Forum Culinar: Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi

#201 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 October 2012 - 09:39 PM

[quote name='Oana S' date='03 October 2012 - 09:10 PM' timestamp='1349287811' post='165111']
La multi ani, tati lui Any!
Foarte frumoasa pregatire :notworthy:
Pupici la bucatareasa!
[/quote]

Multumesc Oana :floare: si de urari si de pupaturi :) !


[quote name='Carmen L' date='03 October 2012 - 09:56 PM' timestamp='1349290588' post='165122']
[/quote]

Nu vad de ce nu. O tii la frigider si-apoi o scoti din timp la temperatura camerei.
Mare grija cu aluatul ca mie mi s-a prins intr-o parte in tava. Sa ai o tava ori cu fund detasabil,ori una de care nu se prinde.
[/quote]

Multumesc, o sa ma prezint cu rezultatul oricare ar fi el :notworthy:
[/quote]

Cu placere, sper sa fie pe gustul tau :)!
Data viitoare o sa pun mai mult ton si ardei si probabil un singur cartof, sa experimentez si eu :) .

[quote name='iulia nicoleta' date='03 October 2012 - 10:11 PM' timestamp='1349291507' post='165125']
[quote name='any_annette' date='03 October 2012 - 07:48 PM' timestamp='1349282888' post='165097']
Mare grija cu aluatul ca mie mi s-a prins intr-o parte in tava. Sa ai o tava ori cu fund detasabil,ori una de care nu se prinde.
[/quote]

eu am tava cu fund detasabil, dar cred ca am invatat "un pont" sa nu se prinda aluatul: dupa ce se asaza aluatul in tava il bagam la congelator pentru 15-20 min.


La superlativ totul Any !:floare: si La Multi Ani tatalui!:floare:
[/quote]

Merci Iulia pentru pont si pentru cuvintele frumoase :) !

#202 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 04 October 2012 - 01:08 AM

La multi ani si numai bine tatalui tau! Superb meniu! Ca intotdeauna dealtfel :drool: Eu poftesc la pestele ala maruntel, parca-l aud cum crontane intre dinti :) Aici nu gasesc din pacate
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#203 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 04 October 2012 - 07:58 AM

Cum alpha la voi acolo in insula nu sunt pestisori asa mici?? Sau sunt numai pe coasta?
Pana si la noi sunt hamsii mici cat jumatate din latimea unui deget!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#204 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 October 2012 - 08:26 AM

Anutza, sa-ti traiasca muuuuuulti tatal, si pentru tine un mare BRAVO...ca de obicei totul impecabil si la aranjat si la menu...
no comment. sei proprio una * stella * :drool: cum zic *lumbarzii*, musai cu accentul "mia bella Madunina"....

#205 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 04 October 2012 - 08:33 AM

Any, LA MULTI ANI!!!! lui tati tau!!!! Sanatate multa!

Iar pregatirile sunt jos palaria! :drool:
GEORGIA

#206 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 October 2012 - 10:24 AM

Vezi postareaalpha, la 04 October 2012 - 01:08 AM, a spus:

La multi ani si numai bine tatalui tau! Superb meniu! Ca intotdeauna dealtfel :) Eu poftesc la pestele ala maruntel, parca-l aud cum crontane intre dinti :) Aici nu gasesc din pacate


Multumesc de urari Alpha :) !
Pestiucul ala mic e fenomenal!

Vezi postareastella, la 04 October 2012 - 08:26 AM, a spus:

Anutza, sa-ti traiasca muuuuuulti tatal, si pentru tine un mare BRAVO...ca de obicei totul impecabil si la aranjat si la menu...
no comment. sei proprio una * stella * :) cum zic *lumbarzii*, musai cu accentul "mia bella Madunina"....


Sarumana Stellina :) !
Cu aranjatul nu prea am facut cine stie ce, dar am tinut sa iau si vreo cateva floricele.
Multumesc :) !"

Vezi postareaGiorgiana, la 04 October 2012 - 08:33 AM, a spus:

Any, LA MULTI ANI!!!! lui tati tau!!!! Sanatate multa!

Iar pregatirile sunt jos palaria! :drool:


Georgi merci mult de tot :) !

#207 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 04 October 2012 - 10:50 AM

nu Zerda, nu sunt. Eu stau pe coasta de vest si-am cautat peste tot. Nu stiu de ce nu aduc. Cred ca o sa-l intreb pe pescarul care-mi aduce peste. Am vazut in Spania intr-un supermarket cand am fost in concediu si pe cand sa luam si noi s-a terminat. Am ramas cu pofta
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#208 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 04 October 2012 - 12:38 PM

Any, ca de obicei mă bagi în boală cu mesele tale :(

Să-ţi trăiască tatăl sănătos şi sa mai petreceţi mulţi ani zile frumoase împreună :occasion14:

#209 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 October 2012 - 12:51 PM

Vezi postareaboni, la 04 October 2012 - 12:38 PM, a spus:

Any, ca de obicei mă bagi în boală cu mesele tale :(

Să-ţi trăiască tatăl sănătos şi sa mai petreceţi mulţi ani zile frumoase împreună :occasion14:


Multumesc Boni :( , sa dea D-zeu sanatate la toata lumea!

#210 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 06 October 2012 - 06:38 PM

Eu nu stiu ce sa zic ca sa nu ma repet,dar tot am sa zic 'la multi ani sanatosi' tatalui tau ,dar si ca ai pregatit o masa la inaltime,ca de obicei. :drool:
Da acu' sincer,eu nu stiu daca as rezista la tine la masa,caci la cate faci,as vrea sa gust cel putin, din toate si nu stiu daca le-as putea duce,doar sa ma pui la maturat prin ograda intre feluri. :love7:

#211 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 October 2012 - 07:27 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 October 2012 - 03:40 PM, a spus:




La multi ani tatalui tau!

Multa sanatate ptr tine sa poti pregatii multe mese imbelsugate si sa le poti savura in tihna cu prietenii si cu draga ta familie. :love7: :drool:

#212 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 October 2012 - 10:29 PM

Vezi postareaEllani, la 06 October 2012 - 06:38 PM, a spus:

Eu nu stiu ce sa zic ca sa nu ma repet,dar tot am sa zic 'la multi ani sanatosi' tatalui tau ,dar si ca ai pregatit o masa la inaltime,ca de obicei. :)
Da acu' sincer,eu nu stiu daca as rezista la tine la masa,caci la cate faci,as vrea sa gust cel putin, din toate si nu stiu daca le-as putea duce,doar sa ma pui la maturat prin ograda intre feluri. ;)


Pai ma poti ajuta dupa cina sa strang masa, etc etc =)) .
Multumesc Ellani pentru cuvintele frumoase, ca de fiecare data.
Ma bucur daca ceea ce fac place :) =)) !

Vezi postareacerra, la 06 October 2012 - 07:27 PM, a spus:


La multi ani tatalui tau!

Multa sanatate ptr tine sa poti pregatii multe mese imbelsugate si sa le poti savura in tihna cu prietenii si cu draga ta familie. :) :love7:


Merci Cerra :drool: , sa dea D-zeu sanatate la toata lumea :) !

#213 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 06 October 2012 - 10:58 PM

Any, super! Totul este intr-un cuvant: RAFINAT!
Ce fericit trebuie sa fi fost tatal tau cu asa o sarbatoare, cu asa bucate pe masa, cu asa o fata priceputa! Cred ca este cel mai mandru tati din lume! Sa-ti traiasca si sa mai faci asa celebrari in fiecare an, multi ani inainte sanatosi sa fiti cu totii!
Cum faci cu pestiucul mic? spalat si atat? Parca nu-i mai zaresc capul in foto! Nu-mi spune ca il curati de mate, fatza cu fatza? cat ti-a luat pt 3 kg...?
EU VREAU DIN TOATE! Nu este nimic pe masa care sa nu ma atraga!
Sa-mi dai reteta ta de panna cotta, te rog!
ai pus undeva si reteta ta de supa de scoici?!
am ajuns la concl, ca cele mai bune scoici sunt cele preparate acasa, pt ca nu sta nimeni la restaurant sa le pregateasca (orele de stat in apa pt expulzat nisip) si curete (cochilie cu cochilie) ca noi ...

Vezi postareaEllani, la 06 October 2012 - 06:38 PM, a spus:

Eu nu stiu ce sa zic ca sa nu ma repet,dar tot am sa zic 'la multi ani sanatosi' tatalui tau ,dar si ca ai pregatit o masa la inaltime,ca de obicei. :love7:
Da acu' sincer,eu nu stiu daca as rezista la tine la masa,caci la cate faci,as vrea sa gust cel putin, din toate si nu stiu daca le-as putea duce,doar sa ma pui la maturat prin ograda intre feluri. :)

Ellani are dreptate! Pe ce durata de timp se desfasoara masa? Daca gusti doar o bucatica din fiecare, la sfarsitul mesei ai sigur burta cat un greiere fericit!
Felicitari, Annutza mea! =)) :drool:

Zerda, nu sunt scumpe midiile, circa 7 lei/kg parca ... Dar e mult de munca la curatat, la noi nu exista serviciul de curatat scoicile. Cam 700g /cap stiu ca se socoteste, daca e fel unic ... eh ma rog, mai merge un antreu, o masilina ... pe langa ... ). Oricum cu oricare carne iesi mai scump cu friptura à+ garnitura + salata ... parerea mea ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#214 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 October 2012 - 11:28 PM

Vezi postareaDaniella, la 06 October 2012 - 10:58 PM, a spus:

Any, super! Totul este intr-un cuvant: RAFINAT!
Ce fericit trebuie sa fi fost tatal tau cu asa o sarbatoare, cu asa bucate pe masa, cu asa o fata priceputa! Cred ca este cel mai mandru tati din lume! Sa-ti traiasca si sa mai faci asa celebrari in fiecare an, multi ani inainte sanatosi sa fiti cu totii!
Cum faci cu pestiucul mic? spalat si atat? Parca nu-i mai zaresc capul in foto! Nu-mi spune ca il curati de mate, fatza cu fatza? cat ti-a luat pt 3 kg...?
EU VREAU DIN TOATE! Nu este nimic pe masa care sa nu ma atraga!
Sa-mi dai reteta ta de panna cotta, te rog!
ai pus undeva si reteta ta de supa de scoici?!
am ajuns la concl, ca cele mai bune scoici sunt cele preparate acasa, pt ca nu sta nimeni la restaurant sa le pregateasca (orele de stat in apa pt expulzat nisip) si curete (cochilie cu cochilie) ca noi ...


Ellani are dreptate! Pe ce durata de timp se desfasoara masa? Daca gusti doar o bucatica din fiecare, la sfarsitul mesei ai sigur burta cat un greiere fericit!
Felicitari, Annutza mea! =)) :love7:

Zerda, nu sunt scumpe midiile, circa 7 lei/kg parca ... Dar e mult de munca la curatat, la noi nu exista serviciul de curatat scoicile. Cam 700g /cap stiu ca se socoteste, daca e fel unic ... eh ma rog, mai merge un antreu, o masilina ... pe langa ... ). Oricum cu oricare carne iesi mai scump cu friptura à+ garnitura + salata ... parerea mea ...


Multumesc mult Dani :) , sa dea D-zeu sa fim sanatosi cu totii!
Pestiucul ala mic il spal in multe ape bine de tot si atat. Nu-l curat de nici un mat, e prea mic ca sa am ce curata.
Eu recunosc, aia mici mici de tot ii mai mananc cu tot cu cap :drool: , ca se prajesc si devin extrem de crocanti.

Reteta de panna cotta e din cartea robotului Thermomix si este cea mai buna ever de pana acum.

Eu scoici am mancat la restaurant, dar de mult nu mai mananc pentru ca nu suport sa le vad murdare, pentru ca iti dai seama ca nu sta nimeni sa le curete cum le cureti acasa.

Masa incepe pe la ora 8 seara si se termina de obicei pe la 1 noaptea.
De ziua tatei am stat pana pe la vreo 2 =)) .

Supa de midii:
Intr-o cratita incapatoare pun cateva linguri de ulei extravirgin de masline cu vreo 4-5 catei de usturoi curatati si lasati intregi.
Cand uleiul si usturoiul sfaraie, pun midiile si acopar cu un capac.
Astept sa se deschida toate (cateva minute) amestecand din cand in cand si miscand cratita cu miscari rotative.
Cele care au ramas inchise nu trebuie consumate.
Sting apoi cu un pahar de vin alb sec.
Las in continuare pe foc fara capac si cand alcoolul s-a evaporat pun cateva linguri de suc de rosii, sare, piper, peperoncino si patrunjel.
Amestec bine si mai las putin pe foc.
Se serveste cu paine crocanta la cuptor.

