Forum Culinar: Partea culinara a calatoriilor noastre - Forum Culinar

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Partea culinara a calatoriilor noastre ce am degustat bun pe unde am fost in vacanta

#61 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 07:31 PM

Mie imi place sa ma uit la poze, mai pune daca mai ai :tongue3: !

#62 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 December 2011 - 07:32 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 December 2011 - 07:29 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 15 December 2011 - 07:18 PM, a spus:

continuare

Sicilia

Daniella, am micsorat un pic marimea literelor, erau prea mari si intrau randurile unul intr-altul. Si nici nu puteam citi ce-ai scris.

In rest, superbe poze! Te-ai cam plimbat! :thumleft: Si-ai servit numai bunataturi! :pupic:


multumesc! scuze! eu la serviciu le vad bine, dar stiu cand ajung acs ca le vad incalecate ... si nu beau nik ... :toothy6:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#63 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 December 2011 - 07:34 PM

Vezi postareaany_annette, la 15 December 2011 - 07:31 PM, a spus:

Mie imi place sa ma uit la poze, mai pune daca mai ai :pupic: !



le pun curand pe urmatoarele, mai am 3 destinatii de anul acesta, dar sunt din ce in ce mai putine ca eram la inceput ...cu arta fotografica prin restaurante :toothy6:

o sa raportez imediat cumparaturile dupa ce ajung acs si culc picea. Am plecat cu 1 geamantan gol si am venit cu el doldora ... :thumleft:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#64 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 December 2011 - 07:34 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 December 2011 - 07:32 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 15 December 2011 - 07:29 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 15 December 2011 - 07:18 PM, a spus:

continuare

Sicilia

Daniella, am micsorat un pic marimea literelor, erau prea mari si intrau randurile unul intr-altul. Si nici nu puteam citi ce-ai scris.

In rest, superbe poze! Te-ai cam plimbat! :toothy6: Si-ai servit numai bunataturi! :pupic:

multumesc! scuze! eu la serviciu le vad bine, dar stiu cand ajung acs ca le vad incalecate ... si nu beau nik ... :pupic:

Pai de ce stai pe uscat? Ia o gura de vin, bere... Ce ai tu prin bar! :thumleft:

#65 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 December 2011 - 12:51 AM

Foxyy, pai ce crezi ca suntem in vacanta? :rolleyes:

Any, in afara de cazurile cand merg la Carpi in delegatie, unde datorita Adrianei am descoperit un caseificio (nici nu stiam de existenta acestui tip de stabiliment) si de unde cumpar multe minunatii, in rest merg la hipermarket si de la galantarul gastronomie (cand o sa arate si la noi asa un galantar de gstronomie si cnd o sa teie mezelurile asa de fin????!) invariabil iau aceleasi chestii, ca mai multe nu cunosc:
- parmezan sa-mi ajunga pana la urmatoarea deplasare
- mezelurile care ne plac taiate transparent: prosciuto crudo, cotto, culatello, un salam local, mortadella
- cat e o bucatica mica (ca sa tina) branzeturile care mi se par cat mai locale si mai pe gustul meu (eu ma innebunesc dupa cele moi gen taleggio si gorgonzola; imi place pecorino: lui tati cele mai neutre gen provolone dulce si picant, scamorza dulce si afumat, picei tot astea ultimele si burrino
- sotto-acetti si sotto-ogli locali tradizionali (carciofi, ciuperci, masline, arpagic)
- rosii uscate
- masline
- cateva salamuri uscate si carnaciori uscati
- uleiuri mai speciale (ce gasesc mai bunut in supermarket)
- acetto balsamico di modena, tot asa biologic
- iau pt picea de la Plasmon peste de toate felurile si biscuiti de toate felurile. Produsele lor sunt de 2 ori mai ieftine si varietate mult mai mare ca aici!
In afara de culinare iau si cosmeticale (paste de dinti, gel de dus etc), pentru ca aici este o formula modificata, de tot rahatul ...
Cam atat ma pricep, daca m-as pricepe la mai multe as lua mai multe. Treaba e ca nu pot lua produse perisabile, care ar putea sa nu tina o zi intreaga cat eu posibil sa calatoresc (plec dimineata de la hotel si ajung seara acs).
In ceea ce priveste suvenirurile, eu iau doar ceva de mancare/baut traditonal din locul de unde merg si doar pt parinti ... ca de bibilicutosenii prin casa, poate lumea nu are nici loc si nici placere ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#66 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 December 2011 - 05:13 PM

booon, unii se preocupa de pregatirile de Craciun, eu tot in contra timp, vreau sa finalizez ce am de pus la acest topic pana nu se incheie anul :tongue3:

Partea culinara din

Croaziera pe Mediterana
31 iulie - 7 august 2011

Foto din Mercat de la Boqueria— în Barcelona, Spania. Prin “delicioasa” piata Boqueria, un amestec incredibil de arome si culori, de sorturi de legume, fructe, dulciuri si specialitati de ciocolata, peste, fructe de mare, faimosul Jamòn serrano/Iberico si cocosei de curte ori prepelite, sau de toate la un loc... Asa ca iata pozele si alegeti ce v-o placea ...:-)))

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243062411617.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243062472022.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243062533237.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243062616761.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243063012897.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243063090915.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243063152585.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243063220618.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243063283814.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243063372126.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243063454237.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243063588462.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243063661869.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243063739812.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243063838146.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243063945863.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243064031866.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-132430640921.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243064155957.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243064225228.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243064325932.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243064407539.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243064496073.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1324306456338.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243064664278.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243064742201.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243065151615.jpg

Tot in piata La Bouqueria exista si cele mai “apetisante” restaurante , mancarea fiind preparata chiar in fata clientilor. Se spune ca bucatarul celui mai celebru restaurant de aici – Pinotxo – in varsta de vreo 85 de ani, ar face cea mai bun mancare din Barcelona.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243064923065.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243065068648.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243064827671.jpg

La plecarea din Barceloneta am servit in port o supa "sopa de pescado y marisco" supa de peste si fructe de mare

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1324307319643.jpg

si o paella de pescado y marisco

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243073275735.jpg



Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#67 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 December 2011 - 05:39 PM

Am fotografiat doar cateva preparate din ce am servit noi in restaurantul a la carte, unde puteam servi zilnic mic, dejun, pranz si cina. Noi am mers doar la cina, ca in rest, la pranz nu eram pe vas si dimineata eram pe fuga sa plecam la vizitat

bisque (supa crema de homar)

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243078802497.jpg

salata Cesar

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243079071988.jpg

salata de piept de curcan afumat

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243079352986.jpg

sa dam cu presupusul, ca nu mai tin minte ce era aici, ca sigur nu era farfuria mea LOL ...

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243079856687.jpg

pulpa de rata, cu gratin de conopida si un soi de orez cu ciuperci. Seful indian de sala imi dezosa amabil pulpita ...

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1324308017461.jpg

micul meu dejun de fiecare zi

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243081285328.jpg

supa rece de mango

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243081583464.jpg

salata de pui curry

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243081877642.jpg

salata de fructe de mare ...exotica

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243082432332.jpg

supa de linte

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-1324309493353.jpg

paste arrabiate

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243082672392.jpg

Preparatul avea un nume foarte sofisticat, pe care nu-l retin, dar oricum erau creveti jumbo tiger cu un sortiment de ciuperci, + sosurile nu lipsesc din bucataria de pe vas..., iar prezentarea felurilor era mereu foaarte speciala...

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243082926083.jpg

juma'de prepelita cu gravy si o garnitura de al carui nume nu-mi aduc aminte

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-132430837974.jpg

escargot

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243080305401.jpg

inghetata cu sos de visine ... yummy

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243084762108.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243085836533.jpg

cheesecake cu fructe de padure, desertul meu preferat

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243085035272.jpg


cheesecake cu lamaie


Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243086076553.jpg


Decoruri: sclupturi din fructe:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243087004202.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243087365477.jpg

aici faceau zilnic barbeque pe punte

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243088254387.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243088367975.jpg

si purcelus de lapte cu mar in gura

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-685-13243088450381.jpg


Si gata si cu bucataria de pe vasul de croaziera. Preparate erau enorm de multe, am fotografiat doar a suta/mia parte. Totul proaspat, la 4 ore se arunca tot din restaurantul tip bufet si la fiecare 3-4 ore se schimba meniul. (MD, pranz, cina si doua "gustari"). Nu recirculau nimic!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#68 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 December 2011 - 09:49 PM

Cel mai potrivit timp pentru a vizita topicul asta! Acum dupa ce avem burtile pline! Ca altfel era rost de inundat tastatura! :occasion15:
Frumose imagini!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#69 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 26 December 2011 - 05:41 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 December 2011 - 05:39 PM, a spus:

...Seful indian de sala imi dezosa amabil pulpita ...


Sper ca nu a fost prea dureros :occasion15:

Lasînd gluma laoparte, frumos voiaj, frumoase poze si bravo pentru idee!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#70 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 December 2011 - 10:44 PM

Vezi postareaAlexandru, la 26 December 2011 - 05:41 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 19 December 2011 - 05:39 PM, a spus:

...Seful indian de sala imi dezosa amabil pulpita ...


Sper ca nu a fost prea dureros :notworthy:

Lasînd gluma laoparte, frumos voiaj, frumoase poze si bravo pentru idee!


:headbang: :love7: :appl: deloc ...

multumesc si va astept pe toti cu foto de pe unde umblati ...uf mai am cateva zile si se termina anul si eu nu am reusit sa postez toate calato(mancato)riile din 2011

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#71 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 December 2011 - 10:45 PM

Vezi postareaMaya, la 25 December 2011 - 09:49 PM, a spus:

Cel mai potrivit timp pentru a vizita topicul asta! Acum dupa ce avem burtile pline! Ca altfel era rost de inundat tastatura! :notworthy:
Frumose imagini!


Maya, merci! De acum, poftiti cu toti la joc ... :headbang:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#72 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 December 2011 - 10:51 PM

Vezi postareaMaya, la 25 December 2011 - 09:49 PM, a spus:

Cel mai potrivit timp pentru a vizita topicul asta! Acum dupa ce avem burtile pline!


+1

eu vreau la barcelonaaaaa!
trebuia sa zic inainte de mosh, poate auzea!

#73 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 December 2011 - 10:55 PM

Vezi postareamoatza, la 26 December 2011 - 10:51 PM, a spus:

eu vreau la barcelonaaaaa!
trebuia sa zic inainte de mosh, poate auzea!

trimite deja scrisorica pentru la anul. Daca esti cuminte, la tine vine mosul prima! :snorting:
daca poti sa alegi, recomand Taormina ... e absolut fantastic, bate tare la poponeata pe Barca!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#74 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 December 2011 - 11:01 PM

nu, io vreau la Barca! Da' omu' zice ca-i e frica de avion si nu-l mai pacalesc eu inca o data.

#75 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 04:49 PM

Frumos Daniella :) , experienta pe nava e unica, iar noi o s-o repetam odata si-odata.

#76 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2011 - 05:44 PM

Vezi postareaany_annette, la 27 December 2011 - 04:49 PM, a spus:

Frumos Daniella :) , experienta pe nava e unica, iar noi o s-o repetam odata si-odata.

De la voi din Italia e mai ieftin, pe noi ne costa in plus biletele de avion dus intors + transferurile pe care voi le puteti rezolva mai usor loco. Chiar merita! m-am abonat la siteurile lor si imi vin oferte care mai de care de nerefuzat, dar pt noi e greu sa potrivim zielele de plecare si venire tocmai de aici.
Mai am cateva experiente culinare 2011, sa vad ce reusesc sa mai urc din ele pana nu bate ceasul 00:00 de final de an.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#77 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 05:49 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 December 2011 - 05:44 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 27 December 2011 - 04:49 PM, a spus:

Frumos Daniella :) , experienta pe nava e unica, iar noi o s-o repetam odata si-odata.


De la voi din Italia e mai ieftin, pe noi ne costa in plus biletele de avion dus intors + transferurile pe care voi le puteti rezolva mai usor loco. Chiar merita! m-am abonat la siteurile lor si imi vin oferte care mai de care de nerefuzat, dar pt noi e greu sa potrivim zielele de plecare si venire tocmai de aici.
Mai am cateva experiente culinare 2011, sa vad ce reusesc sa mai urc din ele pana nu bate ceasul 00:00 de final de an.


Of Daniella, n-ai vrea sa stii cat ne-a costat pe noi :) .
Eu nu stiu ce e aia ieftin cu nava si dupa experienta pe care am avut-o nu cred ca as lua ceva inferior. Asta-i baiul.

#78 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2011 - 06:06 PM

Vezi postareaany_annette, la 27 December 2011 - 05:49 PM, a spus:

Of Daniella, n-ai vrea sa stii cat ne-a costat pe noi :) .
Eu nu stiu ce e aia ieftin cu nava si dupa experienta pe care am avut-o nu cred ca as lua ceva inferior. Asta-i baiul.

Cat? cat? ati luat cu balcon? Ce itinerar? :) Ce companie? Cate stele?
Noi doar cu geamuri la exterior, 7 nopti Mediterana spaniola: Palma de Malorca, Barcelona, Ibiza, Malaga, Gibraltar, Palma 1.040 eur/persoana cu bilete avion si transfer inclus. Totul prin agentie, fara sa mai ne batem capul cu nimic.
Acum am vrea ceva spre Oceanul Indian sau americi (Dar la astea ar trebui si viza si se si merge mult pe mare ... )

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#79 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 06:16 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 December 2011 - 06:06 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 27 December 2011 - 05:49 PM, a spus:

Of Daniella, n-ai vrea sa stii cat ne-a costat pe noi :) .
Eu nu stiu ce e aia ieftin cu nava si dupa experienta pe care am avut-o nu cred ca as lua ceva inferior. Asta-i baiul.

Cat? cat? ati luat cu balcon? Ce itinerar? :) Ce companie? Cate stele?
Noi doar cu geamuri la exterior, 7 nopti Mediterana spaniola: Palma de Malorca, Barcelona, Ibiza, Malaga, Gibraltar, Palma 1.000 eur/persoana cu bilete avion si transfer inclus. Totul prin agentie, fara sa mai ne batem capul cu nimic.
Acum am vrea ceva spre Oceanul Indian sau americi (Dar la astea ar trebui si viza si se si merge mult pe mare ... )


Noi cu Costa Crociere, Costa Deliziosa se cheama nava, atunci in 2010 asta era ultima nava iesita, am luat grand suite, totul prin agentie
Din Danemarca am plecat de la Copenhaga, am coborat Anglia, Franta, Spania, Portugalia, din nou Spania, Italia.
Pretul ti-l trimit pe pm :P .

#80 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2011 - 06:48 PM

Daniela cred ca ai casuta posta plina de mesaje ca nu pot sa-ti trimit pm.

Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi