Gogosele aperitiv cu faina de naut
#1
Postat 12 December 2011 - 03:16 PM
Reteta am gasit-o pe punga de faina de naut.
250 gr de faina de naut
1 lingura drojdie uscata.Original erau 20 gr drojdie de bere.Dizolvata cu putintica apa calduta si un pic de miere.
Apa si sare.
Am adaugat drojdia dizolvata la faina de naut, am amestecat cu apa.Apa suficienta sa obtin un aluat curgator, un pic mai grosut ca cel de clatite.
Am lasat la crescut.Sa nu va asteptati sa-si dubleze volumul.Faina de naut e grea.
Am incins ulei intr-o tigaie si cu lingura am turnat aluat.Sunt bune rau.
#2
Postat 12 December 2011 - 03:46 PM
#3
Postat 12 December 2011 - 04:18 PM
Cred ca sunt bune asa, dar eventual se pot umple cu ceva, cum fac la Bologna cu gnocco fritto .
Sau mai bine nu.
#4
Postat 12 December 2011 - 10:20 PM
Imi place reteta asta ca e simpla de tot si imi place nautul.
Am facut acu citva timp pirjolute din naut boabe dar am amestecat tot in Bimby si n-au iesit pufoase.
#5
Postat 12 December 2011 - 10:50 PM
izuk, la 12 December 2011 - 03:46 PM, a spus:
Ah, imi pare rau Izuk.Da naut gasesti?
Iti place?
any_annette, la 12 December 2011 - 04:18 PM, a spus:
Cred ca sunt bune asa, dar eventual se pot umple cu ceva, cum fac la Bologna cu gnocco fritto .
Sau mai bine nu.
Bune panellele.N-am mancat originale de la voi, dar se aseamana cu panissa genoveza, ligure pe care eu o ador!
da se pot umple.Uite ca nu m-am gandit.
Adriana, la 12 December 2011 - 10:20 PM, a spus:
Imi place reteta asta ca e simpla de tot si imi place nautul.
Am facut acu citva timp pirjolute din naut boabe dar am amestecat tot in Bimby si n-au iesit pufoase.
Eu tot vedeam reteta pe punga de la faina si tot mi-am zis sa incerc.Sunt tare bune.
Hai sa va mai zic ceva:
am incercat cateva la cuptor.Am turnat aluatul in formele de muffin.Un pic asa... 1 cm.Calde erau bune, dar reci nu mi-au placut.Erau inecacioase.
In schimb asa prajite, is bune oricum.
#6
Postat 12 December 2011 - 11:07 PM
neaparat trebuie sa le incerc. sunt si de post si si potrivite cu monti. daca cumva nu ies ne revedem la dezastre
#7
Postat 13 December 2011 - 09:44 AM
#8
Postat 13 December 2011 - 12:30 PM
boni, la 12 December 2011 - 11:07 PM, a spus:
neaparat trebuie sa le incerc. sunt si de post si si potrivite cu monti. daca cumva nu ies ne revedem la dezastre
Nu mergi la dezastre.Fa asa cum am zis: aici e doar faina de naut.Fa un aluat un pic mai grosut decat cel de clatite si toarna cu lingura in uleiul incins.
izuk, la 13 December 2011 - 09:44 AM, a spus:
Ah, deci nu stii cum se cheama?
#9
Postat 13 December 2011 - 12:58 PM
#10
Postat 15 December 2011 - 04:41 PM
Acum, pt Eataly: m-ai omorat cu gogoselele. Pe astea le fac mai mult ca sigur de sarbatori.
Ps. Boniii, le-ai facut deja?
#11
Postat 15 December 2011 - 05:21 PM
sorinadaniela, la 15 December 2011 - 04:41 PM, a spus:
nu da' nu de frica cum ca nu mi-ar iesi. am ramas fara faina si n-am robot asa de bun sa macin boabe. iar saptamana asta am avut drumuri si umblaturi si n-am apucat sa ajung si la magazinul de unde mai iau faina din asta. si uite tot asa... las' ca stii tu cum e cand n-ai timp
#12
Postat 08 January 2012 - 10:45 PM
Multumesc frumos de reteta!
#13
Postat 09 January 2012 - 12:17 PM
#14
Postat 13 January 2012 - 03:03 PM
#15
Postat 13 January 2012 - 03:15 PM
#16
Postat 13 January 2012 - 03:54 PM
#17
Postat 20 January 2012 - 01:32 PM
sorinadaniela, la 13 January 2012 - 03:54 PM, a spus:
Si pt ca mi-am adus aminte... Le facui in seara respectiva cu putina branza (ca nu am rezistat). Mi-a parut rau dupa aia ca nu am pus mai multa. Au fost o bunatate si calde si reci. Familionul mi le-a devorat... cica erau monti, pt mine. Ma-m bucurat sa vad ca le place. Mama mi-a zis ca-s facute cu cartofi... nu si-a dat seama ca e vorba de naut.
Mi-au placut si mie, dar parca era prea pregnant gustul de naut cand s-au racit. Calde mi-au placut m-ai mult.
Am facut si poze, da' nu am idee cand le voi descarca in pc... cer scuze.
Asaaaa, acum sa revenim la experimentul de aseara. Am rasnit lintea, am facut-o faina si am repetat figura. Am pus branza un pic mai multa decat data trecuta, dar tot mi s-a parut ca e prea putina. Data aviatoare voi pune si mai multa branza. EXCEPTIONALE!
Imi plac mult mai mult cele facute cu faina de linte.
Iti multumesc, din nou, pt reteta acesta!
#18
Postat 06 February 2012 - 06:16 PM
Astea sunt cele cu naut, ca la cele cu linte nu am mai avut timp sa le fac poze.
Acum, ca mi-am adus aminte iar de ele, trebuie sa le fac... saptamana asta sigur le fac iar.
Multumesc!