menţionăm că le-am încercat reţetele...
În rest , vă doresc multă linişte şi pace şi bucurii , în aşteptarea Sărbătorilor magice...

;) Sarbatori fericite la toata lumea! Si sa speram ca vom avea si timp sa facem si biscuiti!

#37 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 29 November 2011 - 08:17 PM

In veci de veci nu-mi pasa mie de biscuiti! M-a suparat ca dis de dimineata am recunoscut reteta! cand ilustra duamna era toata ziua pe topicul meu favorit, sunt absolut sigura ca de acolo si-a luat inspiratia! Nu m-ar fi suparat daca zicea un cuvant de bine, ca si alea conteaza! Oamenii sunt mai buni de Craciun!

#38 Useril este offline   Dauphne 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 20-July 11

Postat 29 November 2011 - 09:29 PM

Vezi postareaOana S, la 29 November 2011 - 09:11 PM, a spus:

Cer sa se stearga reteta si sa o posteze cineva care stie sa o faca mai bine.

:((
Pacat ca ati lasat cafeaua....lunga de tot, interminabila chiar, sa se desfasoare si aici, sa arunce in Oana fara sa va treaca prin cap s-o opriti. Fiecare post de-aici de-al nepatatei(in internet) e o jignire la adresa Oanei.
Poate n-ar fi rau sa curatati topicul, facandu-i dreptate Oanei, ale carei intentii au fost altele.

Da nepatato, daca reteta cere 113g unt si mai trebuie sa fie si moale, de ce as scrie eu alceva??? ca sa nu se infurie unii?

#39 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 29 November 2011 - 09:49 PM

Vezi postareaMaya, la 29 November 2011 - 09:25 PM, a spus:

Oana, am editat link-ul din mesaj.
Un sfat de la mine, ca sa eviti alte discutii, nu mai da copy/paste la retete. Daca totusi o faci, spune de unde/de la cine. Se poate si fara link. Regulamentul interzice :((
Ma bucur ca s-a descoperit sursa adevarata. Cum bine zicea si maestro William Shakespeare... much Ado about Nothing...

Multumesc de sfaturi.
Am editat reteta si as vrea sa se transfere toata discutia la off topic.

Multumesc.
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#40 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 29 November 2011 - 10:07 PM

Vezi postareaOana S, la 29 November 2011 - 09:49 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 29 November 2011 - 09:25 PM, a spus:

Oana, am editat link-ul din mesaj.
Un sfat de la mine, ca sa eviti alte discutii, nu mai da copy/paste la retete. Daca totusi o faci, spune de unde/de la cine. Se poate si fara link. Regulamentul interzice :)
Ma bucur ca s-a descoperit sursa adevarata. Cum bine zicea si maestro William Shakespeare... much Ado about Nothing...

Multumesc de sfaturi.
Am editat reteta si as vrea sa se transfere toata discutia la off topic.

Multumesc.

Si eu multumesc pentru întelegere :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou