Forum Culinar: Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi

#261 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 December 2012 - 04:07 PM

Vezi postareaFoxyy, la 17 December 2012 - 03:39 PM, a spus:


Daaaaaaaaa, sigur.... nimic deosebit! :thumleft: Eu nici cand pregatesc totul la "tol festiv" nu reusesc sa fac asa (sau atatea) si ea zice ca-i ceva obisnuit.... :beer2:
Any, jos palaria! Totul e superb, ca de obicei, iar preparatele sunt deosebite! De revista, ce sa mai discutam...
Aplauze la scena deschisa! :appl: :appl: :appl:


Uite-asa risc eu sa par ceea ce nu sunt :notworthy: , adica infumurata si cu nasul pe sus, ceea ce nu sunt absolut deloc.
De fapt si de drept am vrut sa zic ca n-am facut noutati, sunt chestii pe care le-am tot facut, de aia ziceam ca nu e nimic special.
Sarumana Fox :thumleft: !

Vezi postareazerda, la 17 December 2012 - 03:42 PM, a spus:

Cu desertul m-ai nimerit si pe mine, cu anghinarea nu prea stiu cum e, n-am gatit niciodata proaspata.
Dar cu maslinele, caponata si vinul rosu, cerseam si eu un loc la masa voastra!


Desertul a fost foarte bun, ce sa zic, am lins farfuriile.
Multumesc frumos, ai fi fost binevenita :wasted: !

#262 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 December 2012 - 04:12 PM

Vezi postareaany_annette, la 17 December 2012 - 04:07 PM, a spus:

Uite-asa risc eu sa par ceea ce nu sunt :notworthy: , adica infumurata si cu nasul pe sus, ceea ce nu sunt absolut deloc.
De fapt si de drept am vrut sa zic ca n-am facut noutati, sunt chestii pe care le-am tot facut, de aia ziceam ca nu e nimic special.
Sarumana Fox :thumleft: !

Nuuuuu, nici pomeneala de asa ceva! Eu vreau sa subliniez cat de usor iti e tie sa faci ceva, care la tine e banal, dar la mine nu se va realiza niciodata! :thumleft: Asta e, unii au talent si-s priceputi la aranjari, altii se pricep mai putin la ornat! :wasted:

#263 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 December 2012 - 04:20 PM

Vezi postareaFoxyy, la 17 December 2012 - 04:12 PM, a spus:


Nuuuuu, nici pomeneala de asa ceva! Eu vreau sa subliniez cat de usor iti e tie sa faci ceva, care la tine e banal, dar la mine nu se va realiza niciodata! :thumleft: Asta e, unii au talent si-s priceputi la aranjari, altii se pricep mai putin la ornat! :thumleft:


Stiu Fox, am inteles perfect ce-ai vrut sa zici :notworthy: !
E usor, e foarte usor. Hai sa-ti zic: caponata si zacusca facuta as' vara :wasted: , branzeturile cumparate, numai puse pe farfurioare, tarta sarata facuta cu o zi inainte pentru ca e chiar mai buna , se aseaza gusturile, ridichile doar curatate, maslinele scoase de la borcan :beer2: , madeleinele facute cu o zi inainte.
Cojile de la profiteril facute cu o zi inainte, crema dupa amiaza inainte de cina, la fel frisca si umplutul.
Carnea facuta sambata dupa pranz, apoi avand in vedere ca era cuptorul cald am bagat anghinarea (apoi am reincalzit-o dupa ce am scos cartofii).
Cartofii i-am bagat la cuptor exact cand au venit socrii.
Gata. "Castravete" (il tii minte pe Florin Piersic cu cucurbitaceele? :appl: )

#264 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 December 2012 - 04:27 PM

Vezi postareaany_annette, la 17 December 2012 - 04:20 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 17 December 2012 - 04:12 PM, a spus:


Nuuuuu, nici pomeneala de asa ceva! Eu vreau sa subliniez cat de usor iti e tie sa faci ceva, care la tine e banal, dar la mine nu se va realiza niciodata! :thumleft: Asta e, unii au talent si-s priceputi la aranjari, altii se pricep mai putin la ornat! :wasted:


Stiu Fox, am inteles perfect ce-ai vrut sa zici :notworthy: !
E usor, e foarte usor. Hai sa-ti zic: caponata si zacusca facuta as' vara :beer2: , branzeturile cumparate, numai puse pe farfurioare, tarta sarata facuta cu o zi inainte pentru ca e chiar mai buna , se aseaza gusturile, ridichile doar curatate, maslinele scoase de la borcan :appl: , madeleinele facute cu o zi inainte.
Cojile de la profiteril facute cu o zi inainte, crema dupa amiaza inainte de cina, la fel frisca si umplutul.
Carnea facuta sambata dupa pranz, apoi avand in vedere ca era cuptorul cald am bagat anghinarea (apoi am reincalzit-o dupa ce am scos cartofii).
Cartofii i-am bagat la cuptor exact cand au venit socrii.
Gata. "Castravete" (il tii minte pe Florin Piersic cu cucurbitaceele? :appl: )

Care are 98% apa? :thumleft:

#265 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 17 December 2012 - 07:22 PM

Vezi postareaFoxyy, la 17 December 2012 - 04:12 PM, a spus:

Eu vreau sa subliniez cat de usor iti e tie sa faci ceva, care la tine e banal, dar la mine nu se va realiza niciodata! :notworthy: Asta e, unii au talent si-s priceputi la aranjari, altii se pricep mai putin la ornat! :thumleft:


Foxu, hai sa traim!

Any, bravo, ce sa zic, de cate ori pui tu masa, trag si io cu ochiu', doar-doar s-o prinde ceva!

#266 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 December 2012 - 09:49 PM

Vezi postareamoatza, la 17 December 2012 - 07:22 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 17 December 2012 - 04:12 PM, a spus:

Eu vreau sa subliniez cat de usor iti e tie sa faci ceva, care la tine e banal, dar la mine nu se va realiza niciodata! :hungry: Asta e, unii au talent si-s priceputi la aranjari, altii se pricep mai putin la ornat! :huh:


Foxu, hai sa traim!

Any, bravo, ce sa zic, de cate ori pui tu masa, trag si io cu ochiu', doar-doar s-o prinde ceva!

:scratch: Cu totii sa traim! :drool:

#267 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 18 December 2012 - 05:46 AM

ANY...ca de obicei jos palaria!Cuvintele sunt de prisos :cheers:

#268 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 December 2012 - 08:31 AM

Vezi postareaFoxyy, la 17 December 2012 - 04:12 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 17 December 2012 - 04:07 PM, a spus:

Uite-asa risc eu sa par ceea ce nu sunt :cheers: , adica infumurata si cu nasul pe sus, ceea ce nu sunt absolut deloc.
De fapt si de drept am vrut sa zic ca n-am facut noutati, sunt chestii pe care le-am tot facut, de aia ziceam ca nu e nimic special.
Sarumana Fox :hug: !

Nuuuuu, nici pomeneala de asa ceva! Eu vreau sa subliniez cat de usor iti e tie sa faci ceva, care la tine e banal, dar la mine nu se va realiza niciodata! :crying: Asta e, unii au talent si-s priceputi la aranjari, altii se pricep mai putin la ornat! :((



Da Any (mai sti povestea cu modestia :-* )esti toata un suflet cand pui masa. La tine fiecare masa e o sarbatoare.
Imagine postata

#269 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 December 2012 - 09:02 AM

Any, si eu te admir pt.tot ce faci!
Si sa faci si din masa de duminica o masa de sarbatoare, mi se pare ceva nemaipomenit!
Mi-ar place sa fiu musafirul tau, duminica. :cheers:
GEORGIA

#270 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 18 December 2012 - 11:48 PM

Mai Any mai, ma impresionezi profund!
La tine fiecare masa arata ca o sarbatoare!
Bravo!

#271 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2012 - 12:44 PM

Vezi postareaFoxyy, la 17 December 2012 - 04:27 PM, a spus:

Care are 98% apa?


:-* Da, da!

Vezi postareamoatza, la 17 December 2012 - 07:22 PM, a spus:


Any, bravo, ce sa zic, de cate ori pui tu masa, trag si io cu ochiu', doar-doar s-o prinde ceva!


Sa traim si sa-nflorim :thumleft: !
Sarumana Moatza :bounce: !

Vezi postareaverber, la 18 December 2012 - 05:46 AM, a spus:

ANY...ca de obicei jos palaria!Cuvintele sunt de prisos


Merci Verb :cheers: !

Vezi postareaCarmen L, la 18 December 2012 - 08:31 AM, a spus:


Da Any (mai sti povestea cu modestia :P )esti toata un suflet cand pui masa. La tine fiecare masa e o sarbatoare.


Multumesc Carmen :-* , incerc. Asa mi-a zis si soacra-mea cand am serbat pe dl.Any de ziua lui: la tine tot timpul e Craciunul :-* !

Vezi postareaGiorgiana, la 18 December 2012 - 09:02 AM, a spus:

Any, si eu te admir pt.tot ce faci!
Si sa faci si din masa de duminica o masa de sarbatoare, mi se pare ceva nemaipomenit!
Mi-ar place sa fiu musafirul tau, duminica.


Giorgi multumesc frumos :-* !
Eu vreau sa fac asa si tin neaparat, duminica de ex, noi suntem mereu acasa, daca as fi mai aproape de mama, as fi si eu invitata, dar asa fac in asa fel sa simtim ca e duminica, sa ne alintam si noi sufletul.

Vezi postarearalesu, la 18 December 2012 - 11:48 PM, a spus:

Mai Any mai, ma impresionezi profund!
La tine fiecare masa arata ca o sarbatoare!
Bravo!


Multumesc :-* , multumesc, ma bucur ca-ti place :-* !

#272 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2013 - 12:39 PM

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638628851949.jpg

Primavara bate la usa. Se simte in aer. Cel putin aici.
E anotimpul meu preferat si evident ca verdele ce il caracterizeaza e una din culorile care imi plac.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638630155496.jpg

O dorinta imensa de primavara, dupa atata frig. Si de verde. Si de aceea nu mi-a fost greu deloc sa aleg culoarea care a caracterizat cina de ieri.
Maya, iubitele noastre lalele, au fost si ele prezente!

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638632420994.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638617823252.jpg

Am inceput cu o salata de creveti, capsuni si menta. Stiu ca nu-i sezonul capsunilor, dar de-o pofta merg, ca n-o fi foc.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-1363861851739.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638618675331.jpg

Salam de caracatita, care place intotdeauna, servit cu cu pepene galben ( e valabil ce am scris la capsuni).

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-1363861930.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638634442905.jpg

Zacusca de vinete

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638619943395.jpg

Caponata siciliana

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638620186229.jpg

Cocktail de creveti, iar alaturi paine prajita cu seminte de fenicul, pentru crema de bobi care a urmat dupa. Portii individuale pentru fiecare comesean.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638620642998.jpg

Crema de bobi

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638621032653.jpg

Peste fript ("triglie")

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638621555824.jpg

File de somon in crusta de foietaj. Am pus fiecare bucata de somon pe o bucata de aluat foietaj, am sarat, piparat, am pus ceva oregano, am uns cu ou marginile aluatului asa incat cand l-am inchis sa nu se desfaca, deci am inchis foietajul, am l-am intepat cu furculita din loc in loc, am uns din nou cu ou si am dat la cuptor la 200 de grade pana ce a prins o culoare frumoasa.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638621919281.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638622114777.jpg

Anghinare la cuptor

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638622537024.jpg

Profiterol

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638622901743.jpg

Cosulete de ciocolata amara pe care le-am umplut cu crema tiramisù (de fapt crema fara albus, adica doar galbenusuri, zahar si mascarpone). Am topit ciocolata amaruie la bainmarie si am decorat interiorul unor forme de silicon. Am pus apoi formele la frigider sa se intareasca. Cand ciocolata s-a intarit, am mai facut un strat cu ciocolata si le-am pus din nou la frigider. Inainte de a le servi, le-am scos din forme, in fiecare cosulet am pus o lingura de crema, apoi bucatele de tort de ciocolata si din nou crema. Am presarat cacao si voilà!

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638636324435.jpg

Socrii mei au adus un dulce fript pe baza de orez facut de soacra mea si apoi alt dulce tipic de pe aici care se manaca pe 19 martie, aluat fript umplut cu crema de ricotta.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638623715265.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13638623844144.jpg

#273 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 21 March 2013 - 12:49 PM

Any, minunat e totul, iarasi, m-au cucerit total cosuletele tale de ciocolata!

#274 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 March 2013 - 12:51 PM

Pana la urma tot ajung eu in tabara la tine!!

Felicitari!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#275 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 March 2013 - 12:52 PM

Any, felicitari! :D Esti o artista desavarsita. E intotdeauna o mare placere pentru mine (dar cred ca si pentru altii) sa-ti vad creatiile. Totul e la superlativ si parca stateam si eu la masa cu voi. :D
Bravo si jos palaria pentru tot! :D Poze, preparate, aranjare, descriere. =))

#276 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2013 - 01:13 PM

Vezi postarea2ut, la 21 March 2013 - 12:49 PM, a spus:

Any, minunat e totul, iarasi, m-au cucerit total cosuletele tale de ciocolata!


Da, adevarul e ca-s foarte ochioase, mai ales ca se mananca si cosuletul :)!
Multumesc Bia :pupic: !

Vezi postareazerda, la 21 March 2013 - 12:51 PM, a spus:

Pana la urma tot ajung eu in tabara la tine!!

Felicitari!


Multumesc mult Zerda, ma bucur ca-ti place :wasted: !


Vezi postareaFoxyy, la 21 March 2013 - 12:52 PM, a spus:

Any, felicitari! :pupic: Esti o artista desavarsita. E intotdeauna o mare placere pentru mine (dar cred ca si pentru altii) sa-ti vad creatiile. Totul e la superlativ si parca stateam si eu la masa cu voi. :wasted:
Bravo si jos palaria pentru tot! :appl: Poze, preparate, aranjare, descriere. :pupic:


Multumesc Foxule :wasted: . Imi place si de aceea ma straduiesc :biggrin: .

#277 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 March 2013 - 02:39 PM

Minunata masa, iar iubitele noastre au încoronat-o! Meniurile tale împrastie sentimentul ala de siguranta si dragoste care ar trebui sa-l simta fiecare la masa... acasa! :biggrin:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#278 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2013 - 02:53 PM

Vezi postareaMaya, la 21 March 2013 - 02:39 PM, a spus:

Minunata masa, iar iubitele noastre au încoronat-o! Meniurile tale împrastie sentimentul ala de siguranta si dragoste care ar trebui sa-l simta fiecare la masa... acasa! :pupic:


Maya, daca le-ai vedea azi :wasted: , nu s-au deschis inca de tot, sunt o splendoare ptiu ptiu!
Asa imi place sa ma gandesc din timp ce fata de masa o sa pun, cum o sa le asortez, etc, de aceea mi-ar placea sa am cate o fata de masa pentru fiecare ocazie, de toate culorile posibile. La fel cu farfuriile, mi-ar placea sa am cat de multe. Dar in ultimul timp tot le-am folosit pe astea, merg cu orice fel de culori.
Multumesc draga mea :biggrin: !

#279 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 March 2013 - 02:57 PM

Imi place la nebunie fata de masa!!! De pregatiri nu mai zic nimic, as usual - IMPECABIL!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#280 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,758
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 March 2013 - 03:22 PM

Tulai Any, ce-i acolo !!! Imagine postata
Felicitări. Impecabil, ca de obicei Imagine postata

Coşuleţele alea sunt per-fec-te. Ai o tehnică specială? Sau forme speciale? Mă tentează ideea.


Apropos de lalele, că am mai citit ce aţi scris despre ele, am avut şi eu 3 fire, primite de 8 martie. M-au ţinut de vineri până duminica următoare. Tare m-am bucurat.Imagine postata

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi