Craciun
Masa, rosu si auriu
Meniul
Aperitive:
Flan de praz si gulie cu fonduta si seminte de floarea soarelui, am copt in tigaie prazul si gulia taiate marunt, le-am amestecat in robot cu smintina si ou (la 200 de gr de legume coapte am pus 200 de ml de smintina si 2 oua) si copt la 200°C in cuptor in tava plina cu apa, le-am facut acu citva timp, congelate in forme si acum decongelate, incalzite si pus fonduta deasupra.
Fonduta care e o crema de brinza traditional facuta cu una numita
fontina se poate face pe acelasi principiu si cu altele. Eu o fac in Thermomix acum dar aici e reteta explicata bine
http://artaculinara....__1
Salata de pui, telina si nuci, am fiert pieptul de pui cu cartofii si morcovii pentru salata boeuf, am taiat marunt de tot pieptul, tija de telina si nucile, amestecat cu ulei, sare si piper
Tartine cu crema de ciuperci champignon, piine prajita sau nu peste care am pus crema de ciuperci a Mayei
http://artaculinara....ma-de-ciuperci/
Salata boeuf
Felul I
Agnolotti umpluti cu carne cu sos de varza, sosul de varza l-am facut pur si simplu prajind rapid un pic de varza taiata fideluta intr-un strop de ulei, mai intii fara capac apoi cu, citeva minute cit sa se inmoaie, am amestecat apoi cu
agnoloti-i fierti si
parmigiano ras. Sosul de varza trebuia sa fie si cu praz dar n-am mai gasit vineri asa ca l-am redus.
Felul II:
Rulada de iepure cu sformato de cartofi si ciuperci, rulada de iepure e umpluta cu un pic de
prosciutto crudo, eu o prajesc rapid in putin ulei pe toate partile, apoi deglasez cu putin vin alb sec dupa care adaug supa si o las sa fiarba mult si bine, o las sa se raceasca si o tai felii punind sosuletul deasupra, cind trebuie sa o servesc o incalzesc in cuptor.
Sformato nu stiu cum sa-l traduc, am fiert cartofii intregi cu coaja, curatat, pisat si amestecat cu oua si ciuperci (le aveam congelate, le-am gatit in tigaie in putin ulei si apoi pina ce si-au consumat apa lasata), sare piper, pus in forma si copt in cuptor la 200°C vreo ora in forma dreptunghiulara.
Desert: Panbriacone, e un panettone siringat cu vin santo
![Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-1325004053071.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_12_2011/post-4-1325004053071.jpg)
Totul stropit cu vin d'orange amestecat cu sampanie Morlet si pentru panbriacone un Moscato.
Vin d'orange e tipic sudului Frantei si se serveste cu aperitive, la cantitatea pe care o aveam si la persoanele care eram l-am servit pe tot timpul mesei
![:)](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Pregatirea lui incepe cu 2 luni inainte cind se amesteca o sticla de vin rosè cu 100 gr de zahar si un lichior, eu am pus Gran Marnier, 250 ml. In acest amestec se pune o pastaie de vanilie, 4 portocale si o lamiie taiate in sferturi, se inchide si se pastreaza la loc rece si intuneric amestecind din cind in cind. La Craciun se filtreaza si se amesteca cu sampanie, noi am folosit o sticla de Pierre Morlet.