Ingrediente pentru 2 persoane (portii generoase):
2 fileuri de somon - 570 gr
sucul de la 2 portocale (circa 250 ml)
coaja razuita de la o portocala
30 gr seminte de pin
miezul de la 5 nuci
1 lingura de parmigiano reggiano razuit
un pumn de cornflakes
sare
piper
ulei extravirgin de masline
rozmarin
cimbru
Se pun cele doua fileuri de somon la marinat in sucul de la doua portocale, pentru doua ore. Eu le-am lasat pentru patru ore si a fost perfect.
Se pregateste apoi un amestec din: semintele de pin taiate grosolan cu un cutit, miezul de nuca taiate la fel grosolan cu cutitul, un pumn de cornflakes maruntite bucatele, parmigiano, putin rozmarin si cimbru, coaja razuita de la o portocala, sare si piper.
Se adauga un fir de ulei extravirgin de masline si se amesteca cu mana, adaugind daca e nevoie inca putin ulei, pana ce se obtine o compozitie care seamana cu niste firimituri mai mari.
Se scoate somonul din sucul de portocale, se usuca cu hartie de bucatarie si se pune intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa cu putin ulei de masline (uleiul in exces l-am sters cu hartie de bucatarie).
Se sareaza si se pipareaza pestele si se acopera cu amestecul facut, presind cu mana.
Se pune deasupra un fir de ulei extravirgin de masline si se da la cuptor (preincalzit) la 200 de grade pentru circa 20 de minute. Eu l-am lasat 16 minute, era gata deja.
Aici servit cu pireu
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 03 January 2019 - 11:40 AM