Forum Culinar: Orhideele noastre - Forum Culinar

Salt la continut

• 37 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Orhideele noastre

#101 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 17 January 2010 - 09:03 PM

Da, cea alba pare a fi varietatea Odontoglossum pescatorei Linden ex Lindl. 1852-3, uite aici:

http://www.orchidspe...opescatorei.htm

Mai demult am mai spus de site-ul asta, e foarte folositor :) http://www.orchidspecies.com/index.htm
Take a walk on the wild side...

artizan

#102 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 January 2010 - 09:07 PM

KikenHana a spus:

Ce are Maya nu e nici Miltonia, nici Cattleya, nici Cambria. Sunt de parere ca prima, cea alba e Odontoglossum, dar trebuie sa-i vad si frunzele, iar cea galbena e Oncidium. Si eu am avut una, sunt tare dragute florile la Oncidium, ca niste papusi ce danseaza :pupic:

O sa-i fac poze si la frunze.As zice ca are frunzele ca aia galbena,doar ca muuult mai mari între 40-50 cm :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#103 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 17 January 2010 - 09:09 PM

Maya a spus:

KikenHana a spus:

Ce are Maya nu e nici Miltonia, nici Cattleya, nici Cambria. Sunt de parere ca prima, cea alba e Odontoglossum, dar trebuie sa-i vad si frunzele, iar cea galbena e Oncidium. Si eu am avut una, sunt tare dragute florile la Oncidium, ca niste papusi ce danseaza :)

O sa-i fac poze si la frunze.As zice ca are frunzele ca aia galbena,doar ca muuult mai mari între 40-50 cm :)

Nu mai trebuie, sunt sigura ca e Pescareasa :pupic:

artizan

#104 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 17 January 2010 - 09:16 PM

KikenHana a spus:

Maya a spus:

KikenHana a spus:

Ce are Maya nu e nici Miltonia, nici Cattleya, nici Cambria. Sunt de parere ca prima, cea alba e Odontoglossum, dar trebuie sa-i vad si frunzele, iar cea galbena e Oncidium. Si eu am avut una, sunt tare dragute florile la Oncidium, ca niste papusi ce danseaza :)

Nu mai trebuie, sunt sigura ca e Pescareasa :pupic:

adica Odontoglossum?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#105 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 17 January 2010 - 09:21 PM

Maya a spus:

adica Odontoglossum?

Da...are aceleasi cerinte ca si Oncidium...nu lumina directa, pulverizare, udare saptamanala si temperaturi nu prea ridicate, deci tine-le departe de sursele de caldura.

artizan

#106 Useril este offline   simonacris 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationFundatura

Postat 17 January 2010 - 11:41 PM

Maya a spus:

simonacris a spus:

Anul trecut, de 1 martie am primit o orhidee care a stat inflorita vreo 2 luni. Sincera sa fiu, nu credeam ca va mai inflori vreodata (aveam impresia ca sunt flori tare pretentioase). De anul nou m-a bucurat cu o cascada de flori proaspete.
A adus tata acasa o orhidee mai mult moarte decat vie. Avea trei frunze moi,moi si doua tije fara flori.A trebuit sa ii tai radacinile complet. Printre radacini avea un singur bumb mic, mic verde. Am pus-o in apa in asa fel incat sa nu ajunga apa intre frunze. Schimb apa cand incepe sa fie un pic tulbure. Acum vad ca are trei keiki si sunt emotionata sa vad ce va fi cu ea.

Simona,tare faina e orhideea asta!Nu am avut niciodata una alba.Acum am una,dar nu stiu cum o cheama,dar e frumoasa :floare:

Ale mele,cele mai "vechi",au stat la prea cald,si nu au facut flori multe.Trebuie sa le schimb ghiveciul,dar am citit pe undeva ca cel mai bine se face primavara..e adevarat?

Maya, cu adevarat orhideele tale sunt tare frumoase. Despre ghiveci, nu stiu ce sa iti spun.

Acum, eu vin cu o nelamurire. De ce radacinile nu trebuie sa stea in apa? Floarea mea in convalescenta nu are nici un pic de sol, sta doar in apa si ii merge foarte bine. Are din ce in ce mai multe radacini foarte sanatoase.

#107 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 18 January 2010 - 12:11 AM

simonacris a spus:

Maya, cu adevarat orhideele tale sunt tare frumoase. Despre ghiveci, nu stiu ce sa iti spun.

Acum, eu vin cu o nelamurire. De ce radacinile nu trebuie sa stea in apa? Floarea mea in convalescenta nu are nici un pic de sol, sta doar in apa si ii merge foarte bine. Are din ce in ce mai multe radacini foarte sanatoase.

In cazul tau e altceva...ca ai numai si numai apa, dar la un moment dat va trebui s-o plantenzi in sol de orhidee...solul, daca e umed tot timpul va favoriza aparitia de mucegaiuri care vor ataca radacinile orhideei si in cele din urma le va omora :floare: . Poti sa faci un experiment daca vrei, dar nu cred ca vrei sa risti :pupic: .

artizan

#108 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 18 January 2010 - 04:46 AM

KikenHana a spus:

Uma a spus:

Ce frumoase sunt!
Eu am cumpart prima orhidee, e alba si frumoasa..si daca reusesc sa o ingrijesc cum se cuvine, am de gand sa maresc colectia :)

Cat de des se uda? Scria pe hartiuta ca dimineata, si iarna sa-i ud si petalele..pun apa in ghiveci sau in farfuriuta? Cum trebuie sa fie pamantul?
Ii pun ingrasaminte si cand?

Multam fain! E prima mea orhidee si tare mult as vrea sa o vad ca ii merge bine...in sufragerie e un pic racoare, dar cam 20 de grade..vara e mai cald, dar o sa fie draperiile trase..

Ce specie e? Phalenopsis? Cu udatul trebuie sa ai mare grija. nu are voie niciodata sa-i ramana apa in farfurioara caci ii vor putrezi radacinile. In principiu trebuie s-o uzi prin scufundare, bagi ghiveciul cu totul intr-un vas cu apa si-l lasi vreo 2 minute, apoi o scurgi bine de apa. Intre udari panantul trebuie sa se usuce aproape complet. Trebuie s-o uzi cam 1 data la saptamana, poate vara mai des, iarna mai rar, in functie de temperatura. Daca e Phalenopsis si are ghiveci transparent poti sai vezi radacinile, vei stii ca trebuie s-o uzi cand radacinile nu mai sunt verzi ci dau inspre alb-argintiu ;) . Intotdeauna s-o uzi dimineata ca pana seara sa se usuce apa care a ramas pe frunze. Ai mare grija sa nu ramana niciodata apa in crapaturile de la baza frunzelor, altfel din nou, va putrezi!. Poti s-o pulverizezi cu apa vara in fiecare dimineata si iarna odata la 2-3 zile. De fertilizat poti s-o fertilizezi odata la luna, dar sa nu exagereti, sa respecti intocmai cantitatile indicate, altfel se vor strange prea multe saruri in timp si vor sufoca planta.

Mult succes si mai intreaba! :hello:

Mersi mult Andrada....da , noul meu pui e Phalaenopsis, e alba, frumoasa si departe de dintisorii de Maya :) Pe hartia ei scrie doar sa o ud dimineata sa-i fie mereu pamantul umed si iarna sa o ud si pe petale. Temperatura imi zice sa fie intre 15-29 de grade si soarele sa fie filtrat..deci trebe sa termin draperiile noi :)
O sa-i fac poze...azi am fost la un restaurant chinezesc care avea fantastic de multe orhidee...imi venea sa le iau pe toate!
A cat is a friend fur-ever !

#109 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 January 2010 - 02:14 PM

Lapona, nu-s de la Metro orhideele.Dendrobium-ul il am de la Obi, era in oferta, l-am luat cu 4,99 :o , iar Miltonia de la Dehner Garten.

May, superbe exemplarele tale. Oncidium am vrut si eu, dar eram cu al meu si a zis ca e ciudatica :? si n-am mai luat.
Initial am vrut sa am din fiecare cate o culoare, doar ca am luat ultimul Dendrobium tot galben, dar macar nu-s toate inflorite in acelas timp.Imi place sa am o multitudine de culori, numai ca acum am o pb.Nu mai am spatiu unde sa le pun,deja la dormitor am pe pervaz 5 si nu as vrea sa le inghesui prea tare,dar le ador si de ficare data cand merg pe la Obi, eu trag o fuga la orhidee :appl:

Uma, Mitzulina mea doarme intre ele pe pervaz,da nu s-a atins niciodata de el.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#110 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 19 January 2010 - 06:32 PM

Ioana a spus:

Uma, Mitzulina mea doarme intre ele pe pervaz,da nu s-a atins niciodata de el.

Maya mea e terorista florilor! Aveam o VIoleta de Parma de vis..grasa astepta sa iasa floarea, sa se desfaca frumos si dupa dintisorul rau tzac , o rupea si o scuipa...
Deci nu avem incredere in dintisorul rau, nu in Mica :blob8:)

#111 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • LocationDeutschland

Postat 19 January 2010 - 08:07 PM

Na,mi-am luat si eu acum doua saptamani un Dendrobium,alb.Tare mult imi place!

Vreau sa-mi ziceti ca nu-s nebuna ca eu ii simt dimineata parfumul si sotul nu a avut ocazia sa-l miroasa si nu ma crede :twisted:

Cand l-am cumparat avea bobocei,acum sunt toti deschisi.O sa-i fac mai incolo poza.L-am udat de trei ori pana acum,de cand il am,dar nu pricep partea cu ingrasatul.puteti sa dati detalii ca pt un incepator(ce trebuie sa cumpar,...) .De udat l-am udat deasupra chiuvetei si l-am lasat acolo o vreme

Eu sunt hotarata sa-mi umplu casa(cat am loc) de orhidee.La Baywa au avut acum o saptamana o multime de culori si soiuri,dar eram cu Günther si n-are rabdare :evil:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#112 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2010 - 08:37 PM

Abia acum apar si eu aici, orhideele mele hiberneaza toate, mai putin ultima cumparata, acum a facut ramurele noi si e plina de boboci, asa ca azi la Lild erau la 8 euro si mi-am luat una, am aruncat una mica si pricajita, murise si cea pe care i-o luasem soacra-mi la fel ca asta, se vede ca nu prea au fost de calitate.
Fisier atasat  25.01.2010_ 007.jpg (76.67K)
Number of downloads: 68

#113 Useril este offline   ariel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 290
  • Locationundeva,cindva

Postat 28 January 2010 - 05:37 PM

Am dat in boala orhideelor..... :floare:
Acum citeva luni am luat una, un phalaenopsis.....dupa care a inceput nebunia!
Ultimele achizi
Fisier atasat  phmov.jpg (89.88K)
Number of downloads: 42
Fisier atasat  phmov2.jpg (107.68K)
Number of downloads: 41

Fisier atasat  phvargat.jpg (125.95K)
Number of downloads: 42
Fisier atasat  phvargat2.jpg (122.4K)
Number of downloads: 43

Mi-s dragi tare si sper sa pot avea grija lor. De putut pot, numa' sa ma pricep :floare:
Ce ma ingrijoreaza e faptul ca in ghiveci au nu bark (asa se cheama?) ci ...muschi. Ma gindeam ca dupa ce le trec florile sa le schimb "pamintul". Am cumparat deja un sac de substrat, am citit ce-ati scris in partea cealalta la orhidee, si probabil ca o sa strig dupa ajutor cind va fi cazul, daca ziceti ca va fi....

Buuuun. Si acum partea cea mai complicata. Mi-am luat si un cymbidium, cu doua tije florale, una inflorita, una imbobocita.
Fisier atasat  cymbi.jpg (115.61K)
Number of downloads: 46
Cum se uda cymbidium???

Intrebari mai am, nu una ci o gramada, dar va iau incet sa nu va sperii :D
A....si multumesc de raspunsuri.

#114 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 28 January 2010 - 07:07 PM

Vezi ca nebunia incepe dar nu se termina :floare:
Cea care mi-a reinflorit acum e ca a doua pe care ai pus-o.

#115 Useril este offline   ariel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 290
  • Locationundeva,cindva

Postat 28 January 2010 - 07:11 PM

Adriana a spus:

Vezi ca nebunia incepe dar nu se termina :floare:
Cea care mi-a reinflorit acum e ca a doua pe care ai pus-o.

macar am o scuza...dau vina pe virsta :floare:
am remarcat si eu asemanarea izbitoare dintre a ta si-a mea ! Orhideea ta si-a mea, sa nu se gindeasca careva la altceva, da???? :oops:

#116 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017

Postat 06 February 2010 - 08:59 PM

Mie mi-a inflorit o phale saptamina trecuta :) - este mamica de keiki, care keiki stau si ei sa infloreasca :)

Fisiere atasate

raluca elena

#117 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 February 2010 - 09:03 PM

Foarte frumoasa.
Aseara Puffy si-a bagat dintisorii in frunza celei care mi-a inflorit acum citeva zile, noroc ca eram linga ea si am salvat-o de la cazut pe jos si furat de ea.

#118 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 08 February 2010 - 02:42 AM

Uma a spus:

Mersi mult Andrada....da , noul meu pui e Phalaenopsis, e alba, frumoasa si departe de dintisorii de Maya :wub: Pe hartia ei scrie doar sa o ud dimineata sa-i fie mereu pamantul umed si iarna sa o ud si pe petale. Temperatura imi zice sa fie intre 15-29 de grade si soarele sa fie filtrat..deci trebe sa termin draperiile noi :D
O sa-i fac poze...azi am fost la un restaurant chinezesc care avea fantastic de multe orhidee...imi venea sa le iau pe toate!

Au murit toate florile....adica s-au uscat si s-au dus..ce fac acum cu ce a ramas? Adica tulpinele fara de flori

#119 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 08 February 2010 - 08:39 AM

Vezi postareaUma, la 08 February 2010 - 02:42 AM, a spus:

Au murit toate florile....adica s-au uscat si s-au dus..ce fac acum cu ce a ramas? Adica tulpinele fara de flori

Le tai virful tijei si apoi le lasi in pace, o sa scoata noi ramurele mai jos de locul in care ai facut taietura si o sa infloreasca iar.

#120 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017

Postat 08 February 2010 - 01:20 PM

Eu nu as taia-o inca, as urmari-o o perioada, sa vedem ce se intimpla, daca incepe sa se usuce de la sine, tai-o de la al 4-lea nod in sus, daca nu se usuca las-o asa , ca ii da tija florala noua probabil de pe la ultimele noduri.
Nici daca o tai direct nu e gresit, eu insa asa am procedat cu ale mele, le-am lasat sa vad cum evolueaza singure.
raluca elena

Arata acest topic

• 37 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic