Revelion si alte sarbatori acasa la Ellani
#21
Postat 09 March 2012 - 11:57 PM
Cel mai mult din toate pregatirile mi-a luat sa fac 8-ul.De fapt e o salata in straturi,care e preferata sotului si nu doar.
Contine :
strat 1- ceapa prajita in unt la foc mic pana cand devine aurie
strat 2 carne de pui\porc taiata cubulete marunte si prajita\innabusita mai mult si ea in unt
strat 3 maioneza
strat 4 cartofi fierti razuiti (dupa care se mai poate pune un strat de maioneza,eu nu pun)
strat 5 sfecla rosie fiarta razuita
Deasupra se presara seminte de rodie,cu cat mai multe,cu atat mai bine(cat va tine rabdarea sa le scoateti din fruct )
De obicei o fac pe platou ca o salata obisnuita,dar acum am pus 2 pahare si n jurul lor am 'zidit' zalata.Migaloasa activitate,inclusiv si la scosul paharelor,dar in cazul meu a meritat.
Rulada e in fond o clatita mai groasa in care am pus sfecla rosie fiarta,si uns pe urma cu un amestec de crema de branza+feta+marar.
Iar 'insula portocalie' e o piersica conservata in care am pus cate o bila dintr-un amestec de piept de pui fiert,maioneza,crema de branza,mac,nuci asezonat cu sare,piper si 1 lingura de suc de lamaie.
Iar ca desert am avut prajitura Tosca in forma de tort
#22
Postat 10 March 2012 - 12:08 AM
Ellani, la 09 March 2012 - 11:57 PM, a spus:
Cel mai mult din toate pregatirile mi-a luat sa fac 8-ul.De fapt e o salata in straturi,care e preferata sotului si nu doar.
Contine :
strat 1- ceapa prajita in unt la foc mic pana cand devine aurie
strat 2 carne de pui\porc taiata cubulete marunte si prajita\innabusita mai mult si ea in unt
strat 3 maioneza
strat 4 cartofi fierti razuiti (dupa care se mai poate pune un strat de maioneza,eu nu pun)
strat 5 sfecla rosie fiarta razuita
Deasupra se presara seminte de rodie,cu cat mai multe,cu atat mai bine(cat va tine rabdarea sa le scoateti din fruct )
De obicei o fac pe platou ca o salata obisnuita,dar acum am pus 2 pahare si n jurul lor am 'zidit' zalata.Migaloasa activitate,inclusiv si la scosul paharelor,dar in cazul meu a meritat.
Rulada e in fond o clatita mai groasa in care am pus sfecla rosie fiarta,si uns pe urma cu un amestec de crema de branza+feta+marar.
Iar 'insula portocalie' e o piersica conservata in care am pus cate o bila dintr-un amestec de piept de pui fiert,maioneza,crema de branza,mac,nuci asezonat cu sare,piper si 1 lingura de suc de lamaie.
Iar ca desert am avut prajitura Tosca in forma de tort
Superbe pregatiri! Mi-as dori sa fiu si eu prin preajma ta la astfel de evenimente!
#23
Postat 10 March 2012 - 12:22 AM
E perfect! Brava Ellani !
Tortul ti-a iesit fain de tot !
#24
Postat 10 March 2012 - 03:42 PM
Felicitari!
#25
Postat 11 March 2012 - 09:28 PM
Si ca tot m-a intrebat Foxyy la alt subiect,referitor la 'Pachetele'
Daca le faci pe cele cu ananas,sunt un pic dulcii.Dar nu in exces,pentru ca eu am facut un amestec din bucatele de ananas conservat si ciuperci conservate.Am batut carnea de porc(dar ar merge de minune si pui) ca pentru snitele,sarate si condimentate cu piper,am 'imbracat' niste cocote pe dinauntru(merge orice vas rotund mai mic),pus amestecul de ananas,presarat cu cascaval si acoperit cu marginile snitelului.Daca nu,o alta bucatica de carne.Dat la cuptor pana e gata.
Experimentul au constituit pungutele.Pe ele le-am umplut cu ciuperci si cascaval doar si prins cu scobitoarea sa le dau forma de saculet.Dar n-au iesit dulci,ci cu un gust interesant de la faptul ca snitele le-am presarat doar cu putina scortisoara si un pic de sare inainte.Le-am copt odata cu cele de sus.Recunosc ca am facut doar cateva,caci nu stiam daca vor fi pe plac,dar le-a parut tuturor interesant si neobisnuit.Clar ca nimeni n-are probleme cu scortisoara in sine.
Eu le voi mai face.Nu in toata ziua,dar pentru diversificarea gustului,atunci cand mai vrei si un 'ceva altceva'.
#27
Postat 12 March 2012 - 09:26 AM
Ellani, la 11 March 2012 - 09:28 PM, a spus:
Si ca tot m-a intrebat Foxyy la alt subiect,referitor la 'Pachetele'
Daca le faci pe cele cu ananas,sunt un pic dulcii.Dar nu in exces,pentru ca eu am facut un amestec din bucatele de ananas conservat si ciuperci conservate.Am batut carnea de porc(dar ar merge de minune si pui) ca pentru snitele,sarate si condimentate cu piper,am 'imbracat' niste cocote pe dinauntru(merge orice vas rotund mai mic),pus amestecul de ananas,presarat cu cascaval si acoperit cu marginile snitelului.Daca nu,o alta bucatica de carne.Dat la cuptor pana e gata.
Experimentul au constituit pungutele.Pe ele le-am umplut cu ciuperci si cascaval doar si prins cu scobitoarea sa le dau forma de saculet.Dar n-au iesit dulci,ci cu un gust interesant de la faptul ca snitele le-am presarat doar cu putina scortisoara si un pic de sare inainte.Le-am copt odata cu cele de sus.Recunosc ca am facut doar cateva,caci nu stiam daca vor fi pe plac,dar le-a parut tuturor interesant si neobisnuit.Clar ca nimeni n-are probleme cu scortisoara in sine.
Eu le voi mai face.Nu in toata ziua,dar pentru diversificarea gustului,atunci cand mai vrei si un 'ceva altceva'.
Multumesc pentru lamuriri! Cand o sa mai pun de-o friptura, caut si ananas. =
#28
Postat 16 April 2012 - 02:01 PM
Poze cu masa intreaga n-am reusit sa fac(ca de obicei,de altfel) ,dar am reusit totusi sa fac la cate un platou in timp ce pregateam.
Din pacate fara traditionalele cozonac,oua rosii si sarmale,caci n-am reusit.
Am avut,in schimb:
-Salata cu creveti si banane(si nu doar).Neobisnuita asocierea,stiu,dar ne-a placut la toti deopotriva.Retinuta in retetarul familiei.
-Platou cu aperitive
-Salata cu fasole si surimi
Ca fel principal am avut insulite "All inclusive"
Le zic asa,pentru ca au tot ce le trebuie in ele-carne,cartofi,oua,ceapa.Placut si astea la toti,fara exagerare.
Iar ca desert am avut pasca(fara aluat) caci nu putea lipsi,clar
cu sectiunea de rigoare
si tortul 'Tosca'(reteta pusa de Izuk)
Cam atat am avut de spus si-aratat.
#29
Postat 16 April 2012 - 02:19 PM
#31
Postat 16 April 2012 - 05:25 PM
Te rog, cand ai timp, sa detaliezi salata de fasole cu surimi, sunt sigura ca e pe gustul meu.
#32
Postat 16 April 2012 - 08:29 PM
N-am facut foarte multe, de aia am avut timp sa ma joc mai mult cu aranjatul,altfel...
Salata cu fasole o poti vedea pe prima pagina in stare 'nemachiata'.Nu-ti trebuie mare lucru pentru ea decat fasole rosie conservata,adrei gras taiat cuburi,cascaval ras(sau cuburi mici daca doresti sa-l simti mai bine), maioneza si surimi,bineinteles.
Si ca tot vorbim de salate,zic si ce-am pus la cealalta cu creveti.
Si-anume,creveti(pe-aici se vand deja fierti) sotati un pic in unt,rosii cherry taiate pe jumatate,banana taiata cuburi,frunze de salata taiate marunt.Totul se amesteca cu dressing din maioneza+ketchup,proprtia de 3 la 1 cu un pic de zeama de lamaie si un pic de usturoi pisat,pentru cine-l agreeaza.Noi am ramas placut surprinsi,chiar daca la prima vedere ar parea o ciudatzenie.
#33
Postat 16 April 2012 - 11:21 PM
Inca o data FELICITARI!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#36
Postat 17 April 2012 - 03:07 PM
Daniella, la 16 April 2012 - 11:21 PM, a spus:
Inca o data FELICITARI!
E,nu-s chiar de omagii,ca de' n-am nici o stea Michelin la activ si nici nu cred ca pup vreuna vreodata Dar oricum, multumesc mult,Dani,pentru aprecieri
Nu stiu daca e pe aici vreo reteta,dar promit sa revin cu cea pe care-o folosesc.Si cum tot ziceai ca-ti plac 'cheese-cake'-urile,ti-ar place si asta,cred,doar ca n-are 'cake' deloc.Numa 'chees'-ul din ea. Dar c-o idee mai dietetica,na!(asta-i gandul cu care ma-mpac cand imi mai tai o bucatica )
Foxyy, la 17 April 2012 - 08:36 AM, a spus:
Multumesc si tie,si tot mult Ne straduim, ca de', cumnata.... Glumesc,n-a fost la masa,dar eu cand mai zice sotul ca-i frumos,zic ca-i doar pentru cumnata
lili, la 17 April 2012 - 02:48 PM, a spus:
Felicitari
Merci frumos(sa nu ma mai repet),Lili!
#37
Postat 17 April 2012 - 10:17 PM
Am gasit-o la Laura Sava si ne place mult(am mai schimbat cate ceva,gen redus zahar,unt),astfel o fac chiar si pe post de prajitura de toate zilele,nu neaparat de Pasti.
E nevoie de:
-500-600 gr branza de vaci
-3-4 linguri smantana(e optional,in dependenta de cat e de uscata branza)-pentru a obtine o masa cremoasa
-50 gr unt topit
-3 oua
-1 lingura faina
-3 linguri gris
-100 gr zahar(150 daca vrei mai dulce)
-0.5 lingurita praf de copt
zahar vanilat
optional-50 gr stafide inmuiate in apa fierbinte in prealabil si uscate cu un servetel
Branza se mixeaza bine cu jumatate din zahar,galbenusele,untul topit,faina,grisul,praful de copt si stafidele.Aici e momentul in care se vede daca e cremoasa compozitia,daca nu,intra-n joc smantana.
La sfarsit se adauga cele 3 albusuri batute cu cealalta jumatate din portia de zahar.Se pune in tava unsa cu unt si tapetata minutios cu gris.Eu o pun in tava cu inel detasabil de 26 cm diametrul si imi iese numai bine.Se coace 60-75 min la 200 C(sau in functie de cuptor)
Tin minte,Dani, ca ziceai ca n-ai mixer de batut albusuri.Ei, eu zic ca se poate de-ncercat liber sa amesteci ouale intregi cu branza,caci oricum nu-i chec sau pandispan sa fie nevoie de blat aerat.
#38
Postat 17 April 2012 - 11:02 PM
Deci faina se pune in compozitie. Aha ma gandesc sa monticizez... nu trebuie multe schimbate zaharul cu fructoza si faina cu faina de migdale, hartie de copt in loc de tapetat tava cu gris, se elimina stafidele, sau se inlocuiesc cu merisoare / caise uscate.
Imi plac mult cheesecake-urile (mai ales cu topping de fructe de padure). Multumesc ca ai retinut atatea amanunte din ce am scris ....
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#39
Postat 19 April 2012 - 10:01 PM
Daniella, la 17 April 2012 - 11:02 PM, a spus:
Pai atunci cu-atat mai bine.Poti sa bati albusuri la tot cartierul!Da,KA ramane un pink dream si la mine,cel putin deocamdata.
Deci faina se pune in compozitie. Aha ma gandesc sa monticizez... nu trebuie multe schimbate zaharul cu fructoza si faina cu faina de migdale, hartie de copt in loc de tapetat tava cu gris, se elimina stafidele, sau se inlocuiesc cu merisoare / caise uscate.
Ce bine ca poti s-o transformi dupa gusturi si necesitai.Poate merge si-n forma de silicon,daca ai mai copt vreodata ceva in ea si nu s-a prins.
Imi plac mult cheesecake-urile (mai ales cu topping de fructe de padure). Multumesc ca ai retinut atatea amanunte din ce am scris ....
Cu placere! Si daaaa,poti sa-i pui orice topping,cu toate ca eu zic ca e un pic diferita de cheese-cake la gust(sau doar n-am dat eu de cele ca lumea),dar cu sanse mari sa-ti placa.Cat despre amanunte..profit si eu cat inca ma mai lasa memoria
#40
Postat 06 October 2012 - 07:30 PM
A fost intilnire cu prietenii,care ne sunt mari amatori de chifle si altele de gen,asa ca am facut aperitive 'aluatoase' :
Brie en croute,coronita cu sunca,briose cu crenvursti si praz, si pateuri cu rosii uscate si praz.
Apoi portionat :
salata cu scrumbie si sfecla rosie,care stiu ca place tuturor,altfel as fi facut doar in platou comun.
si tort de dovlecei,servit cald
La desert am avut prajitura 'Bankok' si tort de clatite
la care nu am sectiune,dar care a aratat exact ca altul facut mai devreme,adica asa
Cu toate astea,ne-am convins inca o data,ca nu e nevoie neaparat de vreun eveniment,ca sa fie motiv de sarbatoare.Sarbatoarea ne-o facem noi.