Salade niçoise ... à ma façon
#1
Postat 07 January 2012 - 09:03 PM
Daca voi aveti si alte versiuni, va invit cu placere sa le scrieti aici.
Eu am folosit:
- o conserva de ton
- o rosie
- doua oua fierte
- un amestec de salata
- un cartof fiert
- cateva pastai de fasole verde oparite
- un fir de ceapa verde
- cateva masline
- marar, capere, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper
Intr-un bol am facut vinegreta: zeama de lamaine, ulei de masline, sare, piper. Tot acolo am aruncat o lingura de capere, ceapa verde taiata fin, mararul, fasolea verde
si cartoful taiat bucatele mici (daca se poate, cartoful e bine sa fie fierbinte cand se adauga la vinegreta).
Stiu, poza e oribila , din pacate n-o am decat pe asta
Intr-o farfurie am aranjat salata, in mijloc am pus tonul, apoi feliile de oua si de rosii
apoi restul ingredientelor ... et voilà, salade niçoise à la ria
#2
Postat 07 January 2012 - 10:00 PM
#3
Postat 08 January 2012 - 12:35 AM
#4
Postat 08 January 2012 - 09:32 AM
#5
Postat 10 January 2012 - 03:19 AM
#6
Postat 10 January 2012 - 07:24 AM
Ma duc sa-mi cumpar ton,ca s-a terminat stocul din camara .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#7
Postat 10 January 2012 - 05:53 PM
#8
Postat 10 January 2012 - 07:46 PM
#9
Postat 10 January 2012 - 08:11 PM
#10
Postat 12 January 2012 - 03:56 AM
Piscotel, la 10 January 2012 - 07:24 AM, a spus:
Asa m-am gandit si eu Pisco , desi nu pot sa zic ca am exagerat cu mancarurile de sarbatori.
La-Chef-A, la 10 January 2012 - 05:53 PM, a spus:
Thanks Chief-a!
moatza, la 10 January 2012 - 07:46 PM, a spus:
any_annette, la 10 January 2012 - 08:11 PM, a spus:
Moatza, Any merci . Sa-mi ziceti daca v-a placut.
#11
Postat 25 June 2016 - 07:35 PM
Se pune porumb si castravete in niçoise?
Exista o reteta batuta in cuie sau fiecare face ce vrea pastrind anumite ingrediente care nu trebuie sa lipseasca?
#12
Postat 25 June 2016 - 09:40 PM
Adriana, la 25 June 2016 - 07:35 PM, a spus:
Se pune porumb si castravete in niçoise?
Exista o reteta batuta in cuie sau fiecare face ce vrea pastrind anumite ingrediente care nu trebuie sa lipseasca?
Reteta nu este batuta în cuie, dar nu trebuie sa contina legume fierte, cum ar fi orez, cartofi, fasole verde si cu atît mai putin, porumb.
Cruditati în schimb, rosii, castravete, bob verde, anghinare mica proaspata. ceapa verde, ridichi, ardei gras, sînt toate acceptate.
#13
Postat 26 June 2016 - 12:17 AM
in schimb eu eram convinsa ca fasolea verde si cartofii erau de baza.
De vinaigrette ce-mi povestesti? O faci tu sau o cumperi? daca o faci tu cum?
#14
Postat 26 June 2016 - 07:57 AM
Eu o fac cu andive, ardei, ceapă (verde sau uscată), roșii sau ridichi, depinde de sezon, iar dressing-ul dintr-o lingură de muștar amestecat cu zeamă de lămîie, ulei de măsline și /sau cu uleiul de la ton.
#15
Postat 27 June 2016 - 01:04 PM
sau si chiar fasole boabe din alea mari.
Nu pun ton(desi cred ca este bine cu ala, am cuparat Sardinen in ulei. Sardea/sardele??
Am cumparat toate. Pai sa fac si eu, daca tot scrieti de salata asta.
Asa mai scap de carnea tocata...
Peter
#16
Postat 27 June 2016 - 10:54 PM
- salata, rosii
- cartofi, fasole verde si oua fierte
- ansoa, masline
- vinaigrette au moutard: ulei, otet balsamic, mustar, sare, piper
#17
Postat 28 June 2016 - 11:45 AM
Merci de idee.
Peter
#19
Postat 28 June 2016 - 09:36 PM