Forum Culinar: Mielu' şi Borcanu', canzonettă culinară în la ♭ major - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mielu' şi Borcanu', canzonettă culinară în la ♭ major

#1 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 December 2011 - 10:06 PM

Autorul canţonetei este un chef din Toscana, titlul original este "agniello nel baratollo con patatine al timo e limone", interpretarea îmi aparţine, traducerea de asemenea Imagine postata

Ingrediente:


- cotlete de miel sau bucăţi de miel din ce regiune vă place, regiunea mielului, nu a geografiei patriei
- o ramură de cimbru
- 2 căţei de usturoi
- coajă de lămîie, cît vă lasă inima
- nişte cartofi
- un BORCAN cu capac

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-1215-13251847244434.jpg

Cum se face


Introduceţi mielul intr-un borcan încăpător, impreună cu usturoiul şi cimbru, adăugaţi un fir de ulei de măsline, puneţi capacul şi băgaţi la cuptor la 90 C pentru 30 de minute, nici un grad sau minut mai mult.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-1215-13251850564217.jpg

In timp ce mielul şade la cald in cuptor, blanşaţi nişte cartofi în apă sărată după care purcedeţi la a îi frige intr-o tigaie impreună cu un pic de usturoi şi coaja de lămîie. Cînd sună cucu nuaptea ora de jumătate, scoateţi borcanul din cuptor, atenţie că e fiebinte, adăugaţi carnea în aceiaşi tigaie in care se prăjesc cartofii, puneţi şi rămurica de cimbru ofilită deja şi adaugaţi un pic din uleiul (sau chiar tot) din borcan. Continuaţi prăjitul pînă carnea şi cartofii se rumenesc frumos.

Notă ♪ ♯♫ ♬ : Carnea nu se va coace în borcan, numai se va frăgezi iar miresmele se vor întrepătrunde

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-1215-13251864215606.jpg

Serviţi cu salată de rucola

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-1215-1325186442928.jpg

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 December 2011 - 10:11 PM

Oho! Ce fain,am bagat la cutia cu maimute vb. lui bub' :lol: (eu desi nu halesc miel :lol: printre altele)nu sa stie cand mi-o ploua sotul cu un miel in brate ,o sa retin reteta asta :lol: Tenk's :lol:

#3 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2011 - 10:24 PM

in lipsa de borcan (mai sensibil de altfel), cred ca merge si un vas de jena cu capac. tii ce bine s-a perpelit mielutu'!!! :lol: , eu vin incolo, mai da adresa te rog :lol: ... si cartofii aia arata fb!
ce inseamna :lol: a blansa ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 December 2011 - 10:28 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 December 2011 - 10:24 PM, a spus:

in lipsa de borcan (mai sensibil de altfel), cred ca merge si un vas de jena cu capac. tii ce bine s-a perpelit mielutu'!!! :D , eu vin incolo, mai da adresa te rog :D ... si cartofii aia arata fb!
ce inseamna :P a blansa ?

Iii oparesti inainte fattaa!! :P

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 December 2011 - 10:34 PM

Cred, ca o sa ajung, sa manînc miel! :D
Cîndva o sa probez reteta asta! Merci, Dex :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 December 2011 - 10:35 PM

Vezi postareaMaya, la 29 December 2011 - 10:34 PM, a spus:

Cred, ca o sa ajung, sa manînc miel! :D
Cîndva o sa probez reteta asta! Merci, Dex :D

+ 1

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2011 - 10:35 PM

Foarte interesant, mie imi place carnea de miel si o ador pe aia de berbecut la gratar :D !
Ce zaresc eu la tine acolo in poza, o bucata de torrone :D ?

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 December 2011 - 10:41 PM

Eu am facut sepii la borcan.Musai trebuie bagat si-un miel. :D

#9 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 December 2011 - 10:51 PM

geany, you're welcome, dacă plouă Imagine postata, ai reţetă nouă :D

dani
, nu ştiu dacă vasul de jena e bun, că trebuie să fie inghesuiţi, să se lipească gusturile şi mirosurile unele de altele. temperatura in cuptor este de numai 90 de grade, nu cred să fie pericol să se spargă borcanu

any, l-ai ochit la fix, torrone tenero, preferatul meu, am toate combinaţiile posibile

maya, e de încercat, mie mi-a plăcut tare

eataly, parol de n-am citit că ai băgat şerpi la borcan, bine că m-am uitat la link :D

gagix, vin eu să vă iau cu racheta, că pînă veniţi voi, se răceşte mîncarea

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 December 2011 - 11:06 PM

Vezi postareaDexter, la 29 December 2011 - 10:51 PM, a spus:

geany, you're welcome, dacă plouă Imagine postata, ai reţetă nouă :D


[b]eataly
, parol de n-am citit că ai băgat şerpi la borcan, bine că m-am uitat la link :D



Pff! I-a bagat Eataly si-n bidon :P sper ca ai vazut-o peasta' ca pe mine chiar m-a dat pe spate...http://artaculinara....-de-caracatita/

Despre mielule' daca manca Maya manc si io' :P si daca ma faceti pe mine sa mananc mielule' va da sotul diploma de merit B) ca el nu a reusit sa ma pacale' in nici un chip...Da' asta imi place cum arata B) Chiar oare merge pregatit asa si inainte de gratar?!

#11 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 December 2011 - 11:13 PM

Vezi postareaGeany, la 29 December 2011 - 11:06 PM, a spus:

Chiar oare merge pregatit asa si inainte de gratar?!


eu chiar aşa am de gând să fac data viitoare, borcan, cuptor, după care mielu pe grătar iar uleiul din borcan la cartofi :D

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 December 2011 - 11:14 PM

Vezi postareaDexter, la 29 December 2011 - 11:13 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 29 December 2011 - 11:06 PM, a spus:

Chiar oare merge pregatit asa si inainte de gratar?!


eu chiar aşa am de gând să fac data viitoare, borcan, cuptor, după care mielu pe grătar iar uleiul din borcan la cartofi :D

Sa vii cu impresii :D

#13 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 December 2011 - 11:20 PM

okie dokie

#14 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 December 2011 - 11:23 PM

Vezi postareaDexter, la 29 December 2011 - 11:20 PM, a spus:

okie dokie

Eu astept sa ploua :D si o sa ploua sigur,ca a mai plouat... :D

http://www.youtube.c...h?v=hGLZqDXau98

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 December 2011 - 11:56 PM

Abia a terminat in seara asta Stefano mielu da' normal la cuptor, acu tre sa-l recumpar ca sa i-l fac asa, mersi de idee.

#16 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 December 2011 - 12:40 AM

Pleaca omu' la munca si cand vine, gaseste recompensa...super reteta , musai incercata.

#17 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 December 2011 - 12:44 AM

Vezi postareaDexter, la 29 December 2011 - 10:51 PM, a spus:

geany, you're welcome, dacă plouă Imagine postata, ai reţetă nouă :wub:

dani
, nu ştiu dacă vasul de jena e bun, că trebuie să fie inghesuiţi, să se lipească gusturile şi mirosurile unele de altele. temperatura in cuptor este de numai 90 de grade, nu cred să fie pericol să se spargă borcanu

any, l-ai ochit la fix, torrone tenero, preferatul meu, am toate combinaţiile posibile

maya, e de încercat, mie mi-a plăcut tare

eataly, parol de n-am citit că ai băgat şerpi la borcan, bine că m-am uitat la link :)

gagix, vin eu să vă iau cu racheta, că pînă veniţi voi, se răceşte mîncarea


dex, te descurci cu toate 5 deodata? e flamanzeala mare pe capul nostru bag seama ... :-* baga astronavina spatiala ... ma duc la nani ... si apoi vreau as vrea sa ma trezesc cu ... furculita ... pe miel :-* (n-am putut sa fiu atat de obscena :) dar ati inteles, da?)


si eu cred ca la borcan + gratar o sa iasa si mai si!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#18 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 December 2011 - 12:50 AM

Vezi postareaDaniella, la 30 December 2011 - 12:44 AM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 29 December 2011 - 10:51 PM, a spus:

geany, you're welcome, dacă plouă Imagine postata, ai reţetă nouă :wub:

dani
, nu ştiu dacă vasul de jena e bun, că trebuie să fie inghesuiţi, să se lipească gusturile şi mirosurile unele de altele. temperatura in cuptor este de numai 90 de grade, nu cred să fie pericol să se spargă borcanu

any, l-ai ochit la fix, torrone tenero, preferatul meu, am toate combinaţiile posibile

maya, e de încercat, mie mi-a plăcut tare

eataly, parol de n-am citit că ai băgat şerpi la borcan, bine că m-am uitat la link :-*

gagix, vin eu să vă iau cu racheta, că pînă veniţi voi, se răceşte mîncarea


dex, te descurci cu toate 5 deodata? e flamanzeala mare pe capul nostru bag seama ... :-* baga astronavina spatiala ... ma duc la nani ... si apoi vreau as vrea sa ma trezesc cu ... furculita ... pe miel :) (n-am putut sa fiu atat de obscena :) dar ati inteles, da?)


si eu cred ca la borcan + gratar o sa iasa si mai si!

5+ 2 ...ca se alatura si Adriana si Steluta :)

#19 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 December 2011 - 12:51 AM

pana am scris io' ... voi cred ca v-ati trezit deja cu cotletele in mana ... si io n-am apucat inca sa intru in lumea viselor ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#20 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 30 December 2011 - 10:33 AM

Eu te-am :drool: ?
Nu?
Nici n-o fac, caci am egoism pe tine!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi