Calatoria culinara in Portugalia, continua pe aceleasi teme, dar inainte de asta sa luam un expresso, pe plaja de Guincho, plaja pentru surferi
Creveti cu sos de ulei-usturoi, la vas incins de lut, ceva in genul retetei postata de Titirimundi
salata de caracatita
un decor dragut, necomestibil
meniu
dorada la gratar
orez cu fructe de mare, in vas de lut, portie enorma!
cheese cake
Partea culinara a calatoriilor noastre ce am degustat bun pe unde am fost in vacanta
#121
Postat 19 June 2013 - 09:57 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#122
Postat 19 June 2013 - 10:09 AM
In Lisabona, am servit o inghetata, montata in cornet sub forma de floare
Din centrul Cascais:
sardine proaspete la gratar
Caldeirada a mariscos e peixe = supa de peste (portie gigant!!!)
si Bacalhau Narcisa, desigur insotit de cartofi
udate cu sangria portugheza
celebrele prajiturele de Belem, pasteis de nata, delicioase!!!
Din centrul Cascais:
sardine proaspete la gratar
Caldeirada a mariscos e peixe = supa de peste (portie gigant!!!)
si Bacalhau Narcisa, desigur insotit de cartofi
udate cu sangria portugheza
celebrele prajiturele de Belem, pasteis de nata, delicioase!!!
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#123
Postat 19 June 2013 - 10:24 AM
Alta zi, alta locatie, pe riviera Cascais, alta cina, cu variatiuni pe aceeasi tema
aperitiv din oficiu, acceptat, printre care o pasta de peste f buna, iar maslinele nu mai spun ... asa de gustoaseeee, bastinase... , diferit complet fata de ce ajunge la noi. Astea erau marinate cu usturoi proaspat taiat marunt... papat ... bunutz tare:
caracatita la gratar si bacalhau cu sos de scoici
sangria
desert: mousse de mango si mousse de ciocolata
Aceeasi locatie de pe faleza Atlanticului, cu salata de caracatita, frigaruie de creveti + calamari, sangria alba
aperitiv din oficiu, acceptat, printre care o pasta de peste f buna, iar maslinele nu mai spun ... asa de gustoaseeee, bastinase... , diferit complet fata de ce ajunge la noi. Astea erau marinate cu usturoi proaspat taiat marunt... papat ... bunutz tare:
caracatita la gratar si bacalhau cu sos de scoici
sangria
desert: mousse de mango si mousse de ciocolata
Aceeasi locatie de pe faleza Atlanticului, cu salata de caracatita, frigaruie de creveti + calamari, sangria alba
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#124
Postat 19 June 2013 - 10:33 AM
supa crema marina, dorada la gratar, calamari la gratar si o bericioaica locala
De ziua mea, inceputa splendid, asa cum minimum doresc tuturor fiintelor dragi mie, tuturor cunoscutilor, tuturor fiintelor creatiei si cum sper sa continui intregul an.
am luat cina intr-o locatie absolut fascinanta, pe malul Atlanticului, in zona Guincho. Poza cam in amurg, nu se percepe bine cat de splendid era locul:
se serveau aceste aperitive. Le-am refuzat, ca nici nu stiu ce erau clestii aceia negri (poate ma lamureste cineva privind denumirea si originea, i-am mai vazut si in Lisabona, tot la un restaurant cu acvarii si lighioane) si cum se mananca. Portughese Apetisers
De asemenea, aici se serveau (si in alte locuri) homari, crabi pe alese din acvariu. Localul era de mare fitze, noi l-am descoperit intamplator, in timpul unei plimbari de dupa amiaza cu masina pe riviera Guincho. In parcare numai Jaguaruri, porche, bmw etc ... noi cu Fiatul punto LOL !!!
Am ramas cu alegerile in zona unui buget decent si meniu cat de cat cunoscut, dar parca am ramas cu o dorinta de a ma intoarce pentru un festin cu clestii necunoscuti si cu homar . Cu toate astea si servirea si preparatele, nu mai spun de atmosfera au fost la un inalt nivel de rafinament.
Cand o mai creste picea, sa o ducem si pe ea ... , sigur vom repeta Portugalia, o destinatie cu peisaje si arhitectura spectaculoase, incarcata de istorie si un amalgam de civilizatii.
