Forum Culinar: Ajunul si Craciunul 2011, 2012, 2013 acasa la noi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajunul si Craciunul 2011, 2012, 2013 acasa la noi

#161 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 January 2019 - 06:51 PM

De Revelion putin si bun, exact cat a trebuit. Pentru prima data ca nu arunc mancare si chestia asta ma bucura enorm.

Cocktail de creveti

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-60252700-1546447541.jpg

Spaghetti cu homar proaspat

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-65779600-1546447666.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-29892400-1546447681.jpg

File de somon marinat in suc proaspat de portocale, apoi gatit la cuptor cu un "crumble" deasupra facut cu seminte de pin, nuci, coaja de portocala razuita, rozmarin, sare, piper, ulei ev de masline. Pe pireu de cartofi mai lichid ca o crema.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-18622000-1546447816.jpg

Dupa miezul noptii supa traditionala de linte, apoi ananas, struguri si profiterol cumparat.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 02 January 2019 - 06:51 PM


#162 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 January 2019 - 06:57 PM

La pranzul de pe 1 ianuarie, iar putin si bun :rolleyes: .

Cannelloni cu spanac, urda si sos besamel.
Am facut 3 tavi, am avut si pe azi.
Nu-mi amintesc sa mai fi facut in anii din urma, in orice caz am cumparat foi proaspete de lasagna, am facut unplutura cu spanac, urda, oua, parmigiano, sare.
Am pus sos besamel in tava, am pus cannelloni dupa care am acoperit cu sos besamel si parmigiano.
Prima tava am lasat-o cam mult si cam uscat besamelul dar asta nu ne-a impiedicat sa mancam aproape toata tava, a doua si a treia au fost perfecte.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-91671400-1546448356.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-43195500-1546447973.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-67510500-1546448001.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-73142800-1546448011.jpg

Apoi file de porc in crusta de migdale la cuptor, prima data ca il fac, foarte bun.
Carnea la temperatura camerei am uns-o pe toate partile cu unt moale ca o crema. Apoi am amestecat migdalele cu parmigiano si le-am pus pe carne. Am dat la cuptor fara nimic altceva in tava.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-67975500-1546448228.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 02 January 2019 - 07:06 PM


#163 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,470
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 03 January 2019 - 02:08 AM

Vezi postareaany_annette, la 02 January 2019 - 06:51 PM, a spus:

De Revelion putin si bun, exact cat a trebuit. Pentru prima data ca nu arunc mancare si chestia asta ma bucura enorm.

Cocktail de creveti

Atasament IMG-20181231-WA0036.jpg

Spaghetti cu homar proaspat

Atasament IMG-20190102-WA0037.jpg

Atasament IMG-20190102-WA0033.jpg

File de somon marinat in suc proaspat de portocale, apoi gatit la cuptor cu un "crumble" deasupra facut cu seminte de pin, nuci, coaja de portocala razuita, rozmarin, sare, piper, ulei ev de masline. Pe pireu de cartofi mai lichid ca o crema.

Atasament IMG-20190102-WA0030.jpg

Dupa miezul noptii supa traditionala de linte, apoi ananas, struguri si profiterol cumparat.



Vezi postareaany_annette, la 02 January 2019 - 06:57 PM, a spus:

La pranzul de pe 1 ianuarie, iar putin si bun :rolleyes: .

Cannelloni cu spanac, urda si sos besamel.
Am facut 3 tavi, am avut si pe azi.
Nu-mi amintesc sa mai fi facut in anii din urma, in orice caz am cumparat foi proaspete de lasagna, am facut unplutura cu spanac, urda, oua, parmigiano, sare.
Am pus sos besamel in tava, am pus cannelloni dupa care am acoperit cu sos besamel si parmigiano.
Prima tava am lasat-o cam mult si cam uscat besamelul dar asta nu ne-a impiedicat sa mancam aproape toata tava, a doua si a treia au fost perfecte.

Atasament 20190101_123902.jpg

Atasament IMG-20190101-WA0019.jpg

Atasament IMG-20190101-WA0027.jpg

Atasament 20190101_133932.jpg

Apoi file de porc in crusta de migdale la cuptor, prima data ca il fac, foarte bun.
Carnea la temperatura camerei am uns-o pe toate partile cu unt moale ca o crema. Apoi am amestecat migdalele cu parmigiano si le-am pus pe carne. Am dat la cuptor fara nimic altceva in tava.

Atasament IMG-20190101-WA0016.jpg


Mama mia ce bunataturi! Toate imi plac. Sa va fie de bine si un an nou minunat sa aveti!
brain loading....please wait....

#164 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 03 January 2019 - 11:14 AM

Any, impecabil, ca de obicei! Imi spui te rog cum ai facut somonul marinat in suc de portocale?

#165 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2019 - 11:27 AM

Multumesc fetelor :occasion14: !

Vali sigur ca da, imediat vin si scriu reteta.

#166 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2019 - 11:41 AM

Ingrediente pentru 2 persoane (portii generoase):

2 fileuri de somon - 570 gr
sucul de la 2 portocale (circa 250 ml)
coaja razuita de la o portocala
30 gr seminte de pin
miezul de la 5 nuci
1 lingura de parmigiano reggiano razuit
un pumn de cornflakes
sare
piper
ulei extravirgin de masline
rozmarin
cimbru


Se pun cele doua fileuri de somon la marinat in sucul de la doua portocale, pentru doua ore. Eu le-am lasat pentru patru ore si a fost perfect.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-19500900-1546508324.jpg

Se pregateste apoi un amestec din: semintele de pin taiate grosolan cu un cutit, miezul de nuca taiate la fel grosolan cu cutitul, un pumn de cornflakes maruntite bucatele, parmigiano, putin rozmarin si cimbru, coaja razuita de la o portocala, sare si piper.

Se adauga un fir de ulei extravirgin de masline si se amesteca cu mana, adaugind daca e nevoie inca putin ulei, pana ce se obtine o compozitie care seamana cu niste firimituri mai mari.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-06912800-1546508343.jpg

Se scoate somonul din sucul de portocale, se usuca cu hartie de bucatarie si se pune intr-o tava in care am pus hartie de copt unsa cu putin ulei de masline (uleiul in exces l-am sters cu hartie de bucatarie).

Se sareaza si se pipareaza pestele si se acopera cu amestecul facut, presind cu mana.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-18856500-1546508379.jpg

Se pune deasupra un fir de ulei extravirgin de masline si se da la cuptor (preincalzit) la 200 de grade pentru circa 20 de minute. Eu l-am lasat 16 minute, era gata deja.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-40864900-1546508396.jpg

Aici servit cu pireu

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-60302800-1546508456.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 03 January 2019 - 11:40 AM


#167 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2019 - 11:59 AM

Este foarte usor de facut somonul asa, in timp ce e la marinat eu fac amestecul de pus deasupra si il las deoparte pregatit.

#168 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 03 January 2019 - 12:21 PM

Multumesc mult! Suna tare bine!

#169 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 January 2019 - 01:10 PM

Toate la superlativ Any :occasion14:

#170 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 January 2019 - 01:17 PM

Any, daca asa faci tu cand e pe lejereanu...of, of, mai, mai!
Felicitari de la o vesnica aspiranta!

#171 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2019 - 01:32 PM

Vali e bun tare sa stii.

Geany multumesc mult.

Moatza, vroiam sa zic ca nu am mai facut multe aperitive etc ca de obicei, fel.si fel care necesita multa pregateala. Adevarul e ca nici nu pot din cauza juniorului si nici forta parca nu mai am. Dragul de el e cuminte ma lasa sa fac ce am de facut, dar pe urma vrea si el atentie. Eu nu stiu zau cum le faceam inainte pe toate, in anii trecuti. De la cumparaturi, organizare, facut mancare, etc. Anul asta am fost numai noi trei asa ca am facut putin si sincer sa spun a fost perfect. Fara sa ramana mancare, iar daca a ramas am mancat a doua zi.

Insa orataniile alea de homar te fac sa pierzi o groaza de timp.
Dl. Any zice sa stii ca eu nu prea ma simt sa-i curat, cred ca tre' sa-ti faci tu curaj!
Acum sincer, noi la restaurant am mancat dar acasa nu am gatit niciodata homar. Si mai frate numai uitindu-ma la ei asa ma lua cu fiori :occasion14: . La cat sunt eu de curajoasa stiti voi dezosat iepuri etc... dar astia vai parca sunt aliens :headbang: .
M-a salvat juniorul ca avea nevoie de mine la baie asa ca dl. Any in lipsa mea a decis ca vrea sa faca el de la a la z totul.
Trebuie spalati bine (mi i-a vandut vii, insa si-au dat duhul pana ce i-am gatit)scoasa pulpa apoi din clesti iar trebuie scos ce e acolo.
Apoi capurile curatate bine si cu ele plus carapace etc facut un fel de zeama scazuta bine cu o salota sj ulei de masline. Am stropit cu vin alb sec si am lasat pana ce a scazut bine zeama. Cu zeama asta plus pulpa taiata felii, o salota, rosii cherry oparite si despielitate am facut condimentul pt paste. Ia timp ca lumea oricum.

#172 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2019 - 02:50 PM

Am mai gasit o poza de la un Craciun din anii din urma. Aici si mai bine a iesit crema.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-13-0-98921300-1546519837.jpg

#173 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 January 2019 - 05:07 PM

Si eu homar: o parte l-am facut paste cu suc de langustine si o parte in salata de mare.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-02409300-1546527909.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-76832200-1546527953.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-31089100-1546527999.jpg

#174 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 January 2019 - 05:16 PM

Uitai cotechino cu linte crema.

Imagine atasata: monthly_01_2019/post-9-0-54126300-1546528553.jpg

#175 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 January 2019 - 05:36 PM

Foarte fain Lili si cu langustine.
Am mancat si noi linte la miezul noptii, dar cotechino l-am lasat pe a doua zi ca n-a mai intrat.

#176 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 January 2019 - 07:55 PM

Any, rafinat si elegant

Lilly, salata e uau, decoratie de haute cuisine... sau e farfuria decorata?
fiica dacilor

#177 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 January 2019 - 10:53 AM

Vezi postareabristena, la 03 January 2019 - 07:55 PM, a spus:

Any, rafinat si elegant

Lilly, salata e uau, decoratie de haute cuisine... sau e farfuria decorata?


:occasion14:
e farfuria asa pictata. :headbang: E un set de farfurii luat de la Kasanova.

La salata de mare am adaugat bastonase de zucchine crude crocante.Mergeau si morcovi, tot asa taiati dar nu aveam.

#178 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 04 January 2019 - 10:57 AM

A adaugat o nota in plus de eleganta
fiica dacilor

#179 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 January 2019 - 01:12 AM

Vezi postareaany_annette, la 03 January 2019 - 11:41 AM, a spus:

Ingrediente pentru 2 persoane (portii generoase):

2 fileuri de somon - 570 gr
sucul de la 2 portocale (circa 250 ml)
coaja razuita de la o portocala
30 gr seminte de pin
miezul de la 5 nuci
1 lingura de parmigiano reggiano razuit
un pumn de cornflakes
sare
piper
ulei extravirgin de masline
rozmarin
cimbru


Any imi place enorm reteta asta, trebuie neaparat sa iau somon si sa o fac
mersi

#180 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 January 2019 - 12:30 PM

Sa stii Adriana ca salata beof am facut-o anul asta cu maioneza de la borcan Calve. Daca in prima zi am fost asa mai reticenta stiind ca e de la borcan, in fine, incepind cu a doua zi am indragit-o imediat pentru ca sincer se imbina gusturile nu stiu cum si parca zici ca e facuta in casa.

Da, somonul e foarte bun facut asa, ce are deasupra e bun tare de tot, crocant. Numai ca intr-adevar eu facusem ditamai portiile pentru 2 oameni.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 05 January 2019 - 12:31 PM


Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

45 useri citesc topicul
0 membri, 45 vizitatori, 0 utilizatori anonimi