Meniurile mele de Ajun, Craciun si Sf.Stefan 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2020, 2022, 2023 si 2024
#121
Postat 28 December 2018 - 12:09 AM
Meniul
Locul meu
salata boeuf
bilute din carne cruda de vita cu un sos facut din ulei de masline, suc de lamiie si patrunjel
pateu din ficatei de pui
vitello tonnato
tortellini in supa de clapon
friptura de vita cu legume (ratatouille)
panettone napoletan cu caise de la Vezuviu
#122
Postat 28 December 2018 - 12:20 AM
Un loc la masa
ardei copti cu hamsii
flan din radacina de telina cu bagna cauda
agnolotti del plin cu unt aromatizat
friptura de vitel cu sos de ciuperci si crochete de Craciun
profiterol
#123
Postat 28 December 2018 - 03:07 PM
#124
Postat 28 December 2018 - 06:09 PM
#125
Postat 29 December 2018 - 08:13 PM
Ca de obicei . totul la superlativ.
#126
Postat 30 December 2018 - 12:52 AM
200 de gr de produs copt, in cazul asta telina, sau ardei copti sau altceva
200 ml smintina lichida
2 oua
amestecat totul, eu in Bimby, si pus in forme si copt la cuptor
se pot face evident si inainte si incalzi
moartea lor e cu un sosulet gen bagna cauda sau o fonduta din orice brinza
#127
Postat 30 December 2018 - 01:36 AM
#128
Postat 30 December 2018 - 01:35 PM
sint un cirnat care se maninca crud, cu mare procent de carne de vita
evident ca cel mai cel e cel de la Bra, eu am avut marele noroc sa am o pungoaica mare acu multi ani si ii cunosc perfect gustul
macelarul meu pe care eu il apreciez nu stie sa o faca bine, nu stie sa calibreze probabil aromele ca de calitatea carnii nu ma indoiesc
asta pe care a adus-o sora mea de la alt macelar se apropie foarte mult de cea originala, o sa trebuiasca sa incep sa-l vizitez si eu desi nu mi-e aproape
#130
Postat 03 January 2019 - 01:27 PM
Dexter, la 30 December 2018 - 01:36 AM, a spus:
eu le-am vazut ca pe un biftec tartar reinventat.
Adriana, ce sa zic, f frumos totul, grija ptr detaliu, mi se pare impecabil, felicitari!
ps: si-aici tot la aspiratie vesnica stau
Aceasta postare a fost editata de moatza: 03 January 2019 - 01:27 PM
#131
Postat 03 January 2019 - 07:53 PM
#132
Postat 25 December 2020 - 12:57 AM
Tartine din piine integrala cu unt aromat si somon afumat, ceea ce a ramas dupa ce am curata un homar cu ulei si lamiie, midii umplute
File de pastrav somonat (?)cu felii subtiri de dovlecel, fenel si cartof deasupra
inghetata cu biscuiti speculos
#133
Postat 28 December 2020 - 12:46 PM
#134
Postat 28 December 2020 - 07:11 PM
am pus file-ul pe hirtia de copt cu pielea dedesubt
deasupra am pus un strat de dovlecel, unul de fenel si unul de cartofi taiate toate cu mandolina cit mai subtire posibile
am pus ulei si sare cu arome
si cuptor 200°C pina cind cartofii s-au colorat cum se vede
#135
Postat 26 December 2022 - 01:10 AM
Craciun la noi azi
Masa
Aperitive
Flan de ardei copti cu "fonduta"
Salata de vinete si zacusca
Pate de masline si crema de hribi
Ardei copti cu hamsii in ulei
Salata de pui cu tije de telina si nuci
Risotto cu hribi
Cosulete din parmigiano cu piure de cartofi si cotechino
Crema de zahar ars
#136
Postat 26 December 2022 - 08:16 AM
#138
Postat 03 January 2023 - 06:07 PM
am facut strat de ceapa in tigaie si apoi am adaugat hribi congelati si portobello proaspeti ca sa o inmultesc mirodenii de care vrei si lasat acolo la foc mic cu capac pina cind s-au inmuiat toate ciupercile apoi am mixat
#139
Postat 22 December 2023 - 11:38 PM
Acu abia am decis, sperind sa mearga totul cum trebuie, as face asa:
Aperitive:
- braduti din foetaj (cu suc de rosii si jambon)
- vol au vent umpluti cu fonduta
- prune uscate invelite in sunculita
- cosulete din cartofi cu ciuperci si sos bechamel
- flan de ardei cu fonduta
- pateu din ficatei de pui
Felul al doilea:
- rulade de bibilica (cred = faraona) si rata (cumparate gata facute, gatite deja si congelate) cu virgula cartofi la cuptor
Desert:
- un fel de panettone siringat cu alcool de 3 kg (panbriacone)
- panna cotta
#140
Postat 25 December 2023 - 09:53 AM