Forum Culinar: Orhideele noastre - Forum Culinar

Salt la continut

• 37 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Orhideele noastre

#181 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 10 June 2010 - 02:32 PM

Orhideea mea face frunze! Vad ca ii merge bine, frunzareste de zor..dar niciun betigas nou cu flori..Eu o tin in continuare, cine stie, poate intr-un an i-o veni si de flori :thumleft:
A cat is a friend fur-ever !

#182 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 10 June 2010 - 02:45 PM

Eliiin, I need help :thumleft:(((

Doua varfuri de frunze de la Paphiopedilum s-au maronit si la fel si floarea a facut o pata maro. De ce vrea sa moara? Pun poza deseara daca ajung :hungry: .

#183 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 186
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationS

Postat 10 June 2010 - 05:10 PM

Vezi postareasnej, la 10 June 2010 - 02:45 PM, a spus:

Eliiin, I need help :thumleft:(((

Doua varfuri de frunze de la Paphiopedilum s-au maronit si la fel si floarea a facut o pata maro. De ce vrea sa moara? Pun poza deseara daca ajung :hungry: .

Snej, te ajut cu mare placere daca pot, nu sunt nici eu vreo experta, am si eu un papucel care a inflorit in iarna, acum are iar puisori. Te aud de pete si ma gandesc sa nu fie pete de soare, acum sunt niste temperaturi asa de mari (la noi azi 35), razele care sunt amplificate si de sticla geamului sa nu fi ars cumva frunzele. Alte pete ar putea fi cauzate de ciuperci, eu nu am avut bolnave, dar am vazut cum arata in fotografii, si stiu ca numai daca ai cumparat alta si le-ai scufundat in aceeasi apa, puteau lua una de la alta. Astept foto si mai cautam raspunsuri si pe internet, poate mai sunt si pe aici fete care au avut probleme asemanatoare si ne ajuta.

#184 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 10 June 2010 - 05:24 PM

Vezi postareaUma, la 10 June 2010 - 02:32 PM, a spus:

Orhideea mea face frunze! Vad ca ii merge bine, frunzareste de zor..dar niciun betigas nou cu flori..Eu o tin in continuare, cine stie, poate intr-un an i-o veni si de flori :)

Si eu ma vaitam asta iarna ca fac numai frunze, le spuneam verze la un moment dat :blush: , dar ele au "mersul" lor, fac mai intai radacini apoi frunze si la urma flori. In primavara asta parca au explodat toate la mine, toate au tije, am sistat si ingrasamantul de vreo 6 saptamani iar in perioada asta mai calda le pulverizez dimineata cu apa de ploaie. Sa le uzi doar cand radacinile sunt sidefii, suporta mai bine udatul mai rar decat apa in exces (am vazut la ale mele).
Nu-ti pierde speranta,orhideea ta isi face radacini si frunze ca sa aiba destula putere sa poata purta apoi tija cu flori. :floare:

#185 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 10 June 2010 - 09:34 PM

Vezi postareaELIN, la 10 June 2010 - 05:24 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 10 June 2010 - 02:32 PM, a spus:

Orhideea mea face frunze! Vad ca ii merge bine, frunzareste de zor..dar niciun betigas nou cu flori..Eu o tin in continuare, cine stie, poate intr-un an i-o veni si de flori :)

Si eu ma vaitam asta iarna ca fac numai frunze, le spuneam verze la un moment dat :blush: , dar ele au "mersul" lor, fac mai intai radacini apoi frunze si la urma flori. In primavara asta parca au explodat toate la mine, toate au tije, am sistat si ingrasamantul de vreo 6 saptamani iar in perioada asta mai calda le pulverizez dimineata cu apa de ploaie. Sa le uzi doar cand radacinile sunt sidefii, suporta mai bine udatul mai rar decat apa in exces (am vazut la ale mele).
Nu-ti pierde speranta,orhideea ta isi face radacini si frunze ca sa aiba destula putere sa poata purta apoi tija cu flori. :floare:

Mersi frumos Elin :) Eu nu prea sunt fun verze dar mi-e mila sa nu am grija de ea..am udat-o, pun apa si o las asa cateva minute dupa care o scurg -frunzele sunt carnoase si verzi inchis, de aia am zis ca stie ea ce face acolo..vechile tije le-am taiat mici si s-au ofilit..iar acum ud varzuca :)
Pana sa faca flori o sa mai cumpar cateva ca sa o impulsionez...si da, sa cumpar si eu ingrasamant..chiar ma gandeam sa o mut intr-un ghiveci mai mare...o fi bine?

#186 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 10 June 2010 - 09:59 PM

Ai procedat bine pana acum si faptul ca frunzele sunt carnoase arata ca este sanatoasa si ii merge bine, lumina are suficienta? Eu le tin pe pervaz unde am soare direct cam 2 ore pe zi, acum a inceput sa arda si ma gandesc sa pun un paravan pe geam gen colant cum am vazut ca a facut Kiken.
Cu mutatul nu te-as sfatui, le place sa fie inghesuite in ghiveci, doar daca scoarta este deteriorata o poti muta dar ghiveciul sa fie doar cu un numar mai mare . Ingrasamantul pe care l-am folosit eu este unul de la Bayer special pentru inflorirea orhideelor are N-P-K 5-2-6.
Pana una alta mai cumpara una inflorita, poate se molipseste si cealalta :floare:

#187 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017

Postat 14 June 2010 - 10:07 PM

Eu le pun NPK 656... :occasion14: n-ar trebui sa fie standardizate?

update la phale alba: e clar o noua keiki, are deja cca 15 cm inaltime, cam 5 frunze, o noua tija florala cata conturata, si la fiecare frunza un nou muguras care cred ca va deveni tija florala:

Fisier atasat  IMG_5467 640x480.JPG (46.7K)
Number of downloads: 7

Sper sa faca radacini separate, sa o pot desparti de mama si planta de sine statatoare, insa dupa cum creste, nu stiu cum ar putea dezvolta radacinile, e practic crescuta din planta veche... dar om vedea!
raluca elena

#188 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 15 June 2010 - 07:48 AM

Vezi postarearaluca elena, la 14 June 2010 - 10:07 PM, a spus:

Eu le pun NPK 656... :D n-ar trebui sa fie standardizate?

update la phale alba: e clar o noua keiki, are deja cca 15 cm inaltime, cam 5 frunze, o noua tija florala cata conturata, si la fiecare frunza un nou muguras care cred ca va deveni tija florala:

Sper sa faca radacini separate, sa o pot desparti de mama si planta de sine statatoare, insa dupa cum creste, nu stiu cum ar putea dezvolta radacinile, e practic crescuta din planta veche... dar om vedea!

Deci clar nu am mai vazut asa ceva, nu-mi imaginez unde ar creste radacinile dar se vede clar tija florala. Super Raluca, :D , vad ca si dezvoltarea ei este in ritm alert, sunt nerabdatoare sa o vad inflorita.
Cat despre ingrasamant, m-am informat cand cautam de zor un ingrasamant bun pentru ele. Exista ingrasamant cu o concentratie mai mare de azot(N) pentru stimulare crestere frunze si radacini - am si din acela, si mai este ingrasamant cu o concentratie mai mare de potasiu (K) care stimuleaza inflorirea - pe acesta l-am folosit in ultima vreme dublu diluat decat concentratia recomandata in instructiuni, la fiecare udare. Pe la noi nu am vazut sa scrie clar pe sticle, scriu doar concentratia si atat. Am sistat aplicarea ingrasamantului acum 6 saptamani, si vad ca le merge bine si fara, probabil si-au facut stocul si acum il folosesc pentru flori.
Am gasit referinte foarte bune despre un stimulent Atonik, trebuie sa caut si eu pentru keiki mei ca tare greu se misca. Cica e bun la inradacinat, ar fi bun sa stimulezi cresterea de radacinute atunci cand va creste keiki-ul tau.

#189 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 17 June 2010 - 03:04 PM

Vin si eu cu orhideea primita cadou de ziua mea. Ma primiti?
Pe terasa, pregatita pentru sedinta foto (eu o tin pe pervaz, in sufragerie):

Fisier atasat  Picture 1.jpg (498.34K)
Number of downloads: 5

Si cateva prim-planuri cu florile:

Fisier atasat  Picture 2.jpg (243.95K)

Fisier atasat  Picture 3.jpg (253.58K)

Fisier atasat  Picture 4.jpg (257.9K)
Number of downloads: 8

Ioana, saru'mana! Eu ador florile iar orhideele ocupa un loc aparte in inimioara mea....... :D

#190 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 18 June 2010 - 07:44 AM

Cum sa nu te primim cu o asa frumusete :) ! E splendida, sora ei sau o ruda apropiata, este la mine. A mea e in repaus acum dar a avut flori pana acum vreo luna.
Sa-ti traiasca sa-nfloreasca, Foxyy! :)

#191 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 June 2010 - 12:17 PM

Vezi postareaELIN, la 18 June 2010 - 07:44 AM, a spus:

Cum sa nu te primim cu o asa frumusete :) ! E splendida, sora ei sau o ruda apropiata, este la mine. A mea e in repaus acum dar a avut flori pana acum vreo luna.
Sa-ti traiasca sa-nfloreasca, Foxyy! :)

Saru'mana! :)

#192 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 June 2010 - 01:05 PM

Nu mai pot de dragul ei :)

Fisiere atasate

raluca elena

#193 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 June 2010 - 01:23 PM

wow Raluca ce frumoasa e.

Foxy :) , uit-o si pe sora ei mai mare

Fisier atasat  IMG_2506.JPG (81.21K)

e asa de grea incat tb sa stea cu fata spre geam sa se rezeme.Si o poza mai de aproape

Fisier atasat  IMG_2507.JPG (56.93K)

si pitica mea galbioara care infloreste a doua oara anul asta

Fisier atasat  IMG_2510.JPG (53.76K)

si rozalia

Fisier atasat  IMG_2511.JPG (61.38K)

si minunea mea pe care abia astept sa o vad inflorita

Fisier atasat  IMG_2514.JPG (72.33K)
Number of downloads: 4

si toate(cele din dormitor) aliniate frumusel :)

Fisier atasat  IMG_2516.JPG (157.34K)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#194 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 June 2010 - 01:27 PM

Vezi postareaIoana, la 18 June 2010 - 01:23 PM, a spus:

wow Raluca ce frumoasa e.
Foxy :) , uit-o si pe sora ei mai mare
e asa de grea incat tb sa stea cu fata spre geam sa se rezeme.Si o poza mai de aproape
si pitica mea galbioara care infloreste a doua oara anul asta
si rozalia
si minunea mea pe care abia astept sa o vad inflorita
si toate(cele din dormitor) aliniate frumusel :)

Ioana, eu ma mut la tine. Ce zici? :)

#195 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 June 2010 - 01:28 PM

Wow, Ioana, frumoase foc si fetele tale :)
...aia galbena e superbissima!!!!
raluca elena

#196 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 June 2010 - 01:30 PM

Vezi postarearaluca elena, la 18 June 2010 - 01:05 PM, a spus:

Nu mai pot de dragul ei :)

E superba! :)

#197 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 18 June 2010 - 01:36 PM

Chiar ca-i frumoasa, Raluca! :)

Ioana se pare ca marim familia phalelor albe, eu cand am primit-o avea 1,20 m inaltime si floarea 10 -12 cm diametru :) - a avut si denumirea exacta scrisa - Sogo Yukidian. Frumoase sunt toate dar cea galbena este exact ce mi-ar lipsi si mi-as dori.

Numai bine phalelor voastre!

#198 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 June 2010 - 01:41 PM

Si phala mea alba creste ....uneori am senzatia ca daca e suficient de liniste in casa o pot auzi cum creste :)!

Are acum 30 cm si 4 tije florale conturate de dimensiuni diferite, cea mai mare de cca 5 cm.
raluca elena

#199 Useril este offline   ELIN 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationS

Postat 18 June 2010 - 01:51 PM

Vezi postarearaluca elena, la 18 June 2010 - 01:41 PM, a spus:

Si phala mea alba creste ....uneori am senzatia ca daca e suficient de liniste in casa o pot auzi cum creste :)!
Are acum 30 cm si 4 tije florale conturate de dimensiuni diferite, cea mai mare de cca 5 cm.

Ce frumos ai spus despre ea ... :) . Si 4 tije? Suuuper. :)

#200 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 18 June 2010 - 04:36 PM

Am cumparat una micuta pentru birou :) Are trei tije sanatoase si floricele mai micute, dar e perfecta pentru birou - nu am eu soare, dar e luminos si sper sa-i mearga bine.
Am gasit si mancare "Schultz- solubila in apa si cu micronutrienti" - sa vedem daca prieste celei de acasa.

Arata acest topic

• 37 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic