supa crema marina, dorada la gratar, calamari la gratar si o bericioaica locala
De ziua mea, inceputa splendid, asa cum minimum doresc tuturor fiintelor dragi mie, tuturor cunoscutilor, tuturor fiintelor creatiei si cum sper sa continui intregul an.
am luat cina intr-o locatie absolut fascinanta, pe malul Atlanticului, in zona Guincho. Poza cam in amurg, nu se percepe bine cat de splendid era locul:
se serveau aceste aperitive. Le-am refuzat, ca nici nu stiu ce erau clestii aceia negri (poate ma lamureste cineva privind denumirea si originea, i-am mai vazut si in Lisabona, tot la un restaurant cu acvarii si lighioane) si cum se mananca.
Portughese Apetisers
De asemenea, aici se serveau (si in alte locuri) homari, crabi pe alese din acvariu. Localul era de mare fitze, noi l-am descoperit intamplator, in timpul unei plimbari de dupa amiaza cu masina pe riviera Guincho. In parcare numai Jaguaruri, porche, bmw etc ... noi cu Fiatul punto LOL !!!
Am ramas cu alegerile in zona unui buget decent si meniu cat de cat cunoscut, dar parca am ramas cu o dorinta de a ma intoarce pentru un festin cu clestii necunoscuti si cu homar

. Cu toate astea si servirea si preparatele, nu mai spun de atmosfera au fost la un inalt nivel de rafinament.
Cand o mai creste picea, sa o ducem si pe ea ... , sigur vom repeta Portugalia, o destinatie cu peisaje si arhitectura spectaculoase, incarcata de istorie si un amalgam de civilizatii.
Supa crema de homar, cea mai buna pe care am mancat-o pana acum
Bacalhau lagareira pt mine, absolut minunat
si clasic-repetitiva iubitului meu alegere:
caracatita la gratar. Insotite invariabil, din oficiu, de cartofi.
desert fantezie
si o
tarta de migdale cu dovleac, sarato-dulce-picanta
Aici m-a ajutat Laura cu descifrarea misterului:
"Tarte de amendoa com doce de gila. Tarta de migdale cu dulceata de dovleac dulce. Ai recunoscut bine Dana, gila e un fel de dovleac zemos ce se da pe razatoare si se fac fel de fel de dulceturi si dulciuri. Asa arata bostanul: http://cozinharcomos...la-ou-gila.html "