Meniurile mele de Ajun, Craciun si Sf.Stefan 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2020, 2022, 2023 si 2024
#142
Postat 24 December 2024 - 11:58 AM
Meniul de anul acesta, incep sa fierb/coc
Aperitive:
- bradut din foetaj cu pesto si prosciutto crudo arata jalnic pentru ca a trebuit sa folosesc aluat fara gluten care e oribil
- flan de ardei cu fonduta
- salata boeuf
- salata de pui cu telina si nuci
Felul intii:
- supa cu tortellini
Felul al doilea:
- rasol (carne fiarta de vita: o parte din cap dar nu stiu din ce parte, muschi, carne cu os) plus un piept de pui
Desert:
- un fel de panettone siringat cu alcool (panbriacone)
- panna cotta
Aperitive:
- bradut din foetaj cu pesto si prosciutto crudo arata jalnic pentru ca a trebuit sa folosesc aluat fara gluten care e oribil
- flan de ardei cu fonduta
- salata boeuf
- salata de pui cu telina si nuci
Felul intii:
- supa cu tortellini
Felul al doilea:
- rasol (carne fiarta de vita: o parte din cap dar nu stiu din ce parte, muschi, carne cu os) plus un piept de pui
Desert:
- un fel de panettone siringat cu alcool (panbriacone)
- panna cotta
#143
Postat 24 December 2024 - 01:39 PM
Foarte apetisant, Adriana!
La aperitiv am:
tobă, kaizer,
Salată boef
La fel principal:
Piftie de porc
Ceafă de porc cu cârnați la cuptor și salată de varză murată
Desert :
Cornulețe cu rahat,
Bomboane,
Prăjituri Zefir cu gem de portocale!
La aperitiv am:
tobă, kaizer,
Salată boef
La fel principal:
Piftie de porc
Ceafă de porc cu cârnați la cuptor și salată de varză murată
Desert :
Cornulețe cu rahat,
Bomboane,
Prăjituri Zefir cu gem de portocale!
Aceasta postare a fost editata de mino: 24 December 2024 - 01:40 PM
#144
Postat 24 December 2024 - 05:01 PM
Adriana, la 24 December 2024 - 11:58 AM, a spus:
Meniul de anul acesta, incep sa fierb/coc
Aperitive:
- bradut din foetaj cu pesto si prosciutto crudo
- curmale cu gorgonzola
- flan de ardei cu fonduta
- salata boeuf
- salata de pui cu telina si nuci
Felul intii:
- supa cu tortellini
Felul al doilea:
- rasol (carne fiarta, mai multe feluri)
Desert:
- un fel de panettone siringat cu alcool (panbriacone)
- panna cotta
Aperitive:
- bradut din foetaj cu pesto si prosciutto crudo
- curmale cu gorgonzola
- flan de ardei cu fonduta
- salata boeuf
- salata de pui cu telina si nuci
Felul intii:
- supa cu tortellini
Felul al doilea:
- rasol (carne fiarta, mai multe feluri)
Desert:
- un fel de panettone siringat cu alcool (panbriacone)
- panna cotta
mino, la 24 December 2024 - 01:39 PM, a spus:
Foarte apetisant, Adriana!
La aperitiv am:
tobă, kaizer,
Salată boef
La fel principal:
Piftie de porc
Ceafă de porc cu cârnați la cuptor și salată de varză murată
Desert :
Cornulețe cu rahat,
Bomboane,
Prăjituri Zefir cu gem de portocale!
La aperitiv am:
tobă, kaizer,
Salată boef
La fel principal:
Piftie de porc
Ceafă de porc cu cârnați la cuptor și salată de varză murată
Desert :
Cornulețe cu rahat,
Bomboane,
Prăjituri Zefir cu gem de portocale!
Pai si eu ce fac acum, ca vreau la masa si la Adriana si la Mino?
Sarbatori cu bine sa aveti, dragele mele!
brain loading....please wait....
#146
Postat 25 December 2024 - 09:54 PM
Adriana, interesant meniu, ca de obicei. Nu l-ai mai scos la imprimanta?
Mino, eu ma prezint la tine direct la desert 😁! Cornuletele alea...
Mino, eu ma prezint la tine direct la desert 😁! Cornuletele alea...
Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 25 December 2024 - 09:55 PM
#147
Postat 26 December 2024 - 05:25 PM
Adriana, ca de obicei, perfecta.
Noi am avut piftie, toba, salata a la russe, ciorba de porc acrita cu zeama de varza, sarmale, rata pe varza ( copila nu mananca sarmale), pulpa de porc la cuptor, carnati. Cozonac, spre rusinea mea nu fac, am niste traume din copilarie, asa ca am facut babka.
Noi am avut piftie, toba, salata a la russe, ciorba de porc acrita cu zeama de varza, sarmale, rata pe varza ( copila nu mananca sarmale), pulpa de porc la cuptor, carnati. Cozonac, spre rusinea mea nu fac, am niste traume din copilarie, asa ca am facut babka.
#148
Postat 01 January 2025 - 10:54 PM
Hai ca pun aici ce am facut in seara de Revelion, fiecare a adus ceva si sarcina mea a fost sa fac paste si sosul lor.
Am facut unul cu ceapa, ciuperci si smintina si altul cu soffritto (telina, morcov, ceapa si ardei) gusa de porc si sos de rosii. Am facut aluatul acasa si apoi acolo i-am pus la treaba pe citiva, Stefano intindea aluatul, eu il taiam pe chitara si alte 2 ajutoare puneau spaghetti-le la uscat si alta taia resturile (maltagliati)
am poza doar de la cel de ciuperci dar erau bune amindoua
Am facut unul cu ceapa, ciuperci si smintina si altul cu soffritto (telina, morcov, ceapa si ardei) gusa de porc si sos de rosii. Am facut aluatul acasa si apoi acolo i-am pus la treaba pe citiva, Stefano intindea aluatul, eu il taiam pe chitara si alte 2 ajutoare puneau spaghetti-le la uscat si alta taia resturile (maltagliati)
am poza doar de la cel de ciuperci dar erau bune amindoua
#149
Postat 01 January 2025 - 11:02 PM
Am pus pozele pe care le-am facut, pentru ca imi lipsesc o parte, si in mesajul de Craciun