Supa crema de homar, cea mai buna pe care am mancat-o pana acum
Bacalhau lagareira pt mine, absolut minunat
si clasic-repetitiva iubitului meu alegere: caracatita la gratar. Insotite invariabil, din oficiu, de cartofi.
desert fantezie
si o tarta de migdale cu dovleac, sarato-dulce-picanta
Aici m-a ajutat Laura cu descifrarea misterului: "Tarte de amendoa com doce de gila. Tarta de migdale cu dulceata de dovleac dulce. Ai recunoscut bine Dana, gila e un fel de dovleac zemos ce se da pe razatoare si se fac fel de fel de dulceturi si dulciuri. Asa arata bostanul: http://cozinharcomos...la-ou-gila.html "
De ziua mea, inceputa splendid, asa cum minimum doresc tuturor fiintelor dragi mie, tuturor cunoscutilor, tuturor fiintelor creatiei si cum sper sa continui intregul an.
am luat cina intr-o locatie absolut fascinanta, pe malul Atlanticului, in zona Guincho. Poza cam in amurg, nu se percepe bine cat de splendid era locul:
se serveau aceste aperitive. Le-am refuzat, ca nici nu stiu ce erau clestii aceia negri (poate ma lamureste cineva privind denumirea si originea, i-am mai vazut si in Lisabona, tot la un restaurant cu acvarii si lighioane) si cum se mananca. Portughese Apetisers
De asemenea, aici se serveau (si in alte locuri) homari, crabi pe alese din acvariu. Localul era de mare fitze, noi l-am descoperit intamplator, in timpul unei plimbari de dupa amiaza cu masina pe riviera Guincho. In parcare numai Jaguaruri, porche, bmw etc ... noi cu Fiatul punto LOL !!!
Am ramas cu alegerile in zona unui buget decent si meniu cat de cat cunoscut, dar parca am ramas cu o dorinta de a ma intoarce pentru un festin cu clestii necunoscuti si cu homar . Cu toate astea si servirea si preparatele, nu mai spun de atmosfera au fost la un inalt nivel de rafinament.
Cand o mai creste picea, sa o ducem si pe ea ... , sigur vom repeta Portugalia, o destinatie cu peisaje si arhitectura spectaculoase, incarcata de istorie si un amalgam de civilizatii.
Supa crema de homar, cea mai buna pe care am mancat-o pana acum
Bacalhau lagareira pt mine, absolut minunat
si clasic-repetitiva iubitului meu alegere: caracatita la gratar. Insotite invariabil, din oficiu, de cartofi.
desert fantezie
si o tarta de migdale cu dovleac, sarato-dulce-picanta
Aici m-a ajutat Laura cu descifrarea misterului: "Tarte de amendoa com doce de gila. Tarta de migdale cu dulceata de dovleac dulce. Ai recunoscut bine Dana, gila e un fel de dovleac zemos ce se da pe razatoare si se fac fel de fel de dulceturi si dulciuri. Asa arata bostanul: http://cozinharcomos...la-ou-gila.html "
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#125
Postat 19 June 2013 - 11:24 AM
O foto de la balconul hoetelului de pe Muntele Estoril
dulciuri servite la micul dejun al hotelului (aveau la parter o cofetarie faimoasa)
Un peisaj in zona boca do inferno
si ultima cina in Lisabona, nimic spectaculos, la restaurantele de pe mijlocul strazii dedicata acestora, care toate aveau acelasi menu. Salata de caracatita si fidea cu fructe de mare sub forma de paella
Si-am incalecat pe o sa si am spus si povestea culinara a Portugaliei. Sper sa va fi captivat si sa va inspire la o vacanta pe acele taramuri frumoase, sau macar sursa de creatie la meniuri home made
dulciuri servite la micul dejun al hotelului (aveau la parter o cofetarie faimoasa)
Un peisaj in zona boca do inferno
si ultima cina in Lisabona, nimic spectaculos, la restaurantele de pe mijlocul strazii dedicata acestora, care toate aveau acelasi menu. Salata de caracatita si fidea cu fructe de mare sub forma de paella
Si-am incalecat pe o sa si am spus si povestea culinara a Portugaliei. Sper sa va fi captivat si sa va inspire la o vacanta pe acele taramuri frumoase, sau macar sursa de creatie la meniuri home made
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#126
Postat 19 June 2013 - 02:05 PM
Mai am partea culinara ungureasca de la Revelion 2013, la thermele de la Szeged. Cum Szegedul este strabatut de raul Tisza, apetitul meu pescaresc a fost din nou satisfacut cu gulasuri de peste, servite la o carciuma de pe malul raului si ceva platouri tot pestivore, ori papricas.
Dupa gustul meu, gastronomie foarte "grea", chiar si cea pe baza de peste, la vecinii nostri din vest, chiar si dulciurile extrem de calorioase si de dulci/grele.
Dupa gustul meu, gastronomie foarte "grea", chiar si cea pe baza de peste, la vecinii nostri din vest, chiar si dulciurile extrem de calorioase si de dulci/grele.
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#127
Postat 19 June 2013 - 03:17 PM
zerda, la 17 June 2013 - 12:12 PM, a spus:
vali, la 17 June 2013 - 12:01 PM, a spus:
Esti prima tipa pe care o aud ca nu i-a placut la Dalboca! Eu nu ma duc, ca nu mananc fructe de mare.
Pe transalpina unde ati mancat? Vreau sa ma duc in iulie iarasi si am inteles ca la obarsie, la cabana, fac pastrav cu mujdei si l-as incerca!
Astept cu interes si celelalte calatorii culinare!
Pe transalpina unde ati mancat? Vreau sa ma duc in iulie iarasi si am inteles ca la obarsie, la cabana, fac pastrav cu mujdei si l-as incerca!
Astept cu interes si celelalte calatorii culinare!
Acum nu dau cu parul, dar natur inseamna de la mama natura, adica fara nimic! Cine vrea ceva banuiesc ca poate adauga!!
Frati-miu a fost a acolo de vreo 3 ori si el nu mi-a zis nimic de rau, dar e drept ca la icre, midii cu vin,frigarui de rapane, peste pane,midii pane nu prea ai cum baga uncle ben's!
Scuza-ma zerda, dar n-am inteles de ce m-ai citat!
Dani, mie imi place pestele, rau, de oricare ar fi, mananc cu placere si niste caras cu mujdei si mamaliga, pana la dorada. Ton de ex n-am mancat decat in conserva, nu stiu cum este proaspat gatit!
Asa ca daca pui poze cu diversi pesti, prajituri sau legume eu ma declar multumita si iti multumesc ca le postezi!
Si cumnata-mea a fost anul trecut in Portugalia, si 2 saptamani a mancat la peste de s-a saturat!
#128
Postat 19 June 2013 - 04:10 PM
Tonul proaspat, l-am mancat la gratar, e bun, desi se spune ca ar avea, mie nu mi s-a parut ca are gust pregnant de peste, ca si pestii nostri de balta. Merge sa incerci o bucatica de file proaspat, am vazut ca e la hipermarket.
Eu oricat as manca, tot nu ma satur de peste proaspat. Cum spuneam, daca ma aflu in zone unde se gaseste peste proaspat local si lighioane de mare, nici nu ma uit pe meniul de carnuri. Cu pestii cu oase multe si mici, nu ma impac prea bine. Dar si mie imi place si prajit cu mujdei si mamaliguta, cat si mai ales natur (sare + piper) la gratar si apoi condimentat in fafurie cu un sosulet de ulei bun + zeama de lamaie (daca sosul are si usturoi+patrunjel si mai bine).
Din delta, de acum 10 zile, pensiune Sfantul Gheorghe:
bors de pastruga
cega si calcan prajite cu mujdei lipovenesc si mamaliguta
Eu oricat as manca, tot nu ma satur de peste proaspat. Cum spuneam, daca ma aflu in zone unde se gaseste peste proaspat local si lighioane de mare, nici nu ma uit pe meniul de carnuri. Cu pestii cu oase multe si mici, nu ma impac prea bine. Dar si mie imi place si prajit cu mujdei si mamaliguta, cat si mai ales natur (sare + piper) la gratar si apoi condimentat in fafurie cu un sosulet de ulei bun + zeama de lamaie (daca sosul are si usturoi+patrunjel si mai bine).
Din delta, de acum 10 zile, pensiune Sfantul Gheorghe:
bors de pastruga
cega si calcan prajite cu mujdei lipovenesc si mamaliguta
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!