Forum Culinar: Orhideele noastre - Forum Culinar

Salt la continut

• 37 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Orhideele noastre

#161 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 13 May 2010 - 08:30 PM

Ce frumoase si delicate sunt :floare: !

Al meu sta pe tusa de anul trecut si nici macar nu stiu ce are. Nici alte frunze n-a mai facut, nici tulpinite iar de boboci sau floricele nici pomeneala.
Probabil ca acum face radacini ca l-am mutat in alt ghiveci. Alta explicatie nu am...

#162 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 13 May 2010 - 09:27 PM

Vezi postareaIoana, la 13 May 2010 - 07:29 PM, a spus:

Mi-a reinflorit Dendrobium-ul.Sunt super incantata de el.L-am primit in ianuarie de ziua mea plin de flori, pe langa ca s-a inalaltat acum a inflorit si a are o groaza de boboci.
Din 10 orhidee cat am 4 sunt deja inflorite si una are deja tija florala data.Sunt super mandra de ele :floare:

Ioana, e superba orhideea! =)) Sper ca negruta ta nu da atacul la flori....... :-*

#163 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 May 2010 - 07:46 PM

Of, acum am vazut cat de mari sunt pozele.N-am gandit ca fiind facute cu tel sunt in format mai mic.

Foxy, Mitzu nu s-a dat niciodata la florile mele, doar cand am fost in tara avea mama un palmier pe care ii placea sa-l rontaie, dar aici n-are tb cu florile, le miroase,da nu o tenteaza sa rontaie.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#164 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • LocationDeutschland

Postat 17 May 2010 - 11:44 AM

Si eu mi-am imbogatit colectia de ceva vreme.

Asteia i-au cazut deja toate florile,ultima a cazut ieri.Cum trebuie sa tai tija?Stiu ca parca scria mai pe la inceputul subiectului,dar am uitat.

Fisier atasat  IMG_3494139.jpg (314.2K)
Number of downloads: 13

Asta e ultima achizitie si mi-e tare draga,asa micuta

Fisier atasat  IMG_3500141.jpg (332.37K)
Number of downloads: 14

Aici toate trei:

Fisier atasat  IMG_3496140.jpg (327.53K)
Number of downloads: 8

Si cea alba mai are acum numai trei flori,una cred ca o sa cada azi.

Dendrobium-ul nu are flori noi,doar un lastar care creste tare frumos.Trebuie sa-l separ,sau sa tai ceva?Sau se lasa sa creasca toate in voie?De la batul mama au cazut frunze.E ok?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#165 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationS

Postat 18 May 2010 - 07:13 AM

Snej, frumos paphi, frumoasa jardiniera(si eu imi doresc una dar inca nu am gasit in zona mea), o intrebare am - in jardiniera sunt numai bile de argila sau este si scoarta?

Este superb dendrobiumul tau Ioana, felicitari si pentru celelalte inflorite!

Petunie, am si eu una identica cu cea roz, cat despre galbioara imbujorata.. :hello: , e adorabila. Eu nu tai tijele decat cand vad ca incep sa se usuce (tai cu 2 cm deasupra de nodul 4 si presar scortisoara), daca este inca verde nu te grabi sa tai, poate inflori in continuare. Din ce am observat la ale mele, florile tin mai putin daca este foarte cald sau daca au umiditate mare. Cat despre dendro nu stiu ce sa zic, eu am unul dar e de tip phalae si stagneaza de cateva luni bune.

#166 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • LocationMelbourne

Postat 18 May 2010 - 08:01 AM

ELIN, sunt doar bilele de argila inauntru, n-am pus scoarta ca mi s-a parut ca nu ar merge cu acel strat fin de pietricele care sunt pe fundul ghiveciului (asa a venit dotat). Nu vedeam cum o sa se mentina scoarta umeda asa ca am pus bile si nu mai am treaba. Au exact cat e trebuie acum.

Si eu mai caut unul de cumparat si pana acum nicio sansa.

#167 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • LocationDeutschland

Postat 18 May 2010 - 08:36 AM

Vezi postareaELIN, la 18 May 2010 - 07:13 AM, a spus:

Petunie, am si eu una identica cu cea roz, cat despre galbioara imbujorata.. :hello: , e adorabila. Eu nu tai tijele decat cand vad ca incep sa se usuce (tai cu 2 cm deasupra de nodul 4 si presar scortisoara), daca este inca verde nu te grabi sa tai, poate inflori in continuare. Din ce am observat la ale mele, florile tin mai putin daca este foarte cald sau daca au umiditate mare. Cat despre dendro nu stiu ce sa zic, eu am unul dar e de tip phalae si stagneaza de cateva luni bune.

Ok!Atunci o las in pace si vad eu cum arata dupa concediu.Multumesc frumos!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#168 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 18 May 2010 - 09:08 AM

Vezi postareasnej, la 18 May 2010 - 08:01 AM, a spus:

ELIN, sunt doar bilele de argila inauntru, n-am pus scoarta ca mi s-a parut ca nu ar merge cu acel strat fin de pietricele care sunt pe fundul ghiveciului (asa a venit dotat). Nu vedeam cum o sa se mentina scoarta umeda asa ca am pus bile si nu mai am treaba. Au exact cat e trebuie acum.

Si eu mai caut unul de cumparat si pana acum nicio sansa.

Multumesc pentru raspuns, trebuia sa stiu, in cazul ca as gasi sa cumpar si eu macar ceva asemanator cu jardiniera ta (am inteles ca ar fi ceva la ikea, asta iarna n-am gasit poate am acum mai mult noroc). Daca gasesc ceva dau de stire :hello:

#169 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 18 May 2010 - 09:09 AM

Cu placere, Petunie! Spor la inflorit! :hello:

#170 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • LocationÉire

Postat 18 May 2010 - 04:27 PM

Vezi postareapetunie, la 17 May 2010 - 11:44 AM, a spus:

Dendrobium-ul nu are flori noi,doar un lastar care creste tare frumos.Trebuie sa-l separ,sau sa tai ceva?Sau se lasa sa creasca toate in voie?De la batul mama au cazut frunze.E ok?

Nu separa si nu taia, lasa-le pe toate. Imagine postata "Batul mama" de la dendrobium-ul meu e chel complet, dar inca nu e uscat si il las in pace. Intre timp (l-am cumparat anul trecut) au mai crescut 2 pui si au facut flori. Acum creste al treilea. Nu l-am udat deloc din noiembrie pana la inceputul lui februarie. Prin martie a inflorit.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#171 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2010 - 07:32 PM

Petu, mor dupa galbioara ta.Am si eu una,da e un galben mai intens si e din aia piticuta.E inca inflorita si sta asa de prin ianuarie sau februarie.
Eu Dendrobium-ul l-am lasat asa dupa ce i-au cazut florile, n-am taiat nimic la el si cred ca e prima orhidee care infloreste la o asa perioada mica de timp de la ultima inflorire.

Asta, am luat-o prin toamna si acum iarasi are flori
Fisier atasat  IMG_2024.JPG (77.81K)
Number of downloads: 10

scuzati fundalul, dar se renoveaza fatada :(

Si cum bibileam azi la mumoasele mele, dau frunza la o parete de la cea care tb sa infloreasca si SURPRIZA, pe tija are 4 mladite :violent1:

Fisier atasat  IMG_2031.JPG (46.62K)
Number of downloads: 8

Acasa la mine

#172 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 04 June 2010 - 10:51 AM

Pupa mama la ele de fetite frumoase :floare:

Fisiere atasate

raluca elena

#173 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2010 - 11:00 AM

Elena, frumoase fetitele tale.

Acum astept si eu inca 2 sa-mi infloreasca.Una deja era inflorita de prin iarna,acum i-au cazut ultimile flori,dar intre timp a facut alti bobocei.

In schimb dendrobium e plin de flori si miroase super.

Acasa la mine

#174 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 04 June 2010 - 11:53 AM

m-ati `imbolnavit` cu orhideele voastre, sunt suuuuperbe.eu am primit in iarna , de ziua mea o orhidee aproape inghetata(era un ger cumplit). in 2 zile i-au cazut toate florile , dar nu m-am indurat sa o arunc. dupa o perioada am vazut ca are bobocei! si acum e plina de flori-au deja vreo 3 saptamani de cand e asa! si nu stiu mai nimic despre ingrijirea ei :D .

Imagine postata

poza e tare mare, imi cer scuze , dar nu vrea sa se faca mai mica deloc :floare:

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 04 June 2010 - 11:57 AM

#175 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 04 June 2010 - 12:25 PM

Raluca vad bine? :violent1: puiutul seamana cu keiki dar nu e pentru ca e crescut in varful tijei, tija terminala nu are cum sa fie ca e pe coletul de frunze. Ce sa fie? sa ne tii la curent cu ce va face in continuare,nu am citit nimic asemenator despre astfel de tija. Din cate retin o culoare asemanatoare aveau keiki pe care i-ai desprins, puiutul a crescut pe unul din ei sau pe planta mama? Felicitari pentru frumuseti!

Ioana, felicitari si vrednicutelor tale.

Ma laud si eu cu ale mele care au una , doua si cate 3 tije in crestere pe fiecare :notworthy: .o sa le fac poze in curand. Am fost plecata o luna si au ramas in ingrijirea fetei mele care a facut sa se intample asta. De frica sa nu le putrezeasca cu prea multa apa, am rugat-o sa le pulverizeze pe scoarta din cand in cand atunci cand se albesc radacinile, asa a facut si a avut rezultatele astea. Nu-mi venea sa cred, ea a reusit ce n-am facut eu, cu toate documentarile mele si bibilitul lor aproape zilnic. Dar ma bucur ca s-a intamplat asa, in curand o sa fie plin de flori tot pervazul geamului :scratch:

#176 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 04 June 2010 - 12:34 PM

Da, si eu sint intrigata de noua tija, ca nu seamana cu nimic din ce am vazut, insa o voi urmari cu atentie. Keiki desprinsi data trecuta au aparut in virful tijei florale, si am mai avut de atunci citiva asa, dar care nu au supravietuit transplantului. Adevarul ca proveneau din plante salvate de mine, epuizate si s-a vazut... :notworthy:
Tind totusi sa cred ca e un keiki si acesta, doar ca a crescut din baza plantei, si are o forma mai ciuadata. Tija floarala nu e sigur dupa cum arata. Ce e ciudat e ca phale asta pe care a aparut a dat semne de pensionare prin ianuarie, avea toate frunzele ingalbenite si moi, credeam ca se duce. Am curatat nitel la ea, am pastrat 3 frunze la baza, care au ramas galbene insa s-au intarit in timp, iar acum dintre ele, aparu tija asta...
raluca elena

#177 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 04 June 2010 - 01:57 PM

Eu n-am avut parte de nici un keiki facut de orhi mele, am cumparat una la reducere anul trecut fara frunze dar cu doua tije cu 4 keiki pe ele , i-am transplantat dar evolutia lor e foaaarte inceata. Tin minte puiutii tai ca au facut si tije in scurt timp.
Esti o norocoasa cu asa tija, neaparat sa mai pui poze, sunt asa de curioasa cum va evolua.

#178 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 07 June 2010 - 04:35 PM

Dani_ela, daca ai reusit sa readuci la viata o orhidee inghetata, si s-o faci sa si infloreasca inseamna ca deja stii sa o ingrijesti,acum poti prinde curaj si mai ia-i o surioara sa nu stea singurica. Sa o feresti de soare puternic, apa multa, in rest ele oricum sunt luptatoare si se adapteaza conditiilor oferite de noi . Am spus deja ca fiica mea care pana acum o luna le admira numai de la distanta, dar i le-am dat in grija si a reusit ce n-as fi crezut, orhi si cu 3 tije, iar una care avea 3 tije si cateva ramificatii are acum 5 tije si cred ca mai da una :notworthy:

Am facut cateva poze orhideelor mele vrednicute, care au inflorit deja.
Prima, este lila si infloreste a 3 oara la mine, face de fiecare data muulte flori, acum parca este un ciorchine.
Fisier atasat  05062010625.jpg (351.28K)
Number of downloads: 9
Fisier atasat  05062010627.jpg (369.58K)
Number of downloads: 11
Apoi una alba cu vinisoare roz.
Fisier atasat  05062010628.jpg (350.41K)
Number of downloads: 12
Cea galbioara pistruiata , are 5 tije care cresc ca nebunele, sunt nerabdatoare s-o vad cum va arata inflorita pe toate tijele si ramificatiile.
Fisier atasat  05062010631.jpg (351.47K)
Number of downloads: 7
Fisier atasat  05062010632.jpg (387.62K)
Number of downloads: 10
Inca una mititica, cu doua tije.
Fisier atasat  05062010634.jpg (353.83K)
Number of downloads: 7

O sa revin cu poze si cu restul, pe masura ce vor inflori. Am vreo 4 care nu stiu ce culori sunt, le-am cumparat fara flori.

Revin sa-mi cer scuze pentru marimea pozelor, nu stiu ce s-a intamplat :-* , daca ma poate ajuta cineva...

#179 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 07 June 2010 - 07:49 PM

Vezi postareaELIN, la 07 June 2010 - 04:35 PM, a spus:

O sa revin cu poze si cu restul, pe masura ce vor inflori. Am vreo 4 care nu stiu ce culori sunt, le-am cumparat fara flori.

Revin sa-mi cer scuze pentru marimea pozelor, nu stiu ce s-a intamplat :D , daca ma poate ajuta cineva...

Elin, sunt superbe orhideele tale! O sa vin si eu cu orhideea ce-am primit-o cadou recent de la o buna prietena de aici :P.
Am micsorat si pozele, sper sa fie bine acum.

#180 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 08 June 2010 - 06:44 AM

Iti multumesc Foxxy si pentru ajutor si pentru aprecieri. Astept aici cuminte, sa vii cu orhideea ta. :D

Arata acest topic

• 37 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul