Revelion si alte sarbatori acasa la Ellani
#41
Postat 06 October 2012 - 10:34 PM
Si ce-i mai frumos decat sa ai lume in casa, voie buna si bucate bune pe masa?
Pai trebuia sa faci poze si la sarmale, salata si oua umplute. Uite eu de ex nu am facut oua umplute nicodata, ma inspiram si eu la ornamente, etc.
Bravo, eu as fi mancat pe rupte aluaturisi cu siguranta salata de scrumbie mi-ar fi placut.
Reteta la praji ai pus-o pe undeva?
Frumos, bravo, cred ca v-ati simit bine, ca doar cand sunt preparate cu drag, cum altfel?
#42
Postat 06 October 2012 - 10:40 PM
cum e coronita cu sunca si briosele cu crenvusti si praz?
sa va fie de bine si sa mai faci intalniri cu prietenii, impartasind pozele si cu noi!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#43
Postat 10 October 2012 - 03:12 PM
any_annette, la 06 October 2012 - 10:34 PM, a spus:
Bravo, eu as fi mancat pe rupte aluaturisi cu siguranta salata de scrumbie mi-ar fi placut.
Reteta la praji ai pus-o pe undeva?
Frumos, bravo, cred ca v-ati simit bine, ca doar cand sunt preparate cu drag, cum altfel?
Multumesc frumos,Any!
No' n-am stiut c-ar prezenta interes si alea, ma revansez next time,daca ma va vizita inspiratia sa le prezint mai special.
De salata de scrumbie,cred c-am mai vorbit noi pe-aici chiar,dar stiu c-ai zis ca nu gasesti scrumbie,asa ca unica solutie e s-o mananci gata 'impachetata' la mine.
Postez si reteta prajiturii,daca tot exista cerere.
Daniella, la 06 October 2012 - 10:40 PM, a spus:
cum e coronita cu sunca si briosele cu crenvusti si praz?
sa va fie de bine si sa mai faci intalniri cu prietenii, impartasind pozele si cu noi!
Merci si tie,Daniella!
Briosele le-am facut dupa reteta :
3 oua
100 ml lapte
60 ml ulei
10 gr praf de copt(dar avand in vedere ca multa lume se fereste de praf de copt,zic c-ar iesi si cu 7 gr.Eu am pus 10 totusi,ca sa nu murim sanatosi de tot )
aprox 150-200 gr faina(stim deja ca variaza in functie de pozitia stelelor,lunii ,brizei etc )
50 gr de cascaval ras
Se amesteca ouale cu uleiul,laptele si apoi faina cu praful de copt pentru a obtine consistenta smintinii grase.
Am adaugat cascaval, praz taiat si crenvursti cubulete, si la cuptor cu ele.
La coronita,poze n-am facut,dar incerc sa explic,caci oricum nu e greu. M-am inspirat de pe un site rusesc.Acolo era facut cu aluat de cozonac si mult mai intortocheat ca forma.Eu l-am adaptat la nevoile mele,am facut aluatul cu kefir,pe care tot l-am postat pe-aici.Apoi am uns cu ketchup foaia de coca si pus felii de sunca si am facut rulou,pe care l-am asezat pe tava unsa, in forma de cerc.Cu o foarfeca de bucatarie am taiat in bucati de cca 5 cm,dar nu pana la capat si le-am sucit cu fata spre tava.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa,dar daca mai fac curand poate postez si niste poze ca sa fie mai clar ce-am explicat.
#44
Postat 18 February 2013 - 12:30 AM
De data asta am reusit sa fac si meniu,in engleza,sa fie pe intelesul tuturor,pentru ca prea mi-a dat imbold Adriana.Ba chiar am reusit sa fac la cate ceva si poze,care nu-s de revista,ci doar de idee.
Pe langa meniu,in care am pus nume mai deochiate dar si legate de 'eveniment',pentru ca stiam ca vor avea priza la publicul meu am pus si cate-o ' inimioara' ,denumita 'Cherie of my heart'
Apoi a urmat 'Planet of fantezy' (adica mini-tortulete aperitive)
In continuare 'Flowers of the sea' (cosulete cu parmesan si crema de branza cu somon ) si 'Rock-n rolls' (aka binecunoscutele tortilla cu somon)
Rulada de piept de curcan cu parmesan si paste pe care-am 'botezat-o ' Turkina-faso'
#45
Postat 18 February 2013 - 12:41 AM
Pentru incalzit (pe langa alcooale) am avut
Fillet 'Tenderness' dupa reteta Danei, combinat cu Duchess-ul lui Any,ambele delicioase
Iar ca desert crincklesii lui Any si inimioarele de cocos,pe care le-am 'botezat' ' With love' .La astia ma reusit sa fac poza inainte de tot 'concertul'
Si 'Tiramisu of my heart' ,pe care am uitat sa-l pozez 'pana la', iar 'dupa' deja n-am mai avut curaj in fata publicului sa umblu cu 'flash-ul' ,cum de-altfel n-am niciodata .De-asemenea nu au intrat in poza bauturile ,vin alb\rosu,sampanie,suc,cafea,ceai dar cine sa mai fac poze cand momentul era cu totul pentru altceva.
Prietenii incantati si multumiti,toti fericiti pentru seara petrecuta,iubirea marcata,deci mission complete
#46
Postat 18 February 2013 - 01:24 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#48
Postat 18 February 2013 - 11:25 AM
Cum ai facut rulada??
#49
Postat 18 February 2013 - 11:58 AM
#50
Postat 18 February 2013 - 02:16 PM
Se vede ca ai facut totul din inima .
Sa va iubiti mereu si sa fiti iubiti !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#51
Postat 18 February 2013 - 02:23 PM
Sa va iubiti tot asa si de-aci inainte!
#52
Postat 18 February 2013 - 05:09 PM
Imi place meniul dar imi place si masa cum ai aranjat-o!
Totul frumos, fin, simplu si cu gust!
ps: ma bucur ca ai ales sa faci si crinklesii si inimioarele.
#53
Postat 18 February 2013 - 08:14 PM
dia, la 11 March 2012 - 10:10 PM, a spus:
Imi cer scuze ca raspund abia acum,dar nu stiu cum mi-a sarit din vedere mesajul. Multumesc frumos pentru apreciere
Daniella, la 18 February 2013 - 01:24 AM, a spus:
Merci mult,Daniella A coincis sa fie intalnirea acum,altfel,sa zicem daca era o saptamana mai devreme sau mai tarziu nu prea s-ar fi 'pupat' cu tematica si n-as mai fi 'umblat' cu inimioarele .
Giorgiana, la 18 February 2013 - 09:32 AM, a spus:
Multumesc frumos, incerc si eu pentru ca asa cum am spus si pe alt topic,am de la cine invata aici pe forum ca-s retete una si una si indrumari la fel.
zerda, la 18 February 2013 - 11:25 AM, a spus:
Cum ai facut rulada??
Merci,Zerda
Pentru rulada am avut un ditamai pieptul de curcan(desi cred ca era de strut) pe care l-am marinat peste noapte in punga sigilata cu lapte(tips 'pescuit' tot de pe forumul asta),condimentat cu sare,piper si cuisoare macinate,inclusiv si pe partea cu umplutura. Am pus pe carne un strat subtire de cascaval ,aranjat pastele-penne fierte si mai putin decat 'al dente',presarat parmesan,si am pus si o felie de ardei rosu dupa care iar am mai pus niste paste peste.Apoi am rulat si fixat pe margini cu scobitori dar si legat cu sfoara de bucatarie.Dupa asta,am dat ruloul prin ou batut cu faina si am prajit in putin ulei cat sa-i dea culoarea aurie si sigileze sucurile(tips tot de pe forum).Direct din tigaie l-am transferat intr-un vas de yena,acoperit cu folie si dat la cuptor la 200 C pana am vazut ca-i gata.Seara am mancat-o rece,dar ce-a ramas am incalzit a doua zi si-a mers de minune si cald.Depinde de preferinte.
#54
Postat 18 February 2013 - 08:40 PM
moatza, la 18 February 2013 - 11:58 AM, a spus:
Na' ca m-ai facut sa , Puso
La harnicie,mai bine nu zic nimic,pentru ca la cate vad ca faceti cu toate,inclusiv si cantitativ,apoi nici nu-mi vine sa vin cu o farfurie de mancare.De exemplu carnati ,toba,paine sau mai stiu eu ce alte chestii care-mi par foarte complicate n-am facut veci si nici nu cred ca voi face.Iar voi 'produceti', si-nca la hectar.
Dar daca e sa compar cu toate cunostintele mele de-aici,nu mai obisnuieste nimeni sa stea mult in bucatarie.Pentru ce,daca se gasesc multe semi-preparate,de la pizza,chiftele,chifle,paine etc?Dar,fiecare e in drept s-aleaga!
Acum depinde si cum ar trebui sa fie 'meritat'. Eu daca sunt multumiti si nu pleaca flamanzi de la masa,consider ca merita,cel putin din punctul asta de vedere Si nici nu vreau sa-i schimb pe altii,cu atat mai mult pe sot
Piscotel, la 18 February 2013 - 02:16 PM, a spus:
Se vede ca ai facut totul din inima .
Sa va iubiti mereu si sa fiti iubiti !
Merci frumos uneia dintre cele mai tinere bunicute in devenire Sa ninga, dara, cu iubire la toata lumea!
2ut, la 18 February 2013 - 02:23 PM, a spus:
Sa va iubiti tot asa si de-aci inainte!
Thanks si sa fie asa la toata lumea,Bia Se fac cat ai clipi din ochi,doar aluat filo sa fie,ca-n rest patratele una peste alta,unse cu unt topit,presarat cu parmesan si dat la cuptor in forme de muffins si gata-i toata afacerea.Plus ca se si pot umple cu n-spe variante,dar nu cu mult inainte de servire,ca sa ramana crocante.
any_annette, la 18 February 2013 - 05:09 PM, a spus:
Imi place meniul dar imi place si masa cum ai aranjat-o!
Totul frumos, fin, simplu si cu gust!
ps: ma bucur ca ai ales sa faci si crinklesii si inimioarele.
Any,
Dupa poza am adaugat si paharele de apa pe masa,dar n-am mai facut alta.Si-am avut noroc c-am dat din intamplare cu o zi inainte peste inelele,pe care le-am vazut acum 'inima',caci next time 'facem' frunza din ele.In rest cu ce-am avut la indemana,pt ca n-am avut timp si nici varietate mare nu se prea gaseste prin satul meu in ceea ce tine de decor tematic.
p.s Inimioare le-am ochit chiar atunci cand le-ai pus pe site ca-s numa' bune pentru astfel de ocazii,nu ca in altele ne suparam daca le-avem pe masa Iar crinklesii,stii tu, ciocolata, love is in the air, oameni ciocolatosi,doar curaj mi-a mai trebuit .Plus ca si papilele noastre s-au bucurat nespus!
#55
Postat 23 February 2013 - 10:07 PM
Ca sa nu le insir peste tot,le pun pe toate aici cu mentiunea 'facute acasa la Ellani '
Pentru ca stiam cu prietena mea ca vin copii care in afara de cremwursti si pizza nu mananca nimic,am facut cremwursti in aluatul de la pariziene
Apoi am continuat cu 3 torturi aperitiv,mari de data asta :
Am facut si 3 platouri cu tarta fara blat portionata (thanks, Any ).Cele mai bronzate le-am facut intentionat sa se deosebeasca, pentru ca aveau masline si rosii uscate.Si cum nu sunt toti amatori .....
2 platouri au fost cu rulada de surimi
Si pentru ca nu mai aveam platouri ,am trecut la farfurii. 3 cu salata in cosulete
Am facut si tort cu sufleu de frisca,cum fara ?
Restul a fost din partea casei
Imagini atasate
#56
Postat 23 February 2013 - 10:45 PM
vrei sa fii prietena mea??
#57
Postat 23 February 2013 - 11:59 PM
Dar torturile aperitiv mereu ma dau pe spate cand le vad la tine , sunt superbe si-odata si-odata tot trebuie sa incerc si eu!
Am scris si la dulciuri, tortul ti-a iesit pur si simplu minunat, de-as sti si eu sa fac asa ceva. Adevarul e ca nu mi-am dat silinta niciodata, merg mereu pe de-astea mai usoare. E foarte fain, felicitari!
Asa Prietena as vrea sa am si eu !
#58
Postat 24 February 2013 - 12:17 AM
#59
Postat 24 February 2013 - 12:49 AM
any_annette, la 23 February 2013 - 11:59 PM, a spus:
Dar torturile aperitiv mereu ma dau pe spate cand le vad la tine , sunt superbe si-odata si-odata tot trebuie sa incerc si eu!
Asa Prietena as vrea sa am si eu !
Eu tot vreau sa le fac dar nu stiu cum le tai!! Poate pui o data o deminstratie mica! Adica eu vad in capul meu cum toate incep sa alunece si se imprastie.....Nu ma vad rotzaind o felie de castravete si o muscatura de tort, amandoua o data...
#60
Postat 24 February 2013 - 09:17 AM
Ellani...bravos....jos palaria!
Sper ca prietenii va invita si ei la asemenea ospetze!!