#215 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 October 2012 - 11:36 PM

Panna cotta din cartea robotului Thermomix:
Ingrediente

12 gr foi de gelatina
500 gr de smantana proaspata pentru frisca
250 gr lapte
150 gr zahar
1 plic de vanilie (eu am pus vanilie naturala, se si vede ca e plina de puncte negre in suprafata)
100 gr coniac (eu am pus lichior de portocale Cointreau)

Se inmoaie foile de gelatina in apa rece.
Se pun in cana robotului smantana, laptele, zaharul si vanilia. Se coace 6 minute, 80 de grade, viteza 3.
Se adauga apoi gelatina stoarsa si coniacul/lichiorul si se amesteca 10 secunde viteza 3.
Se pune intr-o tava unsa cu putin unt (eu de silicon) si se da la frigider 3 ore (eu am lasat-o mult masi mult, nu era intarita dupa 3 ore).

#216 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 October 2012 - 09:01 PM

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500678420946.jpg

Si a fost ziua sotului meu iubit!
Am sarbatorit in familie, cu menu de carne, gandit cam tarzior, nu cum fac de obicei.
Dar a fost totul bine, mancare pe placul tuturor si mai ales ce-i mai important, sarbatoritul a fost incantat la maxim!

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500678588849.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500678791218.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500678997352.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500679262066.jpg

Am inceput cu gustarea compusa din:
- "saruturi de doamna" in varianta sarata, adica biscuiti sarati umpluti cu doua creme diverse: una cu gorgonzola si philadelphia in cantitati egale, frecate bine. Cealalta varianata, cu mascarpone si philadelphia, la fel in cantitati egale, frecate bine. De regula, "baci di dama" sunt biscuiti dulci, umpluti cu crema de ciocolata. In varianata sarata constituie un aperitiv elegant dupa parerea mea, finger food si nu in ultimul rand usor de facut.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-1350067984148.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500680256769.jpg

- salata de legume cu maioneza

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500680621085.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500680805908.jpg

- rulouri de prosciutto cotto umplute cu salata de radacina de telina si morcov, cu maioneza (o radacina de telina mica si un morcov date pe razatoarea mica, amestecate apoi cu maioneza facuta in casa ca si la celelalte preparate, dealtfel)

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500681300252.jpg

-platou cu zacusca de vinete, caponata siciliana si salata de vinete cu maioneza

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500681634127.jpg

- biscuiti sarati cu fistic peste care am pus o crema facuta din mascarpone si philadelphia frecate bine, apoi o bobita de rodie si fistic macinat

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500682068191.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500682235143.jpg

- doua mini platouri cu salam ardelenesc pe care l-am adus din Ro si care ne place foarte mult la toti

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500682619892.jpg

- a urmat apoi primul fel si anume supa crema de dovleac cu parfum de portocala si cu un mix de amaretti si migdale deasupra

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500682910947.jpg

- ca fel principal, am facut doi muschiuleti de porc imbracati in speck si foietaj, servit cu salata de ridiche, mere, otet balsamic si ulei ev

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-1350068325687.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500683533439.jpg

- tortul, facut cadou de cumnatii mei, pandispan de ciocolata si crema de ciocolata

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500683931589.jpg

Nu au lipsit vinul rosu si sampania, la care nu am mai ajuns sa fac poze (am uitat de fapt)

LA MULTI ANI, COMOARA MEA!!!

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500684597021.jpg

#217 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 October 2012 - 09:27 PM

Brava bravissima, e totul foarte frumos si elegant.
Auguri! :)

#218 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 12 October 2012 - 09:29 PM

Any, foarte frumos si elegant! La Multi Ani sotului si felicitari pentru pregatiri.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#219 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 October 2012 - 09:33 PM

Any felicitari si pentru masa si pentru cum ai ornat totul si sa-ti traiasca sotul, sa fiti fericiti impreuna!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#220 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 October 2012 - 09:44 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 October 2012 - 09:27 PM, a spus:

Brava bravissima, e totul foarte frumos si elegant.
Auguri! :)


Multumesc mult de tot, Adriana :) !

Vezi postareaaura, la 12 October 2012 - 09:29 PM, a spus:

Any, foarte frumos si elegant! La Multi Ani sotului si felicitari pentru pregatiri.


Multumesc mult de urari, Aura :) !

Vezi postareazerda, la 12 October 2012 - 09:33 PM, a spus:

Any felicitari si pentru masa si pentru cum ai ornat totul si sa-ti traiasca sotul, sa fiti fericiti impreuna!


Multumesc Zerda, sa dea D-zeu numai bine la toata lumea :) !

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi