Forum Culinar: Mielu' şi Borcanu', canzonettă culinară în la ♭ major - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mielu' şi Borcanu', canzonettă culinară în la ♭ major

#41 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 January 2012 - 09:29 PM

Stelino' sincer ca pregatit asa in prealabil ,l-asi gusta...Cine stie?! :occasion14: Jos cu clopu'...

Dexter eu de gustat am gustat miel da' nu mi-a placut :71: ... =)) na' acuma ce sa fac?! am buba' la cap'... =)) Oricum nu cred ca sunt o cauza pierduta asa ca tu pregateste diploma si tine-o acolo ca eu oi da de stire ...

#42 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 January 2012 - 10:19 PM

Vezi postareaDexter, la 01 January 2012 - 09:19 PM, a spus:

PS in ce grădină fuseşi, că parol de desluşii ce scriseşi


:occasion14:, vezi , daca tot pe fuga, si nu ma recitesc ...dupa aia scriu bazaconii :71: , am editat si corectat...deci eu stau pe un mic drumusor...chemin pa fransé...si era un loc ( inaintea mutarii mele...) mai maricel, si cu nu se pusera de acord, ca unii voiau locuri de parking jen pentru vizitatori, blabla...iar altii mai ecolojici...voiau cate o gradinitza...deci in concluziune...o ingradira si o impartira si fiecare casa are o parcelutza de pamant, unde unii si altii cultiva diverse...eu una am leustean, rozmarin alea alea...uite poza, se vede bine delimitarea ...asta cu ceapa, rosii, rozmarin etc ... it's mine =)) alaturi a unui vecin.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-16-13254491103249.jpg


#43 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 01 January 2012 - 10:52 PM

Vezi postareaDexter, la 01 January 2012 - 05:17 PM, a spus:

dana, ochi de vultur ce eşti, planta mea era oregazmică la foto-grafiat şi eu nu observai Imagine postata



Dexter, e drept ce zici, ca la fotoiala se mai inseala omu' =)), da' nici dupa gust nu ti-ai dat seama ? :occasion14:
zi-mi ca n-aveai limba fripta ! :71:

#44 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 01 January 2012 - 10:56 PM

Stella, sa va fie de bine friptura ! :occasion14:

am si eu un rack de miel ca al tau. cit de mare a fost borcanul ce l-ai folosit ?

#45 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 January 2012 - 11:03 PM

Vezi postareauptown girl, la 01 January 2012 - 10:56 PM, a spus:

Stella, sa va fie de bine friptura ! :occasion14:

am si eu un rack de miel ca al tau. cit de mare a fost borcanul ce l-ai folosit ?


Dana de 800 gr =)) , fusese cu zacusca de la fratello :71:
dar l-am spalat bine ( masina ) si apoi am *ghigosit* rack-ul acolo...
am pus putin ulei ( ca s-a terminat sticla , si mi-a fost lene sa cobor sa caut alta =)) )
dar a fost perfect asa...

#46 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 January 2012 - 11:04 PM

Vezi postareaGeany, la 01 January 2012 - 09:29 PM, a spus:

Stelino' sincer ca pregatit asa in prealabil ,l-asi gusta...Cine stie?! :occasion14: Jos cu clopu'...

Dexter eu de gustat am gustat miel da' nu mi-a placut :71: ... =)) na' acuma ce sa fac?! am buba' la cap'... =)) Oricum nu cred ca sunt o cauza pierduta asa ca tu pregateste diploma si tine-o acolo ca eu oi da de stire ...


odata marinata carnea nu mai are izul ala de miel. Apoi asa perpelit, are gust de friptura delicioasa, sunt sigura ca o sa iei diploma!

Stella, sa va tineasca! ai pus mana pe Vasilica azi! :P deci iti iei masina mica!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#47 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 01 January 2012 - 11:41 PM

Vezi postareastella, la 01 January 2012 - 11:03 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 01 January 2012 - 10:56 PM, a spus:

Stella, sa va fie de bine friptura ! :occasion14:

am si eu un rack de miel ca al tau. cit de mare a fost borcanul ce l-ai folosit ?


Dana de 800 gr =)) , fusese cu zacusca de la fratello :P
dar l-am spalat bine ( masina ) si apoi am *ghigosit* rack-ul acolo...
am pus putin ulei ( ca s-a terminat sticla , si mi-a fost lene sa cobor sa caut alta :71: )
dar a fost perfect asa...


