Cina Ajunului de Craciun 2012
Masa
Un loc la masa
Meniul
Aperitive
Spirale cu somon afumat
Am luat tortilla de griu, pe fiecare am incalzit-o 10 secunde in microunde, am intins un strat foarte fin de smintina, pus feliile de somon afumat, facut sul, invelit in aluminiu, pus la frigider citeva ore, taiat si servit
Zdrente de sepie cu salmoriglio
Am prajit citeva minute sepiile in tigaie, le-am taiat si amestecat cu salmoriglio (ulei, usturoi, sucul si coaja unei lamii si patrunjel)
Salata de ton, rosii micute si masline pe pat de salata valeriana
Salata de caracatita cu cartofi
Am fiert caracatita, lasat-o sa se raceasca in apa ei putin, scos pielea si amestecat cu cartofii taiati bucati pe care ii fiersesem in prealabil intregi, amestecat totul cu masline fara simburi si salmoriglio
Carpaccio de caracatita cu salmoriglio
Am fiert caracatita si am pus-o fierbinte intr-o sticla de plastic cu o greutate deasupra ca sa stea presata si am tinut-o in frigider, a doua zi am taiat-o si condimentat-o cu salmoriglio
Ardei copti cu ansoa
Gravad lax cu sos de mustar
Eu ilfac asa:
http://adriananicole..._somon-marinat/
Felul I
Tagliolini cu ou cu sos de somon afumat
Am prajit un praz in foarte putin ulei, adaugat somonul afumat bucatele si resturile de la caracatita facuta salam si am lasat sa fiarba adaugind cite un pic de apa in timp ce fierbea apa pastelor, adaugat pastele, amestecat si servit
Felul II
Chiftele din peste persico cu conopida la aburi
Am pus un file mare de persico, pesmet, 2 oua, 2 catei mici de usturoi si patrunjel, am amestecat tot in Thermomix, le-am format si le-am prajit in tigaie cu foarte putin ulei
Desert
Cozonac
S-a baut un Barolo
si acelasi vin d'oranje cu champagne Morlet rosè ca anul trecut