Forum Culinar: Partea culinara a calatoriilor noastre - Forum Culinar

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Partea culinara a calatoriilor noastre ce am degustat bun pe unde am fost in vacanta

#21 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 December 2011 - 05:47 PM

Sicilia

Experiente culinare prin ochiul/palatinul turistului


4 - 14 septembrie 2011

Produsele culinare siciliene tind sa fie mai picante decat cele din bucataria italiana in general si sunt bogate in sosuri de tomate proaspete si coapte. Daca iti plac produsele de tip fast food, Sicilia nu iti poate satisface acest capriciu. Invazia constanta a insulei de catre popoare straine a lasat o amprenta de nesters pe traditiile sale culinare. De exemplu, atunci cand arabii au venit in Sicilia in secolul noua, au inceput sa cultive orez si trestie de zahar si au luat zapada si gheata de pe Muntele Etna - pentru a prepara sorbeturi si gelato. Ei au impus traditia de a combina fructe cu coaja, peste, ierburi si paine, au adus reteta de Pasta con Le Sarde realizata cu sardine proaspete, fenicul, ceapa, stafide si pesmet. Orezul este utilizat pentru a face gustarea siciliana numit arancini - chiftelute de orez prajite in forma de portocala si umplute cu sos de carne, branza sau legume. Apropierea insulei de Africa a adus si o influenta culinara din Tunisia, asa ca sicilienii prepara acum cuscus cu legume, carne sau peste.

In ciuda faptului ca este una dintre cele mai sarace zone din Italia, Sicilia este binecuvantata cu o multime de soare si cu sol vulcanic bogat, care produce fructe si legume aromate. Vanata joaca un rol major in dieta italiana si este pregatita in mai multe moduri creative, dar este folosita si in Pasta alla Norma - vinete prajite si paste cu topping de rosii, branza ricotta sarata si busuioc proaspat.

Insula se bazeaza foarte mult si pe bucataria mediteraneeana. Fructele de mare nu lipsesc din principalele feluri de mancare, iar pestele-spada este pregatit in rulouri (involtini), umplute cu nuci de pin, pesmet, stafide sau la gratar (impannato). Tonul este un alt peste pretuit, fiind cel mai bine pregatit aici. Am ales fie tonul la gratar pe care sa storc sucul unei lamai locale si ulei de masline extravirgin - sau am optat pentru acele minunate aperitive mixte care contin si carpaccio di tonno.

Pai cum ii sta bine turistului in Italia, sa inceapa o vacanta decat cu o pizza?
Ei bine, cred ca stiti deja: In Italia, pizza e o desfatare fiindca poti simti clar gustul fiecarui ingredient.
In Italia nu se face tocanita din pizza, iar sucul e din rosii proaspete, coapte de un soare torid, care le face dulci si buneee. — foto la Mazzeo, Taormina mare.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234436415656.jpg

Grigliata mista di pesce— la Mazzeo, Taormina mare. (contine: cotlet de peste spada, un crevete maricel, involtini de peste spada specifici zonei si un pestiuc din marea ionica locala, nu stiu cum il cheama - cred ca e bibanel de mare :floare: )

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234439444809.jpg

Granita siciliana (legenda spune ca este nascuta in aceasta zona, una din unicele din lume care are pesteri vulcanice. In aceste pesteri vulcanice a aparut cate o spartura ca un tunel in tavanul grotei. Pe muntele Etna ningea iarna destul de mult (2.500m altitudine). Astfel in grota se strangea multa zapada ca un dop in aceasta spartura ca un tunel din tavan. Locuitorii Siciliei taiau dopul de gheata in cuburi mari si le duceau jos la mare unde le vindeau. Locuitorii rivierei amestecau aceasta gheata cu fructe macinate - astfel se spune ca s-a nascut granita. De asemenea, gheata carata de pe Etna o foloseau si pentru a prepara inghetate si sorbetto. Aceasta este o legenda pe care ne-a povestit-o ghidul, de meserie vulcanolog, cu care am urcat pe Etna, Edy. Daca el ne-a pacalit, eu povestesc istorisirea doar cum am auzit-o.)- servita pe Riviera dei Ciclopi

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234441400048.jpg

Alta grigliata mista di pesce, dupa ce ma repezisem deja in ea, uitasem de foto -:105:)) foto in Taormina.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234447004638.jpg

Spaghetti carbonara— la Taormina

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234448469611.jpg

O alta grigliata di pesce, pe o parte devorata ...— la Taormina.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234449464403.jpg

si o portie de calamari la gratar, nici de astia nu ne.am amintit in primul moment sa facem foto - foame mare ...

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1323445010717.jpg

Continui cu foto de la magazinele stradale de produse locale, pe care le consider on topic, asa ca va rog sa nu va sfiiti sa le lipiti si pe ale voastre!

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234450282544.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1323445041317.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234450512748.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234450636177.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234450755818.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234451178393.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234451707741.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234451858383.jpg

urmate de foto de la cea mai renumita pasticerie din Tormina. Tot ce vedeti nu este butaforie/plastic, sunt dulciuri reale, din martipan, ce pot fi cumparate:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234453500231.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234453763147.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234453651643.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234454121709.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234452755213.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234454028475.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234454371881.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234454527422.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234454640222.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13234454790609.jpg

Dulciurile sunt mai degraba produse de arta. Desertul cel mai renumit este cannoli - un produs de patiserie în forma de cilindru umplut cu lapte de oaie îndulcit (ricotta). Cassata siciliana este un fel de cozonac cu fructe confiate si bucati de ciocolata. Timp de secole, calugari si calugarite au fost principalii producatori de produse de patiserie, pe care le-au vandut catre public pentru a sprijini ordinele lor religioase. Fiecare manastire avea propriile sale de specialitati, cum ar fi Pasta Reale produse de manastirea Martorana din Palermo. Martipanul (pasta de migdale), este pictat si sculptat, fiind numit regele patiseriei.

Vara, cele mai bune deserturi sunt cele reci: înghetata granita aromatizata cu espresso si acoperita cu smantana proaspata batuta sau cu suc de fructe. Gelato (înghetata) este facut din cele mai proaspete ingrediente locale. Numarul de arome este uluitor! Gelato cu fistic cultivat pe flancurile Muntelui Etna, este ceva ce nu poti sa asemui cu alta inghetata de fistic! Sicilienii manaca Gelato în briose ca un sandwich la micul dejun!



Va urma ... tot din Sicilia, mai sunt foto in tolba ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#22 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 09 December 2011 - 05:49 PM

Foarte frumos topicul Daniella si superbe imaginile din Italia. Inteleg ca putem sa ne lipim aici cu experientele noastre culinare de prin calatorii, asa ca am sa aduc si eu cateva delicii culinare din ultima noastra vacanta in Riviera Maya, Mexic. Am cinat la cateva restaurante cu specifice diferite dintre care unul bineinteles Mexican dar la care, va rog nu aruncati cu pietre, nu am avut aparatul foto cu mine, dar va garantez ca am servit o mancare autentic mexicana delicioasa. In afara de acesta am mai facut rezervare la 2 restaurante "a la carte" unul cu specific japonez, unul argentinian si unul mediteraneean la care din nou nu am avut aparatul cu mine. O sa las imaginile sa explice mai depare. Nu-mi amintesc exact cum s-a numit fiecare fel dar am sa incerc sa explic ce si cum era. Din pacate nu sunt foarte clare, lumina fiind foarte slaba iar mie ca si tie, mi-e un pic cam jena sa scot camera si sa pozez mancarea in public de parca nu am mai vazut asa ceva :floare:

Primele sunt la restaurantul Japonez "Asiana - oriental food"

Intrarea:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234451106315.jpg

Interiorul:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234449438918.jpg

Spring roll:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234449447547.jpg

Vegetable rice:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234449455017.jpg

Somon intr-un sos delicios, putin dulceag si cu ceva crocant deasupra servit cu un pure de sfecla rosie cu morcovi si fried rice:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234449471158.jpg

Desert cu inghetata invelita in crusta fierbinte:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234449478556.jpg

Un fel de tapioca pudding invelita intr-o felie extra-fina de pepene galben:


Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234449485536.jpg

Inghetatat de ceai verde:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234449508332.jpg

Voi reveni cu cateva imagini de la restaurantul argentinian.


#23 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 09 December 2011 - 07:55 PM

Foarte frumos subiectul, abia il asteptam :floare: Desi daca ma pun pe pus poze imi trebuie un forum intreg, pe mine pasionindu-ma pozatul mincarurilor proprii si ale altora de cind ma stiu. Am poze si pe hirtie foto, nu numai digitale, o sa le scanez si pe alea cindva.
Nu mi-e jena deloc sa fac poze de fata cu ospatarii sau bucatarii, mie mi se pare chiar un gest de apreciere, iar ei sint mindri si pozeaza cu multa placere :105:

#24 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 December 2011 - 08:12 PM

Frumos topic Daniella, bravo cui reuseste sa faca poze la restaurant, eu n-am tupeu, mi-e rusine pur si simplu. Din cauza asta se intampla foarte rar sa fotografiez farfuriile.
Dar imi place sa ma uit la ale voastre :floare: !

#25 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 09 December 2011 - 09:29 PM

Frumoase vacante ati avut si frumoase locuri ati vazut!
Eu-s doar cu privitul pe-aici.Nu prea am avut multe calatorii si nici n-as indrazni sa pozez mancarea la restaurante.Bine ca ai avut ,Daniella, curaj si cine mai vine cu pozele aici,pentru ca asa mai vedem si noi ce mai mananca lumea,daca tot n-am fost acolo.

Izuk,da' sa dai 15 euro pe-o pizza cum ti se pare?Noroc ca nu suntem mari mancatori de pizza...

#26 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 December 2011 - 11:13 PM

La-Chef-A bun venit si ma bucur ca imbogatim topicul cu variate culinare. Of course ca mie mi se par pozele super, iar preparatele acelea m-au facut sa inghit in sec de vreo cateva ori la fiecare foto. Arata miammy! Astept cu nerabdare continuarea.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#27 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 December 2011 - 11:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 December 2011 - 05:47 PM, a spus:


Cassata siciliana este un fel de cozonac cu fructe confiate si bucati de ciocolata.




Eu ma bucur tare mult ca ai apreciat bucataria siciliana, dar trebuie sa spun ca, cassata siciliana nu e cozonac, nici pe departe. Ai mancat? Sper ca ti-a placut.
Cassata e facuta din pandispan, crema de ricotta, fructe confiate si bucatele de ciocolata.

#28 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 December 2011 - 11:25 PM

Vezi postareaCarmella, la 09 December 2011 - 07:55 PM, a spus:

Foarte frumos subiectul, abia il asteptam :floare: Desi daca ma pun pe pus poze imi trebuie un forum intreg, pe mine pasionindu-ma pozatul mincarurilor proprii si ale altora de cind ma stiu. Am poze si pe hirtie foto, nu numai digitale, o sa le scanez si pe alea cindva.
Nu mi-e jena deloc sa fac poze de fata cu ospatarii sau bucatarii, mie mi se pare chiar un gest de apreciere, iar ei sint mindri si pozeaza cu multa placere :floare:


Carmella bine ai venit pe acest topic! Chiar ma intrebam de ce nu te mai vad prea des pe forum in ultima vreme! Imi pare bine ca iti place ideea topicului si da-i drumul: am cerut voie sa ocupam un forum intreg. Asa este, precum spui! Si eu de la prima calatorie pe anul asta, cand m-au frapat mezele la ciprioti si astfel a fost prima oara am fotografiat mancarea gatita de altii, am dorit sa fac un topic. Saptamana asta am realizat ca mai sunt doar cateva zile si se incheie anul curent. Asa ca am zis ca-i musai sa fac un topic cu calatoriile mele culinare de anul acesta, cat mai tin minte ce si cum. Apoi am realizat ca ar fi interactiv si mult atractiv pentru mai multe persoane sa punem cu totii aici experientele noastre culinare din afara casei.

Intr-adevar,sa stii ca prima oara si eu fotografiam cu jena, dar acum m-am experimentat si nu mai am asa de mult trac: scot tacticoasa aparatul pe masa dupa ce comand, ca altfel e clar ca uit de foto cand vine mancarea si ma infig in preparat... . Astept cuminte sa soseasca platourile. Cand chelnerul face stanga imprejur blitz la mine, blitz la tati si gata am capturat cele 2 imagini. Uneori m-au surprins alti chelneri sau alti clienti, dar asa e chelnerii par mandri, iar in general in strainatate pe ceilalti (clienti) nu prea ii pasioneaza ce fac altii. Acum ca am deja 5 experiente de vacanta de acest fel, mi se par amintiri frumoase aceste preparate culinare, pe care aici le pretuiesc parca si mai mult decat acolo, exact ca si cu pozele ce ne evoca amintirea imaginilor ce ne-au ramas pe retina si s-au cuibarit intr-o circumvolutiune de pe scoarta.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#29 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 December 2011 - 11:26 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 December 2011 - 08:12 PM, a spus:

Frumos topic Daniella, bravo cui reuseste sa faca poze la restaurant, eu n-am tupeu, mi-e rusine pur si simplu. Din cauza asta se intampla foarte rar sa fotografiez farfuriile.
Dar imi place sa ma uit la ale voastre :floare: !


Pariu ca eu sunt una dintre cele mai timide persoane care exista :floare: !? Ia si incearca o data, apoi te vei obisnui si din doua apasari de buton ai capturile :lol: !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 09 December 2011 - 11:27 PM

Dani, ce poze frumoase si amintiri placute si gustoase :floare:. Imi plac de numai platourile alea cu jivine marine la gratar si legume...
Mi-e dor de Italia :floare:

#31 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 09 December 2011 - 11:28 PM

Asa cum am promis am revenit cu pozele de la restaurantul argentinian " El Gaucho".

Salata servita intr-o foaie crocanta de tortilla:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-1323465125325.jpg

Frigarui de shrimpi:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234651261918.jpg

Filet Mignon cu garnitura de cartofi:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234651269275.jpg

Arrachera (flank steak) cu cartofi si legume:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-1323465127656.jpg

Tarta de Manzana Caliente/ Placinta traditionala de mere servita fierbinte:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234651283993.jpg

Ensalada de Fruta con Crema/ Salata de fructe cu frisca:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234651290618.jpg

Alfajones de Maizena y coco/ Biscuiti crocanti cu crema de cocos:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234651297234.jpg

In afara de asta, in timpul zilei se servea bufet la care exista o mare varietate de preparate dar ceea ce m-a impresionat au fost acesti pepeni sculptati de decor si pe care ii schimbau zilnic. Iata cateva exemple:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234661521326.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-1323466153032.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-1323466153994.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-701-13234661549324.jpg



#32 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 December 2011 - 11:28 PM

Vezi postareaEllani, la 09 December 2011 - 09:29 PM, a spus:

Frumoase vacante ati avut si frumoase locuri ati vazut!
Eu-s doar cu privitul pe-aici.Nu prea am avut multe calatorii si nici n-as indrazni sa pozez mancarea la restaurante.Bine ca ai avut ,Daniella, curaj si cine mai vine cu pozele aici,pentru ca asa mai vedem si noi ce mai mananca lumea,daca tot n-am fost acolo.

Izuk,da' sa dai 15 euro pe-o pizza cum ti se pare?Noroc ca nu suntem mari mancatori de pizza...



Ellani, ai timp, noi suntem mai purii ... :floare: Macar vei avea indicii culinare de prin diverse parti ale lumii ... vei sti ce sa ceri/alegi si la ce sa te astepti, sau oricum afli lucruri noi din experienta gastronomica a altor popoare ...
Oricum in perioada asta dificila sunt biletele de avion si preturile la excursii jos, asa ca merita de calatorit acum pt cine e posibil.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#33 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 December 2011 - 11:35 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 December 2011 - 11:19 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 09 December 2011 - 05:47 PM, a spus:


Cassata siciliana este un fel de cozonac cu fructe confiate si bucati de ciocolata.



Eu ma bucur tare mult ca ai apreciat bucataria siciliana, dar trebuie sa spun ca, cassata siciliana nu e cozonac, nici pe departe. Ai mancat? Sper ca ti-a placut.
Cassata e facuta din pandispan, crema de ricotta, fructe confiate si bucatele de ciocolata.


Am mancat, da, o lingurita- doua de la tati, ca eu nu prea comand dulciuri, probabil ca ai dreptate, dar la mine chek, pandispan sau cozonac oricum nu sunt la favorite. Nu-mi aminteam ca avea si crema de ricotta. Am luat, pardon a luat-o chiar de doua ori, o data la un restaurant si o data de la pasticeria aceea din Tormina unde in fiecare seara ne goleau de 17 euro pe cateva prajiturele. E clar ca nu mai tin bine minte, dar parca retin ca nici pe el nu l-a dat pe spate, caci nici lui nu-i place coca/blatul de pandispan/chec. Asa ca daca mai dau rateuri, te rog sa ma mai corectezi, ca uite ca ma mai lasa memoria, desi ce e din septembrie pana acum? Trebuie sa mai dau o fuga bag seama sa-mi reamintesc :floare: !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#34 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 December 2011 - 11:40 PM

Vezi postareaKiva, la 09 December 2011 - 11:27 PM, a spus:

Dani, ce poze frumoase si amintiri placute si gustoase :lol:. Imi plac de numai platourile alea cu jivine marine la gratar si legume...
Mi-e dor de Italia :)


Kiva :floare: ! Ma bucur ca iti place topicul! Hai cu noi aici, ca ai ce sa ne pui si de pe unde esti si te plimbi tu ... :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#35 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 December 2011 - 11:47 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 09 December 2011 - 11:28 PM, a spus:

[center]Asa cum am promis am revenit cu pozele de la restaurantul argentinian " El Gaucho".


Foarte, foarte, foarte bine arata toate ... ce grozav stiu altii sa serveasca si sa decoreze preparatele, spre deosebire de restaurantele tradizionale de la noi... care e drept unele au farmec, dar putine stiu sa prezinte preparatele la o valoare ca cele de mai sus ...

Sclupturi din acelea in pepeni rosii, galbeni, albi, verzi am vazut si eu pe vapor, in croaziera. Cand ajung la vacanta aceea o sa pun si eu.
Pozele sunt foarte bune, daca nu ai avut aparatul la tine, doar nu vrei sa spui ca le-ai facut cu telefonul? Mi-ai facut o pofta :floare: de muschi de vita argentiniana... nu am mancat de un secol ... :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#36 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 December 2011 - 12:07 AM

Vezi postareaAngel, la 09 December 2011 - 12:53 PM, a spus:

Sorrento e suburbie aci langa mine, asa se numeste :floare:

asta e restaurantul, e la o aruncatura de bat de mine si eu habar nu aveam ca exista. abia astept sa ma duc
keep in touch :floare:

http://www.leopardlodge.com.au/


Angel, m-am uitat pe site, abia astept sa vad experienta ta culinara ... :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#37 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 10 December 2011 - 03:56 AM

Vezi postareaDaniella, la 09 December 2011 - 11:47 PM, a spus:

Foarte, foarte, foarte bine arata toate ... ce grozav stiu altii sa serveasca si sa decoreze preparatele, spre deosebire de restarantele tradizionale de la noi... care e derpt unele au farmec, dar putine stiu sa prezinte preparaele la o valoare ca cele de mai sus ...

Sclupturi din acelea in pepeni rosii, galbeni, albi, verzi am vazut si eu pe vapor, in croaziera. Cand ajung la vacanta aceea o sa pun si eu.
Pozele sunt foarte bune, daca nu ai avut aparatul la tine, doar nu vrei sa spui ca le-ai facut cu telefonul? Mi-ai facut o pofta :lol: de muschi de vita argentiniana... nu am mancat de un secol ... :floare:


Multumesc Daniella. Nu toate restaurantele de pe aici servesc mancarea in felul acesta. Noi am avut ceva motive serioase de sarbatorit in vacanta asta. La japonezi am sarbatorit frumoasa varsta de 40 a lui Mr. La-Chef-A (sotul adica, eu-s ceva mai tanara.......nu cu mult dar cert mai tanara :)) iar la argentinieni am sarbatorit cei 11 minunati ani de casnicie. De aceea si paharele de tequila pe masa, margarita, sampanie, etc, etc....care se vad in fundal daca te uiti mai cu atentie si incerci sa te detasezi de mancare... :D

Pozele insa, tocmai aici e buba, aunci cand l-am avut la mine le-am facut cu aparatul meu Pentax-Kr care nu numai ca e mare cat o zi de post dar mai e si rosu pe deasupra!!!!!! Am incercat sa-l palmez :) si nu a mers dar cel putin nu am folosit blitzul. :floare:

#38 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 December 2011 - 09:41 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 10 December 2011 - 03:56 AM, a spus:

Multumesc Daniella. Nu toate restaurantele de pe aici servesc mancarea in felul acesta. Noi am avut ceva motive serioase de sarbatorit in vacanta asta. La japonezi am sarbatorit frumoasa varsta de 40 a lui Mr. La-Chef-A (sotul adica, eu-s ceva mai tanara.......nu cu mult dar cert mai tanara :)) iar la argentinieni am sarbatorit cei 11 minunati ani de casnicie. De aceea si paharele de tequila pe masa, margarita, sampanie, etc, etc....care se vad in fundal daca te uiti mai cu atentie si incerci sa te detasezi de mancare... :D

Pozele insa, tocmai aici e buba, aunci cand l-am avut la mine le-am facut cu aparatul meu Pentax-Kr care nu numai ca e mare cat o zi de post dar mai e si rosu pe deasupra!!!!!! Am incercat sa-l palmez :) si nu a mers dar cel putin nu am folosit blitzul. :floare:


Multi ani fericiti si sanatosi inainte Mr. La-Chef-A, alaturi de Mrs. La-Chef-A si de cei doi juniori La-Chef-A! Aaaaam inteles: sunt restaurante high-class, pentru ca meritati :floare: ! Observasem eu paharelele, dar am zis ca oamenii se cinstesc la masa si cu o bautura in ton cu specificul restaurantului!

Intelesesem ca nu ai avut pentax-ul la tine cand ai fost la cele doua locatii si eram plina de mirare, cum ai capturat preparatele ... cu atata arta. Daca aveati party era si mai usor ca putea sa para ca va faceti foto unii altora cu petrecerea.... :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#39 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 December 2011 - 12:59 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 December 2011 - 10:49 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 08 December 2011 - 08:47 PM, a spus:

Mama, Daniella ce dezmat culinar.si ce pofta mi-ai facut.si ce dor de duca

Napule
t'o raccontano Napule
nfaccia e mure de viche
può lleggere a storia e sta bella città :lol:


Ioana, asa e! Nu am pomenit de arta si istorie, ca am zis sa fac topic culinar, dar intr-adevar orasul este incarcat de o multime de castele, palate regale sau nobiliare, de biserici si manastiri, care dovedesc importanta orasului, ce a fost capitala pentru Regatului Napoli si pentru Regatul celor Doua Sicilii. Diversitatea de stiluri arhitectonice de la gotic la baroc infrumuseteaza orasul si desi amestecul de nou cu vechi este surprinzator la prima vedere, in final constati ca ele coexista armonios. Bisericile istorice au fatade atipice si intrari cotite..., ceea ce e destul de straniu. Pacat ca e locuit... de o populatie care azi nu mai e deloc civilizata (probabil enorm de multi emigranti), astfel ca e un oras de 10 ori mai murdar decat Bucurestiul, Roma, Milano si Parisul la un loc. Domo din Napoli mie mi s-a parut tare frumos si interesant prin legenda sfantului cel patroneaza ..., este de altfel singura cladire construita in stil romanic din oras... . Mi-a placut legenda legata de fiolele cu sangele Sfantului Gennaro (Sfantul ianuarie), ce sunt pastrate in capela imensa dedicata acestuia, in al carui altar din argint sunt pastrate. Se crede ca acest sange uscat se lichefiaza de trei ori pe an, in timpul slujbelor din 19 septembrie cand este sarbatoarea sa, la 16 decembrie si in ultima sambata dinaintea primei duminici din mai, cand se comemoreaza mutarea moastelor sale in Napoli.
Orasul este extrem de contradictoriu prin istorie si prin actual: iti produce teama/adrenalina prin haosul din trafic, prin figurile suspecte de la tot pasul, prin aglomeratie si galagie (scutere ce tasnesc la tot pasul de neunde, ale caror claxoane stridente te fac sa sari in laturi), prin imigrantii (negri, pachistanezi etc) care vand pe cearsafuri- pe trotuare marfuri ieftine sau copii, vechi sau noi, prin negrii care de dimineata pana seara cara saci mari de plastic bleu in sus si in jos (cu marfuri, nu va ganditi ca fac curat), prin muntii de gunoaie care il domina mai ceva decat Vezuviul. Nu am vazut nici un maturator in 8 zile, era o mizerie pe strazi ce nu am putut sa cred ca exista.
In schimb am vrut sa scriu despre partea buna si frumoasa, cea culinara, care a fost fara repros... yummy... :)
Iar odata ce ai iesit din Napoli in imprejurimile sale, este o lume fantastica: incepand cu insulele Capri, Ischia, Procida, continuand cu Vezuviul, Pompei si Herculaneum, continuand cu Sorrento, Salerno si riviera Amalfitana care are peisaje ce iti taie rasuflarea, mai ceva decat cele din Sicilia/Taormina, despre care am crezut ca sunt cel mai frumos loc de pe pamant. Gata, am raportat :D



Nici eu n-am vazut Napole, da cand ai pomenit, asta a fost primul lucru venit in minte, refrenul melodiei cantate de Gigi D´Alessio :D
Chestia cu mizeria din Napoli persista de ani de zile din pacate.

Vezi postareaDaniella, la 09 December 2011 - 05:47 PM, a spus:

[center][size="5"][b]Sicilia


Granita siciliana (legenda spune ca este nascuta in aceasta zona, una din unicele din lume care are pesteri vulcanice. In aceste pesteri vulcanice a aparut cate o spartura ca un tunel in tavanul grotei. Pe muntele Etna ningea iarna destul de mult (2.500m altitudine). Astfel in grota se strangea multa zapada ca un dop in aceasta spartura ca un tunel din tavan. Locuitorii Siciliei taiau dopul de gheata in cuburi mari si le duceau jos la mare unde le vindeau. Locuitorii rivierei amestecau aceasta gheata cu fructe macinate - astfel se spune ca s-a nascut granita. De asemenea, gheata carata de pe Etna o foloseau si pentru a prepara inghetate si sorbetto. Aceasta este o legenda pe care ne-a povestit-o ghidul, de meserie vulcanolog, cu care am urcat pe Etna, Edy. Daca el ne-a pacalit, eu povestesc istorisirea doar cum am auzit-o.)- servita pe Riviera dei Ciclopi

Atasament IMG_0816.JPG




cu asta m-ai lovi, una la mana ca-mi place granita, mai ales cea de dude, doi la mana cand am vazut unde ai mancat



La Chef, m-as infige in ecran poate reusesc sa inhat ceva din pozele tale.La multi ani sotului, "ie" tinerel :D
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#40 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 December 2011 - 09:55 AM

Vezi postareaIoana, la 11 December 2011 - 12:59 AM, a spus:

cu asta m-ai lovi, una la mana ca-mi place granita, mai ales cea de dude, doi la mana cand am vazut unde ai mancat


Granitele in Sicilia nu se serveau la pahar cu pai, provenite de la aparat de ala care roteste gheata pe strada, cum le-am vazut eu in restul Italiei, ci la paharel ca o inghetata, de mancat cu lingurita, la terasa...d e nici nu stiam ce-i la inceput ... . Si aveau milioane de arome si de combinatii. Eu parca am luat cu fructe de padure si cafea, tati nu mai stiu ceva cu migdale si ... Foarte bune. Nu stiu dc era si de dude, ca nici nu stiu cum le zice in italiana ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi