Daniella, la 22 March 2013 - 11:58 AM, a spus:
Any, abia asteptam sa vad noile decoruri iti spun drept! ... bineinteles ca si meniul il astept ... nu stiu sa pun prioritate intre decor si meniu insa ... pe amandoua le savurez egal!
Fata de masa si lalalele cu care ai echilibrat culorile sunt o splendoare. Imi place fiecare pozulita, puteai sa mai pui 1000 dupa mine, ca tot nu m-as fi saturat.
Eu gusturi la sarat similare cu ale Stellei: langustinele de la crema de bobi si platoul cu salam de caracatita. poti sa faci pariu, ca eu nu fac parte dintre mofturosi, cred ca te-ai uita cu groaza sa nu termin totul
. Nu as putea sa nu gust macar un pic din fiecare ..., dar ce imi place ... trebuie sa portionezi fiecaruia ca altfel ...
In salata de creveti pe langa capsuni si menta ai mai pus ceva? felii de zucchini la mandolina, sau ce-s?
Cosuletele de cioco cu crema mascarpone arata ireal. Am si eu forme de mufin, poate am sa le incerc. Ce bucata de tort de cioco ai strecutrat la mijloc? Deci nu-i plin cosuletul doar cu crema?
PS:
1. cum ornezi formele de silicon? cu o pensula? sau care e tehnica mai precis, te rog?
2. triglie-le alea le faci la friptoza? nu au oase? cum te descurci cand sunt musafirii la masa sa prajesti atata peste? esti incredibila!
felicitari :appl:si sa mai faci, sa ne mai arati! ca este ca doar viyionand ma simt ca si cum as participa la masa voasta ... imi imaginez mirosurile si gusturile ... ce incantare !
Stiu ca asteptai si tu esti exact ca mine, ador sa vad diverse decoruri, mai ales in ceea ce priveste masa. Fata de masa am scris mai sus ce si cum.
Tu esti tauroaica, asa ca nu ai cum sa faci mofturi la mancare
!
Salata de creveti (si totusi aveam impresia ca am pus reteta pe undeva, dar m-am inselat) am pus capsuni taiate, zucchine taiate subtire de tot (cu instrumentul acela de curatat morcovi, etc), creveti trasi la tigaie (cu putin ulei ev si un catel de usturoi).
Am amestecat ingredientele (crevetii se pun scursi de ulei), apoi am mixat ceva ulei ev cu putina menta si am pus deasupra.
Pentru cosuletele de cioco, trebuie sa ai forme de muffin din silicon. Iar restul e floare la ureche.
Ciocolata am topit-o si am pus cate o lingurita in forma, am uns cate o portiune ajutandu-ma cu lingurita. Apoi tot asa pana am acoperit toata forma. Pus la frigider, apoi am mai pus un strat de cioco deasupra si iar la frigider.
Le-am scos din forme inainte de a le servi (cosuletele le-am facut cu o zi inainte si le-am lasat in frigider) si le-am umplut.
Eu am folosit bucatele de tort de cioco, ca aveam gata facut pentru micul dejun. Dar poti pune ce tort vrei tu, gen pandispan mai umed asa. De ex. tortul de cioco al Stellinei, reteta lui Hermé, merge perfect.
Dar nu se merita sa faci un tort numai ca sa pui cateva patratele mici intr-un cosulet. Improvizezi eventual pe moment cu ce ai.
De ex, poti pune piscoturi ca la tiramisù.
Deci pui o lingura de crema, apoi ce vrei tu la mijloc, iar crema, apoi cacao.
Uite o poza naspa cu cateva cosulete cu cioco inca neintarita.
Apoi, eu cosulete am facut in plus, mi-a fost frica zic daca se rupe vreunul sa am in plus. Dar nu s-a rupt nici unul, ies perfect din formele de silicon.
Somonul l-am pregatit chiar cand au venit oaspetii si l-am bagat la cuptor cred dupa gustare ceva de genul asta, nu mai tin minte exact.
Pestele l-am fript la tigaie, am friteosa dar nu-mi place nicidecum. In sensul ca fript la tigaie imi place mai mult. Asa ca, chiar si cu riscul de a-mi face miros de peste prajit in casa, eu l-am fript pe aragaz.
Si nu l-am fript nicidecum inainte, ca apoi nu mai era crocant, l-am fript pe loc, n-a durat mult ca a fost putin. Vreo 20 de pestiuci. Cu 2 tigai i-am dat gata.
Vara de ex, cand suntem la mare si ma doare la tenisi vorba Geaninei, ca acolo usile si ferestrele stau mereu deschise, frig la greu cand m-apuc sa frig, cate 2-3 kg de pestiuci deodata, ca suntem 8. Si tot asa fac, frig pe loc, cu kg de peste. Eu imi iau paharul de vin langa mine si mananc la botu' calului
in timp ce frig!
Pentru mine nu e un sacrificiu, e o bucurie, mai ales ca stiu ca afara familionul se bucura la greu cand port cate-un platou de peste fript cald cald.
Dani