Forum Culinar: Partea culinara a calatoriilor noastre - Forum Culinar

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Partea culinara a calatoriilor noastre ce am degustat bun pe unde am fost in vacanta

#101 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

  Postat 14 June 2013 - 12:43 PM

Partea culinara a calatoriei in Sicilia, 27 aprilie - 5 mai 2012. Again Sicilia :D

In Italia, incepem cu o pizza quattro staggioni, ca asa ii sta bine excursionistului

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13712067251694.jpg

urmeaza un antipasto misto di mare (contine creveti cu sos cocktail, carpacio de somon, carpaccio de peste spada, salata de fructe de mare cu felii de tije telina, salata de caracatita):

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13712067894888.jpg

cozze gratinate

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-1371206821722.jpg

chiftelute de peste neonato

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13712068478942.jpg

cosulet umplut cu fructe de mare gratinate

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13712068710105.jpg

Intr-un restaurant in care lumina era rosie, doar asa mi-au iesit foto. Paste ala norma (cu vinete si branza), traditionale in Sicilia

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13712069119402.jpg

si un pestiuc gratarisit cu garnitura de legume

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13712069569644.jpg

Dupa ce m-au indrumat fetele, ca urmare a calatoriei precedente, am comandat granita de dude. Nu ne mai saturam de ea, excelenta, merci de sugestie doamnelor :wacko: !

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13712074037465.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13712074636589.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#102 Useril este offline   floricica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 14 June 2013 - 07:07 PM

Multumesc frumos pentru itinerariul culinar, Dani. Mi-a facut mare placere. La cat mai multe!
The more I see, the less I know.

#103 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 June 2013 - 10:44 PM

Multumesc mult Floricica! Mai am multe de urcat, dar usor, usor ... poate ajung la zi ... :scratch: .
In speranta ca incanta ochiul cititorului, va rog sa va alaturati topicului cu partea gastronomica a calatoriilor voastre.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#104 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 17 June 2013 - 12:01 PM

Esti prima tipa pe care o aud ca nu i-a placut la Dalboca! Eu nu ma duc, ca nu mananc fructe de mare.
Pe transalpina unde ati mancat? Vreau sa ma duc in iulie iarasi si am inteles ca la obarsie, la cabana, fac pastrav cu mujdei si l-as incerca!
Astept cu interes si celelalte calatorii culinare!

#105 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 June 2013 - 12:12 PM

Vezi postareavali, la 17 June 2013 - 12:01 PM, a spus:

Esti prima tipa pe care o aud ca nu i-a placut la Dalboca! Eu nu ma duc, ca nu mananc fructe de mare.
Pe transalpina unde ati mancat? Vreau sa ma duc in iulie iarasi si am inteles ca la obarsie, la cabana, fac pastrav cu mujdei si l-as incerca!
Astept cu interes si celelalte calatorii culinare!


Acum nu dau cu parul, dar natur inseamna de la mama natura, adica fara nimic! Cine vrea ceva banuiesc ca poate adauga!!

Frati-miu a fost a acolo de vreo 3 ori si el nu mi-a zis nimic de rau, dar e drept ca la icre, midii cu vin,frigarui de rapane, peste pane,midii pane nu prea ai cum baga uncle ben's!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#106 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 June 2013 - 09:16 PM

eiii, fetelor, despre Dalboca, stiti cum e cu gusturile: nu se discuta ;) .

Totusi, eu am auzit de la prieteni si am citit si pe forumuri de calatorii ca pe vremuri se manca bine, dar in ultimii 3-4 ani s-au stricat si ei ...: au industrializat, in defavoarea calitatii serviciilor si a continutului farfuriei! Nu stiu cum era mancarea inainte, dar dupa parerea mea, bucatarul pe care l-am nimerit eu anul trecut, habar nu are preparatia de baza a midiilor si punct. Tati a luat un peste la gratar si nu mai tin minte de ce (vad ca nu am poza), dar nu l-a incantat deloc. Am incercat sa mergem a doua oara si pe stanga (prima oara am fost larestaurantul de pe dreapta), dar era full si era picea prea mica si nastrusnica, nu am mai asteptat eliberarea unei mese.
In orice caz, ce am vazut eu ca era laudat inainte de a se fi stricat treaba acolo, erau: cantitatea mare / portie si pretul mic, ori pt mine nici una nici alta nu ma impresioneaza deloc pozitiv, daca gustul e nashpa! Dar e vorba de gusturi si fiecare are altul ;) si asta ne face diferiti si nerepetitivi si da splendoare lumii prin diversitatea sa!

Insa peisajul sa stiti ca mi-a placut la Dalboca si mai ales recomand Cap Kaliakra ... cu peisaje de exceptie ! B) nu-ti vine sa crezi ca esti la 2 pasi de litoralul nostru si ai de-a face cu aceeasi mare! Foarte frumos! se aseamana oarecum cu Cabo da Roca, din Portugalia!

Vali, pe Transalpina am mancat la 1 din restaurantele de la intrarea in Pestera Muierii (Baia de Fier). Nu am mancat in Obarsia Lotrului la cabana, pt ca anul trecut eu eram extrem de prinsa la job, asa ca nu m-am interesat inainte catusi de putin. O sa incercam data viitoare, daca confirmi ca se mananca bine. Anul trecut eu nu imi facusem teme pt Transalpina, pt ca iubitul a fost cu traseul stabilit si fara a da cuiva drept de a se abate ... am fost o gasca mare. Singurul star al excursiei a fost traseul de pe creasta cu peisajele sale ce te lasa fara respiratie! In rest, am mai gratarisit la pensiunea unde am tras, acolo la Baia de fier. Si am mai mancat la o pensiune de langa Sibiel, ciorba aia ardeleneasca si un fel 2 neinspirat. Nu am facut deloc alegeri prea bune nici cu mancarea, nici cu cazarea, dar compenseaza Transalpina si inca, cum! Am zis totusi sa pun ceva si din calatoriile din Romania si am sa va anunt unde mi-a placut: am 3-4 locatii (doar din anul trecut), 1 in Bucuresti, 1 la cazino Mamaia - La Piazzetta, 1 in Brasov, 1 in Sinaia.

Vali, sa stii ca o sa te dezamagesc cu partea culinara a calatoriilor mele, pt. ca alegerile mele se cam rezuma la peste si fructe de mare, cu mici exceptii. Daca sunt in zone de mare, nici nu ma uit in meniu la carnuri. Iubitul meu, pana sa ma cunoasca, manca peste 1 max de 2 ori pe an, fructe de mare nex! Acum nici el nu se mai uita la carne in menu, cand suntem la mare sau la restaurant de peste si serveste caracatita cu insistenta, precum si calamar. Deocamdata el deloc crustacee... , dar mai vedem. We trecut in Delta a mancat pt prima data in viata bors de peste. ;) Asa ca incet, incet ...stai si tu pe aproape, ca te molipsesc :snorting:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#107 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 June 2013 - 09:41 AM

Sicilia gourme travel, continuare. Ca sa fiti convinsi ca trebuie sa ajungeti aici va mai spun doar atat: vei avea ocazia sa savurezi preparatele uneia dintre cele mai gustoase si sanatoase bucatarii ale lumii.
Bucataria siciliana are influente din toate culturile care s-au perindat de-a lungul anilor pe aceasta insula, aflata la confluenta a 3 mari: Marea Tireniana, Marea Ionica si Marea Mediterana. Altfel spus, toti cei care au trait aici au lasat retetele cele mai valoroase. Sicilienii au obiceiul de a sta la masa de cateva ori pe zi, traditie din ce in ce mai putin intalnita in marile orase ale lumii aflate in secolul vitezei, unde oamenii mananca de regula o singura masa pe zi ca la carte.

Vinetele sunt un ingredient de baza pentru multe preparate: „caponata“, un aperitiv care se serveste cu sos dulce este unul dintre ele, pentru pasta alla norma etc. Sicilienii sunt renumiti pentru productia de cereale, ulei de masline si vin. Iar acestea se asorteaza la masa cu mult peste, fructe de mare, legume si fructe.



Tagliatelle cu scoici proaspete

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715410344532.jpg

Grigliata mixta de peste (Are involtini de peste - traditionali in Sicilia, cotlet edf peste spada si creveti mari). Nu ma da pe spate deloc cand imi pune pesmet la pestii gratarisiti, dar de obicei nu anticipez asta, ca la noi gratar nu se concepe cu pesmet.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715410791331.jpg

Cagnoli con raggu al forno

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715412571698.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#108 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 June 2013 - 09:47 AM

O cina in Taormina.

