
Incep prin a va povesti cum a decurs seara de Ajun la noi acasa.
Am fost 9 la masa, noi, socrii, cumnata si logodnicul, fratele socrului cu sotia si fiica lor.
Meniul de peste, fara carne absolut deloc.
Poze am , dar din pacate nu la toate farfuriile, felurile de mancare, m-am bucurat ca le am si pe astea asa putine cum sunt. Aveam prea multe de facut ca sa am timp de poze. Asa e la mine, de fiecare data.
Am inceput evident cu gustarile, dar inainte de ele sotul meu a facut un aperitiv din Aperol, spumant si felie de portocala in fiecare pahar.
Curmale umplute cu crema de gorgonzola si mascarpone
Am taiat curmalele pe lung si am scos samburii (curmale din alea bune mare carnoase, cumparate la kg) si le-am umplut cu o crema facuta din jumatate gorgonzola dulce si jumatate mascarpone. Deasupra am pus boabe de rodie.
Smochine uscate umplute cu crema philadelphia (dupa ideea Bonicellei, merci

Am luat smochine bune, locale, le-am taiat codita, am facut o taietura in varf ca sa pot face loc inauntru si am umplut cu branza philadelphia pe care am frecat-o inainte sa devina mai cremosa si am amestecat-o cu miez de nuca taiat bucatele. Deasupra am pus jumatate de miez de nuca.


Am cumparat paharele finger food. Pentru fiecare mesean am pus in dreptul farfuriei cate 2 paharele.
Unul l-am umplut cu cocktail de creveti (crevetii fierti si amestecati cu sos facut din : maioneza, ketchup si o lingura de coniac).
Pe celalalt l-am umplut cu salata de creveti a Danei de aici http://artaculinara....ti/page__st__20
Merci Dana

Ambele cocktail-uri de creveti facute dimineata, puse la rece si apoi puse in pahar in ultimul moment.

Felii de lamaie umplute cu ton de aici http://artaculinara...._1
Lamaile le-am facut vineri si tinute la frigider pana sambata seara cand le-am scos, taiat si dus la masa.
Multe din poze le-am facut in bucatarie inainte de a le duce pe masa din salon, ca si asta (o sa se intrevada pe masa)

Vol au vent umpluti cu crema de somon
Am taiat cu forma cate 3 bucati de foietaj pentru fiecare vol au vent. Primul l-am lasat intreg, am uns marginile cu ou, celelalte 2 le-am mai taiat o data pe mijloc cu o forma mai mica si le-am lipit pe rand ungandu-le cu ou .
Vol au vent-urile facute dimineata, la fel si crema, seara inainte de a le duce la masa am pus crema in sac a poche, le-am umplut si dus la masa.


Le-am umplut cu crema de somon a Mayei (merci Maya


Salata boeuf cu :cartofi fierti, morcovi fierti, mazare si castraveti murati.
Legumele le-am fiert cu o zi inainte, maioneza la fel facuta vineri, tinute la rece pana sambata cand le-am taiat cubulete si amestecat cu maioneza. Fara ornat, am mai pus o lingura de maioneza deasupra si gata.




Baccalà fript
Am cumparat baccalà file in sare , 4 bucati.
Le-am spalat de sare, le-am taiat si le-am pus in apa rece pentru 3 zile la desarat. Am schimbat apa de 3 ori pe zi.
Sambata dupa amiaza le-am scos din apa, le-am pus pe harte absorbanta de bucatarie si le-am fript la friteosa in ulei de arahide.


Tarta sarata cu morcovi si zucchine de aici http://artaculinara...._1
Am facut-o de vineri pentru ca e minunata a doua zi


Drobul Danei cu ciuperci de aici http://artaculinara....ob-de-ciuperci/

Platou de branzeturi pe care le-am servit cu dulceata de pere si de smochine (facute de mama) si de dude (primita cadou, insa se simtea numai zaharul gustul dudelor nu) pe care le-am pus in castronase mici


Revin cu alte poze.