Forum Culinar: Orhideele noastre - Forum Culinar

Salt la continut

• 37 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Orhideele noastre

#141 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 March 2010 - 10:06 PM

Oncidium frumos si galben,e chel de tot.Ramurelele sînt verzi/vitale,deloc uscate.Ce se face?Trebuiesc taiate?Cum?

Asta e,doar ca acum nu mai are nici o floricica.

Fisier atasat  orchidee2.jpg (210.22K)
Number of downloads: 15
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#142 Useril este offline   ariel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 21 March 2010 - 11:33 PM

Vezi postareaMaya, la 21 March 2010 - 10:06 PM, a spus:

Oncidium frumos si galben,e chel de tot.Ramurelele sînt verzi/vitale,deloc uscate.Ce se face?Trebuiesc taiate?Cum?

Asta e,doar ca acum nu mai are nici o floricica.

Maya, am citit pe un forum ca la Oncidium tijele florale se taie cit de jos posibil fara a rani frunza. Daca vrei iti pot trimite adresa formului respectiv...

#143 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 23 March 2010 - 07:42 PM

Merci,ariel.Înca nu i-am facut nimic,ca înca nu am ajuns sa ma documentez :floare:
Poti pune linkul daca vrei.Merci :pupic:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#144 Useril este offline   ariel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 290
  • Locationundeva,cindva

Postat 23 March 2010 - 07:53 PM

in romaneste:
http://orhidee.forumgratuit.ro/

si in inglish
http://www.orchidboard.com/community/

#145 Useril este offline   simonacris 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationFundatura

Postat 07 April 2010 - 10:16 AM

Mi-a inflorit orhideea crescuta in apa. Zilele astea ii fac cuib in bile de argila.

Fisier atasat  05042010034.jpg (21.96K)
Number of downloads: 13

Fisier atasat  05042010035.jpg (22.61K)

#146 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 186
  • LocationS

Postat 07 April 2010 - 05:02 PM

[quote name='simonacris' date='07 April 2010 - 11:16 AM' timestamp='1270628174' post='31499']
Mi-a inflorit orhideea crescuta in apa. Zilele astea ii fac cuib in bile de argila.

Simonacris, daca-mi permiti sa-ti dau un sfat, nu o muta acum caci ii va fi greu si cu keiki si cu flori si cu acomodare in mediul nou- bilele de argila. Eu as desprinde mai intai keiki care vad ca are radacini maricele, apoi as lasa-o acolo pana ar trece florile, din proprie experienta iti spun ca sunt foarte sensibile atunci cand sunt schimbate dintr-un mediu in altul iar reactia ei va fi sa renunte la flori in favoarea radacinilor si frunzelor.
:-* e frumoasa rau pistruiata ta, sa-ti traiasca!

#147 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 07 April 2010 - 05:27 PM

Petunie, Ariel, va felicit pentru achizitiile facute, odata prinsa "boala" cu greu se scapa! =))

KikenHana, iti multumesc pentru sfaturile ce mi le-ai dat in legatura cu jardinierele cu bile de argila, orhideele mele au trecut cu bine iarna si acum ma rasplatesc cu tije noi si flori pe tije vechi, o sa pun poze curand. Fara tine n-am fi reusit! :-* . Stiu ca ai multi cymbidium, au inflorit?

#148 Useril este offline   simonacris 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 114
  • LocationFundatura

Postat 07 April 2010 - 05:31 PM

[quote name='ELIN' date='07 April 2010 - 06:02 PM' timestamp='1270652532' post='31566']
[quote name='simonacris' date='07 April 2010 - 11:16 AM' timestamp='1270628174' post='31499']

Simonacris, daca-mi permiti sa-ti dau un sfat, nu o muta acum caci ii va fi greu si cu keiki si cu flori si cu acomodare in mediul nou- bilele de argila. Eu as desprinde mai intai keiki care vad ca are radacini maricele, apoi as lasa-o acolo pana ar trece florile, din proprie experienta iti spun ca sunt foarte sensibile atunci cand sunt schimbate dintr-un mediu in altul iar reactia ei va fi sa renunte la flori in favoarea radacinilor si frunzelor.
:-* e frumoasa rau pistruiata ta, sa-ti traiasca!
[/quote]

Elin, multumesc pentru sfat. E binevenit. Ma gandeam sa despart keiki de orhideea batrana. Intr-un fel mi-e frica sa nu i se intample ceva pentru ca nu are substante nutritive acum. Nu stiu din ce anume traieste. Totusi, iti voi asculta sfatul si o voi muta dupa ce ii cad florile.

Acum vin cu o intrebare. Cat ar trebui sa reziste florile de phale? Cand am primit anul trecut o orhidee a stat inflorita multe, multe luni.Conditiile cred ca au fost foarte bune pentru ea(era la geamul bucatariei, cu umezeala destul de mare si fara lumina directa).Asta-toamna am mutat-o si florile din iarna nu au rezistat la fel de mult.

#149 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 07 April 2010 - 09:55 PM

Elin, multumesc pentru sfat. E binevenit. Ma gandeam sa despart keiki de orhideea batrana. Intr-un fel mi-e frica sa nu i se intample ceva pentru ca nu are substante nutritive acum. Nu stiu din ce anume traieste. Totusi, iti voi asculta sfatul si o voi muta dupa ce ii cad florile.

Acum vin cu o intrebare. Cat ar trebui sa reziste florile de phale? Cand am primit anul trecut o orhidee a stat inflorita multe, multe luni.Conditiile cred ca au fost foarte bune pentru ea(era la geamul bucatariei, cu umezeala destul de mare si fara lumina directa).Asta-toamna am mutat-o si florile din iarna nu au rezistat la fel de mult.
[/quote]

Iti spun cum am procedat eu cu keikii mei cand i-am despartit de planta mama, am taiat tija care sustinea keiki la 1 cm deasupra si 1 cm sub pui, am pudrat taieturile cu scortisoara cu atentie sa nu cada si pe radacini apoi am plantat puii in scoarta umezita inainte.Taieturile se fac cu o lama de ras noua. Nu folosi un ghiveci mare de la inceput, e buna si o cutie transparenta de inghetata pe care o gauresti bine, daca nu ai un ghiveci mic.
Cat despre flori cat timp rezista, cred ca nu este o regula, depinde de multi factori. Am avut flori si 4 luni pe o orhidee apoi aceeasi orhidee nu si-a tinut florile nici 2 saptamani din cauza caldurii din casa, acum este iar plina de bobocei, i-au dat 2 tije noi. As spune ca trebuie evitat soarele puternic, curentul de aer (diferentele de temperatura),nu trebuie mutate des din locul lor, mai este udatul prea mult sau prea putin, asta am constatat eu pana acum.
Pe mine m-au cucerit definitiv! :pupic:

#150 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 27 April 2010 - 04:53 PM

Am promis ca revin cu ceva poze ale orhideelor mele(doar cele ce au inflorit in ultimul timp).
Au stagnat toate o vreme dar acum si-au revenit. Iata-le!
Fisier atasat  DSCI0157.JPG (72.19K)
Number of downloads: 14
Fisier atasat  DSCI0158.JPG (44.83K)
Number of downloads: 18
Fisier atasat  DSCI0154.JPG (100.7K)
Number of downloads: 13
Fisier atasat  DSCI0151.JPG (97.97K)
Number of downloads: 12
Fisier atasat  DSCI0150.JPG (49.54K)
Number of downloads: 16

#151 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 April 2010 - 09:37 AM

Bravo :)

#152 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,867
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 28 April 2010 - 01:33 PM

Cat va invidiez. Orhideea mea a murit anul trecut, cred ca nu i-au placut conditiile de peste iarna.Bravo tuturor care aveti flori asa de minunate :)

#153 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 28 April 2010 - 06:56 PM

Deci a mea, dupa ce i-au murit toate florile, am taiat tija 4 noduri de la radacina - vad ca i-a murit o frunza, a dat alta frunza noua dar nu flori.
Credeti ca mai am flori de la ea curand? Ii e bine, sta la loc luminos, dar nu soare direct pe ea, udata la timp...
A cat is a friend fur-ever !

#154 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 28 April 2010 - 07:35 PM

Mino , nu trebuie sa fi dezamagita, poti sa mai incerci cu una caci nu sunt chiar asa de pretentioase, cum se spune. Trebuie doar sa fi foarte atenta atunci cand o s-o achizitionezi, sa fie in buna stare (radacini verzi, frunze ferme fara pete, boboceii sa nu fie stafiditi si varful tijei sa fie verde). De cele mai multe ori sunt prost ingrijite in magazine si noi le luam acasa si urmarim dezamagite cum florile cad sau chiar planta se usuca cu totul, eu am patit asta de vreo cateva ori. Iti urez succes!

Uma, ale mele sunt inflorite cu tije noi , a doua chiar si a treia oara. Daca are toate conditiile si totusi nu infloreste incearca sa folosesti ingrasamant pentru orhidee special pentru inflorire ( NPK 526 de la Bayer am eu). Eu pun la doua saptamani dar foarte diluat. Am si eu doua care nu au facut de anul trecut nici o tija, desi au parte de acelasi tratament ca restul, asa sunt unele , mai incapatanate :occasion14: . Este bine ca face frunze si radacini noi, o sa urmeze si o tija dar niciodata nu stii cand. Mai cumpara una inflorita si aseaz-o langa cealalta. :)

#155 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 28 April 2010 - 07:59 PM

Vezi postareaELIN, la 28 April 2010 - 07:35 PM, a spus:

Uma, ale mele sunt inflorite cu tije noi , a doua chiar si a treia oara. Daca are toate conditiile si totusi nu infloreste incearca sa folosesti ingrasamant pentru orhidee special pentru inflorire ( NPK 526 de la Bayer am eu). Eu pun la doua saptamani dar foarte diluat. Am si eu doua care nu au facut de anul trecut nici o tija, desi au parte de acelasi tratament ca restul, asa sunt unele , mai incapatanate <_< . Este bine ca face frunze si radacini noi, o sa urmeze si o tija dar niciodata nu stii cand. Mai cumpara una inflorita si aseaz-o langa cealalta. :floare:

Mersi Elin!
Chiar ma gandeam, daca mai cumpar 2-3 si vreau sa le mut intr-o gen jardiniera, adica mai multe in acelasi ghiveci , e ok>? Atata timp cat e din acelasi neam evident..sau sa pun ghivecele individuale si sa pun restul de argila pe langa?

#156 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 28 April 2010 - 08:47 PM

Uma, eu asa am trecut iarna cu ele, le-am avut in jardiniere fiecare in ghiveciul ei iar pe fundul jardinierei am pus bile de argila care le-a mentinut aerul umed in jurul lor. Si daca mai gasesti si o jardiniera frumoasa, decorativa (eu am din plastic, obisnuite), o sa dea tare bine in grup dar lasate fiecare in ghiveciul ei. Acum am scos din jardiniere si am mai pus si in ghivece masca dar tot cu bile de argila. Kiken plantase doua orhi direct intr-un ghiveci gen jardiniera dar care avea un sistem special de mentinere a umiditatii astfel incat sa nu ajunga radacinile in apa sa putrezeasca. Trebuie sa o rugam sa ne spuna cum le mai merge.

#157 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 29 April 2010 - 04:53 AM

Vezi postareaELIN, la 28 April 2010 - 08:47 PM, a spus:

Uma, eu asa am trecut iarna cu ele, le-am avut in jardiniere fiecare in ghiveciul ei iar pe fundul jardinierei am pus bile de argila care le-a mentinut aerul umed in jurul lor. Si daca mai gasesti si o jardiniera frumoasa, decorativa (eu am din plastic, obisnuite), o sa dea tare bine in grup dar lasate fiecare in ghiveciul ei. Acum am scos din jardiniere si am mai pus si in ghivece masca dar tot cu bile de argila. Kiken plantase doua orhi direct intr-un ghiveci gen jardiniera dar care avea un sistem special de mentinere a umiditatii astfel incat sa nu ajunga radacinile in apa sa putrezeasca. Trebuie sa o rugam sa ne spuna cum le mai merge.

Asa e ca eu la ea vazusem o jardiniera care imi place! Hana cum le merge?

#158 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,867
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 29 April 2010 - 02:05 PM

Mersi Elin de incurajare, cu siguranta o sa mai incerc. Acum a dat peste mine alta pasine, pentru muscare regale. :floare:

#159 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • LocationMelbourne

Postat 11 May 2010 - 10:38 AM

Prima orhidee care se hotaraste sa faca ochi in primavara asta. Restul dormiteaza...inca :-* .

Ale mele sunt toate puse in acele jardiniere ca ale Hannei, in bile de argila. Pentru mine au fost cea mai buna alegere. Acum caut sa mai cumpar un ghiveci si pentru o Vanilie ca mi-e greu sa o tot plimb cu ghiveciul si sa o scufund in galeata cu apa (are barc si doar asta ar fi modalitatea de udare). In Tm nu se gasesc ghivece din astea...

Fisiere atasate

#160 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 13 May 2010 - 07:29 PM

Mi-a reinflorit Dendrobium-ul.Sunt super incantata de el.L-am primit in ianuarie de ziua mea plin de flori, pe langa ca s-a inalaltat acum a inflorit si a are o groaza de boboci.

Din 10 orhidee cat am 4 sunt deja inflorite si una are deja tija florala data.Sunt super mandra de ele :thumleft:

Fisier atasat  post-479-127377168179post-479-127377168179.jpg (346.55K)
Number of downloads: 17

Fisier atasat  post-479-127377172196post-479-127377172196.jpg (354.36K)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic

• 37 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »