Forum Culinar: Partea culinara a calatoriilor noastre - Forum Culinar

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Partea culinara a calatoriilor noastre ce am degustat bun pe unde am fost in vacanta

#41 Useril este offline   nrares 

  • Site Admin
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationRO

Postat 11 December 2011 - 10:50 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 December 2011 - 09:55 AM, a spus:

Nu stiu dc era si de dude, ca nici nu stiu cum le zice in italiana ...


Cel putin in partea de nord le spune "More", se confunda cu murele din cauza culorii si a asemanarii fizice a fructelor.

#42 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 December 2011 - 11:17 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 December 2011 - 09:55 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 11 December 2011 - 12:59 AM, a spus:

cu asta m-ai lovi, una la mana ca-mi place granita, mai ales cea de dude, doi la mana cand am vazut unde ai mancat


Granitele in Sicilia nu se serveau la pahar cu pai, provenite de la aparat de ala care roteste gheata pe strada, cum le-am vazut eu in restul Italiei, ci la paharel ca o inghetata, de mancat cu lingurita, la terasa...d e nici nu stiam ce-i la inceput ... . Si aveau milioane de arome si de combinatii. Eu parca am luat cu fructe de padure si cafea, tati nu mai stiu ceva cu migdale si ... Foarte bune. Nu stiu dc era si de dude, ca nici nu stiu cum le zice in italiana ...


Eu sunt pe veci indragostita de granita de dude si cu o briosa langa, vai viata mea.Locul unde ai mancat il cunosc, servesc cea mai buna granita din Aci Trezza :) .Doar granita ati servit acolo sau v-ati mai oprit pe undeva in oras?bine nu ca ar fi oras mare, e micut,doar renumit pt ciclopi.

Vezi postareanrares, la 11 December 2011 - 10:50 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 11 December 2011 - 09:55 AM, a spus:

Nu stiu dc era si de dude, ca nici nu stiu cum le zice in italiana ...


Cel putin in partea de nord le spune "More", se confunda cu murele din cauza culorii si a asemanarii fizice a fructelor.



Gelsi se numesc dudele :rolleyes:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#43 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 December 2011 - 12:53 PM

Oraselul l-am vizitat mai mult din masina, una pt ca nu era mare si doi ca era problema cu parcarile.
La terasa aceea din Acitrezza am servit si cate o piadina (sau ceva similar, nu-mi mai aduc aminte perfect) si un expresso, in timp ce am admirat riviera neagra a Siciliei din acest orasel si rezultatul furiei ciclopilor in incercarea de a nu-l lasa pe Ulise sa mai ajunga in Grecia la Penelope... legenda o stiam deja ...
Noi stabateam coasta de est a insulei intre Catania si Taormina cand un semn de circulatie imi atrage atentia - Isole dei Ciclopi si astfel oprim pentru cateva minute sa vizitam aceste insule. De fapt nu sunt insule ci doar cativa bolovani imensi pe care ciclopul Polifem ii aruncase in apa incercand sa-l nimereasca pe Ulise care il orbise, strapungand singurul lui ochi. Dinspre mare se vad si se pot si vizita cateva dintre grotele unde traiau acesti ciclopi. Nu trebuie sa va spun ca Ciclopul care a aruncat cu bolovani in mare este defapt vulcanul Etna, care si acum mai arunca din cand in cand cu bolovani, scuipa foc si lava fierbinte, chiar in perioada cat am fost noi a avut o eruptie, care actualmente au o periodicitate de 8 zile (e un vulcan mai bun de cat Vezuviul care e adormit, fiind unul dintre cei mai violenti vulcani din Europa si care erupe cu o forta colosala spune-se o data la circa 2.000 ani - se cam implinesc peste 67,5 ani) Din pacate nu am gasit barca la ora aceea sa vizitam insulitele, asa ca ne-am multumit sa.i admiram de pe mal si ne-am ostoit setea cu granita. In ziua in cand am ajuns erau toti localnicii terminati ca erau niste calduri umede mai ceva ca in august, de zici ca erai in sauna. Asa ca a fost extrem de anevoios cu vizitatul ...


Rares, Ioana, deci more sau gelsi, merci! am sa incerc, pentru ca intentionez sa revin anul urmator in Sicilia/Taormina, pt ca ni s-a parut ... nu stiu cum arata raiul, dar Taormina este Paradisul pe pamant :rolleyes: greau ne-am desprins si deja faceam planuri de intoarcere inainte de a pleca ... :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#44 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 11 December 2011 - 04:30 PM

Daniella si Ioana, multumim frumos pentru urari. Am avut o vacanta foarte frumoasa, plina de evenimente demne de sarbatorit. :rolleyes:

Daniella, cand ziceam ca nu am avut aparatul cu mine ma refeream la fapul ca am mai fost la inca doua restaurante de clasa la care am mancat in vacanta asta unul cu specific traditional mexican si unul mediteraneean. Foarte bune amandoua insa din pacate nu am fotografii sa impartasesc cu voi.

#45 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 December 2011 - 08:18 PM

E adevarat ca acolo nu ai ce vizita, e mic orasul(Da mie tot imi place, e orasul sufletului meu), de vizitat e domul din Acireale.
Si sa nu fiu off total, prajiturile lor cu martipan sunt dementiale si normal granita, sunt specifice zonei.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#46 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 December 2011 - 10:32 PM

Gelso e dudul si more di gelso sunt dudele.

#47 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 December 2011 - 11:48 PM

Adriana, merci mult!

desi ... duda mi se pare un fruct lipsit de aroma, daca e sa compar cu fructele de padure. Dudele sunt doar zemoase. Fragutele, zmeura si murele salbatice sunt preferatele mele :angryfire: , mi se par cele mai aromate. Nici granita de migdale nu mi s-a parut rea. Si cea de fistic e buna, dar cea mai buna inghetata de fistic am mancat.o in Grecia, pe insula Skiathos ...acum .... ih 10 ani :headbang:


stateam acum si rechemam din memorie gustul de duda din copilarie ...din vacantele de la tara ... parca avea si duda o usoara aroma ... ?!? Nu mai tin bine minte ... :hello:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#48 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 December 2011 - 10:07 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 December 2011 - 11:48 PM, a spus:

Adriana, merci mult!

desi ... duda mi se pare un fruct lipsit de aroma, daca e sa compar cu fructele de padure. Dudele sunt doar zemoase. Fragutele, zmeura si murele salbatice sunt preferatele mele :rolleyes: , mi se par cele mai aromate. Nici granita de migdale nu mi s-a parut rea. Si cea de fistic e buna, dar cea mai buna inghetata de fistic am mancat.o in Grecia, pe insula Skiathos ...acum .... ih 10 ani :P


stateam acum si rechemam din memorie gustul de duda din copilarie ...din vacantele de la tara ... parca avea si duda o usoara aroma ... ?!? Nu mai tin bine minte ... :P

Are, are! :P Mie imi plac dudele. Cand ma mai duc la tara, cam dau atacul la ele. De mica imi placeau, ma suiam in copac sa le culeg. Normal ca jos ajungeam cu canita goala si tata ma intreba gales: da' agude pentru mine n-ai??? =)) Si boticul dumisale era mov.... stia el ce poama de copchil are si cat de tare se poate baza pe mine sa capete ceva agude din varf de pom.... :P

#49 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 December 2011 - 10:53 AM

posibil sa fi avut si eu caut in strafundurile aducerii aminte aroma ...
in copilarie mancam dude si eu, dar mancam si corcoduse verzi :rolleyes: si orice fructe dadea pomul, era mai mult placerea catararii prin copaci... , nu neaparat ca simteam vreo aroma. Isn't it?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#50 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 December 2011 - 11:29 AM

Vezi postareaDaniella, la 12 December 2011 - 10:53 AM, a spus:

posibil sa fi avut si eu caut in strafundurile aducerii aminte aroma ...
in copilarie mancam dude si eu, dar mancam si corcoduse verzi :P si orice fructe dadea pomul, era mai mult placerea catararii prin copaci... , nu neaparat ca simteam vreo aroma. Isn't it?

Ooooooooo, da!!! :rolleyes: Ce vremuri..... unde oare s-or fi dus anii aia? :P Parc-ar fi fost acu' 3 vieti, nu 2-3 decade! =))

#51 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 December 2011 - 11:32 AM

Agude le zic si eu si le mancam direct din copac :rolleyes: !

#52 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 December 2011 - 02:42 PM

Vezi postareaany_annette, la 12 December 2011 - 11:32 AM, a spus:

Agude le zic si eu si le mancam direct din copac :105: !


Eu de pe jos, cu caprele! :D

#53 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 December 2011 - 02:46 PM

Vezi postareaEataly, la 12 December 2011 - 02:42 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 12 December 2011 - 11:32 AM, a spus:

Agude le zic si eu si le mancam direct din copac :rolleyes: !


Eu de pe jos, cu caprele! :lol:


=))
Copacu' asta de la bunica avea crengile asa de mari si pline ca nu era nevoie nici sa ma urc in copac.
Nu ma saturam niciodata de ele, ma manjeam toata, of of ce amintiri! S-au dus odata cu bunicii :( .

#54 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 December 2011 - 06:59 PM

daaaa era asa de fain sa fim mov pe la gurita ..., pe manute si pe alocuri pe hainute! unde nu-i mai vedem si pe astia mici din ziua de azi asa .... ? :thumleft:
Azi nu am mai avut timp sa lipesc poze si maine se anunta o zi la fel de "nebuna", dar sper ca pana miercuri seara sa reusesc sa finalizez cu Sicilia si apoi sa trec mai inapoi in timp ... :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#55 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 December 2011 - 06:36 PM

Continuare la

SICILIA - Impresii culinare

Pepperoncino, un decor nelipsit de la mai toate restaurantele din Sicilia

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239628140991.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239628426272.jpg

la un pahar de Malvasia, pe insula Salina— la Santa Marina - Salina (Isole Eolie).

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239629498098.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239629587564.jpg

Si pentru pt ca de data asta am stat la un B&B (foarte bun il recomand), mic dejunul a fost unul pur italienesc (auster fata de hotel): 1 (unul) corn umplut la alegere cu (Crema de vanilie, nutella, marmelada) si 1 capuccino. Fata de cazurile cand stam la hotel si sarim pranzul pt ca mic dejunul este abundent, in acest caz am luat si masa de pranz, in casa cand nu eram plecati in excursie, cu produse cumparate de la gastronomie ... tot ce ne-a facut noua pofta: culatello, prosciuto crudo, prosciuto cotto, mortadela di cinghiale con pistaccio, taleggio, peccorino, provolone, scamorza si alte branzeturi, precum si rosioare siciliene foooarte gustoase + mix masline locale cu carciofi si ciuperci in ulei sau in otet. Acompaniate de un pahar de vin sicilian, sau o birra moretti constituiau un pranz grozav cu produse locale (daca nu cand suntem in Italia, unde sa mancam cele enumerate?) erau un pranz ce costa cativa eurici :tongue3: mici ... :tongue3:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239636381496.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239636514925.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239636587825.jpg

gnocchi casalinghi con sugo di pommodori — foto la Taormina

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239637933897.jpg

spaghetti ai frutti di mare— la Taormina

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239638833744.jpg

Pasta fresca cucina tradizionale - Ortigia (aglio, oglio, pepperoncino, prezzemolo e cacciocavalo)— peninsula Ortigia, Siracusa

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239651323517.jpg

preferatele mele: spaghetti ai frutti di mar ionico

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239651486119.jpg

buticareala din Castelmola, cu produse traditionale (orasel cocotat pe o stanca deasupra Taorminei

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239652127488.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239652592727.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239652687944.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239652803398.jpg

savurand vino di Mandorla, originar din Castelmola, deci de la el de acasa, de unde l-au inventat ei
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239657027306.jpg

iaca si o fripturica - cotoletta con spinaci

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239653599196.jpg

grigliata mista (deosebita in Sicilia fata de restul Italiei prin prezenta nelipsita a involtini de pesce spada - foarte bune - un fel de chiftelute de peste spada cu parmezan)

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239657573325.jpg

rodii fotografiate intr.un pom de la amfiteatrul greco-roman, Taormina

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239658669569.jpg

Spaghetti ai rici di mare— la Taormina

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1323965922651.jpg

calamari alla griglia— la Taormina

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239660590737.jpg

insalata mista

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239660916397.jpg

zuppa di pesce, Taormina, ristorante Mama Casalinga

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239662661737.jpg

buticareala din Taormina, cu produse tipice locale

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239663116238.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239663194352.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239663256538.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239663355977.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239663601934.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239664306423.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239664485242.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239664607095.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239664681221.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239664773278.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239664857196.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239664932853.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1323966501104.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239665097818.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239665191483.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239665276198.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239665369222.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239665471907.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1323966555714.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239665635748.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239665711622.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1323966580538.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239666043635.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239666182029.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#56 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 07:17 PM

Daniela, bag de seama ca ai stat numai cu camera lipita de degete, la cate poze ai facut :tongue3: .
Da-mi voie sa te corectez, involtino de peste spada e o felie subtire de peste spada umpluta cu un amestec din pesmet, ulei ev, usturoi, parmigiano sau pecorino, patrunjel, unii pun si seminte de pin, cappere. Se ruleaza si se pune la cuptor 5-10 minute in functie de cuptor.

#57 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 December 2011 - 07:18 PM

continuare

Sicilia

pizza capriciosa

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1323967669956.jpg

antipasto misto siciliano absolut fenomenal, l-am luat in mai multe randuri — la vila cagnolo, mazzeo

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239676838931.jpg

sa ne mai adunam si pe la casele noastre

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239678332619.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239678438384.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239678515389.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239678594984.jpg

inapoi in Castelmola ... Magazin de suveniruri apartinand de bar Turisi (un bar faimos, care foloseste peste tot
... si de aici am cumparat "suveniruri" - vino di mandorla)

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1323967912857.jpg

urmeaza un singur fel de mancare, 1 aperitiv care a fost 15 eur si a continut toate farfuriile astea (1 portie), s-a numit Carello di antipasto misto siciliano — foto la Castelmola. Chiar o caruta de mancare, daca stiam nu mai comandam si felul doi.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239679722705.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239683400651.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239683058323.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239683151879.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239683608046.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239683709002.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239683799162.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239683320055.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239682589723.jpg


aici s-a incheiat carello - portie unica, da?!

pasta alla Norma (traditionale in Sicilia, cu vinete si rosii) foarte bune

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1323968423851.jpg

tagliatele ai frutti di mare

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239686194153.jpg

vino di mandorla din partea casei. Se cerea un digestiv! Si of course un ristretto!

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239686465632.jpg

Ultimul pranz, in Forza d'Agro. Un alt antipasto misto siciliano.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239689475347.jpg

Nu mai tin minte cum le spune acestor paste (strozzapreti?), dar erau facute in casa cu ragu de carne (pt domnul)
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13239690024705.jpg

Am fost serviti cu mici din partea casei! sa vezi si sa nu crezi. Am fost serviti de un ospatar roman. Pranzul a costat 35 € si ne-au dat prosecco din parteacasei la inceput, micii, sorbeto. Foarte bun si ieftin (spre deosebire de alte restaurante).

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-132396921528.jpg

Am incheiat astfel pe 14 septembrie 2011 calatoria culinara in Sicilia, in care am aprofundat bucataria Italiei si cu cea a acestei regiuni, renumita pentru calitatea fructelor si a legumelor din solurile vulcanice pline de minerale, dar si pentru infuzia de peste si fructe de mare proaspete, gatite cum nu se poate mai ingenios, mai simplu/natural si mai delicios.

Cu ce am ramas din degustarea a 6-8 tipuri de paste populare in Sicilia? Cu calitatea tipurilor de paste, cu extraordinara calitate a sucului in pulpa de rosii proaspte de gradina, de-mi venea sa comand separat o sticla de pulpa si s-o beau in loc de vin, cu faptul ca nu trebuie sa faci un haos de ingrediente (asa cum se intampla la Pasta con sarde) ca sa-ti iasa paste bune, cu calitatea ingredientelor adiacente (vinete, verdeturi, busuioc, branza, etc).
Nu toate localurile din Sicilia au paste proaspete, facute in casa, acolo unde se intampla acest lucru se specifica clar, separat, in meniu si in mod clar calitatea e ridicata.

La paste italienii sunt bineinteles specialisti, de aceea ei raman minimali si cauta mereu ingrediente cat mai putine si neaparat proaspete, locale si nu de la sute de km.
Ramanand minimali, fierband intotdeauna pastele al dente, rosii de calitate, busuioc proaspat, alegand mozarella de calitate, deasupra se pune doar parmezan sau pecorino rezulta calitatea produsului final maxima si gustul un deliciu!


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#58 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 December 2011 - 07:29 PM

Vezi postareaany_annette, la 15 December 2011 - 07:17 PM, a spus:

Daniela, bag de seama ca ai stat numai cu camera lipita de degete, la cate poze ai facut :tongue3: .
Da-mi voie sa te corectez, involtino de peste spada e o felie subtire de peste spada umpluta cu un amestec din pesmet, ulei ev, usturoi, parmigiano sau pecorino, patrunjel, unii pun si seminte de pi, cappere. Se ruleaza si se pune la cuptor 5-10 minute in functie de cuptor.



daaaa..., dar tine cont ca nu le pun si pe alea cu peisajele de iti taie rasuflarea, cu Etna, cu mare, cu insule, cu arta, cu istorie, cu ruine. Doar topic gastronomic ... :hungry:

Te rog chiar sa ma corectezi :tongue3: . Eu am crezut ca e carne macinata... mie imi plac mult chiftelele si am crezut ca este chiftea ... . Eh ochiul si papila turistului mai induc in eroare...

Sper totusi sa va fi incantat, caci cu mare placere am facut pozele pt comunitatea artaculinara!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#59 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 December 2011 - 07:29 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 December 2011 - 07:18 PM, a spus:

continuare

Sicilia

Daniella, am micsorat un pic marimea literelor, erau prea mari si intrau randurile unul intr-altul. Si nici nu puteam citi ce-ai scris.

In rest, superbe poze! Te-ai cam plimbat! :tongue3: Si-ai servit numai bunataturi! :tongue3:

#60 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 07:30 PM

Acum treci la raport si zi ce ti-ai luat la geamantan de dus in Ro. In materie culinara, of course.

Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi