Caramel Cheese-cake
#21
Postat 09 January 2012 - 11:38 PM
impart cheesecakeul meu cu capsuna ta
foxyy ... adresa o ai tu, ca de sonerie ma ocup eu?!
foxyy ... adresa o ai tu, ca de sonerie ma ocup eu?!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#22
Postat 09 January 2012 - 11:40 PM
#23
Postat 09 January 2012 - 11:47 PM
Daniella, la 09 January 2012 - 10:31 PM, a spus:
Ellani, eu pe toate pe care le-am gustat (doar la restaurant) le-am nimerit absolut senzationale (mie nu imi plac deserturile dulci) si dupa cate am priceput eu doar din degustat trebuie sa fie in primul rand un desert delicios, pe baza de branza vaci/ricotta + mascarpone (Sau alt amestec similar de branzeturi proaspata + cremoasa, sau anyway branza cremoasa) la cuptor pe un blat din biscuiti digestivi+unt. Deasupra se folosesste un toping din fructe/caramel/vanilie sau alte arome care mai de care mai diverse.
Si eu ,de obicei mai reduc din portia de zahar,atunci cand fac vreo reteta,ca sa fie dulci dar nu din cale afara.Amu' din ce zici tu,vad ca nici una din amintirile mele 'senzationale' nu se 'pupa' cu descrierile,deci mda.
#24
Postat 10 January 2012 - 12:26 AM
Eataly, la 09 January 2012 - 10:55 PM, a spus:
Pai asta care iti place conteaza, nu?
Dupa mine restul sunt duar experiente negative, nu au fost facute bine si gata.
Cred ca si ala cu gelatina si fara foc tot cheesecake se cheama, dar are alta consistenta.E fara oua si textura e budinoasa, gen charlotte.
Aici cu ou, branza la cuptor ....alta viata.
Ala inghetat, era un experiment nereusit si e normal ca a doua zi dupa ce s-a decongelat era gretos.
Nu vreau sa fac avocata cheesecakeurilor, dar daca ti-a placut cel facut de tine e ceva, nu?
Pai eu ma gandeam ca ala care-mi place e un fel de prajitura,dar nu din familia asta si cum am recunoscut ca nu sunt experta,mai bine intreb,sa nu mor in nestire. Asta,cum zici si tu,ou,cuptor,mai consistenta, e alt trai.
Noa,ala gretos era cel cu crema de unt,de zici ca au primit unt gratis de undeva si i-au trintit s-un pic de zahar,ca sa nu bata la ochi contrabanda,ca altfel nu-mi explic.Ala inghetat era sa-mi paralizeze dintii de inghetat ce era.Brrrrr si acum imi sta pe memoria papilelor gustative
Experiente, experiente,dar chiar atatea si toate negative si nereusite(asta in conditiile in care femeia le-a prezentat drept cele mai cele? )
#25
Postat 13 January 2012 - 09:34 AM
Am facut ieri prajitura,iar acum dimineata abia am asteptat sa o tai sa o probez .
In loc de biscuitii de ciocolata am folosit de caramel ca nu am gasit cu ciocolata,numai umpluti.Am pus cam 200 g ca tava mea a fost putin mai mare,unt cat scria in reteta plus mai o lingurita mica,cat sa pot "framanta" putin.
Branza am avut 500 g quark si 200 g smantana fina(Schmand).Am uitat sa maresc cantitatile la sosul caramel,dar au compensat biscuitii.
In loc de faina am pus gris fin(nu am mai avut faina )
Am lasat-o mai mult in cuptor,ca imi parea cam moale,iar in ultimile minute am pornit si ventilatia sa se coloreze frumos ca asa imi place.
In alta ordine de idei,este prima mea Cheese-Cake,a iesit excelenta si o sa o mai fac cu siguranta .Si data viitoare pun si fructe.
A mea nu arata asa fina din cauza quark-ului si a grisului.,dar gustul e important.
Eataly un mare !!!
In loc de biscuitii de ciocolata am folosit de caramel ca nu am gasit cu ciocolata,numai umpluti.Am pus cam 200 g ca tava mea a fost putin mai mare,unt cat scria in reteta plus mai o lingurita mica,cat sa pot "framanta" putin.
Branza am avut 500 g quark si 200 g smantana fina(Schmand).Am uitat sa maresc cantitatile la sosul caramel,dar au compensat biscuitii.
In loc de faina am pus gris fin(nu am mai avut faina )
Am lasat-o mai mult in cuptor,ca imi parea cam moale,iar in ultimile minute am pornit si ventilatia sa se coloreze frumos ca asa imi place.
In alta ordine de idei,este prima mea Cheese-Cake,a iesit excelenta si o sa o mai fac cu siguranta .Si data viitoare pun si fructe.
A mea nu arata asa fina din cauza quark-ului si a grisului.,dar gustul e important.
Eataly un mare !!!
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#26
Postat 13 January 2012 - 03:18 PM
#27
Postat 13 January 2012 - 03:59 PM
vai, eu sunt topita dupa orice e cu "chees". da' ai mei nu se omoara (Maia nu agreaza chiar deloc branza dulce) asa ca nu prea fac. pentru mine fac chestii mai simple si monti...
da' cred ca n-as refuza o felie daca as veni la tine in vizita
da' cred ca n-as refuza o felie daca as veni la tine in vizita
#29
Postat 18 March 2012 - 11:21 AM
Wow Eataly ,arata superb!!Ce branza ai folosit?Philadelphia merge?
Ralesu ,cate eleganta !Minunat!!
Ralesu ,cate eleganta !Minunat!!
#30
Postat 18 March 2012 - 12:04 PM
Elena, de mult nu te-am mai vazut!
Merge, merge Philadelphia e perfecta!
Ralesu, al tau e "elegantos" rau!
Merge, merge Philadelphia e perfecta!
Ralesu, al tau e "elegantos" rau!
#31
Postat 10 March 2014 - 08:23 AM
Lily, iti multumesc mult pentru reteta asta, e grozava, mi-a placut la nebunie. E fix pe gustul meu, contrastul dintre crema de branza cu usoara tenta de caramel si gustul biscuitilor cacao, tare mi-a placut.
Imi pare rau ca n-am putut face poza, ca am dus-o unor prieteni la care eram invitati de 8 martie; impreuna cu crinklesii Anutei a facut senzatie.
Imi pare rau ca n-am putut face poza, ca am dus-o unor prieteni la care eram invitati de 8 martie; impreuna cu crinklesii Anutei a facut senzatie.