GinaP, la 17 March 2013 - 02:12 PM, a spus:
Deeeci, am facut si eu ieri un tort cu pandispanul clasic...big mistake ca nu l-am insiropat, ca a iesit uscaaaat rau. Si nici nu mi-a crescut cat cel al Laurei, chiar daca am folosit aceleasi ingrediente. Cum putem face un blat care sa nu necesite insiropare? Si cum pot face un pandispan cu cacao care sa si creasca?
Incearca-l si pe asta
http://artaculinara....dpost__p__72868
..........da , exact. si eu am redus zaharul de la 240 gr la 180, fiind asta si cantitatea de amidon.
trebuie intai batut albusul spuma, ( eu la ken) apoi adaugat "din mers" galbenusurile ( erau 6 oua mari)
apoi zaharul tos tot 2din mers" incet incet, ca la bezele. apoi am pus zeama de lamaie, am micsorat viteza si am adaugat amidonul/maizena.
se toarna in forme, Nu se niveleaza cu spatula, Nu se bat de masa ca sa se niveleze, Nu se pune praf de copt.
se dau formele ( mi-au iesit 2 ) la cuptorul incalzit la 180° pentru cca 20 min, apoi se scade temp la 170° alte 15 min, ( cca 1-2 min mai mult sau mai putin cum credet si va stiti cuptorul) . dupa ce e gata, se stinge cuptorul si se lasa tavile inca 5 min cu usa intredeschisa.
apoi se lasa sa se raceasca , si in final se scot pe gril.
sunt extrem de lejere ( si consistenta si greutatea) si "nu cad"
am uitat , usa la cuptor NU se deschide deloc in timpul coacerii. et voilà...............