Stella, nush de ce imi imaginam ca borcanul tre' sa fie mai baban. :P noah, acu' eu frate cu zacusca n-am, nu mi-l imprumuti ? =))

#48 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 01 January 2012 - 11:45 PM

Vezi postareaDaniella, la 01 January 2012 - 11:04 PM, a spus:


odata marinata carnea nu mai are izul ala de miel.



daca nici dupa marinare nu dispare izul, un cirlig de rufe prins de nas stii ce minuni faceeee !?! :tongue3:

#49 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 January 2012 - 12:48 AM

Dana, fratello e mare gospodar , cu gradina alea alea, si munceste de zor si e tare mandru de gradina sa.de altfel muraturile mnealui sunt woooooow ; la fel si *zacustile * :tongue3:
Deci cand culege rodul, imediat purcede la spalat , pus in borcane etc...de altfel reteta lui de zacusca nu e batuta in cuie, e aleatorie, si in functie de legumele zilei pune mai mult gogosar sau mai multe rosii etc etc ...si surprinzator, fiecare borcan are alt gust, alta consistentza ...mare artist culinar fratello...de altfel cand a fost aici, mi-a *crosetat * sarmale di tati felurile...in vita , in varza murata etc etc ...
btw, cred ca secretul fragezimii mielului e tocmai ca e ghigosit in putin loc, si la temperatura joasa...am mancat ast vara la un "artist" culinar ce tine o mica bodega undeva in puglia...si cea mai senzationala bucata de vita facuta dupa regulile artei ....fusese facuta la temperatura joasa ( cca 70° ) pretz de vreo 10h ...am ramas cu gura cascata , cand mi-a zis.

#50 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 January 2012 - 05:05 AM

Vezi postareauptown girl, la 01 January 2012 - 10:52 PM, a spus:

da' nici dupa gust nu ti-ai dat seama?

nope, că gustul era taman cum îmi place iar parfumarea optimă, aşa că nu făcui caz :tongue3:

#51 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 02 January 2012 - 10:12 AM

Vezi postareastella, la 02 January 2012 - 12:48 AM, a spus:

Dana, fratello e mare gospodar , cu gradina alea alea, si munceste de zor si e tare mandru de gradina sa.de altfel muraturile mnealui sunt woooooow ; la fel si *zacustile * :)
Deci cand culege rodul, imediat purcede la spalat , pus in borcane etc...de altfel reteta lui de zacusca nu e batuta in cuie, e aleatorie, si in functie de legumele zilei pune mai mult gogosar sau mai multe rosii etc etc ...si surprinzator, fiecare borcan are alt gust, alta consistentza ...mare artist culinar fratello...de altfel cand a fost aici, mi-a *crosetat * sarmale di tati felurile...in vita , in varza murata etc etc ...
btw, cred ca secretul fragezimii mielului e tocmai ca e ghigosit in putin loc, si la temperatura joasa...am mancat ast vara la un "artist" culinar ce tine o mica bodega undeva in puglia...si cea mai senzationala bucata de vita facuta dupa regulile artei ....fusese facuta la temperatura joasa ( cca 70° ) pretz de vreo 10h ...am ramas cu gura cascata , cand mi-a zis.



Stella, ai un fratello, jos palaria ! :) poate il inviti pe arta sa ne impartaseasca din experientele lui culinare. :tongue3:

in vacanta fiind si intr-o zi de plaja, poate as avea rabdare sa astept 10 h pina friptura e gata la restaurant, dar acasa nuuuu ! :D eu trintesc rapidos antricoatele pe gratar, iar in 10' sint si mincate. :)

#52 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 02 January 2012 - 10:19 AM

Vezi postareaDexter, la 02 January 2012 - 05:05 AM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 01 January 2012 - 10:52 PM, a spus:

da' nici dupa gust nu ti-ai dat seama?

nope, că gustul era taman cum îmi place iar parfumarea optimă, aşa că nu făcui caz :tongue3:


nu e cazul tau, da' mai stiu pe cineva care a incercat acu' 4 ani sa ne impinga la sinucidere in masa substituind frunzele de bananier cu cele de rabarbar, pe motiv ca lui i-au placut. :) iar de atunci am invatat toate verdeturile cum arata, cum se maninca, si le iau la puricat. :)

#53 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2012 - 09:12 PM

Gusturile la buruienile astea ca oregano, maghiran, cimbru, thymian... mie mi se par oricum ca seamana între ele, asa ca, zic io ca... potrivesc toate cu mielu!
Rozmarinul nu se-aseamana cu sus pomenitele, dar mere si el de minune :lol:

Mai fetele cu laborantul si sora pisaloaga, Dee dee, etc... se vede ca nu sînteti cremenale!
Sa nu-l cunoasteti voi pe Dexter!? Of, of, of... zau asa! =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#54 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 April 2020 - 05:11 PM

ia de vedeti ce cintam acum citiva ani ♪♪
oare cu porcu' nu se poate compune vreo operetă?

#55 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,399
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 16 April 2020 - 07:47 PM

Fain! Thanks Dex ca ai scos topicul la suprafata! Am luat niste cotlete din astea de miel si ma cam gandeam cum sa le fac
Cred ca si porcul are talente din astea muzicale Imagine postata

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi