Alb si rosu, astea sunt culorile pe care le-am ales pentru pranzul de ieri. Un pranz de duminica, pentru ziua mamei. In Italia, in fiecare an in a doua duminica a lunii mai, se sarbatoreste ziua mamei.
Gerbere albe pentru centrul mesei si gypsophila (sau "voal de mireasa" sunt numite aici floricelele astea mici) pentru servetelele in tesut.
Ton de iepure, o reteta pe care am facut-o pentru prima oara, insa stiu sigur ca o voi mai face. Iepure fiert marinat in ulei extravirgin de masline, salvie si usturoi. Extraordinar de bun iepurele preparat asa, se poate servi ca gustare, dar si ca felul doi (rece). Noi n-am rezistat si l-am servit la gustare. Reteta
aici
Tartine cu pesto de rosii seci, migdale si busuioc. Reteta o gasiti
AICI - postul 96.
Caponata siciliana, facuta vara trecuta, reteta o gasiti
AICI.
Masline negre si masline verzi.
Dulceata de trandafiri, cumparata, insa fara prostii in ea. Foarte buna, facuta in Romania, dar cumparata aici. Dulceata a acompaniat o serie de branzeturi locale care nu se vad in poze.
Timbal de paste la cuptor, reteta o gasiti
AICI. De data asta nu am pus parmigiano, dar am pus prosciutto cotto. A iesit sublim ca de obicei, timballo I love you
))!
Muschi de porc imbracat in speck si aluat foietaj, la cuptor. Reteta o gasiti
AICI - postul 90.
Tiramisù in cupa Martini. Pentru 6 persoane am facut crema mixind bine 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, am adaugat 600 de gr de mascarpone pe rand cu o lingura si am mixat dupa fiecare lingura de mascarpone adaugata. Am pus la baza fiecarui pahar 2 lingurite de crema, apoi o bucatica de piscot inmuiat in cafea, alt rand de crema, bucatele de piscoturi inmuiate in cafea si am terminat cu crema.
Trufele de ciocolata ale Stellinei pe care le-am facut si pentru cina de peste de acum cateva zile, dar n-am putut rezista sa nu le fac din nou pentru ca sunt prea bune. Si ele imbracate in rosu, de data asta
. Reteta o gasiti
AICI.
Tiramisù cu ciocolata reteta
AICI
Paharele de panna cotta (reteta din cartea robotului Termomix) si crema de ciocolata, aceeasi pe care am folosit-o la tiramisù
Vin rosu si spumant
La multi ani tuturor mamelor din lume!
La multi ani mamei mele, la multi ani soacrei mele, la multi ani bunicilor!