Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi
#161
Postat 19 April 2012 - 05:36 PM
Deci tot faina de grau dur e secretul pizzei...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#162
Postat 19 April 2012 - 05:46 PM
Daniella, la 19 April 2012 - 05:36 PM, a spus:
Deci tot faina de grau dur e secretul pizzei...
Nu, am zis ca lemnele stau in usita din mijloc .
Prima de jos e rola.
Friptura n-am facut, am facut-o pe gratar.
Am facut pizzele, legumele, anghinarea.
#163
Postat 19 April 2012 - 05:49 PM
si focul de la lemne nu vine in contact direct cu partea de sus, fiind izolat in acea caseta ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#164
Postat 09 June 2012 - 08:32 PM
Am pregatit o cina de peste (nu e nevoie sa mai precizez, mereu peste proaspat), nici o noutate, le cunoasteti, bucate pe care deja vi le-am aratat cu alte ocazii.
Aperitivele
- salata cu creveti, capsuni si zucchine pe care de data asta am servit-o in portii individuale
- tarta sarata cu zucchine si morcov
- paharele finger food cu salata de creveti a lui Uptown girl
- pecorino cu dulceata de smochine si dulceata de pere, ambele home made
- vol au vent umpluti cu crema de somon a Mayei
- pesto de rosii seci si migdale
- salata de vinete cu maioneza
- am facut si salam de caracatita pe care ca de obicei l-am uitat in congelator (la fel s-a intamplat si in Ajunul Craciunului)
Totul acompaniat de un Cuvée Chardonnay
Apoi am servit pastele, am ales paste cu calamari si din acest moment am schimbat si vinul, am trecut pe YRNM, vin alb DOC, sec, obtinut din struguri Zibibbo, produs in Pantelleria 2010.
La felul 2 am avut peste spada, pe care l-am facut la cuptor
Nu puteau lipsi dulciurile
- profiterol
- raffaello lui Izuk
- chocolate crinkles
#165
Postat 09 June 2012 - 08:55 PM
Acum, chiar daca lumea zice ca nu depinde de aparatul de fotografiat,eu nu stiu de ce cred ca pozele tale se pot deja incadra cu succes in sfera profi.Si inante le faceai frumoase,dar acum imi par atat de clare,incit imi vine sa cred ca le vad direct in fata ochilor.
Meriti toate laudele pentru tot!
#166
Postat 09 June 2012 - 09:15 PM
Ma crezi ca n-am avut timp sa bibilesc aparatul de fotografiat? Il pun pe automat deocamdata, asa ca pana o sa ajung la profi mai e strada lunga. Daca o sa invat bine sa ajung la profi .
Si fac o multime de poze si apoi aleg.
#167
Postat 09 June 2012 - 09:36 PM
Si eu fac cateodata si 30-40 de cadre la o farfurie si umblu cu farfuriile dupa mine prin casa,dar ce folos,ca tot ba imi ies albastre,ba neclare,ba prea lucioase.Si-asa pana ma enervez si-mi piere rabdarea si ma-mpac cu gandul ca daca n-am talent si rabdare,n-am!Si-asa le sterg pe toate din memoria aparatului(noroc ca-i digitala)
si nu mai postez nimic. Eeeeeh,ce sa mai zic,mai bine tac
#168
Postat 10 June 2012 - 09:42 AM
#169
Postat 10 June 2012 - 09:50 AM
de data aceasta te-ai intrecut pe tine in decoruri mai ales. Imi place aranjamentul floral asortat cu tacamurile, dar si fata de masa cu servetele (achizitie noua?) asortate cu farfuriile! Imi place ca ai pus in farfurii negre, sa aveti mai putina pofta, caci altfel dupa mesele tale, le-ar crapa burtile musafirilor precum pisoilor care dau peste sirurile de carnati puse la uscat in pod.
Eu as servi din salata de creveti, calamarata si as incerca si spada ta. Nu m-as retine deloc de la profiterol
La spada ai reteta undeva ca nu retin? Dar la pesto de rosii uscate?
Nu am baut niciodata din vinurile acelea ... ( nu retin niciodata ce ar trebui sa comand, asa ca dau tot cu alea cunoscute ... ) cred ca sunt very special
Felicitari maxime Any! frumos de tot !
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#170
Postat 10 June 2012 - 09:59 AM
Te-ai prins ca fata de masa e noua, asa e! Am pus-o pentru prima data.
Am cumparat un vas pastrat de sticla, apoi m-am dus la florarie si am luat 7 gerbere, acasa le-am taiat si le-am aranjat frumos acolo-n vas. Aveam panglica rosie de la Pasti (o legasem in jurul painii, ca o facusem rotunda) asa ca am zis de ce nu, sa o leg in jurul vasului sa maschez un pic ce era inauntru.
La spada am pus reteta acum ceva timp in urma http://artaculinara...._1
La pesto am pus reteta la topicul Thermomix http://artaculinara....920
Este a doua reteta, pesto cu migdale
Vinurile intr-adevar au mers de minune.
Multumesc mult de tot pentru complimente, ma bucur ca te regasesti in ceea ce fac.
#171
Postat 10 June 2012 - 10:08 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#172
Postat 10 June 2012 - 10:14 AM
Daniella, la 10 June 2012 - 10:08 AM, a spus:
Paharele le aveam, din pacate am set numai de 6 persoane si deci nu le pot pune decat cand suntem maxim 6.
Cand le-am luat (au vreo cativa ani) , m-am dus dupa cateva zile sa mai iau cate 6, ca ma gandisem eu ca-i mai bine sa am de 12, insa nu mai erau.
Am si de sampanie, negre.
Farfuriile le aveam, cadou de la ai mei.
Castronelele alea mici negre de finger food, sunt de plastic, de unica folosinta.
#175
Postat 12 June 2012 - 11:29 AM
#177
Postat 12 June 2012 - 02:19 PM
zerda, la 12 June 2012 - 11:29 AM, a spus:
Coffe, nu ne nastem invatati. Eu am invatat de-a lungul anilor, incet incet . Si mai am multe tare de invatat. Merci !
cristinaD, la 12 June 2012 - 01:37 PM, a spus:
Multumesc mult de tot , asa e si frumos nu? Ca de fiecare data sa facem mai bine. Dar e valabil in orice domeniu. Cel putin la mine.
#178
Postat 12 June 2012 - 06:25 PM
Salata de vinete as manca-o intr-o suflare. Te rog sa spui cum ai facut volovanii si crema de somon a Mayei, ori sa pui linkuri. Multumesc mult si sa va fie de bine!
#179
Postat 13 June 2012 - 09:50 PM
Lapona Enigel, la 12 June 2012 - 06:25 PM, a spus:
Salata de vinete as manca-o intr-o suflare. Te rog sa spui cum ai facut volovanii si crema de somon a Mayei, ori sa pui linkuri. Multumesc mult si sa va fie de bine!
Foarte frumos! Asta vroiam chiar sa intreb, daca stai in Romania, ca eu de pilda mai incerc chestii de astea dar lumea se intimideaza.
Le place tuturor ideea aranjamentelor total asortate pe masa, dar parca devin timizi si nu vor sa se mai atinga de masa ca sa nu strice vreo ceva.
Foarte fain Anne!
#180
Postat 13 June 2012 - 10:11 PM