Forum Culinar: Meniurile mele de Ajun, Craciun si Sf.Stefan 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2020, 2022, 2023 si 2024 - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele de Ajun, Craciun si Sf.Stefan 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2020, 2022, 2023 si 2024

#121 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2018 - 12:09 AM

Craciun 2018
Meniul
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-26430600-1545948320.jpg
Locul meu :rolleyes:
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-51590400-1545948338.jpg
salata boeuf
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-05702600-1545948357.jpg
bilute din carne cruda de vita cu un sos facut din ulei de masline, suc de lamiie si patrunjel
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-78676300-1545948400.jpg
pateu din ficatei de pui
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-65152700-1545948413.jpg
vitello tonnato
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-53542800-1545948454.jpg
tortellini in supa de clapon
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-63725700-1545948479.jpg
friptura de vita cu legume (ratatouille)
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-82460100-1545948520.jpg
panettone napoletan cu caise de la Vezuviu
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-91784500-1545948557.jpg

#122 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2018 - 12:20 AM

Santo Stefano 2018
Un loc la masa
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-38898600-1545949046.jpg
ardei copti cu hamsii
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-37823000-1545949064.jpg
flan din radacina de telina cu bagna cauda
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-85782400-1545949104.jpg
agnolotti del plin cu unt aromatizat
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-55123700-1545949139.jpg
friptura de vitel cu sos de ciuperci si crochete de Craciun :rolleyes:
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-68609800-1545949188.jpg
profiterol
Imagine atasata: monthly_12_2018/post-4-0-33221500-1545949211.jpg

#123 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 28 December 2018 - 03:07 PM

Nu stiu cum reusiti,dar le reusiti bine,ca de obicei si fara indoiala! :rolleyes:

#124 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2018 - 06:09 PM

Vezi postareaEllani, la 28 December 2018 - 03:07 PM, a spus:

Nu stiu cum reusiti,dar le reusiti bine,ca de obicei si fara indoiala! :rolleyes:

:beer2: la fel ai face si tu

#125 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 December 2018 - 08:13 PM

Normal ca am venit sa-ti cer reteta de flan de telina. :rolleyes:
Ca de obicei . totul la superlativ.

:beer2:

#126 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2018 - 12:52 AM

invatata de la prietenul nostru Andrea care are restaurantul, la care am fost impreuna :beer2:
200 de gr de produs copt, in cazul asta telina, sau ardei copti sau altceva
200 ml smintina lichida
2 oua
amestecat totul, eu in Bimby, si pus in forme si copt la cuptor
se pot face evident si inainte si incalzi
moartea lor e cu un sosulet gen bagna cauda sau o fonduta din orice brinza :rolleyes:

#127 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,024
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 December 2018 - 01:36 AM

super, biluțele de carne crudă sunt un fel de fasona all' albese, nu?

#128 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2018 - 01:35 PM

http://www.salsiccia...aspx?menu_id=33
sint un cirnat care se maninca crud, cu mare procent de carne de vita
evident ca cel mai cel e cel de la Bra, eu am avut marele noroc sa am o pungoaica mare acu multi ani si ii cunosc perfect gustul
macelarul meu pe care eu il apreciez nu stie sa o faca bine, nu stie sa calibreze probabil aromele ca de calitatea carnii nu ma indoiesc
asta pe care a adus-o sora mea de la alt macelar se apropie foarte mult de cea originala, o sa trebuiasca sa incep sa-l vizitez si eu desi nu mi-e aproape

#129 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 03 January 2019 - 11:25 AM

Minunate!

#130 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 January 2019 - 01:27 PM

Vezi postareaDexter, la 30 December 2018 - 01:36 AM, a spus:

super, biluțele de carne crudă sunt un fel de fasona all' albese, nu?


eu le-am vazut ca pe un biftec tartar reinventat.

Adriana, ce sa zic, :occasion14: f frumos totul, grija ptr detaliu, mi se pare impecabil, felicitari!

ps: si-aici tot la aspiratie vesnica stau :headbang:

Aceasta postare a fost editata de moatza: 03 January 2019 - 01:27 PM


#131 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2019 - 07:53 PM

Multumesc, sper pina incep serviciul luni sa pun si cele de la revelion, nimic deosebit dar na, sa inchidem cercul :occasion14:

#132 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 December 2020 - 12:57 AM

Anul asta putini, putin si fara chef
Tartine din piine integrala cu unt aromat si somon afumat, ceea ce a ramas dupa ce am curata un homar cu ulei si lamiie, midii umplute
Imagine atasata: monthly_12_2020/post-4-0-86676800-1608849820.jpg
File de pastrav somonat (?)cu felii subtiri de dovlecel, fenel si cartof deasupra
Imagine atasata: monthly_12_2020/post-4-0-62147400-1608849846.jpg
inghetata cu biscuiti speculos
Imagine atasata: monthly_12_2020/post-4-0-02372600-1608849854.jpg

#133 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,717
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 December 2020 - 12:46 PM

Adriana, a fost cred ca suficient, nu? eu sunt mai mult curioasa de pastravul ala, dai te rog detalii?

#134 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2020 - 07:11 PM

ideea era sa fac altceva dar am schimbat-o pe ultima suta de metri :occasion14:
am pus file-ul pe hirtia de copt cu pielea dedesubt
deasupra am pus un strat de dovlecel, unul de fenel si unul de cartofi taiate toate cu mandolina cit mai subtire posibile
am pus ulei si sare cu arome
si cuptor 200°C pina cind cartofii s-au colorat cum se vede

#135 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 December 2022 - 01:10 AM

Hai sa mai actualizez. :love7:
Craciun la noi azi
Masa
Imagine atasata: monthly_12_2022/post-4-0-91930100-1672009525.jpg
Aperitive
Flan de ardei copti cu "fonduta"
Imagine atasata: monthly_12_2022/post-4-0-13546700-1672009516.jpg
Salata de vinete si zacusca
Imagine atasata: monthly_12_2022/post-4-0-59350400-1672009571.jpg
Pate de masline si crema de hribi
Imagine atasata: monthly_12_2022/post-4-0-65119000-1672009638.jpg
Ardei copti cu hamsii in ulei
Imagine atasata: monthly_12_2022/post-4-0-33040300-1672009672.jpg
Salata de pui cu tije de telina si nuci
Imagine atasata: monthly_12_2022/post-4-0-59987300-1672009703.jpg
Risotto cu hribi
Imagine atasata: monthly_12_2022/post-4-0-34302100-1672009773.jpg
Cosulete din parmigiano cu piure de cartofi si cotechino
Imagine atasata: monthly_12_2022/post-4-0-93832700-1672009799.jpg
Crema de zahar ars
Imagine atasata: monthly_12_2022/post-4-0-32459000-1672009820.jpg

#136 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,908
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 December 2022 - 08:16 AM

Bravo Adriana, totul e minunat. Eu am făcut doar meniu clasic, ca nu am mai făcut de mult. În ultimele doua craciunuri va am fost în spital, ba plecată și acum chiar îmi era pofta de sarmale și piftie. Salată fac de revelion.

#137 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,639
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2023 - 10:50 AM

Vezi postareaAdriana, la 26 December 2022 - 01:10 AM, a spus:

Hai sa mai actualizez. :love7:
Craciun la noi azi

Spectaculos! Crema de hribi e de cumparat sau ai facut-o tu?
Ai o reteta?

#138 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2023 - 06:07 PM

incep prin a spune ca am congelat-o si nu m-a satisfacut decongelata, restu n-a zis nimic si a mincat-o cu placere, mie mi se pare ca si-a pierdut din cremozitate congelind-o
am facut strat de ceapa in tigaie si apoi am adaugat hribi congelati si portobello proaspeti ca sa o inmultesc :love7: mirodenii de care vrei si lasat acolo la foc mic cu capac pina cind s-au inmuiat toate ciupercile apoi am mixat

#139 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 December 2023 - 11:38 PM

Nu stiu cum sinteti voi dar eu n-am fost niciodata atit de in intirziere cu meniul :huh:
Acu abia am decis, sperind sa mearga totul cum trebuie, as face asa:
Aperitive:
- braduti din foetaj (cu suc de rosii si jambon)
- vol au vent umpluti cu fonduta
- prune uscate invelite in sunculita
- cosulete din cartofi cu ciuperci si sos bechamel
- flan de ardei cu fonduta
- pateu din ficatei de pui
Felul al doilea:
- rulade de bibilica (cred :rolleyes: = faraona) si rata (cumparate gata facute, gatite deja si congelate) cu virgula cartofi la cuptor
Desert:
- un fel de panettone siringat cu alcool de 3 kg (panbriacone) :rolleyes:
- panna cotta

#140 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,908
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 25 December 2023 - 09:53 AM

Craciun fericit Adriana! Meniul tau este spectaculos, ca de obicei. Noi suntem singuri, asa ca nu am facut nimic complicat, am cumparat un salam cu nuci, o rulada de carne, am facut piftie si sarmale. O sa fie si o friptura cu carnati, deja prea mult. Ca prajitura am facut o prajitura cu foi cu miere si crema de smantana si nuca si un cozonac cu caramel. Prea mult! Dar na, nu imi place sa gatesc de sarbatori.

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

24 useri citesc topicul
0 membri, 24 vizitatori, 0 utilizatori anonimi