Forum Culinar: Salade niçoise - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salade niçoise ... à ma façon

#1 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 07 January 2012 - 09:03 PM

Evident, exista o multitudine de variante pentru aceasta salata specifica Nisei, eu va prezint reteta pe care o fac cel mai des, insa in functie de ingredientele pe care le am, o mai adaptez si pe asta.
Daca voi aveti si alte versiuni, va invit cu placere sa le scrieti aici.

Eu am folosit:
- o conserva de ton
- o rosie
- doua oua fierte
- un amestec de salata
- un cartof fiert
- cateva pastai de fasole verde oparite
- un fir de ceapa verde
- cateva masline
- marar, capere, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-257-13259626351705.jpg

Intr-un bol am facut vinegreta: zeama de lamaine, ulei de masline, sare, piper. Tot acolo am aruncat o lingura de capere, ceapa verde taiata fin, mararul, fasolea verde
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-257-13259627624606.jpg
si cartoful taiat bucatele mici (daca se poate, cartoful e bine sa fie fierbinte cand se adauga la vinegreta).
Stiu, poza e oribila :-*, din pacate n-o am decat pe asta
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-257-13259627862738.jpg

Intr-o farfurie am aranjat salata, in mijloc am pus tonul, apoi feliile de oua si de rosii
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-257-13259629117736.jpg
apoi restul ingredientelor ... et voilà, salade niçoise à la ria :hug:

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-257-13259629711737.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 January 2012 - 10:00 PM

Frumoasa salatica asta. Acum stiu cum sa folosesc cutia aia de ton de care ma impiedicam.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 January 2012 - 12:35 AM

Bine ca ne-ai amintit de ea, e asa de buna ca nici nu stiu de ce n-o fac mai des :love7:

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2012 - 09:32 AM

Si mie-mi place salata asta. Aura, eu mai folosesc la paste cate o cutie de thon :love7:

#5 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 10 January 2012 - 03:19 AM

Imi pare bine ca v-am amintit de salata si sper sa va faca placere sa o preparati ... dar mai ales s-o mancati :) :)
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#6 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 10 January 2012 - 07:24 AM

Dupa meniurile de sarbatori,o salata e binevenita .Imagine postata
Ma duc sa-mi cumpar ton,ca s-a terminat stocul din camara .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 10 January 2012 - 05:53 PM

Mmmm, chiar nu am mai mancat demult salata niçoise. Arata tare bine. :71:

#8 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 10 January 2012 - 07:46 PM

eu n-am facut niciodata salata asta, dar mi-ai dat o idee buna, merci, Ria!

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 January 2012 - 08:11 PM

Nici eu n-am facut, o sa fac si o s-o iau in consideratie si pe la vara pentru zilele toride cand nu-i de aprins aragazul :tongue3: .

#10 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 12 January 2012 - 03:56 AM

Vezi postareaPiscotel, la 10 January 2012 - 07:24 AM, a spus:

Dupa meniurile de sarbatori,o salata e binevenita .Imagine postata


Asa m-am gandit si eu Pisco :sm2:, desi nu pot sa zic ca am exagerat cu mancarurile de sarbatori.

Vezi postareaLa-Chef-A, la 10 January 2012 - 05:53 PM, a spus:

Mmmm, chiar nu am mai mancat demult salata niçoise. Arata tare bine. :floare:

Thanks Chief-a!

Vezi postareamoatza, la 10 January 2012 - 07:46 PM, a spus:

eu n-am facut niciodata salata asta, dar mi-ai dat o idee buna, merci, Ria!


Vezi postareaany_annette, la 10 January 2012 - 08:11 PM, a spus:

Nici eu n-am facut, o sa fac si o s-o iau in consideratie si pe la vara pentru zilele toride cand nu-i de aprins aragazul :71: .


Moatza, Any merci :biggrin: . Sa-mi ziceti daca v-a placut.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 June 2016 - 07:35 PM

Mon cher, dezbatere pe tema asta?
Se pune porumb si castravete in niçoise?
Exista o reteta batuta in cuie sau fiecare face ce vrea pastrind anumite ingrediente care nu trebuie sa lipseasca?

#12 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 25 June 2016 - 09:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 June 2016 - 07:35 PM, a spus:

Mon cher, dezbatere pe tema asta?
Se pune porumb si castravete in niçoise?
Exista o reteta batuta in cuie sau fiecare face ce vrea pastrind anumite ingrediente care nu trebuie sa lipseasca?


Reteta nu este batuta în cuie, dar nu trebuie sa contina legume fierte, cum ar fi orez, cartofi, fasole verde si cu atît mai putin, porumb.
Cruditati în schimb, rosii, castravete, bob verde, anghinare mica proaspata. ceapa verde, ridichi, ardei gras, sînt toate acceptate.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 June 2016 - 12:17 AM

da, porumbul m-a oripilat extrem :floare: ca am intrebat-o pe pretena mea care are casa in Corsica si se duce de jdemii de ori pe an deci aveam incredere in ea
in schimb eu eram convinsa ca fasolea verde si cartofii erau de baza.
De vinaigrette ce-mi povestesti? O faci tu sau o cumperi? daca o faci tu cum? :D

#14 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 26 June 2016 - 07:57 AM

Habar n-aveam că are un nume salata de ton cu diverse :floare:
Eu o fac cu andive, ardei, ceapă (verde sau uscată), roșii sau ridichi, depinde de sezon, iar dressing-ul dintr-o lingură de muștar amestecat cu zeamă de lămîie, ulei de măsline și /sau cu uleiul de la ton.

#15 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 June 2016 - 01:04 PM

La neamt zice ca este voie cartof fiert, fasole verde(inabusita/fiarta)
sau si chiar fasole boabe din alea mari. :D
Nu pun ton(desi cred ca este bine cu ala, am cuparat Sardinen in ulei. Sardea/sardele??
Am cumparat toate. Pai sa fac si eu, daca tot scrieti de salata asta. :floare:
Asa mai scap de carnea tocata... :D

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 June 2016 - 10:54 PM

Pina la urma am facut o salata cu:
- salata, rosii
- cartofi, fasole verde si oua fierte
- ansoa, masline
- vinaigrette au moutard: ulei, otet balsamic, mustar, sare, piper
Imagine atasata: monthly_06_2016/post-4-14670608746925.jpg

#17 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 June 2016 - 11:45 AM

Ce sa mai...sunt incantat, sa vad ce zice sefa.. :floare:

Imagine atasata: monthly_06_2016/post-27-14671070829119.jpg

Merci de idee.

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#18 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 June 2016 - 01:14 PM

Eu zic ca i-a placut!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#19 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 28 June 2016 - 09:36 PM

Vezi postareaPeter, la 28 June 2016 - 11:45 AM, a spus:

Ce sa mai...sunt incantat, sa vad ce zice sefa.. :lol:

Atasament DSC05692.jpg

Merci de idee.

Peter



are proteina? ^_^
fiica dacilor

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi