Mielu' şi Borcanu', canzonettă culinară în la ♭ major
#41
Postat 01 January 2012 - 09:29 PM
Dexter eu de gustat am gustat miel da' nu mi-a placut ... na' acuma ce sa fac?! am buba' la cap'... Oricum nu cred ca sunt o cauza pierduta asa ca tu pregateste diploma si tine-o acolo ca eu oi da de stire ...
#42
Postat 01 January 2012 - 10:19 PM
Dexter, la 01 January 2012 - 09:19 PM, a spus:
, vezi , daca tot pe fuga, si nu ma recitesc ...dupa aia scriu bazaconii , am editat si corectat...deci eu stau pe un mic drumusor...chemin pa fransé...si era un loc ( inaintea mutarii mele...) mai maricel, si cu nu se pusera de acord, ca unii voiau locuri de parking jen pentru vizitatori, blabla...iar altii mai ecolojici...voiau cate o gradinitza...deci in concluziune...o ingradira si o impartira si fiecare casa are o parcelutza de pamant, unde unii si altii cultiva diverse...eu una am leustean, rozmarin alea alea...uite poza, se vede bine delimitarea ...asta cu ceapa, rosii, rozmarin etc ... it's mine alaturi a unui vecin.
Imagini atasate
#44
Postat 01 January 2012 - 10:56 PM
am si eu un rack de miel ca al tau. cit de mare a fost borcanul ce l-ai folosit ?
#45
Postat 01 January 2012 - 11:03 PM
uptown girl, la 01 January 2012 - 10:56 PM, a spus:
am si eu un rack de miel ca al tau. cit de mare a fost borcanul ce l-ai folosit ?
Dana de 800 gr , fusese cu zacusca de la fratello
dar l-am spalat bine ( masina ) si apoi am *ghigosit* rack-ul acolo...
am pus putin ulei ( ca s-a terminat sticla , si mi-a fost lene sa cobor sa caut alta )
dar a fost perfect asa...
#46
Postat 01 January 2012 - 11:04 PM
Geany, la 01 January 2012 - 09:29 PM, a spus:
Dexter eu de gustat am gustat miel da' nu mi-a placut ... na' acuma ce sa fac?! am buba' la cap'... Oricum nu cred ca sunt o cauza pierduta asa ca tu pregateste diploma si tine-o acolo ca eu oi da de stire ...
odata marinata carnea nu mai are izul ala de miel. Apoi asa perpelit, are gust de friptura delicioasa, sunt sigura ca o sa iei diploma!
Stella, sa va tineasca! ai pus mana pe Vasilica azi! deci iti iei masina mica!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#47
Postat 01 January 2012 - 11:41 PM
stella, la 01 January 2012 - 11:03 PM, a spus:
uptown girl, la 01 January 2012 - 10:56 PM, a spus:
am si eu un rack de miel ca al tau. cit de mare a fost borcanul ce l-ai folosit ?
Dana de 800 gr , fusese cu zacusca de la fratello
dar l-am spalat bine ( masina ) si apoi am *ghigosit* rack-ul acolo...
am pus putin ulei ( ca s-a terminat sticla , si mi-a fost lene sa cobor sa caut alta )
dar a fost perfect asa...
Stella, nush de ce imi imaginam ca borcanul tre' sa fie mai baban. noah, acu' eu frate cu zacusca n-am, nu mi-l imprumuti ?
#49
Postat 02 January 2012 - 12:48 AM
Deci cand culege rodul, imediat purcede la spalat , pus in borcane etc...de altfel reteta lui de zacusca nu e batuta in cuie, e aleatorie, si in functie de legumele zilei pune mai mult gogosar sau mai multe rosii etc etc ...si surprinzator, fiecare borcan are alt gust, alta consistentza ...mare artist culinar fratello...de altfel cand a fost aici, mi-a *crosetat * sarmale di tati felurile...in vita , in varza murata etc etc ...
btw, cred ca secretul fragezimii mielului e tocmai ca e ghigosit in putin loc, si la temperatura joasa...am mancat ast vara la un "artist" culinar ce tine o mica bodega undeva in puglia...si cea mai senzationala bucata de vita facuta dupa regulile artei ....fusese facuta la temperatura joasa ( cca 70° ) pretz de vreo 10h ...am ramas cu gura cascata , cand mi-a zis.
#51
Postat 02 January 2012 - 10:12 AM
stella, la 02 January 2012 - 12:48 AM, a spus:
Deci cand culege rodul, imediat purcede la spalat , pus in borcane etc...de altfel reteta lui de zacusca nu e batuta in cuie, e aleatorie, si in functie de legumele zilei pune mai mult gogosar sau mai multe rosii etc etc ...si surprinzator, fiecare borcan are alt gust, alta consistentza ...mare artist culinar fratello...de altfel cand a fost aici, mi-a *crosetat * sarmale di tati felurile...in vita , in varza murata etc etc ...
btw, cred ca secretul fragezimii mielului e tocmai ca e ghigosit in putin loc, si la temperatura joasa...am mancat ast vara la un "artist" culinar ce tine o mica bodega undeva in puglia...si cea mai senzationala bucata de vita facuta dupa regulile artei ....fusese facuta la temperatura joasa ( cca 70° ) pretz de vreo 10h ...am ramas cu gura cascata , cand mi-a zis.
Stella, ai un fratello, jos palaria ! poate il inviti pe arta sa ne impartaseasca din experientele lui culinare.
in vacanta fiind si intr-o zi de plaja, poate as avea rabdare sa astept 10 h pina friptura e gata la restaurant, dar acasa nuuuu ! eu trintesc rapidos antricoatele pe gratar, iar in 10' sint si mincate.
#52
Postat 02 January 2012 - 10:19 AM
Dexter, la 02 January 2012 - 05:05 AM, a spus:
nu e cazul tau, da' mai stiu pe cineva care a incercat acu' 4 ani sa ne impinga la sinucidere in masa substituind frunzele de bananier cu cele de rabarbar, pe motiv ca lui i-au placut. iar de atunci am invatat toate verdeturile cum arata, cum se maninca, si le iau la puricat.
#53
Postat 02 January 2012 - 09:12 PM
Rozmarinul nu se-aseamana cu sus pomenitele, dar mere si el de minune
Mai fetele cu laborantul si sora pisaloaga, Dee dee, etc... se vede ca nu sînteti cremenale!
Sa nu-l cunoasteti voi pe Dexter!? Of, of, of... zau asa!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#54
Postat 16 April 2020 - 05:11 PM
oare cu porcu' nu se poate compune vreo operetă?
#55
Postat 16 April 2020 - 07:47 PM
Cred ca si porcul are talente din astea muzicale