Reteta de biscuiti cu ciocolata, poate intereseaza pe cineva (reteta de pe forumul cookaround).
Ingrediente pentru 42 de biscuiti:
150 gr zahar (eu am pus zahar aromatizat cu vanilie naturala)
250 gr unt
3 galbenusuri
300 gr faina
70 gr amidon de porumb
50 gr cacao
1 lingurita de praf de copt (circa 5 gr)
2 prafuri de sare
Pentru decor (reteta originala prevede 300 de gr de cioccolata alba)
100 gr ciocolata alba (eu am folosit picaturi de ciocolata)
50 gr ciocolata amaruie
cateva linguri de lapte
Se pun in vasul mixerului si se mixeaza zaharul, galbenusurile si untul moale taiat bucatele.
Se amesteca intr-un castron cu o lingura faina, amidonul, cacaoa, praful de copt si sarea. Se pun apoi peste compozitia facuta initial.
Se amesteca, iar apoi se formeaza o bila de aluat si se inveleste in folie transparenta.
Se lasa la frigider pentru circa 30 de minute dupa care se fac bilute de aluat de circa 20 de gr fiecare.
Pe o farfurie se pune zahar tos, se acopera bilutele doar pe jumatate cu zahar si se pun pe tava acoperita cu hartie de copt, cu partea acoperita cu zahar in sus.
Se face cate o gaura in fiecare biluta. Eu am folosit coada de lemn a unei linguri, cu diametru de 2 cm.
Se dau la cuptor la 175 de grade (cuptor preincalzit) pentru 15 minute.
Se scot biscuitii din cuptor, cu coada de lemn se impinge putin din nou fiecare gropita si se lasa apoi la racit.
Intre timp topim cioccolata la bainmarie, impreuna cu o lingura doua de lapte (se topeste separat ciocolata, cea alba intr-un ibric, cea amaruie in altul) .
Umplem gropitele cu ciocolata.
Pofta buna!
Eu le-am umplut fie cu cioco alba, fie cu cioco amaruie, insa cu toate ca suntem iubitori de ciocolata amaruie ne-a placut extrem de mult varianta cu ciocolata alba. Asa ca la Craciun le-am facut doar cu ciocolata alba.
Se pastreaza in cutii de metal.