Spaghetti ai frutti di mare


Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715413982627.jpg

Muschi de vita la gratar

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715414295856.jpg

Gratar mixt de peste si fructe de mare

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715414584445.jpg

Cofetaria noastra favorita din Taormina

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715415022186.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-1371541592756.jpg

De pe strazile Taorminei

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715416097433.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#109 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 June 2013 - 10:29 AM

Intr-un alt satuc pe un munte inalt de 420 m ce se ridica semet deasupra marii Ionice, pe care ajungi ca si la Castelmola serpuind pe serpentine intoarse in ac de par, se servesc meniuri seara, cam in toate restaurantele. Asa e traditia acolo si vin italieni de prin zonele invecinate, din cate am vazut. Preturile sunt mici, nu este turistic, nu vezi picior de englez, neamt, japonezi etc. Satucul se cheama Forza d'Agro si ne-a fost recomandat de gazda de la B&B-ul nostru si il descoperisem doar in ultima zi, in prima vacanta, chiar inainte de plecare. Aici am intalnit chelneri romani.
Mai mare decat Castelmola, Forza d'Agro m-a impresionat destul de mult prin linistea si peisajele ce le ofera. "Peisaj" este cuvantul cheie aici, cam pentru asta te duci in Sicilia si cam asta apreciezi cel mai mult, pentru ca oriunde intorci capul in Sicilia, mai ales in zona Taormina, sunt peisaje ce te lasa fara rasuflare. Totusi eu nu pot rata o vacanta in Italia, fara sa gust partea gastronomica locala, autentica, proaspata. Mi-a placut mult si biserica satului si zona din jurul ei, ca apoi sa aflu (cateva luni mai tarziu, ajunsa acasa, vazand un documentar despre Sicilia) ca fix acolo, in Forza d'Agro s-au filmat destule secvente din Godfather, inclusiv la biserica cu pricina. Deci aviz fanilor filmului...

Aici am avut une meniu de mare si un meniu de pamant

Aperitiv mixt de pamant:

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715419847458.jpgImagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715420061671.jpg

Paste alla norma, servite alaturi de branza asta traditionala siciliana, care acompaniaza mereu pastele acestea. Nu retin denumirea la aceste forme de pasta, dar poate ma ajuta cineva ;)

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715426908753.jpg Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715427328487.jpg



Aperitiv mixt de mare, alaturi de creveti cu sos cocktail:

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715420474941.jpg Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715425380207.jpg Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715425975715.jpg

Gnochi si orez cu fructe de mare

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715427747588.jpg

Spaghetti cu fructe de mare

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715430336227.jpg


Desert si digestive din partea casei

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715430203737.jpg Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715431184604.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#110 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 June 2013 - 11:07 AM

Sa trecem in lista cateva obiective concrete ale locului.

In Taormina, totul e un spectacol. In orice parte te intorci peisajele sunt de vis, marea si muntele iti incanta privirea. Culorile si vegetatia sunt paradisiace.
De departe cel mai frumos mi s-a parut parcul "Giardini della Villa Comunale", cu o vegetatie bogata, cu vedere catre Etna, cu soarele stralucind in apa, si cu 2 papagali ce te vor intampina de la distanta cu "Hello" din cusca lor.
Apoi ar urma "Teatro Greco", cel mai vestit monument din Toarmina, aspat in stanca, site arheologic, istorie, arhitectura ce dainuiesc de peisaje spectaculoase si acustica specifica teatrelor grecesti ... de asemenea, cu peisaje frumoase, catre dealurile opuse marii si, bineinteles, catre Etna - de fapt cam totul in Taormina are vedere catre Etna. Cu mult noroc, prima data, in septembrie 2011 am nimerit la repetitiile pt un concert. Toate belvederile ce se deschid de aici sunt absolut impresionante, la fel ca si cele din Castelmolla.

Obiectiv in sine este intreaga Taormina, orasel al carui "drum principal" il parcurgi in 20 min de la un capat la altul pe drumul pietonal Corso Umberto (presarat cu magazine scumpe, restaurante/terase, gelaterii). Bineinteles farmec si mai mare au stradutele adiacente, pline de suprize: produse autentice locale, mirodenii, fructe, alte si alte restaurante, trattorii, osterii, baruri etc.

Pe la jumatatea lui Corso Umberto se afla piata principala (si centrul efectiv) cu biserica, terasa si deschidere larga la mare si la Etna. De aici privind in sus veti zari pe un varf de stanca ceva ce par a fi niste ruine si veti dori sa urcati acolo fiindca va imaginati ca privelistea va fi si mai si. Si nu va inselati daca faceti asta, insa aveti de urcat ceva, si ajungeti langa o manastire (fara acces in curte) insa cu privelite frumoasa in jur (si astfel ajungeti in zona in care se afla Villa Ducale de care am vorbit mai devreme).

Acestea sunt obiective pe care noi le-am vizitat cate unul pe fiecare seara. Ce am mai facut noi in celalalte zile, mai ales ca am fost acolo de doua ori, cate 10 zile? Pe langa faptul ca am incercat "dolce far niente" pe la cate o terasa cu specific pescaresc si vin bun, cu vedere la mare si la Etna, am facut o excursie de o zi cu jeepuri si cu piciorul la Etna, ce te uimeste cu peisajul sau selenar, si la Gole Alcantara, o excursie la 3 dintre insulele Eolie, e excursie in Cefalù, o excursie la riviera Ciclopilor, o excursie cu barca in jurul insulei Ortigia, vizitat Siracusa, ne-am cocotat de fiecare data in incantatoarea Castelmola si Fortza de Agro, am popposit fie la plaja fie la cina in Giardini Naxos, am vazut plaje intinsa, sau plaje micute, genul celei de la insula Bella ... asta pe ce imi mai aduc aminte. In Palermo nu ne-am descurcat cu masina, am nimerit intr-un vacarm, asa ca nu am oprit decat pt cateva minute la piata de unde am luat niste portocale cu gust de vanilie (cam asa se si numeau) si capsuni. La fel am plecat intr-o excursie in oraselele autentice de pe muntele Etna, dar nici pe aici nu ne-am descurcat prea bine cu vizitatul.

Cele mai gustoase si aromate capsuni mancate de noi vreodata:

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715456602746.jpg


Sicilia este frumoasa cat cuprinde, iar uneori este nerezonabil de frumoasa, dar sa continuam cu partea gastronomica a calatoriei, ce face obiectul topicului

M-am incurcat... cu locurile...., aici un pranz in Cefalù

Calamar la gratar cu insalata mista

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715457187972.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715457613958.jpg

Si eu Zuppa di pesce alla sarda, in Sicilia se mai cheama "Sa Cassola"

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715457900156.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#111 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 June 2013 - 11:31 AM

Un pranz la Isola Bella

Antipasto misto mare

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715473817835.jpg

pizza mozzarella prosciutto crudo...deliciu ...

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715474606213.jpg

spaghetti mare

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715474864717.jpg

O cina cu gazdele, la un local din zona Taormina-Mare, Vila Cagnone, recomandat de ei, de unde ne gateau pestele cel mai proaspat adus, care inca misca.

Sardine proaspete usor marinate. Prea bune! LOL

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715475687784.jpg

Salata mixta si caponata

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715476139726.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715476340292.jpg

Pizza vegetariana/ortolana, pt ei comanda speciala cu legume la gratar, pt tati prosciuto crudo si ruccola ... bun, mbun, mbun


Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715477404912.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715477500439.jpg

ceva pestiuci miscatori, locali, la gratar ... nu le mai stiu denumirea ...au fost diversi si prea buni, dar nu mai puteam deja. Ei au comandat totul si a fost risipa... , oricat de bun ;)

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715476690495.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#112 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 June 2013 - 12:12 PM

de ziua mea la pranz ne-am desfatat la faleza, la Capo Taormina, cu o "gustare" (de regula la pranz nu prea mancam)

tagliatelle nerro di sepia ... s-a manjit si picea bine cu ele

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715481018379.jpg

salata caprese

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715481703358.jpg

gratar mixt marin

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715481855956.jpg

Pe seara am avut invitati pe gazdele noastre, care ne-au recomandat cel mai grozav restaurant unde am mancat vreodata, macar si pentru acesta si tot vreau sa mai merg odata in Sicilia. Pe asta nu pot sa nu il recomand tuturor care vor ajunge in zona, este absolut fantastic. Este afacere de familie (fii servesc la masa si prepara in fata ta anumite aperitive, tatal este bucatar, mama este la casa si in zona ... ) si sunt absolut fantastici!

Pentru iubitorii aromelor de mare ridicate la rang de arta, care ajung in zona, recomand Ristorante Nettuno da Siciliano, situat pe Riviera Ionica din Giardini Naxos, la Poalele Taorminei.

Au inceput, dupa o primire calduroasa si prieteneasca, cu aceste mici atentii din partea casei, in timp ce ne prezentau fiecare preparat si variantele pe care le puteam alege din tot ce era mai proaspat din marea locala:

Painici calda facute de ei pe loc, din diferite tipuri de fainuri autentice si cu diverse gusturi si asezonari (rosii deshidratate, masline, rozmarin) ... optime!

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715492504084.jpg

alaturi de un ulei de masline extravirgin, ragusan, cum nu am mai gustat vreodata in viata-mi ... nici inainte si nici dupa ..., mai aromat, mai proaspat, mai mancabil...

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715493818951.jpg

cate o bruscheta, cu fructe mare intr-un sos ce stia de porcini, tot din partea casei

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715494118434.jpg

picea s-a delectat cu pasta in bianco, doar cu acest ulei minunat + parmezan si paine calda

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715494645304.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715494781426.jpg

aperitivul, cruditee:

calamar cu tagliatelle de dovlecei si file de portocale de Sicilia


Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715495344921.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715496058894.jpg

si creveti cu file de portocale si sos din zeama de portocale cu sare din marea lui Ionica ;), toate acestea au fost preparate/combinate/asezonate in fata noastra

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715497438327.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715498010439.jpg

La secondo toata lumea fiecare a luat diverse preparate din peste, ca prea era proaspat

File de peste spada cu fistic


Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715499111997.jpg

ton in crusta de fistic acompaniat de para fiarta in vin

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-1371549960851.jpg

farfuria mea, ca de obicei grilliata mista mare ... ce imi mai place monotonia asta ;) ... o ador!

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715500941202.jpg

desert
o specie de panna cotta traditionala siciliana, cu fistic, al carei nume nu-l retin

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715501377531.jpg

si o mini torta de migdale calda, asezonata cu inghetata cu scortisoara ...delicios

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715502227511.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715502427259.jpg

dulciuri delicioase din partea casei
... dar cine mai putea ?

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-137155025202.jpg

O cina de neuitat la malul marii cu prieteni si cu preparate gastronomice de mare arta culinara ... !

Am un singur regret: ca l-am descoperit doar la final, in pen-ultima seara. Ingredientele sunt mereu cele locale, foarte proaspete si de calitate. Diferenta o face fantezia cu care au fost preparate, servite, consiliate. In poche parole una cucina sfiziosa, gustosa e allo stesso tempo leggera.
Daca mai mergem in Sicilia, zona Taormina, cred ca voi manca, cu obstinenta in fiecare seara aici! ;)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#113 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 June 2013 - 12:40 PM

Ultima cina, iar ne-au invitat gazdele, tot la Taormina mare, Vila Cagnone, recomandam, preparate din peste foarte proaspat local

aceasta foccacia bianca, in Sicilia are o denumire, dar am uitat-o, alaturi de un vin local

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715514349567.jpg

de inceput creveti proaspeti cruzi, usor marinati si sardine la fel de proaspete marinate de ei in casa

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715515624523.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715515863337.jpg

pestii proapeti, miscatori, din marea locala, alesi la prezentare, preparat simplu asa cum imi place mie la tot ce e de natura marina: un pic de usturoi, vin, (rosii), patrunjel, ulei EV, sare si piper, (lamaie). Ni l-au servit in doau variante, cu paste si file dezosat de ei:

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715516391808.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715517270175.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715517967895.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-1371551837811.jpg

De cate ori am iesit cu minunatele noastre gazde, niciodata nu s-a comandat din meniu, totul a fost mai proaspat, mai bun, mai ieftina nota de plata ... nu mai zic ca nu ne-au lasat sa platim decat de ziua mea ... !!! Persoane de exceptie :hug:

Si am incalecat pe o sa si v-am spus si vacanta culinara de Sicilia 2012 asa, in rest anul trecut doar weekenduri, fara alt concediu decat Taormina.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715513145256.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#114 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 18 June 2013 - 02:12 PM

Dani, multumim, ca ne incanti privirile si papilele. Am salivat in fata calculatorului. Iar de pozele din Sicilia, nu mai zic nimic, decat ca vreau si eu acolo, sa ma rasfat cu toti "pestii si neamurile lor".
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#115 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 18 June 2013 - 03:59 PM

Imi place si mie topicul asta si l-am luat la citit de la capat. Cu ocazia asta, am aflat si eu, finally, despre bucataria cipriota si m-am pornit la cautat retete pe net, ca tare mult mi-a placut ce a aratat Daniella. Si uite asa am facut eu ieri niste painici cu dovlecel si branza feta...o bunatate.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#116 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 June 2013 - 04:40 PM

Milena, Aura, ma bucur ca va place topicul si ca va inspira.

Dovada devoratului de paste, care inca nu folosea lesne tacamurile

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715661898695.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715662161529.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715662319858.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715663025343.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715663236386.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-1371566376852.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715663962832.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#117 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 June 2013 - 05:09 PM

Sar peste ce mai am de prin calatoriile locale din weekendurile 2012 la: partea culinara a calatoriei in Portugalia, 27 aprilie - 5 mai, 2013.

Vali, fii pe faza :hug:

Traseul minunat pe care l-am ales in Portugalia, se datoreaza Laurei_Lala, care m-a ajutat cu un foarte documentat si inspirat jurnal de calatorie.

In Portugalia, se mananca excelent, o bucatarie pe baza de peste si lighioane marine proaspete. Bachalau (cod uscat sarat) este regele gastronomic al farfuriilor traditionale si mi-a placut in toate variantele incercate, desi am pornit cu mare reticenta versus acest preparat.

Trebuie sa stiti ca atunci cand te asezi la masa in Portugalia, la orice restaurant, obisnuiesc sa-ti aduca un aperitiv cu paine, unt, pateu de peste, ceva branza deosebita de capra si alte minciunele (chiftelute de peste, sau sardine fripte). Chiar daca nu le comanzi, e o traditie a lor, iar daca le accepti le vei regasi pe nota de plata. Eram avizata, totusi pe unele le-am acceptat. Nu se simt insa ofensati, poti refuza si comanda aperitivul dorit.

Primele 2-3 zile am poposit in Porto, al doilea oras ca marime si importanta din Portugalia, situat la gura de varsare a Raului Duoro in Oceanul Atlantic, capitala zonei de nord a tarii si o statiune turistica foarte frecventata. In oras sunt 6 poduri peste rau, fiecare cu alta arhitectura, unul dintre cele mai cunoscute este podul Maria Pia, proiectat de Eiffel, designerul arhitect al turnului din Paris. Apoi mai este podul Don Luis (proiectat de un student al lui Eiffel), pe 2 nivele, ce conecteaza orasul cu noul Vila Nova de Gaia (noul Porto), un oras presarat cu multe crame de degustare ale celebrului vin de Porto. E foarte inspirata despartirea in doua a noului de vechi, astfel principii arhitecturale au reusit a fi pastrate in vechiul oras.

Am mancat in prima seara cina pe riviera raului ... nu foarte inspirata alegerea localului, dar peisajul foarte frumos ... drept la "promenada". Aperitiv din oficiu, unt, branza, chiftele de peste, salata, masline:

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715667188821.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13716228386258.jpg


De asemenea, felurile de mancare comandate vin cu garnitura de barabule - nelipsite, ceva salata verde cu morcov ras si ceapa, felii de rosii.

Aici comandasem:
supa de peste

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13716228976526.jpg

creveti tiger la gratar ... au venit insotiti de multe leguminoase.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715668886133.jpg

si caracatita la gratar, la fel cu multa garnitura

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715670228423.jpg

pt ca habar nu aveam de acest obicei comandaseram si o salata mixta

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715671524596.jpg

cel mai bine (si ieftin) din zona Porto se mananca, intr-un orasel de pescari, numit Matosinhos, in restaurante unde fac gratarul de peste, chiar in fata restaurantului, la carbuni.

Aperitivele din oficiu. Le-am acceptat si bune au fost: peste pane si hamsie infarinata prajita rapid.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715676475722.jpg

Sunt atat de bune hamsiile proaspete la ei, fie pe gratar, fie pane, cum nu am mai mancat vreodata. Proaspete, dimineata scoase din apa!

Aici am luat :

sepii, care in meniu erau trecut ca si coconut fish, eu iar habar nu aveam ca se cheama asa. L-am comandat ca gasisem review-uri bune pe tripadvisor despre acest fel de mancare, la acest restaurant. Alaturi de nelipsitele barabule.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715674348088.jpg

Si caracatita la gratar cu un sos cald, super bun din patrunel, ulei, usturoi si lamaie, exact asa cum sta bine pestelui la gratar. Doar ca erau mozoliti si cartofii in acest sos, ceea ce i-a facut tare gustosi.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715675690342.jpg

Supa crema de peste, au uitat de ea si mi-au adus-o la sfarsit

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715680272107.jpg
... ingrosata cu multe barabule, of course! :) ... totusi continea si mult peste, bineinteles fara oase. Btw, am tras concl ca doar la noi se serveste supa/ciorba de peste cu bucati cu pesti cu tot cu oase si mai ales capete ... in zeama :)

Am avut si un desert traditional in zona, din crema de lapte cu fructe si aromata cu scortisoara


Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715686227907.jpg


PS: As fi vrut sa scriu mai mult si despre partea obiectivelor turistice din calatorii si sa pun foto cu peisajele incantatoare, dar daca am facut topic culinar, acum las asa ... topice de calatorii sunt altele deschise ... , doar ca eu nu am apucat sa-mi scriu impresiile pe acolo ... posibil sa am mai mult timp de la toamna incolo ... :)
Cel mai mult in Portugalia, ne-au impresionat curatenia deplina (nu era o hartiuta sau un muc de tigare pe jos, nici in pietele turistice, nici unde inainte cu o ora jucasera fotbal copii, nici pe plaja, nici in pasajele subterane), precum si infrastructura. O tara de o frumusete si o diversitate uimitoare.

2 seri am avut in Porto, apoi am plecat spre Estoril/Cascais. Va urma...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#118 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 June 2013 - 10:52 PM

Intrerup transmisiunea in reluare din Portugalia, ca am descoperit ca am ceva foto din weekendurile 2012 si pe pc de acasa.

O inghetata de lamaie, servita intr-o lamaie, la noi la mare ... Inspirativ, nu?

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715874521405.jpg

Aperitiv de nunta, la Club Ambasador, in Otopeni.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715879518003.jpg

In Brasov, am descoperit dupa review-urile elogioase de pe tripadviser si am mancat foarte bine, recomand cu caldura: "Casa Hirscher", cu bucatarie italiana:
supa crema de ciuperci de padure si trufe cu crutoane din paine bruna aromatizate cu rozmarin

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715881861101.jpgImagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715882512363.jpg

File de salau cu reductie de ceapa balsamica

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715883017214.jpg

caracatita la gratar servita cu o salata de rosii calde cu ulei aromatizat

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715883352423.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715883755702.jpg

farfalle cu raggu


Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715884213634.jpg

desert cu inghetata de casa

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715884882468.jpg

next day:

tortelloni de casa umpluti cu spanac si ricotta in sos de unt si salvie

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715885086898.jpg

calamar umplut

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715886259572.jpg

caracatita la gratar

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-137158863843.jpg

desert: simfonie casa Hirscher

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715886897456.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#119 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 June 2013 - 10:56 PM

In Giurgiu, restaurant de peste proaspat, pe faleza Dunarii, recomand locatia si bucataria.

Bors de peste, nisetru la gratar si saramura de crap; limonada.

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715888682181.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715889321237.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715889659321.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13715889868751.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#120 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 June 2013 - 09:21 AM

Revin la partea culinara a calatoriei din Portugalia 1 mai 2013, riviera Cascais-Estoril:

La aproximativ 25 km de Lisabona, Riviera Atlanticului ne regaleaza cu o mare frumusetea naturala: Cascais si Estoril sunt cele doua statiuni cele mai renumite din zona, la doar cateva minute de capitala portugheza. Prima este cea mai renumita statiune de litoral de pe Coasta de Estoril (de asemenea, cunoscuta sub numele de Costa del Sol), un fost sat de pescari, care pastreaza din atmosfera timpurilor de alta data. Estoril este una dintre zonele cele mai la moda ale tarii, cunoscut pentru cazinourile sale (Casino Estoril a inspirat romanul lui Fleming, Casino Royale (saga 007).), hoteluri luxoase, terenuri de golf si vile frumoase, precum si o multitudine de evenimente culturale si sportive importante. Locurile, ca majoritatea din Portugalia frapeaza prin arhitectura eleganta si sofisticata, prin infrastructura generala si nu in ultimul rand prin curatenie, ordine si civilizatie, asa cum nu mai asteptam sa gasesc in zone din sudul(-vestul) Europei. Cladiri autentice, palate si castele la tot pasul... Portugalia este uimitor de frumoasa si cu siguranta, alaturi de Sicilia, Costiera Amalfitana si alte locuri senzationale, merita o vacanta.

Clima blanda a contribuit cu siguranta la nada de bogatasi si figuri aristocratice, precum si celebritati de la divertisment si film (asa cum s-a intamplat la Orson Wells), dar, de asemenea, spioni internationali, multi regi, de la Umberto al II-lea al Italiei, Juan Carlos al Spaniei si Carol al II-lea de Romania. Estoril, a fost leagan al multor comunitati, fenicieni, romani, arabi etc, care au ales acest loc datorita pozitionarii sale strategice in estuarul raului Tejo la confluenta cu Oceanul Atlantic.

Cascais, ultima coasta din capitala portugheza, este locul ce celebreaza marea. Orasul este situat pe trei mici golfuri stancoase, fiecare cu o plaja de nisip. Spre portul de agrement și printre iahturi de lux, cu vedere la dig langa piata de peste. Zona este foarte aglomerata in lunile iulie si august, mai ales in timpul Festivalului de do Mar, dar noi, la 1 mai, am scapat cu inceputul sezonului, fara arsita si fara prea multi turisti.
Plajele dos Pescadores, Praia de Rainha, Praia da Conceicao, Praia da Duquesa, Praia do Tamariz nu sunt foarte mari, sunt amenajate foarte civilizat si sunt spectaculoase prin peisajul ce ti se infatiseaza in fata ochilor.

Portugalia este cum spuneam un regal culinar al preparatelor pe baza de peste proaspat si cartofi, patiserie.
In dreptul localitatii Carcavelos de fapt incepe coasta Estoril, iar aceasta localitate mica este recunoscuta pentru culturile de vita de vie. Sunt recunoscute aici asa numitele vinuri verzi, de fapt, vinuri tinere, nematurizate, slab alcolizate, cu numai 9-10 grade, usor acidulate. Sunt produse atat din soiurile de vita de vie cu struguri albi cat si cu struguri rosii, insa neajunse la maturitate, un fel de variante ale Sangriei spaniole.

Vinurile verzi (speciale pt Sangrija) se pot bea atat la bacalhau (carnea uscata si sarata de cod), mancare tipic portugheza, care interesant, este pregatita din cod importat din Norvegia si Canada, dar asezonat cu cartofi si condimentat cu piri-piri, un condiment foarte iute sau se pot servi si la arrozo de marisco (orez cu fructe de mare) sau arrozo de cabidela (orez cu pui), pana la final cand se ajunge la binescunoscutele pasteis de nata (tarte cu foietaj subtire, umplute cu crema de vanilie, rumenite si servite cu scortisoara, inventate acum 170 de ani de niste maicute).

Ce am mai remarcat, din aceasta seara, este ca gatesc cu invariabil cu coriandru frunze. Neobisnuit pt mine si gust destul de puternic, dar pestele proaspat ... doboara orice reticente :)

Tocanita de peste= Peixa "stew" a portuguesa, cu salata mixta


Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13716260709558.jpgImagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13716261908376.jpg Fish stew pot

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13716262249824.jpgImagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13716263506608.jpg

si bacalhau a portuguesa (garnitura de cartofi chips vine din oficiu)

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-13716263802026.jpg

desert, tarta de migdale cu un motz de mousse de ciocolata

Imagine atasata: monthly_06_2013/post-685-137162649833.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi