Forum Culinar: Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi

#181 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 June 2012 - 04:17 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 June 2012 - 06:25 PM, a spus:

Un aranjament foarte funky , Anne, demn de orice new-yorkez :(
Salata de vinete as manca-o intr-o suflare. Te rog sa spui cum ai facut volovanii si crema de somon a Mayei, ori sa pui linkuri. Multumesc mult si sa va fie de bine!



Thanks Lori :( !

Ingrediente pentru 18 vol au vent:
2 pachete aluat de foietaj (55o gr)
1 galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte

Desfacem aluatul de foietaj si decupam cerculete cu o forma rotunda de 4,5 - 5 cm.
Ne trebuie o parte de cerculete intregi, iar altele decupate la randul lor inca o data cu o forma mai mica. Eu folosesc una de 2,5 - 3 cm.
Pe o tava acoperita cu hartie de copt, incepem sa punem cerculetele intregi si le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Pe fiecare cerculet punem cate 2 sau 3 cerculete decupate la mijloc, unul deasupra celuilalt si le ungem pe fiecare cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Le dam la cuptor la 180 de grade circa 20 de minute, pana ce se coloreaza frumos.
Daca vreti vol au vent-uri mai inalte, faceti 3 straturi de cerculete decupate la mijloc plus baza intreaga.
In acest caz, va vor iesi mai putine, circa 14 vol au vent-uri.

Crema de somon Maya:
180 gr de somon afumat
200 gr philadelphia
1-2 lingurite de suc de lamaie
1 lingura marar tocat fin

Se mixeaza ingredientele si se umplu vol au vent-urile cu ajutorul unui sac a poche.

#182 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 June 2012 - 04:19 PM

Vezi postareaLizura, la 13 June 2012 - 09:50 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 June 2012 - 06:25 PM, a spus:

Un aranjament foarte funky , Anne, demn de orice new-yorkez :(
Salata de vinete as manca-o intr-o suflare. Te rog sa spui cum ai facut volovanii si crema de somon a Mayei, ori sa pui linkuri. Multumesc mult si sa va fie de bine!


Foarte frumos! Asta vroiam chiar sa intreb, daca stai in Romania, ca eu de pilda mai incerc chestii de astea dar lumea se intimideaza.
Le place tuturor ideea aranjamentelor total asortate pe masa, dar parca devin timizi si nu vor sa se mai atinga de masa ca sa nu strice vreo ceva.

Foarte fain Anne!



Vezi postareaLizura, la 13 June 2012 - 10:11 PM, a spus:

Am uitat: eu vreau reteta de Rafaelo sa o fac pt un Raphael mic cind implineste un anisor!



Liz, reteta de raffaello lui Izuk o gasesti aici http://artaculinara....oane-raffaello/
Nu, nu stau in Ro :(.
Multumesc frumos, ma bucur ca ti-a placut ce-ai vazut :( !

#183 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2012 - 03:40 PM

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492710219726.jpg

Ca in fiecare an, vara, il sarbatorim pe tata aici la noi.
La mare, in aer liber, cu meniu neaparat de peste pentru ca ii place enorm de mult si nu in ultimul rand cu voie buna.
Cum toata vara am mancat gratar de peste, am hotarat sa nu facem gratar, in asa fel incat sa stea si barbatii linistiti la masa sa n-aiba de-a face cu focul.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492710336334.jpg

Am inceput cu o gustare:
- tarta sarata cu ton, ardei grasi copti si cartofi, aluatul fiind facut cu rosii seci si masline

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492710676823.jpg

- vol au vent umpluti cu crema de ton si branza philadelphia

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492710893203.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492711178134.jpg

- salam de caracatita cu ulei extravirgin de masline, lamaie, sare, piper

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492712261686.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492712396466.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492712662442.jpg

- cocktail de creveti, guacamole cu tortillas, fileuri de ansoa marinate peste care am pus ulei de masline, rondele subtiri de praz si peperoncino. Portii individuale pentru fiecare comesean

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492752483355.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492713042889.jpg

- tartine cu zacusca de vinete si salata de vinete cu maioneza
- tartine cu icre de crap

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492713345504.jpg

Am fript apoi 3 kg de peste micut de tot

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492716059798.jpg

Am continuat cu supa de midii

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492714195437.jpg

Ca fel principal am pregatit file de peste sabie la cuptor, pe frigarui

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-1349271437375.jpg

Dulciurile - panna cotta cu vanilie naturala si cu garnitura de fructe de padure si tort mimoza

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492714607021.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13492714765914.jpg
Asta a fost tot, binenteles nu a lipsit vinul sec alb si vinul spumant

LA MULTI ANI TATA!

#184 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2012 - 04:03 PM

Sa-ti traiasca sanatos si fericit! Frumoase rulourile de peste spada! La tarta sarata ma incumet si eu acum! La supa de midii nu, ca aici sunt destule de scumpe si mie-mi trebuie ceva sa ma satur, ce sa mai vorbim de musafiri :thumleft: !
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#185 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 03 October 2012 - 04:07 PM

La Multi Ani tatalui tau Any!
Super pregatirile! Bravo!

#186 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2012 - 04:27 PM

Vezi postareazerda, la 03 October 2012 - 04:03 PM, a spus:

Sa-ti traiasca sanatos si fericit! Frumoase rulourile de peste spada! La tarta sarata ma incumet si eu acum! La supa de midii nu, ca aici sunt destule de scumpe si mie-mi trebuie ceva sa ma satur, ce sa mai vorbim de musafiri :thumleft: !


Multumesc mult de tot :drool: !
Rulourile sunt de peste sabie ("spatola" ii zice pe italiana).
Midii am avut o oala mare, enorma, in care au intrat 4 kg si pe care le-am curatat eu una cate una pentru ca la pescarie am uitat sa-i zic sa mi le curete :bounce: . Cand mi-am dat seama acasa imi venea sa plang de ciuda.
Am stat o ora aplecata peste chiuveta, m-a mai ajutat si mama, iar tata mai venea si-mi mai facea vant cu evantaiul din cand in cand ca era o caldura de te topeai .
Chiar si cand mi le curata main trec eu o data prin ele.

Vezi postarearalesu, la 03 October 2012 - 04:07 PM, a spus:

La Multi Ani tatalui tau Any!
Super pregatirile! Bravo!


Merci mult de tot Ralesule :sad3: !

#187 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2012 - 04:43 PM

Frumos si cu stil, Any! Asa cum ne-ai obisnuit :thumleft:
La multi ani tatalui tau. Sa-ti traiasca si sa fie sanatos :bounce:
Imagine postata

#188 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2012 - 05:30 PM

La multi ani cu sanatate tatalui, any!

Prima dataam dat ochii cu meniul azi pe blogul tau, am admirat totul,
felicitari.
Cand ai timp detaliezi putin tarta cu ton te rog :notworthy:
Imagine postata

#189 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 03 October 2012 - 05:53 PM

Sa-ti traiasca tatal si sa fiti sanatosi si fericiti! Felicitari pentru masa!

#190 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2012 - 06:13 PM

Vezi postareaOlguta, la 03 October 2012 - 04:43 PM, a spus:

Frumos si cu stil, Any! Asa cum ne-ai obisnuit :notworthy:
La multi ani tatalui tau. Sa-ti traiasca si sa fie sanatos :)


Merci Olguta :floare: , sa fim sanatosi cu toti si la fel iti doresc si tie!

Vezi postareaCarmen L, la 03 October 2012 - 05:30 PM, a spus:

La multi ani cu sanatate tatalui, any!

Prima dataam dat ochii cu meniul azi pe blogul tau, am admirat totul,
felicitari.
Cand ai timp detaliezi putin tarta cu ton te rog :notworthy:


Multumesc Carmen :floare: , iti scriu imediat reteta de tarta.

Vezi postarearedivivus, la 03 October 2012 - 05:53 PM, a spus:

Sa-ti traiasca tatal si sa fiti sanatosi si fericiti! Felicitari pentru masa!


Multumesc mult de urari Redi :floare: , sanatate si tie iti doresc!

#191 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2012 - 06:30 PM

Reteta de tarta (din revista Sale e Pepe din mai):
Pentru aluat:
220 gr faina
100 gr unt
1 ou
6 rosii seci
8 masline (se scot samburii)
sare
piper

Pentru umplutura
2 ardei grasi galbeni
2 cartofi
2 ardei verzi mici ca ardeii iuti (eu n-am pus)
180 gr ton in ulei
patrunjel
2 oua
4 ansoa in ulei
200 ml lapte
ulei ev de masline
sare
piper

Se tai la mixer maslinele si rosiile seci si se pun deoparte.
Se amesteca la robot faina, untul, sarea, piperul si se amesteca pana ce aluatul devine nisipos. Se adauga oul, maslinele si rosiile seci tocate si in momentul in care se formeaza aluatul se adauga 2 linguri de apa rece de la congelator si se mai amesteca cateva secunde.
Se formeaza o bila, se inveleste in folie transparenta si se pune in frigider pentru o ora.

Ardeii grasi se coc, se curata de cotor si de samburi, se taie fasii, se sareaza si se pipareaza.
Cartofii se fierb, se zdrobesc cat sunt inca calzi, se adauga putin ulei de masline, sare, piper. Se adauga tonul scurs de ulei, ardeii grasi si patrunjelul tocat (se adauga si ardeii aceia mici pe care eu nu i-am pus, taiati marunt).

Se intinde aluatul intr-o tava de 24 cm unsa cu unt.
Se acopera cu hartie de copt, se pune fasole boabe cruda deasupra pe toata suprafata si se coace in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 15 minute.
Se ia apoi hartia cu fasole si se pune umplutura.
Se bat cele 2 oua cu laptele, sare, piper si se pune deasupra peste umplutura, cu o lingura.
Se da la cuptor la 180 de grade timp de 45 de minute.
Se topesc fileurile de ansoa pe foc mic cu putin ulei si ianinte de a servi tarta se pensuleaza.

#192 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2012 - 06:36 PM

Iti multumesc din suflet pentru rapiditate :notworthy:
Musai sa pregatesc ceva pentru duminica, tarta ta e perfecta.

E ok sa o fac de sambata?
Imagine postata

#193 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,332
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 October 2012 - 06:47 PM

Splendid, frumos si fara indoiala si foarte bun totul.
Imi place la nebunie fata de masa :notworthy:

#194 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2012 - 06:48 PM

Vezi postareaCarmen L, la 03 October 2012 - 06:36 PM, a spus:

Iti multumesc din suflet pentru rapiditate :notworthy:
Musai sa pregatesc ceva pentru duminica, tarta ta e perfecta.

E ok sa o fac de sambata?


Nu vad de ce nu. O tii la frigider si-apoi o scoti din timp la temperatura camerei.
Mare grija cu aluatul ca mie mi s-a prins intr-o parte in tava. Sa ai o tava ori cu fund detasabil,ori una de care nu se prinde.

#195 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2012 - 06:51 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 October 2012 - 06:47 PM, a spus:

Splendid, frumos si fara indoiala si foarte bun totul.
Imi place la nebunie fata de masa :notworthy:


Multumesc Adriana :notworthy: !
In realitate culoarea e mai vie putin, la fata de masa. Noroc ca am luat doua sa am la fel ca vara intind si 2 mese cateodata, unite.
M-am dus cu mama sa-si ia si ea fantezia asta , dar nu mai erau :floare: .

#196 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 03 October 2012 - 07:01 PM

Ce bine arata Any. Felicitari!

La multi ani tatalui tau!

#197 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2012 - 07:56 PM

Vezi postareayoyo, la 03 October 2012 - 07:01 PM, a spus:

Ce bine arata Any. Felicitari!

La multi ani tatalui tau!


Multumesc frumos, Yoyo :notworthy: :notworthy: !

#198 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 03 October 2012 - 08:10 PM

La multi ani, tati lui Any!

Foarte frumoasa pregatire :notworthy:

Pupici la bucatareasa!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#199 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 03 October 2012 - 08:56 PM

[/quote]

Nu vad de ce nu. O tii la frigider si-apoi o scoti din timp la temperatura camerei.
Mare grija cu aluatul ca mie mi s-a prins intr-o parte in tava. Sa ai o tava ori cu fund detasabil,ori una de care nu se prinde.
[/quote]

Multumesc, o sa ma prezint cu rezultatul oricare ar fi el :notworthy:
Imagine postata

#200 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 October 2012 - 09:11 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 October 2012 - 06:48 PM, a spus:

Mare grija cu aluatul ca mie mi s-a prins intr-o parte in tava. Sa ai o tava ori cu fund detasabil,ori una de care nu se prinde.


eu am tava cu fund detasabil, dar cred ca am invatat "un pont" sa nu se prinda aluatul: dupa ce se asaza aluatul in tava il bagam la congelator pentru 15-20 min.


La superlativ totul Any !:notworthy: si La Multi Ani tatalui!:notworthy:

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi