Ajunul si Craciunul 2011, 2012, 2013 acasa la noi
#1
Postat 27 December 2011 - 12:26 PM
Incep prin a va povesti cum a decurs seara de Ajun la noi acasa.
Am fost 9 la masa, noi, socrii, cumnata si logodnicul, fratele socrului cu sotia si fiica lor.
Meniul de peste, fara carne absolut deloc.
Poze am , dar din pacate nu la toate farfuriile, felurile de mancare, m-am bucurat ca le am si pe astea asa putine cum sunt. Aveam prea multe de facut ca sa am timp de poze. Asa e la mine, de fiecare data.
Am inceput evident cu gustarile, dar inainte de ele sotul meu a facut un aperitiv din Aperol, spumant si felie de portocala in fiecare pahar.
Curmale umplute cu crema de gorgonzola si mascarpone
Am taiat curmalele pe lung si am scos samburii (curmale din alea bune mare carnoase, cumparate la kg) si le-am umplut cu o crema facuta din jumatate gorgonzola dulce si jumatate mascarpone. Deasupra am pus boabe de rodie.
Smochine uscate umplute cu crema philadelphia (dupa ideea Bonicellei, merci )
Am luat smochine bune, locale, le-am taiat codita, am facut o taietura in varf ca sa pot face loc inauntru si am umplut cu branza philadelphia pe care am frecat-o inainte sa devina mai cremosa si am amestecat-o cu miez de nuca taiat bucatele. Deasupra am pus jumatate de miez de nuca.
Am cumparat paharele finger food. Pentru fiecare mesean am pus in dreptul farfuriei cate 2 paharele.
Unul l-am umplut cu cocktail de creveti (crevetii fierti si amestecati cu sos facut din : maioneza, ketchup si o lingura de coniac).
Pe celalalt l-am umplut cu salata de creveti a Danei de aici http://artaculinara....ti/page__st__20
Merci Dana , cel cu maioneza, smantana, castraveti, cappere, patrunjel si marar.
Ambele cocktail-uri de creveti facute dimineata, puse la rece si apoi puse in pahar in ultimul moment.
Felii de lamaie umplute cu ton de aici http://artaculinara...._1
Lamaile le-am facut vineri si tinute la frigider pana sambata seara cand le-am scos, taiat si dus la masa.
Multe din poze le-am facut in bucatarie inainte de a le duce pe masa din salon, ca si asta (o sa se intrevada pe masa)
Vol au vent umpluti cu crema de somon
Am taiat cu forma cate 3 bucati de foietaj pentru fiecare vol au vent. Primul l-am lasat intreg, am uns marginile cu ou, celelalte 2 le-am mai taiat o data pe mijloc cu o forma mai mica si le-am lipit pe rand ungandu-le cu ou .
Vol au vent-urile facute dimineata, la fel si crema, seara inainte de a le duce la masa am pus crema in sac a poche, le-am umplut si dus la masa.
Le-am umplut cu crema de somon a Mayei (merci Maya ) : somon afumat, branza philadelphia, zeama de lamaie si marar.
Salata boeuf cu :cartofi fierti, morcovi fierti, mazare si castraveti murati.
Legumele le-am fiert cu o zi inainte, maioneza la fel facuta vineri, tinute la rece pana sambata cand le-am taiat cubulete si amestecat cu maioneza. Fara ornat, am mai pus o lingura de maioneza deasupra si gata.
Baccalà fript
Am cumparat baccalà file in sare , 4 bucati.
Le-am spalat de sare, le-am taiat si le-am pus in apa rece pentru 3 zile la desarat. Am schimbat apa de 3 ori pe zi.
Sambata dupa amiaza le-am scos din apa, le-am pus pe harte absorbanta de bucatarie si le-am fript la friteosa in ulei de arahide.
Tarta sarata cu morcovi si zucchine de aici http://artaculinara...._1
Am facut-o de vineri pentru ca e minunata a doua zi
Drobul Danei cu ciuperci de aici http://artaculinara....ob-de-ciuperci/
Platou de branzeturi pe care le-am servit cu dulceata de pere si de smochine (facute de mama) si de dude (primita cadou, insa se simtea numai zaharul gustul dudelor nu) pe care le-am pus in castronase mici
Revin cu alte poze.
#2
Postat 27 December 2011 - 12:41 PM
Am numa' poza la caracatita fiarta.
Salamul l-am taiat felii dupa ce l-am pus la congelator ca sa pot taia felii subtiri si in modul asta nu se desprind bucatile, am pus sare , piper macinat proaspat, ulei ev si lamaie.
Patratele de foietaj cu crema de gorgonzola, nuci si miere, dupa o ideea de pe site-ul cookaround
Am taiat aluat de foietaj patratele, le-am uns cu ou si le-am bagat la cuptor, apoi am desprin fiecare patratel in doua .
Am pus pe fiecare crema de gorgonzola si ricotta in cantitati egale (cu sac a poche), deasupra am pus bucatele de alune si apoi miere.
Rulouri cu unt, somon afumat si kiwi reteta vazuta in tv .
O felie de paine subtire, moale (de tramezzini) se intinde putin de tot cu facaletul, se unge cu unt moale, se pun deasupra felii de somon afumat, si felii subtiri de tot de kiwi.
Se ruleaza usor sa nu se rupa painea si pe inveleste in pelicola. Se da la frigider . Eu am facut 2 rulouri dimineata si le-am scos seara, taiat si dus la masa.
#3
Postat 27 December 2011 - 12:44 PM
ghebe cu maioneza
salata de vinete cu maioneza
tartine cu zacusca de vinete
Inca niste poze cu masa
Revin
#4
Postat 27 December 2011 - 12:53 PM
Cu capul de la pestele asta, plu o ceapa, o tija de telina si boabe de piper, am facut o zeama de peste care mi-a servit mai apoi.
Am facut asa:
Am pus ulei ev in oala, 2 catei de usturoi intrejgi, am bagat pestele in afara de creveti, am stins cu vin alb sec, am adaugat putin suc de rosii, apoi putina supa pe care am facut-o din capul de peste, filtrata.
Cand a inceput sa fiarba am adaugat crevetii si midiile deja desfacute separat in alta tigaie.Sare, piper, peperoncino, patrunjel.
Felii de paine prajita (de fapt incalzita in cuptor) alaturi.
Poze am numa la peste, a fost putin numai asa de o gustarica inainte de paste.
Midiile pe care apoi le-am curatat bine de tot si le-am ras cu cutitul carapacea sa se curete bine.
Crevetii si pestele
Am facut apoi calamarata ca aici http://artaculinara...._1
Si ca felul 2 peste spada ca aici http://artaculinara...._1
Poze numai cu prdusul crud
#5
Postat 27 December 2011 - 12:58 PM
Crevetii i-am pus intr-o tava de cuptor, deasupra am pus ulei ev si putina sare, dat la cuptor la 200 de grade pana cand sunt gata.
Am facut o salata din fenicul taiat subtire, portocale curatate de coaja si pielea alba si apoi taiate felii, masline negre si boabe de rodie, ulei ev, sare , piper.
Apoi anghinare la cuptor
Am curatat anghinarea, am pus-o in apa cu lamaie sa nu se innegreasca, apoi intr-o tava de cuptor cu sare, piper mult si ulei ev deasupra si printre frunze. Bagat la 200 de grade la cuptor pana cand se inmoaie inima.
#6
Postat 27 December 2011 - 01:01 PM
#7
Postat 27 December 2011 - 01:02 PM
#8
Postat 27 December 2011 - 01:04 PM
Spumant
Whisky
#10
Postat 27 December 2011 - 01:18 PM
Apoi prunele invelite in pancetta (Adriana , cu scobitorile de finger food de la Lili )
Salata de vinete ce ramasese de seara
Apoi salata boeuf si tartine cu ghebe cu maioneza tot de seara ramase
Am facut o supa de clapon, absolut superb, a facut toti banii
Curatat de grasime, grasimea topita intr-o olicica, apoi pusa intr-un borcanel pentru alte supe.
In supa am fiert tortellini
#11
Postat 27 December 2011 - 01:21 PM
Eu am facut 2 iepuri
#12
Postat 27 December 2011 - 01:23 PM
Lili astea ti le dedic toate tie
Panettone cu inghetata de fistic si ricotta cu ciocolata
#14
Postat 27 December 2011 - 01:30 PM
In supa care a ramas am incalzit toata carnea de clapon din care-am facut supa. Am scos carnea pe un platou am dus-o la masa si am mancat-o cu un sos verde facut din patrunje, cappere, 3 fileuri de ansoa, ulei ev
Sarmale facute de mama si congelate pe care eu numai le-am fiert (oala are 90 de sarmale)
Vin tot rosu
Torroncini moi (un dulce din albus de ou, migdale , miere)
Trufele Stellei minunate, reteta scrisa in caiet. Stella am pus asa cum ai zis tu o cescuta de cafea.
MINUNATE
#15
Postat 27 December 2011 - 02:08 PM
Anul asta e enorma, e cat usa, nu exagerez, ca un copac.
#16
Postat 27 December 2011 - 02:28 PM
Daca se mai serveste ceneva ''virtual vb.'' va las tot ce-i mareic'',(ca eu nu bat) si servesc eu restul Bine.bine va mai las voua cate ceva!
La multi ani! Anuta harnicuta,multa sanatate si tot ce va doriti
Ia sa mai studiez...Phii ce asi hali un pateu ceva cu foietaj... zau ca mi-i pofta
#17
Postat 27 December 2011 - 02:43 PM
http://www.gualtiero...it/it/news.html
#18
Postat 27 December 2011 - 02:53 PM
#19
Postat 27 December 2011 - 02:54 PM
Socrul tău îţi dăruieşte o Crăciuniţă imensă pentru că meriţi... eu sunt curioasă ce ţi-a adus Moş Crăciun...
Felicitări şi aşteptăm invitaţia pentru reveillon- îţi trimit adresa pe privat...
#20
Postat 27 December 2011 - 03:36 PM
koral, la 27 December 2011 - 02:54 PM, a spus:
Socrul tău îţi dăruieşte o Crăciuniţă imensă pentru că meriţi... eu sunt curioasă ce ţi-a adus Moş Crăciun...
Felicitări şi aşteptăm invitaţia pentru reveillon- îţi trimit adresa pe privat...
Felicitari Any pentru toata munca prestata, se vede ca apreciezi familia si ai muncit cu drag si ai mai avut timp si de poze. Felicitari si sarbatori fericite in continuare.
PS> Am facut si eu choclate crinkles au fost super super am sa va pun si eu poze. Va pup pe toate.